Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

petrikpytochkin

New Member
Тобто будь-яка група громадян, яка буде йти за дитиною є цілком легальна? Навіть з метою заявити про недолугість місцевої влади. ;)
Только если они в магазин за продуктами идут или в ломбард. Что там ещё разрешено? Мусор выносить так и не разрешили, кстати.
 
Останнє редагування:

Aiir

_
Модератор
Сьогодні проходив мимо Троіцького собору: парадний вхід закритий наглухо, але з другого входу, з боку ЛСО натовп - без масок. Того контингенту, який згідно віку якраз найбільше вразливий до цього вірусу.
Навіщо такі обмеження для всіх, якщо шляхи розповсюдження не ліквідовано?

Сьогодні спілкувався зі знайомою з Латвії: каже, що зайшла до супермаркету, а там лише на одній касі приймають готівку - скрізь безготівка.
В Китаї готівку, принаймі, банки стерилізують. Чому міська влада не призупинить обіг готівки? Чи місцева влада може тільки обмежити конституційні права громадян, а власні "кишенькові" інтересі ні? Видання "декретів" без погодження з Києвом це можливо (чомусь в західних областях такі погодження направили), а інші, більш дієві заходи зась?
Чи місцева влада може тільки обмежити конституційні права громадян, а власні "кишенькові" інтересі ні?
Вот в ограничении прав и свобод граждан всё и дело ! , а всё остальное просто страх и истерия умышленно вызванная этим страхом...
You must be registered for see medias
так кстати пытались и со спидом в своё время провернуть - тесты на СПИД являютя положительными при очень многих болезнях ( примерно при 60 болезнях тест даёт положительный результат ! ) , так видимо работают и новые тесты при коронавирусе...
 

d324co

Well-Known Member
Ещё одна причина высокой смертности пожилых:
 

d324co

Well-Known Member
Постановою Кабінету міністрів України не забороняються пробіжки чи їзда на велосипеді. Про це юрист Максим Костецький заявив в етері hromadske. «Ви можете вільно цим займатися. Єдине, що у вас з’являються обмеження, яким чином робити це щоб не порушувати вимоги передбачені постановою КМУ. Це означає, що якщо ви під час пробіжки пробігаєте громадські місця, в таких місцях ви маєте бути в масці», — сказав Костецький. Юрист порадив виходити на пробіжки в масці, або мати її при собі, щоб одягнути в тих місцях, «які можуть вважатись громадськими». «Якщо ви пробігаєте крізь парк, зону відпочинку чи прибережну зону, тримайтеся крайньої точки паркової чи лісопаркової зони, подалі від місць, які можуть вважатись прогулянковими, центральними алеями чи будь-яких місць, які асоціюються з відпочинком в даній зоні. Показуйте своїм бігом, що у вас є чіткий намір пробігти цю територію, а не зупинитись в ній на певний період», — пояснив юрист. Також Костецький пояснив, що звичайні вулиці не є громадським місцем

Джерело:
© shlyahta.com.ua
 

Andy

Well-Known Member
Городской совет расширил требования кму, и теперь в маске нужно выходить уже из подъезда!
 

d324co

Well-Known Member
П’яні та без термометру: Блокпост на Сумщині осоромився на всю Україну (відео)
0:27 / 05 апреля 2020

Охоронець з ознаками алкогольного сп’яніння і без засобів для вимірювання температури — і це на блокпості біля села Козацьке, під Конотопом, де вже захворювання на коронавірус та дві смерті, йдеться в сюжеті .
Скандальне відео виклав місцевий активіст. На ньому біля шлагбаума чоловік без маски, який називає себе «пожежником». На думку автора відео, охоронець — нетверезий. У вагончику на блокпості — наїдки та недопиті спиртні напої. А медик перевіряє температуру в тих, хто їде через блокпост, запитанням, як вони почуваються, бо термометра на блокпості немає.
Уже вчора голова Бочечківської територіальної громади повідомила, що термометри привезли, а працівник пожежної частини отримав догану. «Ми місцеву пожежну охорону залучаємо до чергування. Ну, ми йому виписали догану і була проведена відповідна бесіда. Уже вчора в обід у нас були термометри», — повідомила голова Бочечківської ОТГ Світлана Граченко.
 

d324co

Well-Known Member
У Сумах затвердили комплексні заходи захисту населення під час карантину
22:22 / 04 апреля 2020

Сумські обранці під час сесійного засідання 3 квітня ухвалили «Про комплексні заходи захисту населення на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під час карантину, спалахів та епідемії хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19)».
Документ створений на основі раніше прийнятих міською комісією з питань ТЕБ і НС та виконавчим комітетом . Разом із тим, безпосередньо під час розгляду проєкту документу надійшла пропозиція доповнити його новими пунктами, що й було підтримано депутатами.
Так, рішенням депутатського корпусу рекомендується аптекам забезпечити асортимент медичних препаратів, засобів індивідуального захисту та антисептиків, які використовуються для попередження та лікування COVID-19.
 

d324co

Well-Known Member
На Сумщині від коронавірусу обіцяють лікувати безкоштовно
21:05 / 04 апреля 2020

Це стосується стаціонарної допомоги хворим, які госпіталізуються в медустанови із середнім і важким перебігом хвороби. Про це сьогодні, 3 квітня, на брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов, передає
Нагадаємо, 2 квітня МОЗ ввів єдиний державний протокол лікування хворих COVID-19. Він призначений для всіх медпрацівників, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою, і передбачає чіткий алгоритм призначення і застосування ліків для середньоважкого, важкого і критичного станів. До слова, пропозиції до цього протоколу були подані й кафедрою інфекційних хвороб СумДУ — деякі позиції були в нього включені.
— Частково у нас є ліки, які включені в протокол, також вивчається потреба в препаратах, — уточнив Дмитро Кравцов. — Думаю, що ми будемо забезпечені ліками в повному обсязі. З 1 квітня в Україні розпочався другий етап медичної реформи — хворі з COVID-19 будуть лікуватися за рахунок НСЗУ. До 1 квітня для тих, хто отримує лікування в стаціонарах, максимально використовувалися ресурси лікарень.
Як повідомили вчора під час онлайн-конференції НСЗУ, вони готують окремий пакет медпослуг для пацієнтів із COVID-19. На цей пакет насамперед законтрактують медустанови першої хвилі, які визначені для госпіталізації хворих COVID-19. Серед них також є інфекційні лікарні, у тому числі й наша обласна.
 
Зверху