Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

VIB

vib : bash
Модератор
Ті "маски", що носять на вулиці - то пародія, мають декоративний атрибут, та ще підтверджують слухняність населення, як "цак" у відомому кіно.
А от мені цікаве формулювання сьогодняшньої постанови: "2) виходити із приміщень (помешкань) без засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів); ".
Не вказано що являє собою засіб індивідуального захисту, та місце його знаходження: теліпатись на вусі, знаходитись в сумці, бути натягнутим на дупу, тощо...
А враховуючи те, що орган, який затвердив ці правила забороняє виходити на вулицю без цього предмета це місцева влада, то постає питання як вона буде постачати ці засоби громадянам, які не мають їх в користуванні, чи мають сумніви щодо їх придатності.

І як бути в окремих випадках, коли людина змушена шукати той же антисептик, чи інгредієнти для його виготовлення в аптеці, які апріорі все відсутні у продажі в аптеках? Пішаком, порушуючи вказані правила рухатись по всім аптекам, скажімо з Ковпака на Баси? Чи депутат певного района, який проголосував за це рішення, на власному авто вирішить цю проблему?

Рішення, яке не має чіткого механізму виконання мертве вже з народження. А людина, яка його приймала повинна піти з посади по статті "неповне службове".

До речі у переліку:
- пересування до місця роботи та з неї до місця проживання;
- відвідування аптеки, магазину з метою придбання продуктів харчування, засобів гігієни, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ветеринарних препаратів;
- візиту до лікаря, медичних закладів у зв’язку зі станом здоров’я чи лікування домашніх тварин;
- проведення комплексу ритуальних послуг, чи отримання адміністративних послуг (реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання особи) та ремонту комп’ютерної та побутової техніки;
- вигул тварин тривалістю до 30 хвилин на день;
- відвідування правоохоронних, судових органів, тощо;
- відвідування літніх людей, осіб з інвалідністю з метою забезпечення їх продовольчими товарами та товарами першої необхідності або супровід цієї категорії громадян для задоволення їх потреб, відповідно до цих Правил.
відсутня причина візит до банку чи до банкомату. А це суперечить тому, що згідно постанови кабміна і НБУ ці установи повинні працювати. Таким чином потрібно або редагувати вказані правила, чи закрити відповідні установи і вимкнути банкомати.
 
Останнє редагування:

petrikpytochkin

New Member
А як, на приклад, виносити сміття? У цьому чудовому рішенні виконкому нічого про такий випадок не говорится. Виходить кожний, якщо понесе пакет зі сміттям до баків, може бути притягнутий до відповідальності?
 

VIB

vib : bash
Модератор
Ну я тепер розумію, чому пан Зеленський не приїхав на Сумщину. Він розуміє, що тут працюють серйозні люди, і згідно сьогодняшнього документа у нього, та його апарату взагалі відсутні правові підстави з'явитись на вулицях нашого міста.
Ну від гріха подалі, а то мало що... Як будут трактувати, та чи мине термін осудності...

Це так, думки вголос, а то вже сміятися не хочется, навіть з цього приводу.

Навіть працівникам правоохоронних органів заборонено виходити за межі свого кабінету. :rock: Лише злочинці чи правопорушники можуть з власного бажання зайти до них, і то, якщо в них буде маска. П. 1 та п. 4 не поєднують логіку документа.
 

Alexsandr

Well-Known Member
Насколько эффективны маски потив вирусов? Выводы делайте сами.
имхо - это ~50% декоративный атрибут. Хотя, лучше хоть такой, чем вообще никакого.
Если маска обладает реальной фильтрацией, ане просто ткань, то там защита может выходить за 99%. Вирусы мелкие, но как правило они цепляются к чему-то более крупному.
 

d324co

Well-Known Member


Цікаво, ціх теж зустрічатимуть, як у Нових Санжарах? Протестами з камінням??? На карантин зачинять ? Чи по домівках відпустять?? Під особисту обіцянку нікого не заражати???
 

d324co

Well-Known Member
Если маска обладает реальной фильтрацией, ане просто ткань, то там защита может выходить за 99%. Вирусы мелкие, но как правило они цепляются к чему-то более крупному.
Ткань обладает реальной фильтрацией, но то, что продается под названием "маска хирургическая" не предназначена для защиты органов дыхания ее одевшего!!!
Эта маска предназначена для защиты пациента от выхлопа хирурга!!! Она задерживает капельки мокроты выдыхаемой надевшим ее. Именно при дыхании, но не при кашле/чихании.
Маска неплотно сидит на лице, если резко выдохнуть - она раздувается и воздух, вместе с капельками, несущими заразу, свободно выходит.
Вдобавок, она неплотно прилегает к лицу возле носа, там не вирус - там палец просунуть можно (особенно, если шнобель большой)))
Для защиты собственных органов дыхания применяется респиратор, он сконструирован так, чтоб плотно прилегал к лицу и фильтровал вдыхаемый воздух.
Для выдыхаемого, кстати, предусмотрен клапан, так что больному надевать его безтолку.

И, какой бы респиратор/маску не носить - глаза то не защищены!!!
 
Останнє редагування:

PAHANA

Active Member
Для любителей 40. 1. Слизистые открыты, шанс меньше, но есть. 2. Они не все время выпивают, а сам вирус спрячется в клетки при попадании. В спорте куда активнее выделение слизи и скорость выходящего воздуха. Вполне себе шанс заразиться достаточен получается.
Главное в этой ситуации скопление людей. Один инфицирован=все инфицированы
 
Зверху