Автокефалія Української Православної Церкви

d324co

Well-Known Member

Вчора 18 січня о 22:36•Факти ICTV


Сьогодні ввечері у Сумах у Спасо-Преображенському кафедральному соборі під час богослужіння стався вибух.

Це сталося через те, що невідомий кинув на територію храму вибуховий пристрій. Це виявився піротехнічний заряд для гри у страйкбол.

Під час події у храмі перебувало багато прихожан. На щастя, ніхто не постраждав. Пошкоджень приміщення теж немає.

Про це повідомляється на сайті Української православної церкви.

Порушено кримінальну справу за статтею Хуліганство
Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 18 січня, в Сумах в приміщенні Спасо-Преображенського кафедрального собору Московського патріархату стався вибух . Як повідомили в місцевій поліції, невідомі кинули піротехнічний засіб для гри в страйкбол, яке розірвалося. Предмет був начинений зернами кукурудзи. В результаті інциденту ніхто не постраждав
 

d324co

Well-Known Member
Поліція затримала двох підозрюваних, що влаштували безлад у храмі Московського патріархату у Сумах. Напередодні під час вечірнього богослужіння у приміщенні Спасо-Преображенського собору щось розірвалося, а духовенство одразу заявило про вибухівку та пошкодження, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Храм в очепленні правоохоронців, на сходах в соборі слідчі збирають речові докази, опитують свідків. Вибухнуло під час вечірнього богослужіння – розповідає пані Аліна. Паніки не було, бо не всі зрозуміли, що сталося. "Ну, люди, я скажу, спокійно відреагували. У той частині, де ми стояли, подумали, щось упало", - каже очевидиця Аліна Бреус.
 

d324co

Well-Known Member
А тепер пишуть, що нікого не затримували...

Сьогодні о 17:39•The Sumy Post


І поліція, і УСБУ не підтвердили інформацію про затримання хлопців, які можуть бути причетними до хуліганства у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Сум.

За словами співробітника відділу комунікації ГУ Нацполіції в Сумській області Володимира Кузьменка, в ізоляторі тимчасового тримання відділу поліції, куди доставляють тимчасово затриманих осіб, хлопців немає. Не затримували їх і працівники УСБУ в Сумській області, повідомила речник цього відомства Олеся Рапута.

Особи двох можливих причетних дійсно встановлені. Про це 19 січня повідомила поліція Сумської області у Фейсбук.

«Обидва – молоді люди, жителі Сум, – сказано на сторінці поліції. –

Нагадаємо, Проте фахівці вибухотехнічної служби з’ясували, що предмет, який вибухнув, виявися не шашкою, а піротехнічним засобом для гри в страйкбол, споряджений зернами кукурудзи. За даними поліції, приміщення не пошкоджено, потерпілих не має.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images

Душевна фоточка.
Петро Олексійович спостерігає як палає Росія в момент підписання Томоса
 

d324co

Well-Known Member
ЦІЛИЙ ВАГОН! ОРЕНДУВАВ ОТЕЦЬ УПЦ МП, ЩОБ ПЕРЕВЕЗТИ ДО РОСІЇ КУПУ ГРОШЕЙ. АЛЕ ХЛОПЦІ З СБУ НЕ СПАЛИ
08.02.2019 831

Священик орендував цілий вагон, щоб нелегально перевезти до Росії 65 тисяч доларів США. Його затримали на кордоні митники разом з СБУ.


Контрабандистом виявився колишній священик та чернець Кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку, а нині іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк.

Так, на Сумщині митники разом з працівниками Служби безпеки України затримали пасажира поїзду з великою сумою грошових коштів.

Цього разу правопорушником опинився пасажир вагону, орендованого Києво- Печерською Лаврою, який прямував у складі потягу «Київ — Москва». Про це повідомляє прес-служба ДФС у Сумській області.


Під час митного оформлення, священнику було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України.

Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише 70 євро.
При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакунок.


Загальна сума переміщуваних коштів склала 65000 доларів США
Як повідомляє Релігійна правда, яка посилається на джерела в духовенстві УПЦ МП, іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.
 

d324co

Well-Known Member
Священна спільнота на Афоні після обговорення подій в Україні і автокефалії ПЦУ зазначила, що залишаються на стороні Вселенського Патріархату. Про це УНН повідомляє з посиланням на агентство церковних новин Romfea.

"Ми залишаємося на стороні Вселенського Патріархату, і ми не потерпимо його приниження", - заявили члени Священної спільноти Святої Гори, які зустрілися у понеділок 11 лютого з нагоди останніх подій в Україні та надання автокефалії.

При цьому вони погодилися з тим, що "було б бажано, щоб Священна спільнота мовчала в цей час, щоб не створювати неправильних тлумачень, і запропонували трохи почекати, поки умови дозріють".

Представник священного монастиря, сказав, що "важливо зберегти єдність святих монастирів і направити в усіх напрямках чітке послання про те, що нікому не дозволять використовувати Афонську гору. Гора Афон для всіх".

Нагадаємо, раніше Romfea повідомило, що Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон в Греції закрив двері представникам нової Церкви України. Водночас їх прийняли у монастирі Пантократор на Афоні
Знов ніж в спину.
Все меньше прибічників РПС...
 

d324co

Well-Known Member
02.03.19 11:55
Варфоломей отказался проводить собор глав православных церквей для обсуждения автокефалии ПЦУ: "Будет бесполезным"
Патриарх Константинопольский Варфоломей отказался собрать собор предстоятелей православных церквей для обсуждения автокефалии Православной Церкви Украины, на котором настаивал ряд промосковских православных церквей.

Как сообщает со ссылкой на , так Варфоломей ответил на соответствующее обращение предстоятеля антиохийской православной церкви, которая не признает автокефалии ПЦУ.
Читайте также:
В ответном письме Вселенский патриарх пишет, что в Константинополе "читали внимательно" письмо антиохийского патриарха от 31 декабря 2018 года.
"В ответ мы вас информируем, что после того как четыре православных церкви, с церковной и богословской точки зрения без причины, отказались присутствовать в деле Вселенского священного собора, чему нет оправданий, и ваша древняя церковь была одной из них, Вселенский патриархат имеет серьёзное основание воздержаться от такого собрания на общеправославном уровне, которое будет бесполезным, поскольку приведет к согласию только в том, что участники будут несогласны друг с другом", - отметил Варфоломей.
Он также добавил, что все другие новосозданные автокефальные церкви были утверждены также без общего обсуждения автокефальными церквами
Короче - послал русофилов в известном направлении
 

d324co

Well-Known Member
Сотня сторонников УПЦ МП приехала в село на Ривненщину, чтобы не дать общине перейти в ПЦУ. ВИДЕО+ФОТОрепортаж
Около 100 человек съехались в село Новая Мощаница, религиозная община которого решила перейти в Православную Церковь Украины. Местные жители говорят, что среди приезжих – священники и монахи УПЦ МП. И боятся, что те захватят храм.
О происходящем информирует , сообщает
 
Зверху