Автокефалія Української Православної Церкви

d324co

Well-Known Member
"То ли ещё будет" (с)Алла

Это даже не г@вно на вентилятор набрасывать, это похуже будет
"Кто приказал сжигать коноплю у входа воздухозаборников вентиляции ?"
 

arnisumy

Well-Known Member
А этим бы все нож в спину ткнуть... неважно кому.


ТПшечка, автокефалия и союзники Москвы
Мой младший сын с Дилярой в Стамбуле живут на Каракёе. У них прямо под домом есть прикольная церковь. Я ее постоянно пощу, когда прилетаю. Это Турецкая православная церковь. Не знаю, что там с иконами, но портрет Ататюрка у них побольше иконостаса в Соборе Святого Георгия в Балате.
Создали ТПЦ при Ататюрке греки-фаны Мустафы Кемаля. Хотели подменить "пятую колонну" в лице Вселенского патриарха и даже отжали у константинопольской церкви пару храмов. Не помогло. Уже при Ататюрке власти перестали их поддерживать, а потом и вовсе разгоняли полицией за попытку рейдерить Фенер. Но отжатое осталось "турецким православным". Сейчас, кажется, даже паствы нет. Сдают свои церкви в аренду. Там же тусовочный район - всё дорого.
Патриаршат в ТПЦ уже четыре поколения семьи Эренерол под именем патриархов Эвфимиев. Сейчас вроде Эвфимий четвертый, которого никто не рукоположил. Турецкая православная церковь даже на фоне неканонических церквей настолько неканоническиа, что позволяет себе женящихся еписков и мусульманские имена. В общем ржачные атеистические православные имени турекцого красного знамени.
Но главный там даже не патриарх, а пресс-секретарь ТПЦ Севги Эренерол. Она внучка того первого Эвфимия и очень активная тетка. Жила во Франции и чем-то торговала, была кандидатом в депутаты турецкого парламента от турецких националистов. Не так давно шесть лет отсидела в тюрьме по делу Эргегекон. Якобы была среди заговорщиков, готовивших сместить Эрдогана. Ее осудили на пожизненное. Но в 2014-м выпустили, сказав, что ничего не было - это всё наговоры Гюлена.
Так вот теперь эти полуаферисты, полунационалисты, полугреки - союзники Кирилла и Путина.
Турецкая православная церковь подала в суд на Варфоломея за превышение полномочий в деле признания УПЦ.
По Лозанскому мирному договору Фенер якобы обязан обслуживать только потребности православной общины Турции, а подготовкой Томоса якобы вмешался в межгосударственные дела.
Свечку не держал, но без русского бабла эта турецкая Патриархша даже не отсвечивала бы.
Будете в Стамбуле - сходите в эту церковь. Весело и главное карикатурно показывает, что такое на самом деле сегодняшняя московская церковь
 

arnisumy

Well-Known Member

·

Прочитав повідомлення:

"Слідом за РПЦ взаємини з Константинополем розривають Білоруська, Вірменська, Болівійська, Венесуельська, Кубинська, Нікарагуанська, Суданська, Сирійська, Зімбабвійська та Північнокорейська Православні Церкви".

Це не є правда. За виключенням Сирійської (з нею все зрозуміло) інших церков не існує.

Наприклад, в Болівії є лише 1 храм православної церкви - на територрії російського посольства, побудований на гроші Москви. Там навіть митрополита немає - є архієрей РПЦ. Кількість прихождан в країні - 4,5 тис.

В Зімбабве аж 4 священника і 2 диякона. Страшна сила.

Про Білоруську церкву уже писав: не існує такої навіть де-юре. Є митрополія РПЦ, така само, як решта митрополій в Росії, підпорядковується Москві. Це т. з. екзархат, філія РПЦ.

Вірменську т. з. "православну церкву" не треба плутати з Вірменською апостольською церквою, яка до Вселенського патріархату не має жодного стосунку. Місцеві православні приходи підпорядковані Краснодарській і Кубанській єпархії РПЦ.

В Нікарагуа самостійної церкви немає - є 400 прихожан Російської Церкви за кордоном.

Кількість віруючих православних у Північній Кореї - аж цілих 60. Не тисяч. 60 осіб. Єдиний храм (побудований на московські гроші 2006 року) підпорядкований митрополиту Владивостокському і Приморському.

У Венесуєлі - аж 6 приходів - Російської Церкви за кордоном.

На Кубі діє 1 православний храм КАЗАНСЬКОЇ Божої матері, відкритий у 2008 році. Кількість "истинно православних" - 2 тис. Це за словами самих московських батюшок. Природно, підпорядкований Російської Церкви за кордоном. Службу служить присланий з Росії Вячеслав Бачин.

Не можу утриматися, аби не проілюструвати цю "потужну Церкву". Пляски під гармошку афрокубинців у косоворотках - це клас! Знімок внизу.

Відтак усе це - та сама РПЦ під проводом пана Гундяєва.
Але звучить красиво: Зімбабвійська православна церква...

Надування щок це все. Картинка для путінського телевізора. Можна, правда, усіх цих батюшок рукоположити митрополитами, а Кирила оголосити Вселенським патріархом, але...
Смішно буде.

 

arnisumy

Well-Known Member
17.10.18
РПЦ висунула ультиматум Єрусалимському патріархату, погрожуючи припинити служіння в храмі Гробу Господнього і вимагаючи виступити проти Вселенського патріархату

Російська православна церква погрожує призупинити служіння в храмі Гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат вирішить надати підтримку рішенню Вселенського патріархату про автокефалію для України.

Як передає про ультимативну вимогу РПЦ пише " " із посиланням на секретаря Російської духовної місії в Єрусалимі ігумена Никона.

Священик РПЦ зазначив, що поки Єрусалимський патріархат взагалі ніяк не відреагував на рішення Синоду РПЦ про припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом, проте рано чи пізно йому все ж доведеться це зробити. І якщо Єрусалим вирішить підтримати рішення Вселенського патріархату про автокефалію, то "це буде продовження скандалу" - в цьому випадку РПЦ негайно розірве відносини і з Єрусалимом.

Це, звичайно, не завадить віруючим РПЦ бути присутніми на щорічній церемонії сходження Благодатного вогню - а от причащатися або правити служби там вони вже не зможуть, додав Никон.

Нагадуємо, 14 вересня на позачерговому Синоді Російської православної церкви в Москві було ухвалено в якій сказано, що в разі продовження "антиканонічної діяльності Константинопольського патріархату на території Української православної церкви" РПЦ "буде змушена" розірвати євхаристійне спілкування.

Тоді ж Синод РПЦ

11 жовтня по результатам засідання Синоду було оголошено рішення, в якому зазначається, що Крім того, було скасовано лист синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви,

У понеділок, 15 жовтня,
 

d324co

Well-Known Member
процес оформлення церкви буде виглядати так.

Спочатку ієрархи невизнаних українських церков та єпископи Московського патріархату, що бажають до них приєднатися, проведуть в Києві об'єднавчий собор, на якому, власне, сформують нову церкву і виберуть її предстоятеля.

Потім синод Константинопольського патріархату видасть томос про автокефалію - грамоту про незалежність, установчий документ цієї церкви, який остаточно введе її в сім'ю православних церков. Фінальним етапом надання українській церкві автокефалії стане вручення томосу представником Константинополя її лідеру.

Коли це може статися, залежить, передусім, від того, наскільки швидко вдасться "утрясти" формальності і залагодити взаємні претензії українським ієрархам - учасникам майбутнього собору в Києві
 

d324co

Well-Known Member
Ось і почалися чвари (((
24.10.18 21:36
Пока Вселенский Патриарх хочет чтобы украинской церковью управлял митрополит, а не Патриарх, - Филарет
Будущий глава Единой украинской поместной православной церкви будет соответствовать отдельным критериям, по которым его смогут выбрать на объединительном Архиерейском соборе.



Об этом заявил предстоятель украинской православной церкви Киевского патриархата (УПЦ КП) Филарет в эфире "Украинского радио", передает , со ссылкой на .

"Есть критерии. Во-первых, надо иметь богословское образование, надо знать церковные каноны, надо иметь опыт управления епархией и опыт управления церковью. А если опыта нет - то дела не будет. Пока что Вселенский патриарх хочет, чтобы украинскую церковь возглавлял архиепископ - митрополит, не патриарх. Но наша церковь уже приняла решение, что предстоятель УПЦ будет иметь расширенный титул. То есть будет и расширенный титул, и сокращенный. Расширенный это - архиепископ и митрополит киевский и Всея Руси Украины. А узкий будет для нашего внутреннего употребления - патриарх киевский и Всея Руси Украины", - рассказал Филарет.

Отвечая на вопрос журналиста, о готовности поступиться собственными амбициями для создания единой поместной православной церкви, патриарх заявил, что хочет довести дело до конца.

"Не могу сказать, кто мог бы быть конкурентом. (на избрание главы единой украинской православной церкви). Нет, ("не готов поступиться амбициями", - ред.), почему нет: не потому что я считаю себя таким. А потому что Москва сделала все для того, чтобы разрушить украинскую православную церковь", - заявил патриарх

Филарет подчеркнул, что намерен возглавить украинскую поместную православную церковь, если это доверит ему Архиерейский собор.

"Поэтому ради того, чтобы сохранить украинскую церковь и довести (дело, - ред.) к завершению, я должен работать до конца, если мне Архиерейский собор доверит. Если не доверит, тогда уже я с себя ответственность снимаю. Тогда они берут на себя ответственность за создание единой в Украине поместной церкви", - добавил он.
Філарет "не готов поступиться амбициями" от і все!

та ще й "патриарх киевский и Всея Руси Украины" - звиняйте, нах тут взагалі русь ????

Щось мені здається, що Варфоломей ще не розуміє, у яке гімно вляпався.
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
.
Очільник УПЦ Київського Патріархату Філарет готовий очолити Українську Помісну Православну церкву, якщо йому це довірить Архієрейський собор.

Про це він заявив під час інтерв’ю в ефірі "Українського радіо", інформує "Еспресо".

Щоправда, Філарет не сказав, хто міг би бути йому конкурентом на виборах очільника Помісної Церкви.

Поки що поступатися він не готовий
 

rfvgy

Ukrainian
Філарет "не готов поступиться амбициями" от і все!
Поки що інших кандидатур не називають ! А маючи 42 голоси проти 20- 25 , амбіції оправдані .
Що до того патріарх він чи єпископ . Є рішення Варфоломія (синода ) від 11 жовтня . Для Константинополя Філарет у статусі що був у нього 25 років тому .

та ще й "патриарх киевский и Всея Руси Украины" - звиняйте, нах тут взагалі русь ????
Є історична назва ... Так само Константинополь - а не Стамбул , Антиохія - а не Сирія і т.п.

Щось мені здається, що Варфоломей ще не розуміє, у яке гімно вляпався.
Вчора Варфоломій давав інтерв"ю :

Питання про автокефалію для Української православної церкви буде вирішене в інтересах українського народу, заявив Вселенський патріарх Варфоломій.
Про це заявив патріарх Варфоломій на зустрічі з паломниками з Греції, повідомляє видання Orthodoxia.info

Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
Є історична назва ... Так само Константинополь - а не Стамбул , Антиохія - а не Сирія і т.п.
«нельзя дважды войти в одну и ту же реку» або, як кажуть українці "не буде баба дівкою"
Не будемо про Стамбул та Антиохію, але Київської Русі вже нема. Її знищили московскі царі. Рештки у 1686 році Константинополь продав московському паханату за гроші.
Російську Православеу Церкву знищили більшлвики. Те, що зараз іменується РПЦ (точніш, після розколу з Константинополем - РПС ) - створена сталіним як підрозділ КГБ, та немає ніякого відношення до православія.
Зараз розпочався процесс створення Української Православної Церкви, і ніяких вух від мертвого віслюка в її назві не повинно стирчати.

Для Константинополя Філарет у статусі що був у нього 25 років тому .
Це Ви про що?
про це :
25-27 октября 1990 года Архиерейский Собор РПЦ предоставил УПЦ самостоятельность и независимость в управлении, а митрополит Филарет единогласно избран украинским епископатом Предстоятелем Украинской Православной Церкви с титулом Митрополит Киевский и всея Украины.
або про це :
После смерти Патриарха Пимена 3 мая 1990 года Священный Синод Русской Православной Церкви тайным голосованием избрал митрополита Филарета Местоблюстителем на Московский Патриарший престол
Його заява про "расширенный титул" свідчить, що в нього ще блюститболить опісля програшу 7 июня1990р.

до речі :
3 мая 1990 года умер предстоятель РПЦ ; в тот же день состоялось заседание Священного синода РПЦ, на котором Местоблюстителем Патриаршего престола был избран митрополит Киевский и Галицкий Филарет.

В мае 1990 года на встрече с духовенством Филарет порицал участников , говоря, что раскольники действуют по прямой указке националистических организаций, обосновавшихся за границей .
 
Зверху