Економіка України

  • Автор теми PBS
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
Шосткинську «Зірку» ріжуть на металобрухт кожний день, — громадська активістка
9:05 / 6 листопада 2021
В черговий раз на сесії міської ради говорили про казенний завод «Зірка».
5 листопада на пленарному засіданні виступила громадська активістка Наталія Максіна. «…Імпульс» показують по «1+1», приїжджає делегація з «Укроборонпрому», а поряд, буквально у 5 кілометрах вмирає завод «Зірка». Його вирізають кожний день», – заявила вона.
Наталія Максіна запитала міського голову Миколу Ногу про подальшу долю підприємства, якому в цьому році виповнилося 250 років.
Мер проінформував: планується, що казенне підприємство стане державним (таким зараз вже є «Імпульс»). У зв’язку з реалізацією одного з контрактів перетворення «Зірки» на державне підприємство відтерміновано.
Крім того, Микола Нога повідомив, що розглядається питання інтеграції ДержНДІХП і «Зірки». Наш науково-дослідний інститут буде допомагати заводу в здійсненні нового проекту.
 

d324co

Well-Known Member
Тільки сліпий не бачить перемог ЗЕленої влади

 

d324co

Well-Known Member
Міжнародний Стокгольмський арбітраж на початку 2021 року відмовив олігарху Ігорю Коломойському в позові на 5,5 мільярда доларів. Основна причина відмови нібито полягала в корупції.
Джерело:


Після програшу у Стокгольмському арбітражі, Коломойський пішов у господарський суд Києва. Про це заявив колишній генпрокурор Руслан Рябошапка в ефірі одного з українських телеканалів.

Там ще не винесли рішення. Судове засідання призначили на кінець листопада. Наступного дня має зібратись наглядова рада "Нафтогазу". За словами Рябошапки, тоді держава нібито має помиритися з Коломойським і віддати йому ці гроші
Стокгольмський арбітраж вважає Беню корупціонером... Що ж робити?
- вихід є - Господарський суд Київа !!!
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Цього року виплати становитимуть 593,89 млрд грн

Україна до кінця 2021 року має заплатити майже 86 млрд грн за своїм державним та гарантованим державою боргом. Загалом за цей рік виплати за держборгом становитимуть 593,89 млрд грн. Міністерство фінансів також дало прогноз, скільки Україна має витратити на обслуговування держборгу до 2046 року. Про це інформує «Слово і діло».

У 2022 році за чинними угодами Україна має витратити 456,4 млрд грн на обслуговування державного боргу. Найбільше у третьому кварталі – 139,15 млрд грн.

Повний текст читайте тут:
 

d324co

Well-Known Member
В Украине ожидается очередной этап повышения важного социального стандарта – минимальной заработной платы. После повышения "минималки" украинцам пересчитают зарплаты и целый ряд других ежемесячных выплат.

Согласно планам правительства, минимальная зарплата в Украине с 1 декабря 2021 года вырастет с нынешних 6 000 гривен до 6 500. С 1 октября 2022 года в Украине минимальная зарплата вырастет до с 6500 до 6700 гривен. Таким образом, соцстандарт в 2022 году повысят всего на 3 процента, что составит 200 гривен.

Стоит отметить, что граждане Украины, которые получают за свой труд минимальную зарплату, вряд ли смогут почувствовать улучшение своего финансового положения после повышения выплат на 3 процента, поскольку уровень инфляции в 2022 году, согласно проекту бюджета, должна вырасти на 6,2 процента.
 

d324co

Well-Known Member
Почему иностранные деньги для Большого строительства могут дорого стоить каждому украинцу. История одного долга
09:00 19.11

 

d324co

Well-Known Member
Не лише комуналка: що подорожчає в Україні з 1 грудня
17:35 / 23 ноября 2021

З 1 грудня на українців чекають нові на комуналку, зміна вартості проїзду в громадському транспорті, а також подорожчання популярних продуктів та товарів.
“Сьогодні” розбиралося, що незабаром подорожчає.
Подорожчання продуктів
До кінця 2021 року для українців подорожчають На це вплине не лише інфляція, а й свята.
За прогнозом директора аудиторської компанії Михайла Крапивка, до кінця року продукти подорожчають на 5-15%. На їхню вартість вплине ажіотаж через свята – українці масово почнуть скуповувати товари, а це створить штучний дефіцит. Але експерт вважає, що після свят ціни знизяться.
Перед святами подорожчають не всі продукти, а ті, що популярні для святкового столу. У тому числі м’ясо, майонез, яйця, овочі, фрукти. Такі товари найчастіше українці використовують у повсякденному житті. Водночас, експерт звертає увагу на щомісячне подорожчання – воно становить приблизно 5%, але для українців це вже звичне.
Комунальні тарифи
“Нафтогаз” вже попередив про можливу зміну тарифу на газ для побутових споживачів постачальника “останньої надії” , які не встигнуть до 1 грудня укласти договір із постачальником газу
“Зазначаємо, що ДК “Нафтогаз України” не встановлює ціну для клієнтів ППН (постачальник останній надії – ред.), вона розраховується щомісяця за спеціальною формулою, розробленою в рамках Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника “останньої надії”, – у повідомленні.
Крім того, 30 листопада 2021 року спливає пільговий період для бюджетних установ, закладів охорони здоров’я державної власності та закладів охорони здоров’я комунальної власності, які одержують газ за ціною 16,8 грн/куб. м із ПДВ від постачальника “останньої надії”. Їм пропонують укласти нові договори на весь 2022 рік за ціною 13659,63 грн. за 1000 куб. м (без ПДВ та без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу).
А якщо говорити про ціни на газ для населення, то незважаючи на підписаний меморандум про непідвищення цін на комунальні послуги, постачальники встановлюють власні тарифи на газ. Хоча “Нафтогаз” встановив річний тариф на рівні 7,96 грн/куб і підвищувати його не планує.
Постачальники можуть міняти тарифи. У них з’явилася така можливість завдяки тому, що Кабмін з 19 травня не регулює ціни на газ для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ). Тепер вони змушені купувати газ, як і всі за ринковою ціною. Місцеві підприємства встановлюють і тарифи на гарячу воду.
Щодо цін на електроенергію, то вона залишиться фіксованою:
  • для домогосподарств, що споживають менше 250 кВт*год, буде знижено до 1,44 грн за кВт (зараз 1,68 грн);
  • для тих, хто споживає понад 250 кВт*год. на місяць, тарифи залишаються без змін – 1,68 грн за кВт*год.
Проїзд у громадському транспорті
Проїзд у громадському транспорті дорожчає ще з літа. Наприклад, у столичних маршрутках він зріс із 8 до 10 гривень. А 1 січня 2022 року метро, трамваї та тролейбусі має обійтися в 20 гривень. Для власників картки киянина після підвищення тарифів на проїзд вартість поїздки становитиме 12 гривень. Але мер Києва Віталій Кличко вже заявив, що тарифи не підвищать до кінця опалювального сезону.
В Одесі вже за проїзд. А у Львові лише обговорюють такий варіант – ціна може зрости якраз у грудні. У місті пропонують запровадження єдиного електронного квитка вартістю 10 грн із можливістю пересадки протягом 40 хвилин.
Податки для ФОП
З 1 грудня для українців підвищують мінімальну зарплату, а це вплине на збільшення мінімальних пенсій та ставку єдиного соціального внеску.
Отже, мінімальний розмір податку становитиме 1430 гривень — 22 відсотки від мінімальної зарплати. Його мають сплатити ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування.
А ті, хто обрав загальну систему оподаткування, повинні будуть до 20 числа місяця, наступного за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, сплатити мінімум 4070 грн.
 
Зверху