російський тероризм і військові злочини

rfvgy

Ukrainian
Кілером виявилася жінка: опубліковано відео закладання вибухівки під автомобіль Шеремета


  • 1/1
    Чоловік і жінка працювали в парі
У розпорядженні "Обозревателя" опинилися записи камер спостереження, зроблені за кілька годин до .

Вибуховий пристрій під автомобіль Subaru, на якому Павло поїхав на ранковий ефір, заклала жінка. На записах камер видно, що з нею в парі працював і чоловік.


You must be registered for see medias

ХРОНОЛОГІЯ

Невідомий чоловік в 00 годин 22 хвилини (такий час зафіксувала камера спостереження) підходить до припаркованого автомобіля, на якому вранці підірвався Шеремет. Чоловік підійшов до автомобіля, сів біля дверей водія і підготував усе для прикріплення вибухового пристрою - протер днище Subaru.

О 2 годині 33 хвилини чоловік і жінка йдуть в напрямку будинку, де жив Шеремет, - з вул. Ярославів Вал вниз на Івана Франка - на відстані близько 15 метрів один від одного.

You must be registered for see images


Скріншот Google Maps

В руках жінки сумка або пакет - помітно, що ноша важка. За інформацією "Обозревателя", слідство вважає, що саме в ній була бомба.

О 2:38 бачимо, що двоє зустрілися, перекинулися кількома словами і розійшлися по різні сторони дороги. Чоловік став імітувати ходу п'яної людини.

You must be registered for see images


Місце "зустрічі" кілерів. Скріншот Google Maps

О 2 годині 39 хвилин чоловік йде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть дістає з сумки/пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище (в районі водійського сидіння), після чого йде. Процес закладки тривав не більше хвилини.

За версією слідства, чоловік, перебуваючи через дорогу, "страхував" жінку-кілера.

You must be registered for see images


Місце, де стояв автомобіль. Скріншот Google Maps

Джерело "Обозревателя" повідомило, що місце в глибині двору, де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнято мікроавтобусом з іногородніми номерами. Як тільки автомобіль Притули поставили на вільне місце, бус виїхав. Чи було це випадковістю - поки невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблене навмисно, для полегшення "роботи" кілерів - тобто змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, у зручному для закладення вибухового пристрою місці.

До розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, як повідомлялося, .

Нагадаємо, вибух стався вранці, 20 липня, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. Шеремет виїхав з дому і проїхав до перехрестя всього кілька десятків метрів. За попередніми даними, при вбивстві журналіста . Зазначимо, що авто належало керівникові видання "Українська правда" Олені Притулі - цивільній дружині Павла.

Раніше автомобіля Шеремета. Увагу експертів привернув чоловік із тростиною, який "поводився неприродно". Колишній оперативник варшавської поліції Анджей Мрочек не виключив, що може бути потенційним убивцею Шеремета.

 

rfvgy

Ukrainian
01.06.17 21:13
Кілер, який вчинив замах на Осмаєва, живий і дасть свідчення, - Геращенко

Кілер, який у Києві здійснив замах на учасника АТО Адама Осмаєва і був поранений його дружиною Аміною Окуєвою, живий, перебуває під охороною і дасть свідчення.

Як передає із посиланням на , таку заяву зробив народний депутат із фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко
"Ця людина прислана російськими спецслужбами. Він буде жити. Перебуває під охороною поліції. Звичайно, він дасть свідчення і розповість, як російські спецслужби вербують кілерів, як і у випадку з вбивством Павла Шеремета, замахом на мене, і як у випадках інших вбивств і терактів", - сказав він.

Читайте також на "Цензор.НЕТ":

На питання, наскільки складні поранення у нападника, А. Геращенко уточнив: "Він перебуває під охороною. Місце його перебування засекречено. Ми знаємо, що він буде жити. І ми будемо намагатися не допустити його самогубства".
Народний депутат Дмитро Лінько : "Зараз у лікарні. В Адама три поранення. Одна куля залишається в тілі, перелом ключиці.
У кілера 4 поранення, він у дуже важкому стані, може померти. Відомо, що він приїхав із Росії за підробленими документами".

Нагадаємо, що ввечері .



You must be registered for see medias
 
Останнє редагування:

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

02.06.17 11:15
"Він почав стріляти в Адама. Я вихопила пістолет, але він боягузом виявився - після кількох влучень почав кричати:"Здаюся!", - Окуєва. ВIДЕО
Аміна Окуєва, розповіла подробиці замаху на її чоловіка Адама Осмаєва і висловила надію, що слідство вийде на замовника злочину.
Як повідомляє , на відеозаписі який з'явився в мережі, Окуєва заявила, що пошук замовника для неї принципове і важливе питання.
"Це все було, як в одну мить, уві сні. Він (кілер) почав стріляти в Адама, не в мене, а саме в Адама. Я відразу ж вихопила пістолет. Він боягузом виявився: після кількох влучень став кричати "Здаюся, здаюся!" Ми його з машини випхали, зброю відштовхнули ... Я відразу ж Адаму рану, яку бачила, затампонувала "Целоксом". Можливо, через це кровотечу вдалося стримати", - сказала Окуєва.

You must be registered for see medias


 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see images

You must be registered for see images


02.06.17 15:55
Окуєва про замах: "Сумнівів немає - це російські спецслужби. Путін і Кадиров зацікавлені в смерті Осмаєва"

Замах на Адама Осмаєва - це спецоперація з російської сторони. Окуєвій і Осмаєву постійно надходила інформація про те, що ФСБ займається тим, щоб ліквідувати Осмаєва.
Про це в інтерв'ю ,розповіла дружина Адама Осмаєва Аміна Окуєва, передає
Вона зазначила, що у неї немає сумніву, що замах - це спецоперація ФСБ, тим більше, що, за її даними, на підтвердження цього є певна оперативна інформація.
"Звичайно, це однозначно спецоперація з російської сторони. Вже є оперативна інформація, яка це підтверджує. Подробиць я не знаю, але ніяких сумнівів немає - це російські спецслужби", - розповіла Окуєва.
Також вона підтвердила, що напередодні у них була інформація про те, що готується замах.

"У нас є інформація, що в Україні вже затримали людину з вибухівкою, яку він повинен був підкласти Адаму під машину. Поки ми деталі не озвучуємо. Нам постійно надходить інформація з різних джерел, що ФСБ займається тим, щоб ліквідувати Адама. Плюс кадировці. Кадиров взагалі божеволіє. Він по сто тисяч кожному, мало не безхатьку, дає, хто погоджується "хоч щось зробити", - зазначила вона.
"Це було великим ляпасом Путіну: український суд виправдав Адама, але російський суд продовжує наполягати на тому, що Адам готував замах на Путіна. Путін не може пробачити, що таку людину не просто відпустили, але і поважають в Україні. А Кадиров - "шістка" Путіна, тому без його дозволу він нічого не робитиме. Але те, що кожен з них по-своєму зацікавлений - це правда. У кожного є особисті моменти", - пояснила Окуєва.
Разом з тим, вона зазначила, що у неї є підозри, що в їхній батальйон могли бути підіслані кадировці.
"У мене є підозри, що такі люди у нас були. Просто в батальйоні відчуваєш себе набагато більш захищеною, ніж на вулиці в Києві. Тут нас двоє, в батальйоні - наші товариші, всі зі зброєю. Якщо хтось спробує вчинити замах, при цьому вийти живим з батальйону буде майже неможливо. З того, що можу згадати: коли йшли активні бойові дії, у мене в розвантаженні, там де лежить боєкомплект, була граната з якої майже повністю витягли чеку. Якби ми цього не помітили, чека б випала і граната вибухнула б - ніхто б не успів зреагувати. Слава Богу, розвантаження взяла не я, а Адам і ще одна людина, вони встигли помітити це і назад вставити чеку. Випадково її витягти неможливо. Хтось спеціально це зробив з розрахунку, що я не подивлюся на розвантаження, і Адам буде поруч", - розповіла Окуєва.

Також вона не відкинула ймовірність спроби замаху на неї.
"Думаю, це цілком ймовірно, не виключено. За час маріонеткової влади Кадирова було багато вдалих замахів на його опонентів. Або просто людей, які критикують його політику, або людей, які воювали, а потім поїхали в Європу. За останній рік у Туреччині, в Австрії були десятки ліквідацій чеченців, за свободу Ічкерії. Але жоден кілер не був затриманий на місці злочину. Потім знаходили якихось свідків, але довести щось було неможливо. Це єдиний випадок, коли кілер, у якого було завдання ліквідувати лідерів чеченського опору, був узятий на місці злочину. На це воля Всевишнього, своєю заслуги в цьому не бачу", - підкреслила Окуєва.
Також вона зазначила, що дуже важливо в розслідуванні замаху вийти на замовника.
"Це буде важливим фактом, що Росія веде активну терористичну диверсійну діяльність на території України. Вони розуміють, що в Криму, на Донбасі у них все забуксувало, все закінчилося казками про красиве життя, а люди вкрай незадоволені. Тому їм залишається тільки розхитувати країну зсередини терористичними актами", - констатувала Окуєва.
Також Окуєва зазначила, що не підозрює в діях екс-співробітника "Савік Шустер студії" Олексія Стукала, який надав її контакти кілеру, який представився іноземним журналістом, однак закликає бути обережними.

"Я думаю, хочу вірити і щиро сподіваюся, що це просто недбалість, як у народі кажуть - "роздовбайство". Звичайно, я не підозрюю його в жодних поганих речах. Я хочу, щоб для всіх людей це стало уроком. Ми в стані війни з найпідлішим у цьому світі ворогом, нікому не можна розслаблятися. Тим більш публічним людям", - акцентувала вона.
Також Окуєва подякувала голові МВС Авакову за нагородну зброю: "Це та маленька річ, яка врятувала нам життя і, можливо, допомогла затримати важливого злочинця".



Як повідомлялося раніше, 1 червня вбивця, який представився французьким журналістом і мав документи громадянина України на ім'я Олександра Дакара, кілька разів вистрілив в Осмаєва, перебуваючи в його автомобілі в Подільському районі Києва. У свою чергу, дружина Осмаєва, також колишня боєць сил АТО, Аміна Окуева, вистрілила в нападника і поранила його. У 2014 році Україна відмовилася видати Росії Адама Осмаєва, якого російські правоохоронці звинувачували в підготовці замаху на Путіна.

Нагадаємо, кілер, який представився Олексієм Вернером, під виглядом французького журналіста через помічницю Савіка Шустера .

"Він (кілер, - ред.) послався, між іншим, на одного відомого мені в Україні журналіста. Він сказав, що йому мене порекомендували журналісти "Шустер Live". Оскільки єдиний, із ким я спілкувалася з "Шустер Live" і з ким у мене зберігся контакт, - це Олексій Стукало. Раніше він був гостьовим редактором, і в мене зберігся його номер і контакт на Фейсбуці. Я написала йому смс, попросила підтвердити, чи дійсно це людина з французької газети. Він підтвердив. У смс написав "Так". Потім, після зустрічі, у мене з'явилися сумніви. Були імпульсивні моменти. Я ще раз написала Олексію Стукалу у Фейсбуці, щоб він більш докладно пояснив", - заявила Окуєва.

 

rfvgy

Ukrainian
27.06.17 10:59
У Києві загинув Максим Шаповал - начальник одного зі спецпідрозділів ГУР Міноборони, - ЗМІ

Унаслідок вибуху автомобіля "Мерседес" у Києві вранці 27 червня на перехресті вулиць Солом'янська і Механізаторів загинув керівник одного зі спецпідрозділів Головного управління розвідки Міноборони України Максим Шаповал.
Як повідомляє , про це пише , посилаючись на власні джерела.
Цю інформацію підтвердив і журналіст Роман : "Макс Міхалич .... мозок відмовляється вірити ((( Ще недавно ми бачилися на випускному в Академії ... Міхалич тоді ще запросив на день частини - 1 липня. А завтра День Конституції. І напередодні прибирають Командира розвідки. Жорсткі збіги ... Це війна терору. Підла й цинічна. Спочивай із миром, дорогий Друже...".
За наявною інформацією замах могли організувати російські спецслужби. Вибуховий пристрій, яким підірвали автомобіль Шаповала, мав потужність 500 г у тротиловому еквіваленті.

Інформацію про те, що загиблий під час вибуху автомобіля в Києві був військовослужбовцем ЗСУ, підтвердив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

 
Зверху