КП "Електроавтотранс"

Skel

42


В Сумах хотят повысить стоимость проезда в троллейбусах и автобусах КП «Электроавтотранса»
Новости Ключевые слова
В Сумах хотят повысить стоимость проезда в троллейбусах и автобусах КП «Электроавтотранса»


12:3015.02.2016
You must be registered for see images


Сегодня, 15 февраля, на аппаратном совещании при городском главе был поднят вопрос о пересмотре тарифа в КП «Электроавтотранс».

«Нужно ввести обоснованный тариф для того, чтобы предприятие не уходило в минус»,- говорит Виктор Волонтырец.

Также заместитель городского главы акцентировал внимание на том, что горсовет не задолжал КП «Электроавтотранс», так как финансовая поддержка, на которой находится предприятие, является не долгом, а помощью.

Анастасия Горпинченко
2 грн вполне адекватная цена для трудоспособного населения, а пенсионеры и льготники все равно ездят бесплатно
 

Udaff4eg

Well-Known Member
2 грн вполне адекватная цена для трудоспособного населения, а пенсионеры и льготники все равно ездят бесплатно
ага только трабла в том, что троллейбусы ходят не разу не по графику, в пиковые часы вообще хрен выедешь, и каждое утро наблюдаешь стайку пенсов на остановке. И как только на горизонте появляется рогатый, начинается движ "кто раньше залезет в трололо".
 

Deather

Well-Known Member
2 грн вполне адекватная цена для трудоспособного населения, а пенсионеры и льготники все равно ездят бесплатно
за умови що депо буде працювати адекватно, з приводу пільговиків та пенсіонерів - це питання цікаве, я вважаю, що без монетизації пільг на проїзд нічого в кращий бік не зміниться, якщо її не проведуть, то можна вартість сміло піднімати до 4 грн., будемо платити за всіх, ну а ...лі, ми ж працюючі, нам же ж д...я платять, а потім і маршрутки по червонцю, бо депо, як завжди, не справиться зі своїми задачами, лисий розведе руками та зробить козью морду, ось така хірургія.
 

forbes

Well-Known Member
Місто допоможе комунальному перевізнику
16 лютого під час позачергової сесії міської ради депутати ухвалили рішення про внесення змін до бюджету на 2016 рік.

За цим документом КП «Електроавтотранс» отримає з міського бюджету понад 7 млн. грн: 2,2 млн грн. ¬ – фінансова підтримка; 5,4 млн грн. ¬– на поповнення статутного капіталу комунального підприємства.

Як повідомила бухгалтер підприємства, із наданих комунальному перевізнику 2,2 млн грн., 1,1 млн грн піде на погашення заборгованості із заробітної плати, 567,6 тис. грн. – за електроенергію, 315,6 тис. грн. – на сплату ЄСВ, 269,4 тис. грн. – ПДФО, 1,6 тис. грн. ¬– військового збору. Це, зазначила представник КП «Електроавтотранс», дозволить комунальному підприємству закрити борги із зарплати та сплати податків за січень і ліквідувати заборгованість за електроенергію за грудень.

5,4 млн грн. ¬спрямують на тендер із закупівлі автобусів, процедура по якому розпочалась минулого року. Тоді ці кошти були передбачені в бюджеті. Проте, так як до цього часу вони використані не були, знаходилися у вільному залишку.

Ці та решту змін до бюджету на поточний рік підтримали 22 депутати.

 

Chadel

Active Member
ага только трабла в том, что троллейбусы ходят не разу не по графику, в пиковые часы вообще хрен выедешь, и каждое утро наблюдаешь стайку пенсов на остановке. И как только на горизонте появляется рогатый, начинается движ "кто раньше залезет в трололо".
10А с конечной Ковпака отправляется строго по расписанию - в окно вижу
 

Udaff4eg

Well-Known Member
ну я 3 недели пытался ездить на трололо с утра, половины просто нет
 

forbes

Well-Known Member
Сумські депутати просять колег в Києві підтримати законопроект щодо компенсацій за пільговий проїзд
6 лютого під час позачергової сесії міськради сумські обранці підтримали звернення до Голови Верховної Ради України щодо фінансового забезпечення компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

За нього віддали свої голоси 34 депутата.

Нині на розгляді в комітетах Верховної ради України знаходиться проект Закону про внесення змін до додатків №3 та №7 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік». Проектом Закону пропонується передбачити з державного бюджету місцевим бюджетам субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян в обсязі 1,9 млрд. грн.

Зазначений законопроект, на переконання депутатів, має усунути існуючі неузгодженості між нормами окремих законів та головним фінансовим документом держави – Бюджетним кодексом України, та направлений на виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг і компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Як відомо, у місті існує проблема з відшкодування витрат підприємствам, які здійснюють пільгове перевезення. У зв’язку з надходженням в неповному обсязі субвенції з держбюджету, залишається непогашеною заборгованість держбюджету перед КП «Електроавтотрнас», яка виникла з початку року, в сумі більше 3 млн. грн. Незважаючи на це, комунальне підприємство продовжує перевозити пільговиків, через що несе збитки. Станом на 16 лютого заборгованість по заробітній платі на підприємстві за грудень складає 89,3 тис. грн., перед Пенсійним фондом – 1992,5 тис. грн. Залишається невиплаченою зарплата за січень в сумі 1072,2 тис. грн.

Критична ситуація, яка склалася на підприємстві, зумовлює необхідність надання фактичних дотацій з міського бюджету, в той час, коли це є зобов’язанням держави.

Із вищевказаних причин, депутати Сумської міської ради просять прийняти цей законопроект за основу та в цілому. В іншому випадку, його неприйняття може призвести до страйку підприємств-перевізників та транспортного колапсу в місті.

Як було вирішено в ході засідання Асоціації міст України, яке проходило в Києві минулого тижня, розуміючи важливість прийняття законопроекту, схожі звернення до столиці спрямовуватимуть і інші міста держави.

 

qwert132

Active Member
Да, без компенсаций дела не будет, хоть по пять проезд делай. Едешь, а вокруг одни льготники.
Сумскому «Электроавтотрансу» государство выплатит компенсацию за льготников в размере 1,9 млрд грн

15:3018.02.2016
You must be registered for see images


Верховная Рада Украины приняла Закон «О внесении изменений в приложения № 3 и № 7 Закона Украины «О Государственном бюджете Украины на 2016 год» относительно финансового обеспечения компенсации за льготный проезд отдельных категорий граждан и других предусмотренных законодательством льгот».

Согласно ему, из казны на вышеуказанные цели направляется более 1,9 млрд грн.

Согласно пояснительной записке к законопроекту целью принятия Закона является обеспечение финансовыми ресурсами гарантированных государством социальных льгот относительно льготного проезда отдельных категорий граждан и других предусмотренных законами льгот, учитывая, что на 2016 год в Законе не предусмотрено соответствующее субвенцию из государственного бюджета местным бюджетам.

Напомним, Сумская городская Рада 16 февраля приняла обращение к председателю Верховной Рады Украины с просьбой принять законопроект. Понимая важность его принятия, похожие обращения в столицу направляли и другие города страны, о чем говорилось на заседании Ассоциации городов Украины в Киеве.

Соответствующий законопроект был зарегистрирован за №4024.


Только тут походу явный косяк автора статьи . Или речь идет о 1.9 млн , или эта сумма на всю страну .
 

forbes

Well-Known Member
На льготный проезд из бюджета выделят 1,9 млрд гривен
Верховная Рада предусмотрела 1 917 833 200 гривен на обеспечение компенсации льготного проезда отдельных категорий граждан в 2016 году.

За принятие в целом законопроекта №4024 проголосовали 245 депутатов при минимально необходимых 226, передают .

Данные средства перераспределили за счет средств, предусмотренных в государственном бюджете на 2016 год на субвенции местным бюджетам на предоставление льгот и жилищных субсидий населению на оплату электроэнергии, природного газа, услуг тепло-, водоснабжения и водоотведения, квартирной платы (содержание домов и сооружений и придомовых территорий), вывоза бытового мусора и жидких нечистот.

 
Зверху