Нова Полиция Украины

arnisumy

Well-Known Member




"Я почув крик, який долинав із вулиці Сегедської (одна з вулиць неподалік центру Одеси. - Ред.). Цитую: "Тримай вбивцю", - такі свідчення поліції дав моряк, який у ранок нападу став випадковим свідком. Визирнувши у вікно, він побачив трьох чоловіків, які вибігли з арки будинку. Двоє з них, як потім з'ясується, - активіст Сергій Стерненко і нападник.
Третя людина, за свідченнями моряка, незабаром після криків, покинула двір і побігла до припаркованої неподалік машини. За словами свідка, чоловік сів за кермо і поїхав. Ситуація насторожила моряка, тож він вирішив сфотографувати машину. Але незабаром він помітив її вдруге. Авто проїжджало поруч із місцем злочину вже в момент затримання стрілка, коли приїхала поліція. За його словами, водій зупинився і ходив неподалік.
Пізніше свідок детально опише його зовнішність і навіть під протокол вкаже на цю особу серед тих, кого йому на упізнання представить слідство. Цю людину звати Костянтин Карбенюк. На той момент він був тренером спортивних єдиноборств в одному з клубів Одеси. Але значно цікавішою є інформація про людину, яка володіє автомобілем. За даними, які журналісти отримали відразу від декількох джерел у правоохоронних органах, цей Mercedes-Benz належить родині тодішнього радника глави поліції в Одеській області Руслана Форостяка. Той сам заявляв, що слідство схиляється до версії, що Карбенюк - таксист, який підвозив нападника.
Читайте також:
Форостяк був радником тодішнього голови Дмитра Головіна. Залишився на своїй посаді він і після того, як Головін звільнився. Кинув роботу в поліції Форостяк наприкінці 2019 року.
У розмові зі "Слідством.Інфо" чоловік заявив, що авто належало його дружині, але запевнив, що жодного стосунку до нападу на Стерненка не має, адже він нібито продав цю машину.
"Я ще після другого нападу свідчив і поліцейським із цього приводу, і СБУ. Машину було продано, я вже не пам'ятаю, чи в 15-му, чи в 16-му році хлопцю, який до цього дня толком не розрахувався. Там щось заборгував. Тому його особа встановлена, з ним також слідчі дії проводилися", - сказав Форостяк журналістам, зазначивши, що це "просто випадковість".
Він визнав і знайомство з Карбенюком у 2014 році, під час протидії "російській весні" в Одесі.
"Що мене дивує: журналісти можуть отримати матеріали кримінальної справи, слідства. Але це є таке. Я вітаю, коли журналісти отримують і правильні запитання ставлять, і здійснюють контроль над правоохоронною системою, щоб вона виконувала свою роботу. Але це випадковість, і тут найголовніше, що був проведений комплекс слідчих дій. І не тільки Нацполіцією, але й Службою безпеки України", - заявив він.
Читайте також:
Водночас "Слідство.Інфо" має у своєму розпорядженні також фотографії, на яких зафіксовано, що це авто в 2019 році було припарковано біля управління Національної поліції в Одеській області. Форостяк не зміг пояснити це, припустивши лише, що Карбенюк міг приїжджати туди у своїх справах, оскільки фігурував в одному з кримінальних проваджень, яке вела поліція.


На запитання журналіста, чи пояснив Карбенюк свою присутність на місці злочину, Форостяк відповів: "Він (Карбенюк. - Ред.) сказав, що це якась маячня".
Форостяк надіслав журналістам контакти Карбенюка, але на момент публікації цього матеріалу телефон був вимкнений.
Зазначається, що декілька років тому одеська влада передала частину Міського саду в самому центрі під забудову. Відтоді тривають конфлікти між активістами і мерією. Під час одного з них наприкінці 2017 року відбулася сутичка між протестувальниками і силовиками. Сергій Стерненко був на цьому заході і вів звідти відеотрансляцію. Незабаром, за його словами, поліція оголосила йому підозру в організації масових заворушень.
Читайте також:
Його взяли під варту і відправили в СІЗО. Втім згодом апеляція скасувала це рішення і відпустила Сергія Стерненка під особисте зобов'язання. Постраждалим у цьому кримінальному провадженні є тодішній глава Управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін. За словами Стерненка, слідчі вважають, що він нібито завдав міліціонерові тілесних ушкоджень.
Активіст припускає, що до організації нападів на нього причетні співробітники поліції. Упродовж 2018 року їх було три. Під час останнього нападників було двоє. Один із них під час сутички загинув.
Розслідування всіх цих злочинів передали в Службу безпеки України. Справу про загибель нападника теж веде СБУ. У Генеральній прокуратурі за часів Луценка рішення про передачу слідства СБУ мотивували підозрою, що між нападниками і поліцією є зв'язок. Такої ж думки дотримувався генпрокурор Руслан Рябошапка.
Однак сьогодні нікому зі співробітників поліції підозри не оголошено.
Читайте також:
 

d324co

Well-Known Member
Двое полицейских на Киевщине изнасиловали женщину: оба задержаны, их подразделение расформировано
25.05.20 10:5027956 141
Вчера в полицию поступило сообщение о том, что в местную больницу обратилась женщина, 1994 года рождения, с сообщением об избиении и изнасиловании. По ее словам, к правонарушению причастны сотрудники полиции.
Об этом сообщает со ссылкой на .

Указанное сообщение сразу начали отрабатывать сотрудники Департамента внутренней безопасности Нацполиции. Первоочередная проверка подтвердила причастность полицейских к избиению и изнасилованию женщины, которую накануне доставляли в отдел полиции для дачи объяснений по поводу кражи имущества.

Внутренняя безопасность Нацполиции задержала двух сотрудников Кагарлыцкого отдела полиции в порядке ст. 208 Уголовно-процессуального кодекса Украины, они находятся в изоляторе временного содержания. Вся информация передана в Государственное бюро расследований. Начато уголовное производство по ст. 152 Уголовного кодекса Украины.

Председатель Национальной полиции Украины Игорь Клименко уволил полицейских, подозреваемых в совершении преступления, отстранил от исполнения служебных обязанностей руководство отдела и принял решение о расформировании подразделения и переаттестации всего личного состава Кагарлицкого ОП
 

d324co

Well-Known Member
Якась дивна х#ня твориться...
You must be registered for see images

Картини, ДБР і Порошенко: чому силовики штурмували музей Гончара
/ Від
Правоохоронці у спеціальному екіпіруванні зі зброєю та написами ДБР виламали двері київського музею Івана Гончара, де Петро Порошенко відкрив виставку приватної колекції картин.
Директор музею Петро Гончар вже складає акт про пошкодження майна, під час бійок біля дверей музею також постраждала одна журналістка, передає .
На 11 годину 26 травня Державне бюро розслідувань викликало експрезидента України на допит у справі щодо можливого порушення і несплати мита під час ввезення 43 картин.
26 травня Петро Порошенко не пішов на допит до ДБР, адже, за його словами, виклик правоохоронці зробили неналежним чином – через відеозвернення.
Натомість у цей час Петро Порошенко відкрив у музеї Гончара у Києві виставку власних картин всесвітньовідомих митців, які фігурують у розслідуванні ДБР.
Пан Порошенко разом з картинами виставив і всі митні платежі. Експрезидент стверджує, що всі картини були придбані та завезені до України законно.
Виставку картин спільно відкривали Петро та Марина Порошенки.
Подружжя вказувало, що усі охочі зможуть подивитись на картини після закінчення карантину і відкриття музею для відвідувачів.
За словами Порошенка, вони виставили роботи Айвазовського, Лагоріо, Котарбінського, Тропініна, Хмелюка та Рєпіна. Їх він нібито збирав десятки років.
Згодом до музею Гончара прибули правоохоронці. Після тривалих суперечок співробітники ДБР покинули музей.
Вдень агенція “Інтерфакс” з посиланням на пресслужбу ДБР вказала, що правоохоронці передали Порошенку новий виклик на допит через дружину Марину.
Натомість адвокат Порошенка Ігор Головань заперечив, що Марині Порошенко вручили повістку.
Ближче до вечора працівники ДБР за допомогою бійців зі спеціальною амуніцією відтіснили журналістів та депутатів, виламали двері до музею і двері до приміщення експозиції картин.

“Я взяв сьогодні колекцію на відповідальність, там колекція на сотні мільйонів. Хто тепер відповідає за колекцію?”, – заявив журналістам директор музею Петро Гончар.
При цьому правоохоронці не пустили всередину депутатів від партії “Європейська Солідарність” та й самого директора.
Директор музею вказує, що силовики без пояснень виламали двері до приміщення експозиції. За його словами, його блокували у кабінеті й казали, що просто оглянуть “громадське приміщення” музею.
Пан Гончар каже, що жодних ордерів на обшук йому не показували.
“Вони перебувають всередині експозиції, не знаю, що відбувається, можливо, вони виносять колекцію. Люди були озброєні, тому це – озброєний напад”, – заявив директор.
Він апелював до працівників поліції, але ті не втручались у ситуацію. Врешті директора пустили до музею.
Співробітники правоохоронних органів не показували жодних документів та дозволу на обшук.
Захисники Петра Порошенка, яких згодом впустили до музею, повідомили журналістам, що слідчі описують і оглядають картини.
Правоохоронці досі перебувають у музеї, а під вхід до нього вони підігнали мікроавтобус
 
Зверху