«МИ РАЗОМ ПРОТИ ТЕРОРУ!»

ВЧОРА 06.10.2015 РОКУ В ПРИМІЩЕННІ ЄРЕЙСЬКОГО ДОМУ (ВУЛ.кОПЕРАТИВНА, 17) ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ АСОЦІАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ. НА ЗАСІДАННІ ПРЕДСТАВНИКИ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНИХ ТОВАРИСТВ ПРИЙНЯЛИ СПІЛЬНЕ ЗВЕРНЕННЯ.

«МИ РАЗОМ ПРОТИ ТЕРОРУ!»

Ми представники національно-культурних об’єднань Сумщини, а саме члени Асоціації національних меншин Сумської області звертаємось до всіх небайдужих жителів України та РФ.
На Сумській землі з давніх-давен проживають пліч – о — пліч представники понад 95 національних спільнот. Наш край завжди був гостинним та доброзичливим до кожного з тих, хто розмовляє іншою мовою, ніж державна, сповідує іншу віру, ніж православ’я. Для нас – українців різного походження та віросповідання, найголовнішими принципами є міжнаціональний мир і злагода, порозуміння і взаємоповага, єдність та неподільність України – нашого спільного дому.
Сьогодні наша держава переживає важки часи. У кожного з нас викликають тривогу і стурбованість події останніх років, які пов’язані з найтрагічнішими сторінками нашої Незалежності. У таких умовах, як ніколи важливо зберігати витримку, спокій, виваженість, мудрість, приймати обдумані та збалансовані рішення.
На початку вересня п.р. в Інтернет-мережі з’явилася інформація щодо звернення членів ради національностей та керівників релігійних структур Курської області у зв’язку з Днем солідарності у боротьбі з тероризмом. У зверненні під назвою «Мы разом против террора!» члени ради національностей та керівники релігійних об’єднань засудили поширення будь-яких проявів тероризму, як деструктивного явища, що несе в собі хаос, смерть, руйнування та звернулись до представників всіх національностей Курської області із закликом щодо недопущення ескалації проявів національного і релігійного екстремізму, необхідності збереження миру в регіоні.
У якості негативного прикладу поширення тероризму та екстремізму ініціатори звернення висвітили події в Україні, де за їх твердженням до влади прийшли політичні сили, що сповідують радикальний націоналізм та використовують терористичні методи для досягнення власних цілей.
Довідково: Радикальний націоналізм — один із типів націоналізму за характером дії. Характеризується радикальними поглядами на економічну, соціальну, внутрішню та зовнішню політику країни, часто зустрічається у суміші з шовінізмом і ксенофобією, які роблять акцент на перевазі однієї національності над іншими. Подібні прояви, як то наприклад розпалювання міжнаціональної ворожнечі та етнічна дискримінація, в окремих країнах з сурогатним нацскладом, відносять до міжнародних правопорушень.
Виходячи з вказаної заяви, Ми як представники національних громад Сумської області хочемо наголосити наступне.
1. Національні меншини України є її частиною, і вони своєю історією, культурою, звичаями та традиціями збагачують історію, культуру нашої країни. Будь-які розбіжності в культурі, мові і традиціях не заважають нам однаково сильно і вірно любити нашу єдину Україну. Нам сьогодні, як ніколи, необхідно об’єднатися для збереження цілісної, соборної держави, нашої спільної Батьківщини – України!
2. Ми категорично засуджуємо дії тих радикально налаштованих сил, які намагаються використати міжнаціональний фактор для протистояння і ворожнечі між людьми різних національностей та віросповідань, порушення територіальної цілісності держави, провокування будь-яких проявів тероризму та екстремізму.
3. Ми з впевненістю заявляємо, що на території Сумської області, яка є невід’ємною частиною України, ніколи не існувало міжнаціональних проблем, передусім пов’язаних з тиском радикальних націоналістичних організацій, і сподіваємось не існуватиме й надалі.
4. Ми підтримуємо наших співвітчизників, що проживають на території РФ у їхньому прагненні попередити таке, мабуть найстрашніше зло на планеті як тероризм.
У той же час, Ми закликаємо представників всіх російських об’єднань національних меншин та релігійних організацій зайняти виважену і чесну позицію та звернутися до діючого кремлівського керівництва з вимогою припинити стимулювання тероризму на Сході України. Давайте подолаємо терор разом.
«Ми разом проти терору!».
Асоціація національних меншин Сумської області Бабазаде Байрамов
Cумський міський центр польської культури
«Віра, Надія, Любов» Тетяна Гузовська
Єврейський Благодійний Центр «Хесед-Хаим» Єлизавета Шерстюк
Центр азербайджанської культури «Гобустан» Мехрібан Салманова
Центр вірменської культури «Арцах» Алік Цатурян
Сумська філія ВО грузин «Георгія» Корнелі Шенгелая
Грецький культурний центр «Відродження» Анна Заболотна
Центр ромської культури Микола Москальов
Узбецький національно-культурний центр Надірбек Мірзазалолов
Дагестанське земляцтво Маммату Айдаєв
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Респект. Красиво їх на місце поставили.
 
Зверху