Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту

Практика автомеханіків. Тут все по-дорослому!

Виробнича практика — це не просто заняття «для галочки», або нудне оформлення зошитів. Практику в Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту учні проходять в реальних виробничих умовах, мають справжні завдання і отримують гідні результати.

Чим краще пройдуть практичні навчання, тим більш досвідченим буде працівник після випуску. Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту проходять практичні навчання на професійних СТО. І тут все по-дорослому! Справжні машини, неабиякі поломки і, звичайно, вимогливі клієнти. Але наші хлопці знаються на усіх капризах сучасного автомобілю.

Так, учні Сергій Теницький та Віталій Терещенко проходять практику на станції «Автогаз Суми» . А керівник практики — наш випускник Руслан Мусієнко. «Подобається все: тепло, чисто, затишно! Хороші люди там працюють! Завдання різні, переважно допомагаємо по обслуговуванню авто: заміна деталей, масла й інше, перевірка на витік газу», — коментують свою роботу автомеханіки.

Учень Владислав Назаренко проходить своє практичне навчання на станції техогляду СТБ «Суми». «Хороший колектив, все подобається. Постійно є робота: від прибирання боксу, до капітального ремонту машини. Нещодавно прокачував гальма в ВАЗ 2109, в «Пріорі» міняв гальмівну трубку. Робоче місце завжди має бути прибране, інструмент складений».

Так, учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту вміють не лише вдало пройти виробниче навчання, а й влаштуватися на роботу на місце практики. Все залежить лише від бажання та наполегливості майбутніх випускників.
 

Вкладення

  • 71.8 КБ Перегляди: 539
«Творці історії» отримують перші місця

Учениця Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту Юлія Чугай гостро відчула сьогодення. Ці думки вилилися у творчому есе, за яке Юлія отримала І місце у ІІ етапі ХIV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості.
Юлія Чугай тендітна дівчина, з наполегливо натурою, яка навчається на столяра. Як бачимо, вона поєднує в собі силу характеру з одного боку, і поетичність натури – з іншого. Так народжуються такі сильні рядки твору.

«Ти живи, Батьківщино! Чи це все дарма? Помираю? «Ще не вмерла Україна», – з уст. Ні, Бог не дав смерті»

«Метою написання твору стала жага донести до сучасної молоді те, що Україна – то велична країна, а ми, її діти, повинні зробити все для її розквіту. І неважливо, якою ціною будемо досягати цілі», — коментує роботу Тетяна Касьяненко, викладач української мови та літератури.

Учениця Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту вносить свою іскру патріотизму та відданості своїй країні. Так, «Творці історії» отримують перші місця та визнання у серцях читачів. Бажаємо Юлії подальших творчих успіхів.

Ознайомитися з оригіналом роботи «Творці історії» можна тут
 

Вкладення

  • 109.6 КБ Перегляди: 515
  • 22.1 КБ Перегляди: 496
Дивовижний вечір Святого Валентина

Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту неабиякі фахівці у справах сердечних. На базі Центру позашкільної освіти відбувся романтичний захід до Дня всіх закоханих. Хлопці і дівчата проявили кмітливість, гостроту розуму, гумор і всю свою креативність у конкурсі «Хлопці & Дівчата». Хоча було ще дещо…

Дві команди об’єднали по принципу «хлопчики — наліво, дівчатка — направо» та влаштували веселі змагання. Учні нашого училища Евген Лесніченко та Олексій Гаспарян проявили себе у такому оригінальному поєдинку. Команди-суперників перевіряли на кмітливість та обізнаність. Бліц-опитування показало, хто хутчіше знаходить відповіді на каверзні запитання. Не всяка людина скаже, скільки в Україні одружених пар, але наші учасники продемонстрували справді гідні знання.

Зал підтримував дівчат та допомагав підказками, хлопці ж самостійно долали усі труднощі. Хоча дівчатка і показали себе у всій красі, представники сильної статі довели, що боротьба – то чоловіча справа.

Після нагородження переможців музика об’єднала всіх учасників в єдину команду. Прозвучали чарівні пісні у виконанні славнозвісного Сергія Діденка. Жива музика схвилювала серця слухачів та додала особливої романтики вечору… А на останок усіх гостей порадували святковою дискотекою. Таким чином, дивовижний вечір Святого Валентина порадував кожного гостя.
 

Вкладення

  • 67.7 КБ Перегляди: 516
  • 49.6 КБ Перегляди: 463
  • 49.2 КБ Перегляди: 570

You must be registered for see images


Державний навчальний заклад

"Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту"


Пропонуємо навчання на базі 9 і 11 класів.

- цікаво та наочно про реальні можливості училища.

Веб-сайт:
Е-mail: priemnaja@splbtaa.sumy.ua
Паблік Вконтакті:
 
Останнє редагування:
Хокей - це моя стихія

Сувора гра для брутальних чоловіків, непроста та вимоглива, – вона пробуджує волю та наполегливість, формує сильних людей. Саме така людина й навчається у Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту.

Владислав Конєв навчається на автомеханіка, разом з тим, він — хокеїст сумської команди «Ворон» . Вже 4-й рік поспіль Владсилав разом з командою перемагає у змаганнях, тим самим прославляє наше місто. Тренування проходять 4 рази на тиждень — саме такий режим дозволяє отримувати перемоги.

«Хокей — це моя стихія. Це дуже темпераментна гра: вона сувора та додає постійної жаги до перемоги. За той час, що я граю, було безліч змагань, серед них багато програшів і перемог. Цей вид спорту дуже травмонебезпечний, але ви ж знаєте, що боягуз не грає в хокей», — коментує учень свою пристрасть.

Команда «Ворон» виступає як на міських, так і на всеукраїнських змаганнях. Є багато значних перемог: чемпіонат області 2012 року серед юнаків — зайняте І місце. Також чемпіонат області у 2013 році — там отримали «срібло». Разом з тим часто проходять змагання зі флорболу.

«Це схожий вид спорту, але гра проходить у спортивному залі. У 2012 отримали перемогу на обласних змаганнях. Ми зайняли І місце серед 7-ти команд. Такі види спорту потребують якісної підготовки, хоча хокей, звичайно, важчий, адже це силова гра. А флорболом займаємось переважно тому, що немає льодової арени», — поділився своїми переживаннями хлопець.

Зараз проходять дуже важливі змагання. Команда «Ворон» вже 2 місяці поспіль відвідує Київ та Бровари. Кожні вихідні наш учень змагається за першість у чемпіонаті України з хокею і демонструє неабиякі успіхи. Владислав говорить, що це регулярний чемпіонат. Зараз проходить півфінал, далі буде змагання за перші два місця. Сумський «Ворон» обійшов навіть команду Києва і має великі шанси гідно вийти у фінал.

Владислав Конєв — гідний спортсмен, відмінний гравець. Адміністрація училища пишається таким учнем та бажає великих спортивних досягнень, успіхів у навчанні та вірно обраного життєвого шляху.
 

Вкладення

  • 187.7 КБ Перегляди: 357
  • 319.2 КБ Перегляди: 362
Ремеслу скрізь пошана

Хочете прикрасити свій сад оригінальною лавою, чи заповнити вітальню зручними стільцями? А, може, Ви мрієте облаштувати кухню меблями з деревини? Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту зуміють зробити так, що ваша оселя заповниться чудовими виробами.

Наші столяри знають, як створювати вироби-шедеври.Ремесло деревообробки як ніщо інше демонструє вмілість і креативність хлопців. Стільчики, столики, лавки, різні каркаси – то усе творіння учнів. Ця продукція не лише практична у використанні — вона приносить справжнє естетичне задоволення. Переконайтесь у цьому самі! Столик, який було зроблено спеціально до Дня усіх закоханих, зачаровує своєю незвичністю. Виріб було прикрашено у техніці «декупаж». Він додав особливої атмосфери романтичному заходу.

Навіть найскладнішу креативну ідею столяри втілять з легкістю. Такий шикарний виріб прикрасить будь-який інтер’єр та додасть вишуканості оселі. Адже гідному ремеслу скрізь пошана!
 

Вкладення

  • 67.5 КБ Перегляди: 406
  • 76.3 КБ Перегляди: 373
Найкраще те, що зроблене своїми руками

Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту вміють перетворювати безформні бруски дерева на оригінальні меблі. А шматки металу звиваються в химерних формах, утворюючи собою підставку для квітів або огорожу. Дізнайтеся, чим зазвичай закінчується виробниче навчання…

Виробниче навчання – це можливість для учнів продемонструвати свої професійні уміння. Наші учні показують такий рівень майстерності, що всі вироби гідні того, щоб порадувати кожну людину. Тож усім бажаючим буде приємно замовити таку річ, адже найкраще те, що зроблене своїми руками.

Приємно вражають досягнення учнів на практичних заняттях. Необхідні предмети для садово-огородніх робіт порадують будь-якого господаря садиби. Граблі, сапи, лопати і совки — весь цей інструментарій можна замовити в будь-якій кількості.

Усі вироби з деревини ретельно шліфуються і покриваються лаком, так що меблі можна придбати навіть для дітей. Ковка з металу – це популярна декоративна робота, яка заслуговує особливої уваги. Такий виріб додає вишуканості оселі, а якість матеріалу забезпечить довгостроковість використання.

Унікальні предмети індивідуального замовлення стануть «візитною карткою» оселі.
 

Вкладення

  • 56.3 КБ Перегляди: 372
  • 70.8 КБ Перегляди: 356
  • 400.6 КБ Перегляди: 406
  • 87.4 КБ Перегляди: 373
Сергій Гужва за правову свідомість громадян

Небайдужий учень Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту відстоює право учнів на пільговий проїзд. Якщо ти не знаєш свої права, то скоріш дізнайся, як це зробив Сергій Гужва!

Після підвищення цін на проїзд тема пільг постала особливо гостро. Адже учню зайві кошти ніколи не завадять, тож зекономити на проїзді вже було б добре. Знижки на проїзд для учнів ПТНЗ цілком правомірні, однак, виявилось, що деякі водії маршрутних таксі зовсім не знають законів.

Після навчання Сергій, як завжди, сів у 11 маршрутку, пред’явив учнівський квиток та дав відповідну оплату. Водій маршрутного таксі відмовився везти за півціни. Сергій розповів необізнаному керманичу про постанову Кабінету Міністрів України, в якій зазначено, що учні мають право на проїзд за половину вартості. Грубо та агресивно він вигнав хлопця з маршрутки. Така ж історія повторилася знову у наступному авто.

Сергій не розгубився та, одразу після розмови з власником маршруток, відправився до Міської ради, де написав заяву на ім’я міського мера. Хлопець також проконсультувався з юристом і написав заяву в міліцію. Зараз учень чекає відповіді на свою скаргу.

«Я готовий навіть судитися, лиш би довести, що маю право користуватися своїми правами. Погано, коли люди не знають законів, а перевізники цим зловживають. Вважаю, що це несправедливо, тому буду відстоювати законні інтереси до кінця. А також буду й далі популяризувати правову свідомість», — доводить свої переконання Сергій.

Не дивлячись на майбутній результат спору, Сергій зробив великий крок у напрямку становлення не лише правової, а й громадянської свідомості. Це важливо, коли молодь небайдужа, коли є справжні воїни добра, готові захищати інтереси суспільства.
 

Вкладення

Зверху