Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту

Триває голосування за переможця конкурсу "ФЕЄРВЕРК ЕМОЦІЙ"! Обирайте найяскравіший виступ!

You must be registered for see medias
 
Свято у кожну родину від волонтерів СВПУБА

Зимові свята дарують кожній дитині надію на здійснення заповітних мрій, дарують справжню казку. Волонтери СумВПУ будівництва та автотранспорту допомогли втілити ці мрії та подарували свято у кожну сім’ю.

Цього року до Дар’ї та Віталія завітали Дід Мороз та Снігурка прямісінько з нашого училища. Гості розважили дітей та батьків, принесли новорічні подарунки. Дар’я та Віталій отримали свою заповітну диво-казку прямо у дім, а батькам було радісно бачити своїх дітей щасливими.

Свято у кожну родину подарували волонтери СВПУБА Ольга Улько та Андрій Росоха.
 

Вкладення

  • 103.8 КБ Перегляди: 574
  • 71 КБ Перегляди: 572
  • 68.4 КБ Перегляди: 539
Наші учні довели свою обізнаність у мовних питаннях

Учні професійно-технічних закладів змогли перевірити свої мовно-літературні знання. Нещодавно відбуласянеабияка боротьба за першість у таких конкурсах як: Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Тараса Шевченка та Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика.

Тетяна Пешта та Олександр Тіщенко довели свою обізнаність у мовних питаннях. Навіть найбільш каверзні завдання не стали перешкодою для наших учнів. Таким чином, Тетяна Пешта зайняла І місце на конкурсі ім. Тараса Шевченка і ІІ Місце на конкурсі ім. Петра Яцика. Тіщенко Олександр посів ІІ місце на конкурсі ім. Тараса Шевченка та ІІ місце на конкурсі ім. Петра Яцика. Разом з тим, Олександр отримав "золото" за конкурс ораторського мистецтва.​

Ось так, наші учні вкотре довели, що гідні лише призових місць. І в такій справі учням допомагала експерт з мови та літератури Тетяна Олексіївна Касьяненко. За що їй щира вдячність.

Вітаємо наших переможців!
 

Вкладення

  • 76.2 КБ Перегляди: 576
  • 92.2 КБ Перегляди: 519
  • 99.7 КБ Перегляди: 563
  • 76.8 КБ Перегляди: 572
Учнів СВПУБА запросили на зустріч зі знаменитими телеведучими

Учнів СВПУБА запросили на зустріч зі знаменитими телеведучими в Центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Ведучі сумських телеканалів розкрили всі секрети своєї роботи. Як створюється сюжет новин, хто керує телесуфлером і які кодові слова у журналістів — усе це ми дізналися від Антона Проценка, Ірини Котлярової та Сергія Діденка.

Представники телеканалів ОДТРК та «ATV» повідали гостям про всі переваги та складнощі роботи телеведучим. Хто б міг подумати, та перш ніж новина з’явиться на телеекранах, вона проходить довгий шлях монтажу, редакції, перезапису. Цікавий факт: ведучий самотужки керує телесуфлером — під столом є педальки і, в разі потреби, текст неодноразово промотують, поки не запишуть останній дубль.

Ми дізналися, що ця творча і весела робота так само по-своєму важка і небезпечна. Дякуємо за запрошення та чекаємо на нові зустрічі із цікавими людьми!

Ах так! Кодові слова: «хрипушка» — інтерв’ю в телефонному режимі; «лайф» — фрагмент запису в новинах прямо з місця події; «перебивка» — зміна картинки на телеекранах під час довгого монологу; «безешка» — архівне відео, яке можна подати за теперішні події.
 

Вкладення

  • 684.9 КБ Перегляди: 548
  • 679.8 КБ Перегляди: 518
  • 429.1 КБ Перегляди: 525
Шлях від учня до майстра за методикою Романа Осадчого

Учні СВПУБА мають можливість починати свою професійну діяльність у рідних стінах під керівництвом знайомих наставників. Так, Роман Осадчий, який незабаром стане випускником групи автомеханіків, уже пройшов стажування на вакансію майстра виробничого навчання за професією слюсар із ремонту автомобілів.

Роман зараз займається улюбленою справою. Він уміє працювати з технікою: це саме те, що йому подобається. Зараз молодий майстер працює під керівництвом Віталія Вікторовича Паська. А такий робочий тандем дійсно покаже великі трудові результати.

Деякими своїми думками з нами поділився Роман Осадчий:

Як ти тепер будеш спілкуватися зі своїми учнями? – Та я взагалі більше з технікою буду спілкуватись (посміхається). А учням буду прищеплювати любов до машин.

На що витратиш першу зарплатню? – На щось…(роздумує). Її ще отримати треба, дожити до неї… а там щось придумаю.

Тобі подобається нова робота? Які на тебе чекають перспективи? – Робота подобається, бо займаюся улюбленою справою, ще й за фахом. А перспективи…сподіваюся, буду приносити користь училищу не лише як майстер виробничого навчання. Можливо, незабаром на базі училища буде працювати СТО. Сподіваюсь, що як раз там я буду себе реалізовувати.

Адміністрація училища бажає успіхів молодому та перспективному майстру виробничого навчання.
 

Вкладення

  • 4 КБ Перегляди: 515
Учні СВПУБА - справжні захисники Вітчизни

Програма підготовки «Молодий воїн» довела, що учні СВПУБА справжні захисники Вітчизни. Молоді бійці вміють дати лад зброї, навчені тактиці ведення бою, загартовані для будь-яких життєвих обставин. Навчання за програмою «Молодий воїн» проходить на базі Сумського кадетського корпусу і сумського військкомату.

Так, кращі нормативи по розборці і зборці автомату, одягання протигазу і ОЗК показали учні 26 групи: Іванченко Д., Стрілець С., Калінін А., Науменко Є., Костоглод А., Гришко Р.. Для відпрацювання практичних вмінь був здійснений виїзд на стрільбище на базу в Токарі, де проводили стрільбу з малокаліберної гвинтівки.

У свою чергу, учні 25 групи проходять заняття з цивільної оборони. Вже відбулися заняття з тактичної та медичної підготовки. Відзначились такі учні: Вакаров Я., Євлаш Д., Троян В., Дубровський В., Савицький Д., Фасій А.

Ця програма військово-патріотичного виховання загартовує хлопців, додає відповідальності, мужності та ініціативності. Такі воїни дійсно гідні захисники своєї країни.
 
Молодь СВПУБА занурювалася в студену ополонку на свято Водохреща

Для учнів Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту водохресні свята пройшли дуже вдало! Річка Псел викупала всіх бажаючих у своїх крижаних водах.

Не секрет, що наші хлопці знаються на екстремальних розвагах. Цього разу молодь СВПУБА занурювалася в студену ополонку на свято Водохреща. Щорічне урочисте обмивання вже стало регулярною практикою і цього року об’єднало ще більше людей.

Згідно з традицією, перед зануренням воду освятили та свяченою водою окропили усіх присутніх. Таким чином, молодь пропагує здоровий спосіб життя, популяризує загартовування та укріплює духовні цінності. І поки існує сильне духом покоління — все в нас буде добре!
 

Вкладення

  • 92.3 КБ Перегляди: 554
  • 106.3 КБ Перегляди: 514
  • 77.4 КБ Перегляди: 511
  • 96.4 КБ Перегляди: 497
Підсумки навчально-виховного процесу в І семестрі 2014-2015 н. р.
Другий семестр 2015 року почався з важливої події — педагогічної ради, під час якої було проаналізовано результати навчально-виховного процесу в І семестрі та проведено планування подальшої роботи. Пропонуємо вам ознайомитися з основними доробками минулого навчального семестру.

Училищем було проведено ряд оновлень матеріальної бази. Так, було обладнано лабораторію для автомеханіків, придбано легковий автомобіль і причіп для навчань; куплено сучасний двигун для занять на виробничому навчанні, обладнано робочі пости, придбано нові авто-слюсарні набори, встановлено компресор.​

Оновлення у майстерні мулярів. Придбано: новий якісний відбійний молоток, електронну рулетку, зразки облицювальних матеріалів для фасадів, сучасні фасадні спецматеріали.

Також були проведені ремонтні роботи: покриття покрівлі, відновлення кабінету приймальної комісії, проведено ремонт гаражу, встановлено зручний під’їзд для автомобілів та ворота.

Разом із тим, аналіз навчально-виховної роботи показав, що ця сфера зазнала якісних покращень. Більшість учнів закінчили навчання в другому семестрі на творчому, достатньому та середньому рівнях. Наразі 50% учнів отримують стипендіальне забезпечення – це на 10% більше, ніж минулого року.

Учні Сумського ВПУБА змагалися у всеукраїнських олімпіадах та отримали нагороди. Так, за результатами всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін, наші учні зайняли 9 призових місць. На ІІ етапі XIV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості серед учнів ПТНЗ учні зайняли 1 місце у номінації «Література» та 5 місце у номінації «Історія України та державотворення». Разом із тим, взяли участь у Міжнародному конкурсі молодіжних проектів із енергоефективності «Енергія і середовище». Також учні отримали диплом Міністерства освіти і науки України за участь у Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» .

У І семестрі проведено ряд відкритих уроків, вивчався досвід молодих спеціалістів за програмою «Школа молодого спеціаліста», відбулося оновлення кадрового резерву.

Таким чином, І семестр відзначився плідною роботою, оновленням навчальної та матеріальної бази училища, поповненням викладацького складу. Тож бажаємо всім творчих успіхів у другій половоні навчального року.
 
You must be registered for see images

Президент організації «Help-Point Sumy» Маріанна Піффаретті нещодавно знову відвідала Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту. Відома благодійниця ознайомилася з організацією навчально-виховного процесу, оглянула навчальний заклад та зустрілася з учнями.

«Надання допомоги навчальному закладу наразі є пріоритетним напрямком роботи. Адже те, що робиться для дітей - є важливою справою . Я обіцяла сприяти цьому училищу, тож своє слово дотримаю», - зазначила Маріанна Піффаретті.

Цього року планується ще 3 гуманітарних конвої, серед яких будуть речі необхідні для навчального процесу. Нагадаємо, що «Help-Point Sumy» вже надавала допомогу Сумському ВПУБА. Раніше було отримано: спецодяг для виробничого навчання, 30 сучасних моніторів, набір кабелів і клавіатури тощо.

На завершення учні продемонстрували відео-презентації волонтерської діяльності, оновлення матеріальної бази та учнівського дозвілля. Разом з тим, приємно вразили гостю живим виступом під гітару.​
 
Останнє редагування:
Зверху