Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту


You must be registered for see images


Державний навчальний заклад

"Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту"


Пропонуємо навчання на базі 9 і 11 класів.

- цікаво та наочно про реальні можливості училища.

Веб-сайт:
Е-mail: priemnaja@splbtaa.sumy.ua
Паблік Вконтакті:
 
У нашому училищі поповнення у вигляді 30 моніторів для комп’ютерів!
Пам’ятаєте, Маріанна Піффаретті президент організації нещодавно відвідала Сумське ВПУБА. Відома благодійниця була приємно вражена організацією навчання та життя учнів. А на прощання вона повідомила про те, що незабаром з її допомогою поповниться матеріальна база нашого училища.
Так ось! Немов подарунок під новорічну ялинку, прибули 30 моніторів для комп’ютерів, а також клавіатури. Такому сюрпризу учні Сумського ВПУБА неабияк вдячні благодійниці. Бо це таки неоціненна допомога!
 

Вкладення

Останнє редагування:
Розпочинається декада харчового профілю!

Цього тижня нас очікує ряд презентацій професій харчового профілю. Під пильним керівництвом Євгенії В’ячеславівни Маландій виступи готують учні груп 10-А, 17, 27 та 37.

З 15.12.2014 р. до 26.12.2014 р. відбудеться така програма:

Відкриття декади та презентація професій: «Знайомтеся: лаборант хіміко-біологічного аналізу, кухар»!

Виготовлення стінгазет та відеороликів: «Я обрав професію «Кухар»», «Моя професія – лаборант ХБА».

Відкриті уроки на такі теми: «Контроль продукції», «Приготування котлетної маси з м’яса та напівфабрикатів з неї», «Оптичні прилади» тощо.

Позаурочні заходи: гра «Кмітливий кухар», виставка сервірованих столів, майстер-клас «Фараонова змія», захід «Історія створення шоколаду. Методи виявлення фальсифікації».

Також на учнів чекають екскурсії до Львівської майстерні шоколаду та до лабораторій з визначення показників якості харчових продуктів СНАУ.

Після підбиття підсумків декади відбудеться нагородження учасників.
 
Профорієнтація від Української інженерно-педагогічної академії

16 грудня нас відвідали гості з Харкова з презентацією вищого навчального закладу. Представники Української інженерно-педагогічної академії провели профорієнтаційну роботу з нашими учнями.

Для аудиторії провели відеоекскурсію по академії та її спеціальностям. Важливим стало те, що було названо вдосталь спеціальностей, зокрема, таких, що цікавлять наших майбутніх випускників. Такі напрями підготовки, як: автотранспорт, машинобудування, будівництво, зварювання особливо привернули увагу учнів. Кількість бюджетних місць та умови комерційної основи – про все це детально розповіли харків’яни.

Профорієнтація від Української інженерно-педагогічної академії розширила уявлення наших учнів про можливості щодо вибору майбутнього навчального закладу. За це ми дуже вдячні нашим гостям!
 

Вкладення

Робітничі професії знову в моді
На сьогодні в Україні ринок праці все менше потребує юристів та менеджерів, та все більш популярними стають робітничі спеціальності.​
Щоб ефективно працевлаштуватися, треба отримати професійно-технічну освіту. Якщо в минулі роки молодь прагнула оволодіти професіями економічного та соціального спектру, то зараз успіхом користуються кухарі, муляри, автослюсарі, зварювальники, кондитери та ін.

Усупереч стереотипу, робітничі професії оплачуються не менше, а часом, навіть більше. Будівельникам та автослюсарям буде цікаво, що найбільшою популярністю користуються саме ці напрями. Правду кажучи, через невпинний ріст інфраструктури, ці професії завжди будуть в ціні.

Для представниць прекрасної статі завжди знайдеться діло до душі. Кухар, кондитер, лаборант, маляр – усі ці професії дозволять отримати гарантоване працевлаштування.

Робітничі професії знову в моді! Тож, правильний вибір робить молодь, обираючи саме професійно-технічні навчальні заклади. Адже країна потребує «золотих рук»!
 

Вкладення

Виставка сервірованих столів «Запрошуємо в зиму»

Страви мають бути не лише смачними, а й привабливими. Приготування їжі — це свого роду мистецтво для істинних гурманів.

Історія культури застілля, культури їжі, пиття і поведінки за столом дуже давня: від сидіння біля вогнища наших пращурів до сучасних напрямків. Саме на свята хочеться зробити застілля незабутнім і радісним. Наші учні вміють зробити справжнім святом навіть буденне чаювання.

Головне у сервіруванні, щоб всі частини композиції були в гармонії одна з одною. Учні групи 10-а разом з викладачем та майстром в/н добре знаються на нюансах сервірування столу.

Незвичайні аксесуари надають будь-якому столу відтінок індивідуальності. Композиції витримані в теплих тонах, які нагадують про літо. Дуже гарно виглядають букети квітів, оригінально зроблені з різних матеріалів. Перлини, розкладені по столу разом із приборами, об’єднують стіл в єдине ціле. При сервіруванні столів фантазії учнів немає меж: дозволено все, що подобається!
 

Вкладення

  • 79.5 КБ Перегляди: 633
  • 90.1 КБ Перегляди: 574
  • 95.2 КБ Перегляди: 548
  • 88 КБ Перегляди: 584
Здай кров — врятуй життя
Донорство – це не лише благородно, а й корисно для здоров’я. Цю закономірність перевірили на собі учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту. Дмитро Скорик (автокранівщик) і Рустам Васильєв (автослюсар) нещодавно стали донорами.

На рахунку Дмитра п’ять переливань і зупинятися на цьому явно не збирається. Рустам на старті свого донорського шляху. Кажуть хлопці, що подобається допомагати людям і заробіток для студента непоганий. А після процедури почувають себе добре.

Вперше молоді хлопці допомогли хворим друзям, а собі отримали грошову компенсацію. Потім стали відвідувати службу крові за власною ініціативою. Непоганий спосіб для учнів іноді підправляти своє здоров’я і економічну ситуацію.

Наші учні рекомендують проявляти чуйність до оточуючих людей та спробувати зробити таке благородне діло, як донорство.
 

Вкладення

Учень ВПУБА отримав звання «майстер спорту»
Учень Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту отримав звання майстра спорту на всеукраїнських змаганнях! Ви таке бачили? Ще ні? Тоді швидше читайте про цього диво-хлопця!

А було все так: на початку грудня відбулися всеукраїнські змагання Кубок України зі стрільби з луку. 70 учасників із різних областей України змагалися 4 дні у м. Львів. Першого ж дня проходили змагання на кваліфікацію. Андрій Юрченко (автослюсар, 35 група) набрав 289 балів та вийшов на 14 місце! Завдяки чому отримав звання майстра спорту!

Андрій каже, що очікував стати кандидатом, а на майстра навіть не сподівався. Всього за 1 рік тренувань хлопець показав такі шалені результати. Подальше своє життя бажає пов’язати саме зі стрільбою з луку, щоб зрештою зайнятися тренерською діяльністю.

Адміністрація училища вітає Андрія з таким досягненням та бажає подальших спортивних звершень!
 

Вкладення

  • 64.2 КБ Перегляди: 573
  • 50.7 КБ Перегляди: 655
  • 65.5 КБ Перегляди: 587
Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту святкує Новий рік (перша частина)!
 

Вкладення

  • 61.4 КБ Перегляди: 636
  • 48.3 КБ Перегляди: 589
  • 81.7 КБ Перегляди: 615
  • 76.6 КБ Перегляди: 599
  • 64.9 КБ Перегляди: 654
  • 75.5 КБ Перегляди: 592
  • 51.7 КБ Перегляди: 641
  • 64.9 КБ Перегляди: 643
  • 74.3 КБ Перегляди: 676
  • 64.2 КБ Перегляди: 631
Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту святкує Новий рік (частина друга)!
 

Вкладення

  • 162 КБ Перегляди: 578
  • 169.6 КБ Перегляди: 529
  • 97.8 КБ Перегляди: 574
  • 90.5 КБ Перегляди: 593
  • 152.9 КБ Перегляди: 606
  • 160.3 КБ Перегляди: 574
  • 142 КБ Перегляди: 589
  • 175.3 КБ Перегляди: 601
  • 179.9 КБ Перегляди: 561
  • 94 КБ Перегляди: 588
Зверху