ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Госдума РФ пока не разработала постановление о запрете обмена военных "Азова"

09:40,


You must be registered for see images


В РФ пока не рассматривают запрет обмена украинских военных. Скриншот из видео

Постановление Госдумы РФ украинских военных батальона "Азов" пока не разработано. Об этом сообщают "Ведомости".
Документ планировали рассмотреть ещё 18 мая, но этого не произошло. Как сообщил первый зампредседателя комитета по обороне Андрей Красов, сейчас продолжается работа над проектом постановления.
"В общем, пока российская власть не сжигает мостов для обмена пленных с "Азовстали", - комментирует ситуацию Telegram-канал .
Ранее сообщалось, что .
Также заместитель главы МИД России Андрей Руденко допустил .
 

Loner

Well-Known Member
Экс-глава Ми-6 спрогнозировал скорый уход Путина с поста президента РФ и назвал имя его возможной замены

09:00,

Бывший глава британской разведки Ми-6 Ричард Дирлав (1999-2004) заявил, что скоро уйдет с поста, а сменит его секретарь Совбеза Николай Патрушев.
Таким прогнозом он поделился в немецкой газете Frankfurter Rundschau.
Дирлав предполагает, что окружение сместит Путина и "вероятно отправит в санаторий, из которого он уже не выйдет в качестве лидера России".
"Если мой тезис подтвердится, и Путин исчезнет в санатории, он (Патрушев - Ред.) станет вероятной заменой", - сказал бывший разведчик.
Также он считает, что в 2023 году Путин уйдет из жизни, но причин вероятной "смерти" не назвал. При этом само издание называет слухи о болезнях российского президента "спекуляциями британской прессы".
Ранее приближенный к Путину режиссер Стоун заявил, что . Поэтому он напал на Украину.
Также в том, что у Путина рак, Кирилл Буданов.
Вместе с тем, по данным российских журналистов, за Путиным ездит бригада врачей, среди которых есть .
 
  • Like
Реакції: k 54

Loner

Well-Known Member
Російські загарбники увійшли у Світлодарськ, що у Бахмутському районі, - місцева ВЦА. ФОТО


Російські окупанти 24 травня 2022 року увійшли до Світлодарська (Донецька область)та встановили російський прапор на будівлю міської ради.
Про це повідомляє з посиланням на слова начальника Світлодарської військової адміністрації Сергій Гошко, інформує .



За словами Сергія Гошко, місто захоплено російськими військами.

"В даний час вивішують свою ганчірку (російський прапор, - ред.) на адміністративній будівлі", - зазначив він.
Очільник Світлодарської ВЦА додав, що вулицями Світлодарська ходять озброєні загарбники і перевіряють документи у місцевих. Він також зазначив, що великої присутності окупантів не спостерігається, вони ходять групами по п'ять осіб. Джерело:
 
  • Angry
Реакції: k 54

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images

24 Травня, 2022 155 мм САУ CAESAR вже в Україні
You must be registered for see images attach


CAESAR: французькі 155 мм САУ вже воюють в Україні


Французькі колісні 155 мм самохідні артилерійські установки CAESAR вже на території України і застосовуються проти ворога.
Про це свідчить відео, яке поширили українські військовослужбовці в соціальних мережах.
На відеокадрах видно бойове застосування. На одному зі снарядів бійці написали “За Маріуполь!
Ймовірно, французькі САУ перебувають у складі однієї з артилерійських бригад. Волонтер Фонду Сергія Притули у твітері написав: “В однієї з артбригад ці приколи є уже давно“.
Директор Фонду “Повернись живим” уточнив, що САУ в Україні вже тривалий час: “То шо по Цезарях? Місяць як насипають“.
155 мм снаряд САУ CAESAR з підписом “За Маріуполь!
Про передачу Україні САУ CAESAR від Франції стало відомо 22 квітня 2022 року. Тоді президент країни Емануель Макрон в інтерв’ю повідомив, що постачає Україні різноманітну зброю “від Міланів (ПТРК Milan – Мілітарний) до Цезарів” і планує надалі це робити.
Тоді французькі медіа висловлювали припущення, що буде поставлено дивізіон цих САУ (12 одиниць). Українські військові пройшли навчання у Франції.
18 травня Макрон заявив, що поставки зброї в Україну будуть нарощуватися.
САУ CEASAR – французька колісна 155 мм самохідна гармата розробки GIAT Industries. Серійно виробляється з 2007 року. В армію Франції було поставлено 72 одиниці.
Довжина ствола – 52 калібри. Возимий боєзапас – 18 снарядів. Скорострільність – 6 пострілів за хвилину. “Цезар” здатний використовувати всю номенклатуру натівських 155-мм артснарядів.
В якості шасі САУ для французької армії використовується Renault Sherpa 5 6×6.
You must be registered for see medias
 

Loner

Well-Known Member
Україна отримала від Чехії ескадрилью ударних гелікоптерів Мі-24, – The Wall Street Journal



Уряд Чехії надав Україні деяку кількість ударних вертольотів радянського виробництва типу Мі-24. За даними The Wall Street Journal, поставка цих машин "відбулась у минулі тижні".

Про це інформує із посиланям на .

За даними довідника The Military Balance за 2021 рік, Чехія мала в своєму розпорядженні усього 7 вертольотів Мі-24Д. Ймовірно, чеський уряд передав Україні усі сім наявних машин цього типу. Тим більш, що Міноборони Чехії ще в 2019 році зібралось продати всі свої Мі-24Д.

Чехія готова передати Україні значно більше вертольотів радянського чи російського виробництва. У розпорядженні чеських збройних сил є також 16 вертольотів Мі-171Ш, 10 вертольотів Мі-35П, п’ять Мі-17 та чотири Мі-8. Але натомість Прага хоче, аби США прискорило поставку своїх вертольотів типу UH-1Y Venom та AH-1Z Viper.

За укладеним в 2019 році контрактом вартістю 646 мільйонів доларів, поставка восьми багатоцільових гелікоптерів UH-1Y Venom та чотирьох AH-1Z Viper має відбутись у 2023-2024 роках. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
"У него в роте ни одного человека живого нет": ЗСУ продовжують знищувати елітні підрозділи РФ, - перехоплення СБУ. АУДIО


На півдні України була вщент розбита 58 армія окупантів, яку самі рашисти називали однією з передових в Росії.
Про це свідчать перехоплення розмови військових РФ, повідомляє із посиланням на СБУ.

You must be registered for see medias

Зазначається, що у 2018 році 58-му армію переоснастили найновішими озброєнням і технікою, "аналогов которым нет".
"А зараз ЗСУ зробили так, що "нєт" самої 58 армії Південного воєнного округу РФ" ,- наголосили в СБУ.
"От 58-ой армии вообще ничего не осталось. Она считалась самой тяжелой армией в Южном военном округе. По итогу, от нее не осталось практически ничего. Валера Бакин в 58-ой армии служил. У него в роте ни одного человека живого нет. Ни одного! Всех, короче, поубивали. Всю роту. У нас там тоже есть роты, где осталось 3 человека, 4 человека", - розповідає своїй дружині російський загарбник. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Велика Британія не відправлятиме кораблі для супроводу зерновозів у Чорному морі, - The Guardian



За даними The Guardian, Велика Британія не планує відправляти військові кораблі в Чорне море, щоб допомогти експортувати продовольство із заблокованого українського порту в Одесі.

Про це повідомляє із посиланням на .

"Ми продовжимо інтенсивно працювати з міжнародними партнерами, щоб знайти шляхи для відновлення експорту зерна з України. Однак наразі немає планів з розміщення британських військових кораблів у Чорному морі", - заявили в британському уряді.

Раніше, як повідомляв The Times, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що говорив зі своєю британською колегою Ліз Трасс про створення "захисного коридору" з порту Одеси. В операції буде задіяна "коаліція охочих" надати кораблі для очищення порту. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
З початку повномасштабної війни в Україну повернулось вже понад 2,2 млн громадян, - ДПСУ



З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кордон на ділянках з країнами ЄС та Молдовою в обох напрямках перетнули понад 7,4 млн осіб.

Про це ДПСУ повідомляє у , передає

Усього з 24 лютого по 24 травня як на в‘їзд, так і на виїзд з України, співробітники Держприкордонслужби оформили понад 7,4 млн осіб.
"З них на виїзд з країни прослідували більш як 4,8 млн осіб, переважна більшість з яких - громадяни України. На вїзд в Україну за цей час прослідували понад 2,2 млн громадян України. З початку війни прикордонники оформили більш як 38,5 тис. транспортних засобів з гуманітарною допомогою", - йдеться у повідомленні.
У Держприкордонслужбі наголосили, що, починаючи з 10 травня, фіксується перевага в‘їзду наших співгромадян в Україну над виїздом. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Відкликано законопроєкт "слуг народу" щодо права на розстріл підлеглих військовослужбовців їхніми командирами (оновлено)



Законопроєкт №7351, який дозволяє в умовах воєнного часу застосовувати проти військовослужбовців-порушників зброю, відкликали з парламенту.

Як передає , про свідчать дані на парламенту.

Законопроєктом пропонувалось прибрати зі Статуту внутрішньої служби ЗСУ, який регламентує застосування зброї проти військовослужбовців-порушників, рядки "не призводячи до смерті військовослужбовця".

Зокрема, йшлося про такі порушення:

- непокора;
- опір чи загроза начальнику;
- застосування насильства;
- дезертирство.

Водночас зброю можна було б застосовувати, лише "якщо в інший спосіб неможливо припинити кримінальне правопорушення".

Ініціаторами законопроєкту були - народні депутати Мар’яна Безугла, Георгій Мазурашу та Олександр Федієнко. Джерело:
 
Зверху