ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Ердоган пропонував Путіну вивезти захисників “Азовсталі” через порт у Бердянську, окупанти відповіли
12/05/2022 16:47

You must be registered for see images attach
 

Loner

Well-Known Member
Порошенко в ефірі BBC: нам потрібен британський та європейський Ленд-ліз

12 травня 2022, 18:39

Петро Порошенко в ефірі BBC закликав Британію та Євросоюз ухвалити рішення про Ленд-ліз для України на зразок американського.

«Два місяці тому я закликав західних лідерів до пʼяти кроків на шляху підтримки України. Перша позиція була про Ленд-ліз. Я дуже вдячний за рішення Сполучених Штатів Конгресу, і ми розраховуємо також від британського парламенту на подібне рішення. Адже ви точно знаєте, що таке Ленд-ліз», – говорить Порошенко.
«Нам потрібен як британський, так і європейський Ленд-ліз», – наголошує Петро Порошенко.
«Позиція друга – План Маршалла. Це – про донорську конференцію для підтримки України. Зараз у нас є перспектива щодо 40 млрд дол., що буквально вчора було оголошено з боку США. З боку Великої Британії – 1,3 млрд. Однак нам знадобиться більше, адже ми потребуємо всього – від продовольства до боєприпасів», – говорить Порошенко.
«Позиція три – нам потрібна зброя. Зараз нам потрібно все, і передусім наступальна зброя. Що таке наступальна зброя? Це те, що може змінити правила у цій війні. Можете собі уявити, що майбутнє світу залежить сьогодні від 1000 бронемашин, від 500 танків, від 400 винищувачів та 300 систем протиповітряної оборони», – зазначає Порошенко.
«Четверта позиція – санкції та ембарго. І знов на цьому шляху Веклика Британія та Сполучені Штати лідирують. Однак нам потрібен шостий пакет санкцій, який має бути запроваджений Європейським Союзом. Окремі європейські країни демонструють небажання до цього кроку, це є символом і свідченням політичної корупції Путіна. Єдність має бути збережена», – закликав Порошенко.
«І позиція пʼята – План дій щодо членства в НАТО та статус офіційного кандидата на членство в Європейському Союзі», – резюмує Петро Порошенко.
 

Loner

Well-Known Member
Россия изменила позицию по вопросу вступления Украины в Евросоюз

21:27,

Зампостпреда России при ООН Дмитрий Полянский, сообщивший, что , заявил, что позиция РФ по поводу намерений Киева вступить в Евросоюз изменилась.
Об этом он в интервью британскому онлайн-журналу UnHerd.
Полянский проинформировал, что позиция России по поводу намерений Киева вступить в ЕС изменилась, теперь она схожа с позицией по вступлению Украины в НАТО - то есть против.
 

Loner

Well-Known Member
В Москве больше не видят дипломатического решения по ситуации в Украине

21:12,

Москва сейчас не видит ситуации в Украине.
Об этом заявил заместитель постпреда России при ООН Дмитрий Полянский, сообщает "РИА-Новости".
Причиной отсутствия таких вариантов Полянский называет "позицию украинской власти".
Напомним, .
Ранее "Страна" сообщала, что сейчас переговоры между странами "застопорились". Зеленский назвал Украины с Россией: это возвращение российских войск на позиции до 24 февраля.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

Російський корабель "Всеволод Бобров" загорівся внаслідок дій ВМС України, - журналіст Клименко

ВМС України нанесли удар по російському кораблю "Всеволод Бобров".
Про це у повідомив журналіст Андрій Клименко, інформує .
"Деякі цікаві подробиці про судно тилового забезпечення пр. 23120 "Всеволод Бобров", яке вночі загорілося внаслідок дій ВМС України. Це новесеньке судно. Воно прийшло до Чорного моря з Балтики лише 07/01/2022", - йдеться в повідомленні.
Корабель являє собою морське, сталеве, однопалубне судно з вінторульовими колонками, рубкою в носі, з вільною площею палуби в кормовій частині, подвійним дном і подвійними бортами, носовими пристроями, що підрулюють, і буксирною лебідкою.
"Судно має водолазний комплекс із барокамерою для забезпечення глибоководних водолазних занурень. Корпус із льодовим класом Arc4 розрахований на подолання льоду завтовшки 0,6 м.
На судні створено всі умови для нормальної роботи та відпочинку екіпажу: сауна, басейн, спортзал, комфортні каюти з індивідуальними санітарними блоками. Клас автоматизації А1 на кораблі забезпечує безвахтове обслуговування систем та агрегатів. Автономність судна становить 60 діб", - розповів журналіст.
В Севастополь судно прибуло 17 лютого 2022 року. Воно входить до складу 205-го загону управління допоміжного флоту з базуванням на Севастополь. Капітан Олег Герман.
Про це також речник Одеської ОВА Сергій Братчук.
"Дійсно, завдяки діям наших військових моряків, загорілося судно тилового забезпечення "Всеволод Бобров" – одне з найновіших в російському форті. Кажуть, що чалапає до Севастополя, наразі ця інформація потребує уточнення, але те, що йому дали "змієбаїв" там, в районі острова Зміїного, це правда", - зазначив він.
 
Останнє редагування:

Loner

Well-Known Member
Канцлер Австрії Нехаммер поставив Путіну "газовий ультиматум" - або заповнювати сховище у Зальцбурзі, або його конфіскують



Канцлер Австрії Карл Нехаммер висунув Москві "газовий ультиматум". Він пригрозив відібрати у російського "Газпрому" підземні сховища в Зальцбурзі.

Як інформує про це повідомляє з посиланням на інтерв'ю Нехаммера австрійській газеті Kronen Zeitung.
"Якщо російський "Газпром" не заповнить наші найбільші сховища газу (Haidach в Зальцбурзі - ред.), то ми у нього їх заберемо для інших постачальників", - сказав Нехаммер.
Він додав, що не прихильник націоналізації приватної власності. Однак, за його словами, влада Австрії на законодавчому рівні повинна підготуватися до прямого втручання там, де це необхідно.
Газове сховище Haidach розташоване в землях Зальцбурга на місці виснаженого родовища. Здатне вмістити 2,4 млрд кубічних метрів. Належить "Газпрому" і на цей момент пустує. Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Окупанти планують захоплення всієї Херсонщини під свій контроль, - ПК "Південь"



Російські війська готуються до захоплення всієї Херсонської області.

Про це йдеться у Повітряного командування "Південь", інформує .
"Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі. За наявними даними, готується до захоплення всієї Херсонщини під свій контроль, підтягує ресурси, відновлює технічні потужності, здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ", - ідеться в повідомленні.
Зазначається, що на Миколаївському напрямку продовжуються серійні обстріли реактивними системами залпового вогню як наших позицій, так і промислової зони Миколаєва. Ворог продовжує руйнувати інфраструктуру та тиснути психологічно на мирне населення. Постраждалих немає і дух миколаївців – незламний.
Повідомляється також, що корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі змін не зазнало. Загрози зберігаються.
"У самопроголошеному Придністров’ї продовжується режим "особливих заходів безпеки", пов’язаних із загрозами терактів та провокацій нібито з боку України. З нашого ж боку кордон надійно захищений, сили оборони тримають ситуацію під контролем", - запевняють у ПК "Південь". Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Макрон пропонував поступитись суверенітетом України, щоб "зберегти обличчя" Путіну, - Зеленський

13 травня 2022, 14:49  

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його французький колега Емманюель Макрон пропонував Україні піти на значні поступки, щоб Росія припинила війну
Про це він заявив в інтерв'ю італійському телеканалу

"Ми не повинні шукати вихід для Росії, і пан Макрон дарма це робить. У нього є прекрасний досвід, що поки Росія сама не захоче, вона не буде нічого шукати. Він хотів отримати певні результати у посередництві, він їх не знайшов, і не з нашого боку, а з боку Росії", - сказав Зеленський.
Президент зазначив, що Макрон пропонував піти на поступки щодо суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя Путіну.
"Мені здається, що це не дуже коректно. Ми не готові щось комусь зберігати і втрачати за це території. Це втрачений час", - додав Зеленський.
Він вважає, що Макрону не потрібно намагатись робити подібні пропозиції.
"Росія 24 лютого показала, що їй все одно на всі поступки, і вона забере територію, якщо вирішила це зробити. І не треба Еммануелю робити ті чи інші дипломатичні па. Без всяких кроків у бік, історія цього не пробачає. Тільки кроки вперед, якщо ти хочеш повернути своє", - підсумував президент.
 

Loner

Well-Known Member
Министр обороны Резников объявил о переходе войны в Украине в новую фазу и рассказал ее детали

17:03,

Украину ждет долговременная война, а . Об этом заявил министр обороны Алексей Резников на своей странице в Facebook.
Он напомнил, что после ухода из Житомирской, Киевской, Черниговской, Сумской областей, россияне сосредоточились на захвате юга и востока Украины. Но этого снова не произошло.
"Таким образом, до 9 мая Россия получила стратегическое поражение – не смогла уничтожить украинское государство путем военной интервенции и смены власти на российских марионеток. Мы вынудили ее снизить масштаб целей до оперативно-тактического уровня. На этом фоне мы входим в новую – долговременную – фазу войны. Чтобы победить в ней, нужно тщательно планировать ресурсы, избегать ошибок, проектировать нашу силу так, чтобы враг, наконец, не выдержал", - написал Резников.
Он также добавил, что украинцев "ожидают чрезвычайно сложные недели", сколько их будет - неизвестно.
"В этот период мы будем держать оборону преимущественно собственными силами против взбешенного от ярости агрессора", - заявил он.
 
Зверху