ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 29.06.2020
18:30 - 29.06.2020

29 червня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстріляв наших воїнів застосовувавши міномети 120-го калібру, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На дії противника, які несли загрозу життю і здоров’ю військовослужбовців, наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Вранці, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", загарбники двічі обстріляли українських захисників поблизу Хутору Вільний. Проти наших воїнів противник вів вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Три рази агресор порушував режим припинення вогню біля Кримського. Спершу російські найманці використали автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю, а пізніше ворог застосував по наших оборонних укріпленнях ще й міномети калібру 120 мм, які давно мали б бути відведеними від лінії бойового зіткнення.
Також окупанти двічі відкривали вогонь і в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Березового. На цій ділянці фронту противник обстрілював наших воїнів з ПТРК, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно було доставлено до військово-медичного закладу та надано належну допомогу лікарів.
У відповідь на обстріли, для припинення агресивних дій окупантів, наші підрозділи відкривали вогонь. Загарбники отримали адекватну відповідь від українських захисників. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
28 червня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 6 населених пунктів: Миронівський, Старогнатівка, Луганське, Новозванівка, Авдіївка та Водяне.
За минулу добу втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів немає.
28 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 8 злочинів. З них 3 крадіжки, 3 факти незаконного поводження з наркотиками та два злочини у сфері службової діяльності. Також виявлено 47 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5956 транспортних засоби та 4847 осіб.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 475 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 355 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.
Об’єднані сили й надалі відповідатимуть на порушення режиму припинення вогню, якщо дії окупантів нестимуть пряму загрозу як військовим, так і цивільним громадянам.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 30 червня 2020 року
07:08 - 30.06.2020

29 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю. Українські захисники відразу ж відповіли загарбникам, тож відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої вогневої активності.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Хутору Вільний ворог двічі обстрілював наші оборонні укріплення застосувавши станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На підступах до Кримського та Луганського противник неодноразово впродовж доби відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, а оборонців Південного загарбники провокували з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Не було тиші й у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Поблизу населеного пункту Березове окупанти спочатку застосували протитанкові ракетні комплекси, а згодом – автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Надвечір противник активізував свої вогневі дії біля Старогнатівки, де задіяв станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Також проти українських воїнів, що тримають оборону у передмісті Мар’їнки загарбники вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.
За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу двоє українських захисників отримали поранення.
Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії. За даними розвідки, 29 червня наші захисники поранили двох загарбників.
За уточненою інформацією, 28 червня 2020 року о 21.18 та о 22.55 представники збройних формувань Російської Федерації з напрямку непідконтрольного урядові України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське, застосувавши стрілецьку зброю калібру 7,62 мм. В результаті першого обстрілу було пошкоджено вікно та меблі одного з будинків, а при другому – ворог поцілив у металопластикове вікно, розбивши склопакет на балконі другого поверху житлового будинку. Постраждалих громадян, внаслідок ворожого обстрілу, на щастя, немає.
Спостерігачами української сторони СЦКК, які працювали на місці події, також було встановлено, що відстань та напрямок звідки вівся обстріл, чітко вказують на причетність російсько–окупаційних військ до даного злочину. Окупанти свідомо не виконують Мінські угоди та систематично підтверджують своє небажання дотримуватися режиму припинення вогню, продовжуючи регулярно обстрілювати житлові райони Донбасу.
Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники здійснили обстріл із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм поблизу Невельського.
У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Действия Баканова, СБУ и управления "К" (которое должно было быть ликвидировано по распоряжению Зеленского) - это вовсе не борьба с коррупцией. Если бы это была борьба с коррупцией, то все фигуранты уже бы сидели в КПЗ. Баканов борется за собственное существование. Все операции в госрезерве не могли происходить без письменного подтверждения президента Украины, как главы РНБО. В свете намечающейся схватки с Аваковым - отличный рычаг воздействия на Зеленского..

По предварительным результатам обследования единиц хранения "Державного агентства резерву України" проводимого управлением "К" СБУ обнаружена недостача материальных ценностей на общую сумму свыше 10 млрд. гривен. D том числе

зерна продовольственной группы - 9,311 млрд. гривен (на 4,890 млрд есть договора перевложения)
топливо - 890,73 млн.гривен (на 611.2 млн. гривен есть договора перевложения)
предметы медицинского назначения 3,41 млн. гривен (есть акты списания на сумму 890.6 тысяч гривен)
металлоконструкции 9.12 млн. гривен (по остаточной стоимости)
соль пищевая - 2,01 млн. гривен (на всю сумму есть договора перевложения, но ликвидированы фирмы их заключившие)
строительные материалы - 1.91 млн. гривен (на всю сумму есть договора перевложения, но ликвидированы фирмы их заключившие)
спирт этиловый технический 4.98 млн. гривен (на всю сумму есть договора перевложения, но ликвидированы фирмы их заключившие)
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 30.06.2020
17:48 - 30.06.2020

30 червня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", загарбники обстріляли наших захисників поблизу Невельського. Проти українських воїнів противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру, випустивши при цьому 18 мін.
Також окупанти відкривали вогонь і в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Новозванівки. На цій ділянці фронту ворог теж застосував заборонені Мінськими домовленостями 120-ти мм міномети, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.
Від початку поточної доби в результаті обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації, двоє військовослужбовців Збройних Сил України отримали осколкові поранення. Евакуаційною технікою постраждалих воїнів оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну медичну допомогу. Стан їхнього здоров’я задовільний.
Такі дії російських окупантів безкарними не залишилися – вогнем у відповідь військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил подавили ворожу активність. Втрати противника уточнюються. На свої агресивні дії окупанти і надалі отримуватимуть адекватну й невідворотну відповідь з боку українських захисників.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
29 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 7 населених пунктів: Хутір Вільний, Березове, Кримське, Старогнатівка, Луганське, Мар’їнка, та Південне.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів двох українських захисників було поранено.
29 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 16 злочинів. З них один розбій, два грабежі, 3 крадіжки, 7 фактів незаконного поводження з наркотиками та два злочини у сфері службової діяльності. Також виявлено 48 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6184 транспортних засоби та 5209 осіб.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 486 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 334 особи. КПВВ "Мар’їнка" та «Новотроїцьке» не функціонують з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.
Об’єднані сили й надалі відповідатимуть на порушення режиму припинення вогню, якщо дії окупантів нестимуть пряму загрозу як військовим, так і цивільним громадянам.
 

Loner

Well-Known Member
Роман Донік

В общем, все эти разговоры о возможном вторжении россиян в Херсонскую область, на 99,99% прокачивается с банковой. Возможно из Кремля и с помощью Кремля и по сценарию Кремля. Но это не реальные планы. Это накачивается истерика и прокачиваются упаднические настроения, типа - надо им дать, а то они нападут. Не нападут. В этом нет смысла. Совсем. Будет больше вреда и совсем никакой пользы. Ну, точнее напасть конечно могут, но только для того чтобы показать - "можем напасть".
Поговорил с людьми, которые владеют информацией о состоянии канала и системы водостачання в Крым, поговорил с грамотными военными, которые владеют на высоком уровне информацией по ОТУ "Північ" и знают положение вещей на местах.
Самое главное то что войсковая операция не решит вопрос воды в Крыму. Кроме захвата дамб и даже водохранилища, нужны еще миллионы (если не миллиарды) денег и месяцы работы по восстановлению того, что 6 лет не работало.
Россияне не смогут решить вопрос с водой если ударят. Ударить могут. Но решить вопрос с водой - нет. Военная операция - это война. Открытая. Только регулярная армия сможет дойти до каховского водохранилища. А это война, на которую отреагируют во всем мире. В Херсонской области нет "шахтеров", нет "ополчения", нет даже намеков на сепаратизм. Там не будет "референдумов" и прочих операций прикрытий. То есть - разыграть гибридный захват и сказать: «это не мы», как в Крыму и на Донбассе, не прокатит. Только открытое военное вторжение.
Но. Что оно дает? Мгновенные санкции. Не потому что на западе всем так важна Украина, а потому что страны Балтии и Польша будут следующими. Эмбарго, запреты на торговлю, на прохождение морского транспорта через каналы, разрыв всех договоров и обязательств. Это не будет так как с Донбассом и Крымом. Это будет быстро. Даст ли это воду в Крым? Нет. Между каховским водохранилищем и станциями распределения воды в Крыму сотни километров коммуникаций, гидросооружений, труб, насосов. Эти станции тоже, кстати, не работают. Это все нужно запустить. А в случае военного вторжения, мировое сообщество уже гарантированно будет не на стороне "засыхающего от безводья Крыма". Кстати ответственность за Крым несет оккупант. По всем международным законам. Да, оккупантам нужна вода в Крыму. Нужна военным базам, нужна предприятиям, которые работают на российский бюджет. Да, они будут склонять нынешнее руководство Украины, чтобы воду дали. Они будут угрожать и пугать. Они будут разрабатывать пугалки и страшилки для граждан Украины, чтобы они согласились. Они даже проведут учения. И они будут умышленно создавать угрозу и запугивать. Чтобы Зеленскому было чем запугивать украинцев. И чтобы было от чего спасать.
Но. Продвинуться на сотни километров по Украине под огнем артиллерии, это не так просто, как кажется тем, кто пропустил войну с 14 по 20 год. В 14 и 15 году, артиллеристы и ракетчики, много ихтамнетов положили и много техники сожгли. Сейчас уровень артиллеристов на порядок выше, чем в начале войны. Это знаем мы, это понимают в Кремле. Кроме захвата, нужно удерживать территории и под огнем артиллерии восстанавливать каналы. Никто из военных не верит в реальность такого сценария. За день, за два, за недели и даже за месяц систему водоснабжения Крыма не восстановить. Несколько месяцев работы и миллиарды гривен.
Кстати, если Зеленский согласится дать воду в Крым, то восстанавливать систему будут за наши деньги. Еще и украдут часть. Сейчас начинают раскачивать фермеров и владельцев агрофирм в Херсонской области. Чтобы они давили на власть и требовали дать воду в Крым. Иначе их поля под угрозой, потому что "Путин нападет и воду заберет".
Путин может напасть в теории. Но сейчас у России очень и очень невыгодное положение. Кроме всего не нужно забывать, что ЗСУ в 14 году и ЗСУ в 20 году, это качественно разные структуры. У нас кроме фронта на Донбассе, десятки бригад на полигонах и ППД. У нас десятки бригад, прошедших войну. Бригад, которые благодаря опыту частых ротаций в течении недели развернутся уже на юге.
То есть вопрос не стоит в плоскости - нападет или не нападет. Вопрос стоит в плоскости - поверим в нападение или нет. Напугают нас или нет и заставят ли нас от страха дать воду, отказаться от Крыма, да еще и заплатить за восстановления. Зеленский и его окружение знают, что никто не планирует нападать. Потому что они участники этого плана. И пугать россияне будут не Зеленского и не Ермака. Пугать они будут пересичного. Чтобы Зеленский спас его от страха и замаскировал предательство интересов Украины спасительством паникеров.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 01 липня 2020 року
07:14 - 1.07.2020

30 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу населеного пункту Невельське агресор застосував міномети 120-го калібру, випустивши при цьому 18 мін. Біля Водяного та Авдіївки окупанти вели вогонь по наших оборонцях з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Пісків противник задіяв ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
Заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру загарбники використали і на підступах до Новотошківського, Новозванівки, Луганського та Зайцевого, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Також, поблизу цих населених пунктів, переважно у вечірній час, окупанти вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, ворожу провокацію зі станкових протитанкових гранатометів зафіксовано поруч Хутора Вільний.
За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу двоє українських захисників отримали поранення. Їх оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну допомогу лікарів. Стан здоров’я постраждалих воїнів задовільний.
Такі підступні дії агресора без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях загарбників українські підрозділи рішуче подавили активність противника. За даними розвідки, 30 червня наші захисники поранили трьох загарбників. За уточненими даними розвідників, в період з 24 по 26 червня у противника було ще двоє загиблих.
Від початку поточної доби збройні формування РФ активності не проявляли.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 01.07.2020
17:49 - 1.07.2020

1 липня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік населених пунктів Оріхове і Травневе противник обстрілював українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поблизу населеного пункту Піски, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями 120-ти мм міномети та автоматичні станкові гранатомети. По обіді, окупанти активізувалися і на підступах до Авдіївки, де використали проти наших оборонців міномети 82-го калібру, ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Від початку поточної доби в результаті обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове травмування. Евакуаційною технікою постраждалого воїна оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну допомогу лікарів.
Для припинення ворожої активності українські захисники результативно застосовували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
30 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 9 населених пунктів: Невельське, Новозванівка, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Водяне, Хутір Вільний, Зайцеве та Піски.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів двоє українських захисників отримали поранення.
30 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 14 злочинів. З них 8 крадіжок, тяжке тілесне ушкодження, шахрайство та 4 факти незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 79 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5858 транспортних засоби та 4829 осіб.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхала 521 особа. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 342 особи та один транспортний засіб. КПВВ «Новотроїцьке» не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.
Об’єднані сили й надалі відповідатимуть на порушення режиму припинення вогню, якщо дії окупантів нестимуть пряму загрозу як військовим, так і цивільним громадянам.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 02 липня 2020 року
07:12 - 2.07.2020

1 липня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Вранці, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Оріхового агресор задіяв проти українських оборонців автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зрою. На цьому напрямку, але вже біля Травневого, окупанти активізувалися по обіді, використавши при цьому гранатомети різних систем та кулемети.
Неподалік населеного пункту Піски, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", ворог двічі застосовував проти наших воїнів заборонені Мінськими домовленостями 120-ти мм міномети та автоматичні станкові гранатомети. Теж з мінометів, але вже 82-го калібру, противник обстріляв і захисників Авдіївки, крім них окупанти використали ще й ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно евакуйовано до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів. Стан здоров’я воїна задовільний.
Для придушення вогневих засобів загарбників наші захисники оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Українська відповідь була адекватною – після чого ворог припинив свою активність.
За підтвердженими даними розвідки, 1 липня наші оборонці знищили двох та поранили трьох загарбників. Окрім того, противник втратив ще чотирьох найманців та один вантажний автомобіль у результаті підриву на вибухівці.
Від початку поточної доби збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню.
Факти ворожої збройної активності зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".
Агресор на світанку неодноразово застосував міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети на підступах до населеного пункту Луганське.
Аби припинити збройну активність окупантів наші підрозділи, що обороняються миттєво відреагували у відповідь після чого ворожі обстріли припинилися.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 
Зверху