ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 27 червня 2020 року
07:33 - 27.06.2020

26 червня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, а також 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Українські воїни відразу ж відповіли загарбникам, тож відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу населеного пункту Кримське агресор тричі відкривав вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го калібру, а також станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
Також, російські збройні формування обстрілювали з мінометів калібру 82 мм оборонців Катеринівки, Новоолександрівки і Новозванівки. Проявляли вогневу активність окупанти і на околицях Хутору Вільний, тут агресор вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А неподалік Шумів було зафіксовано ворожі обстріли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", біля населеного пункту Славне противник застосував міномети калібру 82 мм та ручні протитанкові гранатомети.
Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець Об'єднаних сил отримали поранення. Його було оперативно доставлено до лікувального закладу та надано необхідну медичну допомогу.
Об’єднані сили для забезпечення повного контролю над ситуацією в районі проведення операції вжили необхідних заходів вогневого впливу. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли. За даними розвідки, 26 червня було знищено одного та поранено двох окупантів.
Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню, зокрема і з озброєння забороненого до використання.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", у передмісті Авдіївки ворог вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, 120-ти мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Активізувався противник і неподалік Водяного, застосувавши при цьому автоматичні станкові гранатомети.
На всі провокації загарбників, наші підрозділи надавали оперативну та адекватну відповідь з наявного штатного озброєння.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 27.06.2020
18:29 - 27.06.2020

27 червня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети.
Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення вогневих провокацій противника. Адже ніщо так не приборкує ворожу активність, як українська зброя, що завжди напоготові.
Опівночі, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Водяне окупанти застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети. На світанку ворог активізувався і поблизу Авдіївки. Тут агресор задіяв артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти мм міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.
Не було спокійно і в Гранітному, по оборонцях цього населеного пункту ворог застосував ПТРК та міномети 82-го калібру. А поблизу Мар’їнки противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.
В обідній час в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російські окупаційні війська здійснили обстріл і на підступах до міста Світлодарськ, використавши для цього станкові протитанкові гранатомети.
У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських оборонців загарбники припинили свою активність. Втрати окупантів уточнюються.
Поблизу Старогнатівки, внаслідок розриву невідомого боєприпасу, постраждало два захисники. Від отриманих множинних осколкових поранень, на жаль, один з військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу.
Окрім того, неподалік населеного пункту Мар’їнка, під час виконання завдання з розмінування ділянки місцевості, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення сапер зі складу Об'єднаних сил. Воїна доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Решта обставин з’ясовується.
Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а пораненим захисникам бажає скорішого одужання. Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, використали наявні вогневі засоби та дали окупантам рішучу відповідь. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
26 червня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 7 населених пунктів: Кримське, Шуми, Катеринівка, Хутір Вільний, Славне, Новоолександрівка та Новозванівка.
За минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів, поранення отримав один військовослужбовець.
26 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 22 злочини. З них 11 крадіжок, три випадки незаконного поводження зі зброєю і вибухівкою, 7 випадків незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 82 адміністративних правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 1049 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 367 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 28 червня 2020 року
07:03 - 28.06.2020

27 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу Верхньоторецького та Широкиного, а також двічі неподалік Водяного противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По оборонцях Авдіївки ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти мм міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.
Пізніше, агресор активізував свої вогневі дії по українських захисниках Гранітного. При цьому окупанти використали міномети 82-го калібру та ПТРК. Не було тиші і біля Мар’їнки. Тут ворог неодноразово відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Світлодарська агресор використав станкові протитанкові гранатомети, а по українських воїнах у Кримському випустив міни 120-го калібру. По оборонцях Оріхового окупанти використали станкові протитанкові гранатомети, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Також обстріли з автоматичних станкових гранатометів зафіксовано на підступах до населеного пункту Новотошківське.
Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілів.
На жаль, минулої доби Україна втратила одного мужнього воїна, ще троє військовослужбовців отримали поранення. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненим захисникам бажає скорішого одужання.
Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів по наших позиціях поблизу населеного пункту Миронівський.
Такі підступні дії агресора без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях загарбників українські підрозділи рішуче подавили активність противника.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 28.06.2020
17:46 - 28.06.2020

28 червня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Миронівського ворог застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення 82 мм міномети.
А поблизу Старогнатівки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", окупант використав проти наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.
На дії противника, які несли загрозу життю і здоров’ю військовослужбовців, наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Втрати противника уточнюються.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
27 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 10 населених пунктів: Водяне, Авдіївка, Гранітне, Світлодарськ, Мар’їнка, Широкине, Новотошківське, Кримське, Оріхове та Верхньоторецьке.
За минулу добу один український воїн загинув, ще троє військовослужбовців отримали поранення.
27 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 16 злочинів. З них 2 крадіжки, 11 випадків незаконного поводження з наркотиками та два злочини у сфері службової діяльності. Також виявлено 75 адміністративних правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 1076 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 395 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.
Об’єднані сили й надалі відповідатимуть на порушення режиму припинення вогню, якщо дії окупантів нестимуть пряму загрозу як військовим, так і цивільним громадянам.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 29 травня 2020 року
07:17 - 29.06.2020

28 червня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 82-ох мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Луганського ворог тричі обстрілював наші оборонні укріплення застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. По захисниках Миронівського противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру. Пізніше агресор активізувався біля Новозванівки, де задіяв ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", загарбники використали гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю поблизу Старогнатівки, Авдіївки та Водяного.
Крім того, минулої доби окупанти наразили на небезпеку цивільне населення, підступно обстрілявши населений пункт Північне, поблизу Торецька. Російсько-окупаційні війська випустили ракету з ПТУРа, яка потрапила на подвір’я житлового будинку. Також осколки пошкодили сусідні будівлі. На щастя, жертв серед цивільного населення немає.
За минулу добу втрат серед українських захисників немає.
Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою активність. За даними розвідки, 28 червня наші захисники знищили двох та поранили одного загарбника.
Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Хутір Вільний.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 
Зверху