ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Стало известно, когда истекает срок временного убежища Януковича в России
19.05.2020 - 13:33

You must be registered for see images

Фото: Виктор Янукович (РБК-Украина)

Срок временного убежища Януковича истекает 26 октября 2020 года
Срок действия временного убежища в России, предоставленного бывшему президенту Украины , истекает 26 октября 2020 года. При этом Россия все равно отказывает украинской стороне во вручении процессуальных документов.
Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на решение Печерского райсуда Киева об избрании ему меры пресечения.
Согласно решению, 12 мая было удовлетворено ходатайство Офиса генпрокурора, и Януковича заочно арестовали как подозреваемого в организации мер по подавлению массовых акций на Майдане.
Как следует из текста судебного определения, Янукович скрывается в России и получил там временное убежище. Указано, что Миграционная служба России продлила срок действия временного убежища до 26 октября 2020 года.
Также отмечается, что Генпрокуратура России отказала Украине на все просьбы о вручении процессуальных документов по делу Януковича. Сам экс-президент с 29 мая 2019 года объявлен в международный розыск, как следует из судебного решения.
Напомним, в Офисе генпрокурора заявляли, что решения о заочном аресте позволяют начать . На сегодня помимо приговора к 13 года заключения по делу о государственной измене, к бывшему президенту применили заочный арест по делам о расстрелах на Майдане и о захвате государственной власти.

Отметим, согласно опросу социологической группы "Рейтинг", Украины 9% респондентов.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 20 травня 2020 року
07:16 - 20.05.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил.
По українських захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Богданівки, Красногорівки, а також двічі біля населених пунктів Тарамчук та Водяне противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.
Усі порушення режиму припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог здійснював з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння. Так по захисниках Новотошківського окупанти двічі вели вогонь з мінометів 120 мм та 82 мм, загалом випустивши 14 мін. Поруч з Кримським російські збройні формування також задіяли 120 мм міномети – 15 мін.
Неподалік населеного пункту Оріхове окупанти випустили по наших позиціях 12 мін 120 калібру та 26 мін 82 калібру, а також застосовували великокаліберні кулемети.
Втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На усі випадки агресивних дії російських найманців підрозділи Об’єднаних сил з наявних вогневих засобів відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці припинили ворожу активність.
За даними розвідки, 19 травня наші воїни поранили трьох російських окупантів.
Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" вели вогонь зі 120 мм мінометів неподалік Красногорівки та двічі застосовували великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю біля Богданівки.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Юрист: До вас тепер зможуть без вашої згоди та без санкції суду проникнути у житло для припинення надання комунальних послуг

20.05.2020, 18:12

«Ця новина стосується абсолютно всіх людей, які проживають у житлі, а не на вулиці. До вас тепер зможуть на законних підставах без вашої згоди та без санкції суду проникнути у житло для припинення надання комунальних послуг. Верховна Рада сьогодні це прийняла у першому читанні (законопроект 2458, зміни до ст. 29 Закону про Житлово-комунальні послуги)», про це на своїй сторінці у пише юрист Анна Маляр.
«Зараз до вас можуть проникати несанкціоновано лише у невідкладних випадках, пов'язаних з необхідністю рятування життя і здоров'я людей та/чи майна. І це зрозуміло, коли аварія і всіх сусідів заливає гарячою водою, то нема коли бігти до суду.
Але депутати розширили сьогодні ці підстави несплатою комунальних послуг. Тобто, якщо ви заборгували і вам вирішили припинити надавати послуги, то група людей матиме право без вашого дозволу та без санкції суду просто зайти до вас у помешкання.
Це ж стосується й інших об'єктів нерухомого майна - магазинів, офісів, складів тощо.
В проголосованому за основу законопроекті нічого немає про збереження вашого майна у разі проникнення до вашого помешкання чи офісу, про ваше приватне життя, про можливу шкоду здоров"ю, яка може бути завдана хворим чи дітям під час такого проникнення, нічого немає про відповідальність за помилку у номері помешкання та боржника, нічого немає про кількість осіб, які можуть у такий спосіб проникнути... У нормі про проникнення до вашого житла чи офісу, взагалі, про вас і ваші права нічого немає.
Не зупиняйтесь на цьому пості, тут нічого немає про Гіркіна, сурогатне материнство чи коронавірус). Тому, крутіть далі і не заважайте прийняти цей законопроект у другому читанні)», - завершує юрист.
 

Loner

Well-Known Member
Гордон анонсував інтерв'ю з Януковичем: вважає його жертвою
20.05.2020 - 17:29
You must be registered for see images

Гордон хоче взяти інтерв'ю у Януковича (колаж РБК-Україна)


Дмитро Гордон заявив про плани взяти інтерв'ю у Януковича
планує взяти інтерв'ю у екс-президента втікача Віктора Януковича, який переховується в Російській Федерації. Журналіст зізнався, що з цього питання наразі йдуть переговори.
За словами Гордона в ефірі телеканалу "Україна 24" на передачі "Час Голованова", Янукович "дуже хоче" дати йому інтерв'ю, про що нібито має "непрямі підтвердження і докази".

Також український журналіст прокоментував гучний скандал через свої інтерв'ю з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрелковим) та "екс-прокурором Криму" Наталією Поклонською та заявив, що і далі "буде займатися історичними інтерв'ю, я вільна людина", а хвилю критики назвав бажанням "всіх попіаритися на Гордоні".
Говорячи про плани стосовно інтерв'ю з Януковичем, журналіст також дав свою характеристику "гарантові" та зізнався, що вважає його "жертвою".
"У мене є стійка вже думка, що він жертва розіграної навколо нього комбінації", - заявив Гордон.
Журналіст додав, що хотів би з Януковичем "про це поговорити".

Відео: Гордон планує взяти інтерв'ю у Януковича
You must be registered for see medias

Раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський на прес-конференції 20 травня , назвавши журналіста "нашим спецагентом". Річ у тому, що і Поклонською та сказав, що це було в "співдружності з українськими спецслужбами". Водночас в СБУ заявили, що інтерв'ю було ініціативою Гордона.
Автор:
 
  • Haha
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 21 травня 2020 року
07:13 - 21.05.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи штатне озброєння, своєчасно реагували на ворожі провокації та прицільним вогнем по позиціях загарбників подавили їх збройну активність.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстрілював наші позиції неподалік Павлополя, Пісків, двічі поруч Кам’янки та Старогнатівки, а також чотири рази біля Богданівки, застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
По околицях Красногорівки окупанти випустили 20 мін 120-го калібру.
З настанням темряви неподалік Мар’їнки загарбники задіяли снайперську зброю.
По українських захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Оріхового ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Неподалік населених пунктів Шуми та Новоолександрівка російські найманці використовували міномети 82 калібру.
Захисників Південного загарбники двічі обстріляли, застосувавши 82 мм міномети, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а по околицях Кримського вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.
На усі обстріли наші підрозділи дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність.
За даними розвідки, 20 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше двох поранили.
Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Богданівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один український воїн отримав поранення
Наші військовослужбовці у відповідь рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожу активність.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Рада может разрешить взламывать квартиры украинцев из-за долгов за коммуналку

21.05.2020 - 08:47

You must be registered for see images

Рада приняла нормативный акт об изменении закона о ЖКХ (коллаж: РБК-Украина)

Верховная Рада в первом чтении приняла закон, который позволит без решения суда вскрывать квартиры украинцев
Верховной Радой был принят за основу , которым предлагаются внести изменения в ЗУ "О жилищно-коммунальных услугах". Этот нормативный акт, среди всего прочего, может позволить взламывать квартиры украинцев из-за долгов за коммуналку без разрешения владельцев и даже без решения суда.
За принятие законопроекта проголосовало в первом чтении 239 нардепов. Этот нормативный акт, согласно пояснительной записке, должен урегулировать некоторые вопросы закона "О жилищно-коммунальных услугах", введенного с 1 мая 2019-го.

Статью 29, ч. 4 и 5 предлагают дополнить абзацами о несанкционированном доступе к жилью должника, чтобы прекратить или ограничить его доступ к коммунальной услуге, даже если владелец против.
"Несанкционированный доступ к жилью, иного объекта недвижимого имущества для ограничения (прекращения) предоставление коммунальной услуги происходит без получения согласия его владельца (пользователя), если такой владелец (пользователь) отказывается допустить в принадлежащее ему жилье (другой объект недвижимого имущества) представителя исполнителя", - говорится в проекте закона №2458.
Если раньше такой несанкционированный доступ (без разрешения суда) мог осуществляться лишь в неотложных случаях - аварии, угроза для жизни людей, то теперь статья дополнилась словами "для ограничения (прекращения) предоставление коммунальной услуги".
 

Loner

Well-Known Member
Цитати президента Зеленського з прес-конференції - без сліз читати неможливо
Хлопці з Демократичної Сокири зробили велетенську працю - вони витримали та змогли звести в один текст цитати Зеленського з сьогоднішній прес-конференції у Маріїнському палаці. Попри серйозну загрозу для свого психічного здоров'я.

Насолоджуйтесь.

Демократична Сокира. Львів.

Буквально тільки що закінчилась прес-конференція Президента України. Президент намагався відповідати на питання журналістів чітко та структуровано (спойлер: не вийшло).

У телеграм каналі D7 ( ) велась текстова трансляція і ми наводимо її тут. Деякі фрази вирвані із контексту, бо смішно.

"Потрібно просто будувати мости"
"Я не обіцяв що до влади прийдуть інші люди, я обіцяв інших людей"
"Та сторона просто має перестати стріляти"
"Дайте мені незалежних енергетиків"
"У мене не було зустрічей з Володимиром Путіним у будь-якому форматі, зокрема й дзвінків"
"Може чогось не вистачає Баканову, проте він показав за цей рік що такої чесної людини в СБУ ще досі не було"
"В чому я бачу проблему. Розкажу вам один випадок, я про це ніколи не говорив. Скажіть будь ласка, чи є у світі хоч одна країна де в кортежі президента їздить журналіст?"
"Що я зробив? Нічого не зробив!" (вирвано з контексту)
"Місцеві вибори є місцеві. Люди просто обирають владу"
"Якщо парламент не буду голосувати так як нам потрібно, то ми його розпустимо"
"Всі ці справи(Гандзюк, Шеремет) веде Арсен Аваков. Це справді його справа і він її знає."
"Нормальна людина, але на митниці беруть хабарі. Нормальна людина, але їде контрабанда. Нормальна, симпатична. Але недостатньо. Я йому пропонував: давай змінимо законодавство, зробимо окремі військові атряди. І де результат?" (про Максима Нефьодова)
"У нас є новий міністр фінансів. А новий міністр фінансів працював за часів Порошенко. Він же був головою у того великого реформатора Порошенка"
"Аваков не мій близький товариш, навпаки у нього є товариші, з яким я не товаришую"
"Переведіть статистику ЮНІСЕФ в гроші" (про статистику ЮНІСЕФ, за якою великий відсоток українців є за межею/на межі бідності )
"Де його літаки? Де його товари якими він заповнив аптеки? Це просто популізм!" (про міського голову Черкас)
"Мені все одно звідки йдуть гроші. Ви повинні за місяць забезпечити всі аптеки, супермаркети і подібне. Ми знімали з пасажирських літаків сидіння і перероблювали їх під вантажні"
"Нікому не потрібна стабільність в Україні"
"Візьміть березень і квітень 2019 року, і порівняйте з березнем і квітнем 2020 року кількість летальних випадків. Зараз кількість летальних випадків менше ніж в минулому році" (про летальність від коронавірусу)
"Як зробити щоб уряд був стабільним? Ніяк!"
"В чому різниця між монобільшістю та фракційним? Там просто є партії і вони між собою домовляються. Це мої, ти їх не чіпаєш. Це твої, я їх не чіпаю" (різниця між монобільшістю та фракційною більшістю)
"Хто я такий? Я стратегія чи випадковість?"
"Вони не можуть на мене натиснути, щоб поставити потрібну людину на посаду" (олігархи)
"Наш кормчій Валадімір Зєлєнскій змог в пятілєтку" (це сказав сам Володимир Олександрович)
"Ми просто опинилися голі перед таким викликом" (пандемія)
"В кожній області має з'явитися маленьке медичне містечко, такий маленький космос. Щоб люди тебе поважали"
"Якщо буде народна підтримка, то я буду думати. В мене є чим думати" (про другу каденцію)
"Якщо б зараз був другий тур, то я б набрав 75%"
"Про тарифи. Глибину айсбергу ми з вами знаємо по різному. Якщо ви сьогодні берете платіжку, то в цілому вона зменшилася"
"Якщо проїхати всі заправки в Києві, то ціна там стовідсотково зменшилася"
"Я ніколи не працював за гроші інших країн"
"Я маю в цьому великий досвід, більше 20 років. Ви ще дитиною були" (про телеканали)
"Поки ваші власники будуть лише думати, ми це реально робимо. Ми думаємо не про власні кадрішки, а про те чому мене обрав народ" (про допомогу власників телеканалів Україні)
"Хто для вас кращий? Пан Порошенко, на другий термін, чи Володимир Зеленський?"
"Я всім відрізняюся від Порошенка. Як політично, так і фізіологічно. Я дійсно хворію цієї країною, люблю цю країну."
"Чому Порошенко голосував за законопроект про банки? Тому що вони хотіли отримати гроші, обіцяні МВФ"

На прохання назвати російськиї військових російськими військовими:
"Я просто знаю що там відбувається. Там є росіяни, там є українці які взяли паспорти. Так була паспортизація"
"Бойовики? Хто вони? Вони вже взяли російські паспорти"
"Там є три суб'єкти, ну ось ці ЛДНР та ще один суб'єкт, його ми знаємо, це РФ"

Про справу Ріфа:
"Я готовий нести будь-яку відповідальнсіть, але я не несу відповідальність за те, що йде слідство."
"А що ви хочете щоб я робив? Давайте я стану Генеральним Прокурором, або міністром МВС. І буду нести персональну відповідальність"
"Мені сказали знайшли імовірних вбивць, затягнули мене в це"
"Ви ж креативні, ви ж Бігус"
"Якщо не дай боже ці люди будуть невинні, відповідальність понесуть всі, хто їх посадив"
"Це окрема держава — Укрзалізниця"
"Чи вірю я в це, що це відбудеться найближчим часом? Ні, не вірю"(про реформу УкрЗалізниці)
"Ми можемо контролювати людей, в яких був коронавірус"
"Потім ДІЯ запрацювала і в нас є електронна самоізоляція."
"Ми не були готові, що люди реально не готові до обсервації"
"У нас в державі все працює"
"Тому я думаю через місяць, коли ми вийдемо з цієї ситуації, ми перейдемо до реформи УкрЗалізниці. До реформи УкрОборонПрому, воно вже готове на папері. В нас є готова реформа накопичувальної пенсії, багато реформ."

Про секретну поїзду до Оману та чим вона відрізняється від Мальдів Порошенка:
"Оман. То була моя приватна поїздка"
"З Путіним ми вирішили питання і отримали 3 млрд доларів США від Росії, за Газпром."
"Я полетів до моєї сім'ї. Моя сім'я проплатила номер в готелі."
"Сталася іранська трагедія, в якій ми теж перемогли."
"В чому мене звинувачують? Що я зустрічаюся заради України, що моя сім'я оплатила номер. Що летів під своїм ім'ям, а не Петро Інкогніто"
"Я ще в душ ходжу, сплю і люблю дітей."

Про "плівки Єрмака":
"Що стосується пана Єрмака — для мене це порожня справа"
"Як би там слідство не закінчилось — в мене є відповідь, повна"
"Не хочу про це зараз говорити, тому що іде слідство, і тому що я не хочу про це говорити"
"По-перше це брат Єрмака, по-друге нікто там грошей не взяв"
"Я знаю хто це зробив, хто шантажував цими записами"
"Не порожнє — для чого це зробили. Хто має таку техніку? Держава має таку техніку."
"До речі дуже там цікаво, треба вам прослідити хто викладував те відео, звідки воно йшло, хто вперше оприлюднив в фейсбуці."
"І одразу ви зрозумієте, хто в цьому співучасник, і кому належать ті ці інші телеграм-канали"

"До критики відношусь погано"
*президент попросив перерву*
"Вы перешли на русский язык, вы видите какие у нас права человека"
"З приводу фури, це головніше, що я зараз почув" (обвалився міст і впала фура)
"Люстрація була незаконна"
"Є люди, яким не можна відміняти люстрацію"
"Я впевнений що там є люди, які ні в чому не винні, які підпали під люстрацію"
"Юлія Мендель така смілива дівчина, яка виходить до всіх активістів"

Про закон про мову:
"Питання мови, воно дуже штучне це питання"
"З Угорщиною, ви знаєте, в нас багато років немає стосунків"
"Тому я думаю, що в нас непрості стосунки з Угорщиною. Хоч в нас й дружні стосунки"
"Я абсолютно уверен, что вы можете вести эфир на любом языке"
"Я впевнений, що з квотами треба навести порядок"
"В нас є несправедливість до людей, які не розмовляють українською мовою"

"Щодо Газпрому, треба подумати про НАК Нафтогаз, я думаю це для них буде сюрприз, проте я знаю куди витрачати їх гроші"
"Я не можу звільнити зараз когось з губернаторів, бо боюся, що там все завалиться"
"Найкращі ситуації там, де голова ОДА і облради, і мер працюють разом. Це і є вертикаль влади"

"Про Крим одне питання"
"В Херсонщині ми домовилися з Ердоганом, він готовий там будувати"
"Велику мечеть, знайшли вже землю в Києві, чекаємо проект"
"Питання Криму в інформаційному просторі, його може і замало, але не замало у державних питаннях, держава все робить"
"Пока Крым не вернется, санкции не будут сняты. Пока что это единственный способ, где мы говорим о Крыме"

"Юль, пускай вже зададуть вопрос и пойдьом" (про те, щоб "шарійці" задали питання)
"Шарію надали голосу, а Америці не надали"
"Для чого ви це говорите, ви хочете щоб люди виходили на вулиці?"
"Ми дощику радіємо не як романтиці, а тому що в нас посухи і все може посохнути, в нас пожари."
"Переворотів в країні не треба, якщо людям не подобається влада, будь ласка, я для цього прийняв закон про імпічмент"
"Я нічого не боюся, бо я нічого поганого не роблю. Я впевнений у кожному своєму кроку, навіть якщо я роблю помилки."

*кінець трансляції*
Нагадуємо про віче 24 травня -
 
Зверху