ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
В 2019 году члены правления "Укрзализныци" получали в среднем по 1 млн гривен в месяц

02 мая 2020 12:50



В конце апреля была опубликована официальная финансовая отчетность Укрзализныци по итогам 2019 года. Согласно этих данных, члены правления УЗ получили зарплату в среднем в размере 12 млн гривен на каждого члена правления, или 1 миллион гривен в месяц.

Зарплаты членов наблюдательного совета были несколько меньшими, они зарабатывали в среднем по 6 млн гривен в год, или 500 тысяч гривен в месяц.
Нельзя не отметить, что в 2019 году по сравнению с 2018 годом зарплаты высокопоставленных чиновников УЗ выросли на 80%.
Вознаграждение правлению "Укрзализныци" состояли, в основном, из заработной платы, соответствующих начислений и премий, в 2019 году оно составило 71,417 млн гривен, в 2018 году - 39,654 млн гривен.
В состав правления "Укрзализныци" входят исполняющий обязанности председателя правления Иван Юрик и 5 членов правления.
В наблюдательный совет "Укрзализныци" входит 7 человек, членов правления в УЗ - 6.
Такой уровень зарплат резко контрастирует со средней зарплатой на Укрзализныце, которая, согласно официальных данных составляет около 10 тысяч гривен.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 02.05.2020
18:28 - 2.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Злочинні та нахабні дії російських окупантів безкарними не залишилися – вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче подавили ворожу активність. Об'єднані сили продовжують вживати заходів щодо збереження життя та здоров'я військовослужбовців та цивільного населення.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з напрямку населеного пункту Каштанове двічі обстрілював наші позиції неподалік Авдіївки, застосовувавши міномети 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
З безпілотного літального апарату противник скинув постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове.
На усі обстріли українські воїни дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці п’ять разів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Хутора Вільний з мінометів та гранатометів різних систем. Для обстрілів окупанти використали 8 мін 120-го та 84 міни 82-го калібру.
По околицях Оріхового ворог здійснив чотири обстріли, застосувавши 29 мін 120-го калібру та 21 міну 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
По населеному пункту Кримське збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі 120 мм мінометів та гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.
Захисників Новоолександрівки окупанти обстріляли з 82 мм мінометів, а оборонців Південного з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.
Наші військовослужбовці з наявних вогневих засобів дали окупаційним підрозділам гідну відсіч і жорстко подавили злочинну збройну активність. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
1 травня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених до розміщення на лінії зіткнення мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Богданівка, Водяне, Старогнатівка, Кам’янка, Тарамчук, Гнутове, Лебединське, Невельське, Кримське, Південне, Новотошківське, Травневе, Оріхове, Хутір Вільний та Миронівський.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 6 крадіжок та 5 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 64 адміністративні правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Заяви місцевих органів влади про ослаблення карантинних заходів, які суперечать розпорядженням центральної влади, - це наслідок подвійних стандартів президента Зеленського і його владної команди.

"У країні розпочався парад "велюрових" суверенітетів. Міста і містечка одне за одним заявляють про часткове скасування карантину. Чхати вони хотіли на заборони уряду. Міністр внутрішніх справ тупає ногою, погрожуючи карами і справедливо зазначаючи, що зараз епідеміологічні показники гірші, ніж місяць тому, й ми можемо отримати реальний спалах епідемії. Але навіщо ці подвійні стандарти? Власник "Велюру" і всі його відвідувачі навіть не сплатили штраф 17 000 грн за порушення карантину. Хоч всі високопосадові "спасителі Києва" були ідентифіковані журналістами", – зазначає Ірина Геращенко.
"Власника "Велюру" не засудила рідна фракція, спікер не вичитав його в стилі комсомольських зборів, президент і його офіс не записали відосик "ай – ай- ай, Коля", уряд не закликав депутатів власним прикладом демонструвати повагу до карантину і самоізоляції. Поліція, яка доблесно ловила в Дніпрі одного іхтіандра, спокійнісінько спостерігала тисячі прихожан МП, й жоден батюшка чи приход також не оштрафовані. Міністри, депутати, колишні депутати тусуються по найдорожчим готелям/ресторанам Києва і проводять там променади без масок. Все це щодня читають, дивляться, бачать мільйони ФОПів, чий бізнес загинається, яким немає чим сплачувати оренду, зарплати, комуналку", – порівнює Ірина Геращенко.
Співголова "Європейської Солідарності" наголошує, що в порушенні законів будь-ким немає нічого доброго. Але спротив на місцях спровокувала сама провладна команда.
"Я проти параду "велюрових" суверенітетів. Але спровокували його самі слуги. І тепер це навряд чи можна зупинити. Можна зупинити метро, але тепер Київ перетворилася на суцільний корок, бо всі виїхали в офіси на своїх авто. Можна закрити кафе, але всі, в кого немає грошей на чай за 500 грн у "Велюрі", вийшли з пивом на лавочки. Можна лякати штрафами в 17000 дрібних підприємців, але тоді вони приходять під уряд. Або всі на карантин – або цю хвилю суверенітетів не зупинити. Почніть з "Велюру" – під камери оштрафуйте Колю і виженіть його зі своєї фракції", – порадила Ірина Геращенко.
 

Loner

Well-Known Member
Замглавы Офиса президента заявил, что строительные магазины, кроме "Эпицентра", сами приняли решение не работать

21:25,


You must be registered for see images


"Это решение самих компаний". Замглавы Офиса президента рассказал, почему из строительных магазинов работает только Эпицентр. Фото: Facebook

Большинство строительных магазинов не работает потому, что сами приняли такое решение.
Это заявил в интервью изданию замглавы Офиса президента Кирилл Тимошенко, комментируя ситуацию, когда "Эпицентр" работает, а все остальные строительные магазины нет.
Приводим отрывок из интервью полностью.
- Чем Эпицентр такой особенный? Почему, несмотря на карантин, магазин работает в полном объеме, а все ограждающие ленты в гипермаркетах - просто для красоты? Купить можно все.

- Не знаю, я там не был.
- Почему в условиях карантина, когда малый и средний бизнес думает, как выжить, Эпицентр летает в Китай, торгует и шлет письма кому хочет?
- А что тут незаконного? Точно так же Сильпо работает, АТБ…
- Это продуктовые магазины.

- Продуктовым можно работать, а хозяйственным нельзя?
- Это ж не мы так решили.
- Это решение Кабмина.
- Решения правительства докладываются президенту на ежедневных селекторах.

- Хозяйственные магазины – это история, которая есть во всем мире.
- А разве работают все магазины хозяйственных товаров по стране?
- Это решение самих компаний, работать или нет.
Отметим, что последнее утверждение очевидно не соответствует действительности. Согласно распоряжению Кабмина, запрещена работа всех непродовольственных магазинов, в . Однако "Эпицентр" при этом работает, о чем, собственно, и был задан вопрос.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 03 травня 2020 року
07:13 - 3.05.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстрілював наші позиції неподалік Авдіївки, застосовувавши міномети 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
Поруч з Богданівкою ворог вів вогонь по українських військовослужбовцях з мінометів 82-го калібру – 15 мін, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
З безпілотного літального апарату противник скинув постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове.
Неподалік Старогнатівки, Пісок, Кам’янки та Мар’їнки загарбники застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці п’ять разів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Хутора Вільний з мінометів та гранатометів різних систем. Для обстрілів окупанти використали 8 мін 120-го та 84 міни 82-го калібру.
По околицях Оріхового ворог здійснив п’ять обстрілів, застосувавши 48 мін 120-го калібру та 21 міну 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
По населеному пункту Кримське збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі 120 мм мінометів та гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.
Захисників Новоолександрівки окупанти обстріляли з 82 мм мінометів, а оборонців Південного двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.
Наші воїни з відповіддю не забарилися і на такі злочинні дії противника відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців. Після чого окупанти припинили свою активність.
За даними розвідки, 2 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше двох поранили.
Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції біля Широкиного та Богданівки. У відповідь на порушення наші воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Мене пограбували, – Коломойський за підтримки Портнова піде в ЄСПЛ
01:05, сьогодні

Якщо в Україні ухвалять "антиколомойський" закон, то олігарх Коломойський – колишній власник "Приватбанку" – звернеться до Європейського суду з прав людини, оскільки в Україні вже судитися не матиме права. А допомагатиме йому в цьому колишній голова АП Януковича Андрій Портнов.
You must be registered for see images

Олігарх Ігор Коломойський планує звертатися до Європейського суду з прав людини, а допомагати в цьому йому буде колишній голова Адміністрації Президента часів Віктора Януковича та юрист Андрій Портнов. Про це сам Ігор Коломойський розповів
Річ у тім, що Коломойський як колишній власник "Приватбанку", який у 2016 році, не зможе вимагати повернення банку або компенсації за нього в українських судах, якщо ухвалять так званий "антиколомойський" закон.
А ця перспектива цілком реальна, адже усі 16 тисяч правок, які до закону подали для затягування процесу, профільний комітет ВРУ вже проглянув, а у раді сам законопроєкт будуть
Коли ухвалять закон ("антиколомойський" – 24 канал), тоді вже буду звертатися (до ЄСПЛ – 24 канал). Ми обговорювали (звернення до ЄСПЛ з Андрієм Портновим) – так, побіжно. Чому до нього (звернувся – 24 канал)? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, у нього були клієнти в його адвокатському об’єднані й він усе виграв,
– розповів Коломойський.
Він додав, що ухвалення закону про банки на якийсь час віддаляє судову боротьбу за "Приватбанк" в Україні, але водночас і відчиняє двері до Європейського суду з прав людини.

"Мене пограбували. Цей закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості для відновлення справедливості вичерпані. І я можу звертатися до Європейського суду", – наголосив Коломойський.
Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернуся, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною і треба все повернути,
– заявив олігарх.
"І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками попередньої у цьому питанні", – підсумував свою позицію Коломойський.

Що не так між державою Україна, " " та
  • 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ та акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію банку через його неплатоспроможність.
  • Однак згодом Коломойський заявив, що націоналізація відбулася незаконно. Зараз у різних інстанціях, серед яких і міжнародні, тривають суди як за позовами юристів Коломойського, так і за позовами державного "Приватбанку".
  • У 2020 році питання закону про банки стало одним із надактуальних в Україні. Ухвалення цього документу, поруч із законом про ринок землі, є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду до України, без якої неможливо погодити нову програму кредитування на 5 – 8 мільярдів доларів.
  • Закон про землю Рада схвалила у другому читанні 31 березня після тривалого (на два місяці) затягування правками – таких було 4018. А 30 березня Рада ухвалила у першому читанні "антиколомойський" законопроєкт, який унеможливлює повернення націоналізованих банків колишнім власникам.
Хто такий та чому він скандальний?Це колишній нардеп та член команди президента-втікача Віктора Януковича. В Україні проти нього відкривали кримінальні провадження за державну зраду. Портнов перебував і під санкціями ЄС, але його вилучили зі списку, коли він виграв у судовій справі "Портнов проти Ради ЄС".

Андрій Портнов відомий своїми скандальними висловлюваннями, особливо на адресу журналістів. Наприклад, у серпні 2019 року він вибухнув образливими словами у бік видання "Новое время", кілька разів назвав його "помийним", а головного редактора "тупим". Також Портнов називав помийними ямами "Громадське", "Радіо Свобода" та "24 канал".
 
Зверху