ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Російські окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Кримським, Оріховим і Водяним
14:47 - 25.03.2020

Російські окупаційні війська від початку доби обстріляли позиції українських захисників поблизу Авдіївки, Кримського, Водяного Красногорівки та Оріхового.
Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.
«Від початку цієї доби станом на 12.30 обліковано 5 ворожих обстрілів. Вночі російсько-окупаційні війська обстріляли наші позиції на підступах до Авдіївки з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів. Вранці противник випустив 20 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського. Ще 3 міни такого ж калібру розірвалися на наших позиціях біля Оріхового», - повідомив речник.
За словами Праути, у районі Водяного після 6-ї години ранку окупанти випустили 5 мін калібру 82 мм, а також відкривали вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів. Крім того, ручний протитанковий гранатомет бойовики застосували неподалік Красногорівки.
За добу бойових втрат у лавах українських військ немає, повідомив речник.
Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для придушення активності окупантів.
 

Loner

Well-Known Member
Covid-19 Украина
обновлено 03.25.2020 в 16:02


Всего:
116(+14)
Болеют:
111(+14)
Выздоровели:
1
Умерло:
4(+1)
 

Loner

Well-Known Member
Щодня ми дізнаємося з новин ім'я тієї чи іншої знаменитості, яка виявилася інфікованою короновірусом, пише для "Еспресо" Віталій Портников

Політики, громадські діячі, діячі культури, спортсмени розповідають, як протікає хвороба, закликають залишатися вдома, захистити своїх родичів.
Тобто поводяться як відповідальні люди, які думають про своїх співвітчизників.
І тільки в Україні – все з точністю до навпаки. Пасажири так званих "куршевельських" рейсів приховували своє захворювання стільки, скільки могли. Вся їхня поведінка – справжнісінький фейеверк безвідповідальності.
Сама поїздка на 8 березня на лижний курорт в одну з європейських країн у розпал епідемії на континенті – чудовий доказ того, до якої міри ці люди відірвані від життя, від реальних новин. Спроба приховати своє захворювання від громадськості – прекрасний доказ повного презирства до країни та її громадян.
Сам факт приховування позитивних тестів компанією "Євролаб" – просто катастрофа, тому що в результаті носії вірусу продовжували контактувати з великою кількістю людей і сприяти його поширенню. Але навіть після оприлюднення інформації практично всі ці люди, добре відомі країні, зберігають горде мовчання.
Із громадськістю ділиться інформацією тільки народний депутат Сергій Шахов. Колишній віцепрем'єр Валерій Хорошковський заявив, що захворювання – це його особиста справа та справа його близьких. І, схоже, у цьому щиро впевнені всі інші пасажири "куршевельських" рейсів.
Парадокс, але поки ми говоримо про неперевірених на вірус гастарбайтерів, які повертаються з європейських країн, вірус до Києва занесли перевірені найбагатші та найвпливовіші люди країни.
Парадокс, але про інфікування російських гостей Куршевеля у країні, де інформацію ретельно дозують, стало відомо набагато раніше, ніж в Україні з її демократією та розслідувальною журналістикою.
Парадокс, але люди, які мали би бути зацікавлені у стабільності української економіки, власними діями сприяють посиленню епідемії та продовженню карантину.
Яка жахлива безвідповідальність! Яка неповага до людей! Яке гнітюче відчуття від того, що люди, які повинні відповідати за країну, не здатні відповідати навіть за самих себе.

Віталій ПОРТНИКОВ
 

Loner

Well-Known Member
ЗАЗ воскрес и выпустит сразу три модели культовой Lada.

В Украине решили выпускать три модели Lada. Уже названа их стоимость.
Подробности сообщил телеграм-канал "Мир Автомобилей".
В сообщении отмечается, что ЗАЗ наладил производство сразу трех моделей "АвтоВАЗа"
- универсал Lada Largus, седан Vesta и хетчбэк XRAY. Vesta стоит 281 820 грн., Largus - от 307 440 грн., XRAY - от 285 480 грн.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 25.03.2020
18:25 - 25.03.2020

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було здійснено п’ять обстрілів, а саме:
двічі поруч з Авдіївкою – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Водяного – з мінометів калібру 82 мм – 5 мін та гранатометів різних систем;
у районі населеного пункту Красногорівка – з ручного протитанкового гранатомета;
поруч з Пісками – з 82-мм міномета та автоматичного станкового гранатомета.
Два обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:
неподалік Оріхового – з міномету калібру 120 мм – 3 міни;
поруч з Кримським – зі 120-мм мінометів – 20 мін.
Сьогодні, 25 березня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь.
На сьогодні випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
25 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
24 березня збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Мар’їнка, Красногорівка, Березове, Новоолександрівка, Кримське, Травневе та Новотошківське.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито умисне вбивство, 24 крадіжки, 3 шахрайства, 3 факти незаконного обігу вогнепальної зброї та 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 45 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 8 осіб та 2 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 8 осіб та 3 транспортних засоби.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Коронавирус и животные: Пальчевского поймали на наглой лжи
25.03.2020 - 16:34

You must be registered for see images

Андрей Пальчевский попался на лжи (коллаж РБК-Украина)


Андрей Пальчевский призвал украинцев избавляться от домашних животных, которые являются "переносчиками коронавируса"
Андрей Пальчевский сдал свою собаку в приют, чтобы не заразиться COVID-19. В эфире одного из каналов одиозный бизнесмен, чья клиника пыталась пациентов из Куршевеля, признался, что сделал это из-за того, что "в редких случаях, но домашние животные могут переносить коронавирус".
Эти слова Пальчевского возмутили активистов, зоозащитников и любителей животных. Так, основательница питомника бордоских догов "De Majent" Наталия Козюба выступила с обращением к бизнесмену, который разогнал панику среди владельцев животных.
"На днях украинцы посмотрели в прямом эфире видеоинтервью Андрея Пальчевского - человека, который, не владея актуальной информацией, вводит людей в заблуждение! Как можно кидаться в эфире такими заявлениями? Без научного подхода и подтверждения фактов! И это основатель клиники!? У меня и многих моих друзей к вам вопрос: вы за последствия своих слов отвечаете? За тысячи животных, которых сейчас выбросят на улицу, отдадут в переполненные приюты на выживание, усыпят, убьют, только потому, что вы "авторитетно" заявили, что от них можно заразиться кароновирусом и лично отдали свою собаку в приют, дабы не быть голословным. Вы какой пример людям показали? Вы единственный в мире установили причины заражения и распространения?", – возмущается она.
"К чему все говорю? Все печально! Люди после вашего интервью пошли собак топить в реку. В клиники звонят, достают врачей глупыми вопросами и просьбами усыпить собак... Мне в питомник пишут и звонят владельцы собак с вопросами о передержке в гостиницах для животных. Каждому я объясняю, тратя свое время, и, теоретически, спасаю заведомо каждую собаку. Даю официальные ссылки от Минздрава Украины, разные опровержения! Когда же научаться наши депутаты и политики не просто красиво говорить, а честно и правдиво!", – задает риторический вопрос Наталия.
Она уверена: отношение к нашим питомцам - это тест на человечность!
 

Loner

Well-Known Member
В условиях карантина у почти 60% украинцев через месяц закончатся деньги - опрос

15:14,

В условиях жесткого карантина, у 57% украинцев закончатся деньги на жизнь через четыре недели или меньше, 6,9% имеют сбережения на несколько дней, 6,3% - на полгода или больше.
Об этом опрос исследовательской компании Градус.
Респондентам задавали вопрос: на сколько времени у вас хватит денежных ресурсов, учитывая возможность введения жесткого карантина?
Ответы оказались такие:

  • 6,9% опрашиваемых ответили, что денег хватит на несколько дней или меньше
  • 12% ответили, что денег хватит на одну неделю
  • 5,7% - на три недели
  • 16,8% - на две недели
  • 15,5% - на четыре недели или меньше
В целом 57% ответили, что деньги закончатся менее чем через месяц. Более чем на полгода имеют сбережений 4,3% украинцев. На полгода - 2%.
По данным опроса, восточный регион страны имеет наименьший уровень финансовых запасов - половина респондентов выдержат не более двух недель. Киев и западный регион имеют наибольшую долю людей, которые выдержат больше месяца.
You must be registered for see images

You must be registered for see images

Фото: facebook.com
Экс-министр экономики Тимофей Милованов, комментируя результаты заявил, что остановка экономики может иметь большие последствия чем сама пандемия.

"Остановка экономики из-за карантина может привести к последствиям значительно худших чем сама болезнь. И очень быстро. Через месяц люди просто не будут иметь за что есть.
И тогда наступит настоящая трагедия. Как сказал Трамп в понедельник: "Мы не можем позволить, чтобы решение проблемы (коронавируса) стало хуже самой проблемы", - отметил Милованов на своей странице в Facebook.
 

Loner

Well-Known Member
В Україні підтверджено вже 136 заражень коронавірусом

По материалам
25.03.2020 · 20:40 ·

Кількість виявлених заражень коронавірусом в Україні сягнула 136 випадків після ранкових данних про 113
Про це заявив в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в ефірі "Українського радіо".
- Станом на зараз ми вже маємо інформацію про 136 випадків, лабораторно підтверджених, - заявив Кузін.
За його словами, зараз ці дані верифікуються, і кожного дня о 10:00 ЦГЗ будемо разом з Кабміном і МОЗ оприлюднювати дані про захворювання на Covid-19, для того щоб їхня інформація не розходилась і вони озвучували одну цифру, яка повністю верифікована.
 
Зверху