ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
“Нам достатньо”: ДТЕК відмовився від пропозиції Зеленського щодо приватизації державних шахт
19:24 - 25.02.2020

Глава енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова Максим Тимченко заявив, що компанія не зацікавлені в придбанні “Центренерго” та збиткових державних вугільних шахт. Раніше таку пропозицію висунув президент України Володимир Зеленський
Про це він повідомив журналістам після промови зеленського.
“Я вважаю, що у нас достатньо теплової генерації. У нас пріоритет - розвиток інвестицій в «зелену» генерацію. Тому ми не братимемо участі в приватизації. Я думаю, що потрібні нові гравці, щоб була жива конкуренція”, - додав він.
Тимченко також зазначив, що ДТЕК також не зацікавлений у приватизації неприбуткових держшахт.
“У нас достатній великий обсяг, сьогодні ми виробляємо близько 80% вугілля в країні, цього достатньо”, - додав він.
 

Loner

Well-Known Member
Денис Казанский

Помните, как Петр Порошенко потратил 500 тысяч долларов в отпуске на Мальдивах? Тогда еще был большой скандал.

Так вот, этот рекорд побит скромным 36-летним депутатом от ОПЗЖ - Федором Христенко из Горловки. Недавно он закатил в Москве вечеринку в честь дня рождения своей жены и прогулял около 1 млн долларов только за один вечер. Для праздника арендовали помещение в одном из самых дорогих отелей России - "4 сезона". Он прямо напротив Кремля. На вечеринке выступали Киркоров, Басков, Лепс, Александр Ревва, Полина Гагарина, группа Руки вверх, гонорары которых за корпоративы стартуют от 100 тысяч долларов. Возможно, мы бы никогда не узнали об этой тусовке, если бы супруга Федора - Марина Христенко и ее друзья сами не выложили бы видео своего отдыха в Инстаграме.
 

Loner

Well-Known Member
На Донбассе боец ВСУ погиб, подорвавшись на взрывном устройстве

13:54,

Украинский военнослужащий погиб в результате подрыва на неизвестном взрывном устройстве. Инцидент произошел в зоне ООС на Донбасее утром в среду, 26 февраля. Об этом сообщается .
"По состоянию на 12:30 противник 4 раза нарушил режим тишины в Донецком направлении. (…) К большому сожалению, сегодня утром в результате подрыва на неустановленном взрывном устройстве погиб военнослужащий Объединенных сил", - говорится в сообщении.
Также уточняется, что в среду с 6:00 боевики выпустили по украинским защитникам Марьинки 11 120-мм мин, а также осуществили 8 выстрелов из станкового противотанкового гранатомета. Еще один раз на этом участке фронта боевики открывали огонь из станкового противотанкового гранатомета после 9 часов.
Кроме того, дважды противник обстрелял опорные пункты украинских подразделений вблизи Павлополя - из ручных противотанковых гранатометов, пулеметов крупного калибра и стрелкового оружия, а впоследствии - с станковой противотанкового гранатомета.
 

Loner

Well-Known Member
"Нам нужно усиление". Гончарук прокомментировал слухи об отставке и подтвердил встречу с Тигипко

14:51,

Премьер-министр Алексей Гончарук, , прокомментировал информацию о своей отставке и заявил, что не обсуждал с Владимиром Зеленским свое увольнение.
Соответствующее видео опубликовал Telegram-канал .
"Правительство работает в нормальном, обычном режиме. Каждый день мы наступаем на хвост какой-то коррупционной лавочке... Потому для меня привычно уже появление подобной информации в СМИ. Нет, никаких заявлений я не писал, с президентом соответствующих тем не обсуждал. Господина Сергея Тигипко я действительно видел, я с ним встречался. Как и со многими другими. Я за последний месяц где-то просмотрел около 20 лиц. Нам действительно нужно усиление советниками в правительстве. Людьми, которые понимают, что такое промышленность. Но больше мне комментировать нечего, почитаем, что будут писать СМИ дальше, мне самому интересно", - заявил Гончарук.
На вопрос журналиста, будет ли он в случае отставки просить прощения у украинцев за просчеты, высокие зарплаты членов правительства и за нерешенные проблемы, Гончарук ответил, что если он через 10 лет будет идти в отставку, то тогда и будет видно, что он будет говорить. А пресс-секретарь Гончарука поспешила переключиться на следующий вопрос.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 26.02.2020
18:53 - 26.02.2020

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
два рази поруч з Мар’їнкою – з міномету калібру 120 мм противник випустив 11 мін та здійснив 12 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету;
тричі поблизу Павлополя – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли по нашим позиціям, а саме:
неподалік Оріхового – зі 120-мм міномету – 4 міни, зі станкового протитанкового гранатомету - 25 пострілів.
поза межами ділянки розведення в районі населеного пункт Золоте-4 – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Сьогодні, 26 лютого, поблизу населеного пункту Майорськ внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям.
Командування об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття близьким та рідним загиблого військовослужбовця.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
26 ЛЮТОГО 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
25 лютого збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Талаківка, Новомихайлівка, Красногорівка, Піски та Катеринівка.
Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 1 шахрайство, 1 грабіж, 9 крадіжок, а також 10 фактів пов’язаних з обігом наркотиків та 1 факти незаконного поводження зі зброєю. Також виявлено 64 адміністративних правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 13921 особа та 15503 транспортні засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 15503 особи та 1823 транспортні засоби.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 46 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Украинцев предупредили: за коммуналку будем платить по-новому
11:11 26.02

Нас обманывали
Оплачивая коммунальные услуги на почте или в банке украинцы вынуждены платить немаленькую комиссию.

You must be registered for see images


В разных финучреждениях она своя, где-то берут по 4 гривны за квитанцию, а где-то и 9. Поэтому, дополнительно к «космическим платежам», добавляется не менее «космическая комиссия» банковских учреждений, принимающих платежи. Все это, естественно, вызывает недовольство граждан.
Но, как сообщает издание br, в Украине планируют отменить комиссию при оплате коммунальных платежек, которую, как стало известно, украинцы платят дважды.
Как заявила нардеп Анна Пуртова, при расчете за жилищно-коммунальные услуги мы дополнительно платим комиссионное вознаграждение за услуги банка. Однако, по словам нардепа, комиссия за прием и перечисление платежей уже заложена в тариф поставщика коммунальных услуг.

Анна Пуртова предлагает двойную комиссию по оплате платежек отменить. Соответствующее предложение изложено в поданном ей в Верховную Раду законопроекте «О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно особенностей оплаты банковских услуг по приему и перечислению средств за жилищно-коммунальные услуги».
Что предлагает в своем законопроекте депутат? Вот основные пункты:
  • отменить двойное взимание комиссионного вознаграждения за жилищно-коммунальные услуги с потребителей;
  • запретить банкам и другим учреждениям самостоятельно устанавливать размер комиссионного вознаграждения;
  • установить для банков и других учреждений комиссию в 1% от общей суммы оплаты за коммунальные платежи.
Кроме того, парламентарии подали запрос премьер-министру Алексею Гончаруку относительно пересмотра тарифов на транспортировку природного газа. Нардепы предлагают правительству ввести расчеты за транспортировку голубого топлива в соответствии с фактическим его потреблением.
 
Зверху