ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Украина намерена заключить долгосрочный контракт на транзит российского газа в Европу - Гончарук

14:25,


Представители Украины намерены заключить долгосрочный контракт на транзит российского газа в Европу. Об этом сообщил новоназначенный премьер-министр Украины Алексей Гончарук. При этом в РФ планируют заключить .
"Нам, конечно, необходимо добиться долгосрочного контракта по транзиту. Для этого нужно хорошо поработать", – сказал он журналистам в Киеве в пятницу. Его цитирует .
По словам премьера, правительство в рамках подготовки к трехсторонним переговорам готовит позицию украинской стороны. "Мы глубоко понимаем происходящую ситуацию. Готовимся к переговорам. Формируем позицию на переговорах. Поэтому я сейчас не хочу комментировать это публично", – отметил Гончарук.
Как сообщала "Страна", . Они пройдут в формате Москва-Киев-Брюссель.
В . Сейчас у него фиксированная "летняя" цена - около 4,9 гривен за куб. На таких условиях можно приобрести до 25 тысяч кубов, чего, как посчитали в ведомстве Андрея Коболева, "достаточно для обеспечения потребностей домохозяйства на протяжении всей зимы".
Также . Существующие споры с компанией "Газпром" по поводу транзита газа, которые могут повлиять на рынок газа в Украине.
 

Loner

Well-Known Member
Отмена мажоритарки и 300 нардепов с обязательным владением украинским. Как Зеленский предложил изменить Конституцию

17:38,


Согласно президентскому законопроекту об изменении Конституции, , в Украине предлагается ввести пропорциональную избирательную систему, а количество депутатов сократить с 450 до 300 человек. Об этом свидетельствует текст документа, опубликованный на .
В частности, Зеленский предлагает внести изменения в статью 76 Конституции Украины, которая гласит: "Конституционный состав Верховной Рады Украины - четыреста пятьдесят народных депутатов Украины, которые избираются на основе всеобщего, равного и прямого избирательного права путем тайного голосования сроком на пять лет". По мнению президента, депутатов должно быть 300, а упоминание об избирательном праве и тайном голосовании из основного закона стоит убрать.
Кроме того, законопроект предусматривает, что народным депутатом может быть гражданин, который постоянно проживает в Украине не менее последних пяти лет и владеющий государственным языком (в текущей редакции нормы про владение языком нет, а также нет слова "постоянно").
Также Зеленский предлагает внести изменения в статью 77, дополнив ее фразой: "Верховная Рада Украины избирается по пропорциональной избирательной системе".
Кроме того, законопроект предусматривает внесение еще одного пункта в переходные положения Конституции: "После вступления в силу Закона Украины "О внесении изменений в статьи 76 и 77 Конституции Украины (относительно уменьшения конституционного состава Верховной Рады Украины и закрепления пропорциональной избирательной системы)" Верховная Рада Украины, избранная до вступления в силу указанного Закона, продолжает исполнять свои полномочия до следующих выборов народных депутатов Украины".
 

Loner

Well-Known Member
Зеленский предложил забрать Нацгвардию у Авакова и переподчинить ее себе

17:22,


Президентский законопроект об изменении законов о деятельности Нацгвардии, , предусматривает ее вывод из системы Министерства внутренних дел и подчинение ее напрямую президенту. Об этом свидетельствует информация на сайте парламента.
В частности, Зеленский предлагает убрать из закона фразу о том, что Нацгвардия входит в систему Министерства внутренних дел и добавить такой пункт: "Деятельность Национальной гвардии Украины направляется Президентом Украины через командующего Национальной гвардии Украины, который осуществляет непосредственное руководство Национальной гвардией Украины".
Кроме того, из закона о Национальной гвардии полностью исключаются нормы о министре внутренних дел, а все указанные полномочия передаются командующему Нацгвардии. Он, в свою очередь, по мнению Зеленского, должен назначаться на должность и освобождаться от нее решением президента (в текущей редакции назначение главой государства происходило по представлению Министра внутренних дел Украины).
 

Loner

Well-Known Member
"Укрзалізницю" хочуть приватизувати і розділити на окремі компанії
14:47 - 30.08.2019

Новопризначений Кабінет міністрів планує розділити "Укрзалізницю" на три компанії і продати її частину приватним інвесторам.
Про це повідомив так званий "прем'єр-міністр" Олексій Гончарук.
За його словами, УЗ слід розділити на три частини, а одну з них залишити у державній власності.
"Особисто моя позиція: чим менше держави в економіці, тим краще. Звичайно, залишаться підприємства, які є стратегічними - та ж Укрзалізниця. Там є частина, яка не може бути приватизована - залізничне полотно", - сказав Гончарук.
Він додав, що та частина компанії, де є природна монополія повинна залишитися державною.
"Є модель, коли підприємство ділиться на операторів трьох різних частин. Це окрема і дуже складна історія. Те, що може бути і є природною монополією, де не може бути конкурентного ринку, можна залишити державі. І то, я б заводив туди приватний капітал", - заявив Гончарук.
 

Loner

Well-Known Member
Стали відомі деякі пункти великого договору, який Путін хоче підписати з Зеленським
15:07 - 30.08.201

Кінцевою метою президента Росії Володимира Путіна є підписання угоди з українським президентом Володимиром Зеленським під час зустрічі у Нормандському форматі. Заради цього Путін погодився на обмін полоненими.
Про це повідомив народний депутат України 8-го скликання Вадим Денисенко на своїй сторінці у .
"Команда Зе дуже багато поставила на цей обмін. І Путін це знає. Команда Зе дуже далеко зайшла в інформаційному шумі і тут вони мають подякувати і Рябошапці, який будучи генпрокурором поставив пост з посиланням на простого працівника Ради(!!!!). Треба подякувати голові РНБО, який раніше часу поіхав до Жулян", - написав депутат.
Він також зазначив, що одне з ключових питань - це причини, з яких президент Росії погодився на обмін полоненими.
"Перше і найголовніше: чому Путін пішов на обмін? Заради того, щоб знову опинитися у Великій вісімці і, щоб зняли санкції? Він міг і без цього обійтися. Це хороший бонус, але не більше того. Версія про те, що все це затівалося заради того, щоб виманити бойовика Цемаха, який є ключовим гравцем в майбутньому судовому позові щодо збитого малайзійського літака звичайно правильна. Але вона також є вторинною. Весь цей обмін - це лише перший крок до тієї великої угоди на яку має піти Зеленський і про яку говорив Трамп", - зауважив депутат.
Також він припустив, що незалежно від того, чи буде обмін полоненими, бойові дії в Україні не припиняться.
"Друге важливе питання: чи припиниться війна на сході після можливого обміну полоненими? Вірогідність дуже мала. Війна потрібна Путіну для того, щоб тримати в тонусі Україну і, що не менш важливо, щоб все ж посадити за стіл переговорів лідерів терористів і, щоб вони стали частиною переговорного процесу" - підкреслив Денисенко.
Крім того, політик наголосив, що питання Криму для Росії вирішується або визнанням Україною анексії півострова, або розвалом нашої країни.
"Третє питання: а що ж буде з Кримом? Поки всі його виносять за дужки. Але ми повинні всі чітко пам'ятати, що питання Криму це такий собі Дамоклів меч, який через міжнародні суди висить над росіянами. І зняти цю проблему можна лише двома способами: або Україна визнає анексію в той чи інший спосіб або треба розвалити Україну", - відмітив Денисенко.
Він також перелічив пункти угоди між Україною і Росією, яка готується до підписання під час наступної зустрічі у Нормандському форматі.
І четверте питання: а що ж буде в цій самій великій угоді, яку зараз у форматі Росія, Німеччина, США і Франція за участі України (доволі обмеженої і багато в чому символічної) готують до наступної зустрічі в нормандському форматі?
"Наскільки мені відомо є наступні пункти:
1. Амністія всіх без будь-яких претензій. Поки Україна не була готова до цього;
2. Закон про регіональні мови, де, по суті, повторяться основні новели закону Ківалова (є ідея прийняти його цієї осені);
3. Взаємне припинення судових позовів з одночасним підписанням газового контракту (поки деталі мені невідомі, але це один з ключових моментів для американців);
4. Запуск кримського каналу (договір буде прив'язаний до газового контракту і буде йти в парі з ним;
5. Окремий закон про особливості функціонування "ЛДНР" з закріпленням в Конституції всіх пунктів, які були прописані в мінських угодах (має бути прийнято до середини наступного року;
6. Найбільш дискусійне питання контроль над кордоном. Зараз росіяни де-факто пропонують якийсь квазіконтроль із спільним контролем наших прикордонників, представників ООН та "народної міліції";
7. Окреме майнове рішення про повернення націоналізованої "ЛДНР" власності колишнім власникам;
8. Буде підписано якийсь рамковий безпековий документ по типу будапештського меморандуму;
9. Буде створено якийсь фонд по відновленню Донбасу (обговорюється цифра в 10-15 млрд доларів);
10. Якщо все це втілюється в життя МВФ відкриває нам нову програму на 30-50 млрд доларів".

Денисенко також додав, що для легітимації обговорюється можливість конституційного референдуму разом з місцевими виборами.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг прес-центру Об’єднаних сил - 30.08.19
19:13 - 30.08.2019

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
чотири рази неподалік ВОДЯНОГО з напрямків УЖІВКИ, ПІКУЗІВ, АЗОВА – із забороненої Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, снайперської та стрілецької зброї;
поблизу НОВОТРОЇЦЬКОГО з напрямку ДОКУЧАЄВСЬКА – з великокаліберних кулеметів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
поблизу НОВОЛУГАНСЬКОГО з напрямку ДОЛОМІТНОГО – з гранатометів різних систем.
Під час виконання бойового завдання один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув.
29 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів МАР’ЇНКА, ВОДЯНЕ, НОВОГНАТІВКА, ГНУТОВЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ТАЛАКІВКА, ПАВЛОПІЛЬ, ПІВДЕННЕ, ЗАЙЦЕВЕ, ЛУГАНСЬКЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ.
За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.
Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення, розкрито 1 факт нанесення важких тілесних ушкоджень, 23 крадіжки, 2 шахрайства та 14 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 21607 осіб та 2542 транспортні засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 23765 осіб та 2735 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 49 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.
 

Loner

Well-Known Member
«Слуга народа» ошарашил аппетитами по поводу зарплаты: Этого хватит для достойной жизни

You must be registered for see images


Политсила президента Украины Владимира Зеленского высказалась относительно приемлемых для них зарплат.
Так, по словам нардепов «Слуги народа», их заработная плата должно составлять примерно 100 тысяч гривен. О своих предположениях на этот счет рассказал журналистам, новоизбранный нардеп, №48 в списке политсилы Александр Качура, пишет
В Слуге народа рассказали, какие зарплаты их устроят.
По его словам, зарплата должна быть аналогична «уровню принятия решений в парламенте — на миллиарды гривень и долларов». Для пояснения, должна быть высокой и подобной уровню зарплаты в коммерческой сфере. Но помимо такого громкого заявления, Качура также подчеркнул, что изначально нужно приложить все усилия, чтобы и у самих украинцев возрасли доходы.
Также по словам, Качуры, 100 тысяч необходимы для того, чтобы обезопасить нардепа от рисков. Помимо этого, такой суммы будет достаточно для достойной жизни и накоплений. Это подтверждает мнения международных экспертов. Несмотря на все вышесказанное, нардеп отметил, что пришел в Раду не для того, чтобы заработать. Его это не интересует по той причине, что его сбережения от юридического бизнеса способны покрыть еще 5-10 лет беспечной жизни.
 
Зверху