ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Зведені дані з фронту – 09 листопада 2018
9.11.2018 - 14:21

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші та вели провокаційні прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.
Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 14 збройних провокацій, при цьому випустили загалом близько 20 мін калібрів 120 та 82 мм.
Захисники України 7 разів були змушені відкривати вогонь у відповідь. Наші оборонці адекватно застосовували штатне піхотне озброєння не порушуючи Мінські угоди.
Внаслідок бойових дій протягом минулої доби двоє Українських захисників отримали поранення різних ступенів. Наших героїв евакуйовано до медичних закладів, де наші військові отримують кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу.

Луганський напрямок
Зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли.
Близько 04:00 ранку російсько-окупаційні війська випустили 10 мін калібру 82 мм та вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї в районі Кримського. Пізніше, з 15:30, ворог поновив обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння.
Ввечері захисники Новолуганського зафіксували розриви 4-х ворожих мін забороненого Мінськими угодами 120-го калібру. Також окупанти вели тут обстріл з гранатометів.
Захисники України, адекватно вели вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Донецький напрямок
Зафіксовано 11 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.
Зокрема, двічі в бік позицій захисників України поблизу н.п. Павлопіль та Славне окупанти випустили по декілька мін калібру 82 мм.
В інших випадках ворог застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння. Непоодинокі вогневі провокації в бік підрозділів Об’єднаних сил зафіксовано в районі н.п. Павлопіль, Красногорівка, Лебединське, Старогнатівка, Чермалик, Опитне, Піски.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 9 листопада
З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 прицільний обстріл на Луганському напрямку.
З 07:50, близько півгодини, ворог вів вогонь з напрямку окупованого села Логвинове по наших оборонцях Луганського. Противник випустив 10 мін калібру 120 мм, що, нагадаємо, заборонений до застосування Мінськими угодами, вів активні обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Захисники України придушили ворожу активність адекватним вогнем у відповідь зі штатного піхотного озброєння, не порушуючи Мінських домовленостей.
Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у підрозділах Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України
Російські окупаційні адміністрації посилюють заходи з примушення взяти участь у голосуванні усіх осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, до «голів міських (районних, селищних) рад» надійшло розпорядження забезпечити можливість отримання т.зв. «паспорта громадянина «ДНР/ЛНР» за спрощеною процедурою усім особам, які виявлять бажання взяти участь у т.зв. «виборах». Передбачається, що навіть 11 листопада ц.р. повинна бути забезпечена можливість оформити т.зв. «паспорт» і пред’явити його на виборчій дільниці для участі у голосуванні.
Водночас у медичних закладах триває перевірка наявності т.зв. «паспортів» у стаціонарних хворих, з доведенням до них попередження про примусову виписку з формулюванням «за порушення режиму лікування» усіх, хто не проголосує. Крім того, здійснюється посилений тиск на керівництво бюджетних й приватних організацій та підприємств, у т.ч. керівників навчальних закладів, яких попереджують про звільнення з роботи, у разі не участі у «виборах» їх підлеглих та студентів.
Підрозділи Об’єднаних сил впевнено контролюють ситуацію на лінії фронту та перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.
 

Loner

Well-Known Member
Зведення з фронту станом на 18:00 09 листопада 2018 року
9.11.2018 - 18:58

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил неподалік населених пунктів Вільний, Авдіївка і Піски. Крім того, в районі Луганського, що на Світлодарському напрямку, противник застосував міномети калібру 120 мм.
Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.
Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 10 листопада 2018 року
10.11.2018 - 07:11

Упродовж минулої доби, 9 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Тричі противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.
Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Кримське, Вільний, Луганське, Авдіївка, Піски, Тарамчук, Березове та Гнутове.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 120 мм, ворог двічі обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Луганського. Саме неподалік цього населеного пункту на Світлодарському напрямку, окупанти проявили найбільшу вогневу активність. Біля Кримського, під прикриттям вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів 82-го калібру, наші позиції обстрілював снайпер.
Внаслідок бойових дій, два військовослужбовці Об'єднаних сил отримали смертельні поранення.
Сьогодні, 6 листопада, один ворожий обстріл зафіксовано поблизу Тарамчука. Важке озброєння не застосовувалось. Втрат немає.
Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, надійно утримують займані рубежі і позиції, вживають всіх заходів щодо збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За даними розвідки, протягом минулої доби, двох російських окупантів знищено, ще два - отримали поранення.
 

Loner

Well-Known Member
У Луценко снова увеличилась зарплата
You must be registered for see images


В октябре этого года заработная плата генпрокурора Украины Юрия Луценко возросла на 5000 гривен по сравнению с предыдущим месяцем. Как сообщает , об этом говорится в ответе Генеральной прокуратуры на запрос «Украинских новостей».
Сообщается, что за октябрь этого года Луценко заработал 104640 гривен. При этом оклад генпрокурора в прошлом месяце достиг 37000 гривен. Общая зарплата была указана с учетом премий, доплат и различных надбавок. На руки генпрокурор получил 84 235 гривен.
Напомним, что ранее стало известно о том, что заместитель Луценко Юрий Столярчук в августе текущего года получил зарплату в размере 425 340 гривен. При этом оклад заместителя Генерального прокурора составляет всего 32000 гривен. Сообщалось, что такая рекордная сумма складывалась из доплат и надбавок. Кр
 

Loner

Well-Known Member
В "АвтоЄвроСилі" заявили про створення політичної платформи
Субота, 10 листопада 2018, 02:00
You must be registered for see images


Організація "АвтоЄвроСила" прийняла рішення створювати політичну платформу – об’єднання громадських організацій.
Про це заявив голова ГО "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич в ефірі програми "Vox populi" на телеканалі .
Відповідаючи на запитання глядача про те, коли ГО "АвтоЄвроСила" перетвориться в політичну партію і хто її очолюватиме, пан Ярошевич сказав, що якщо громада організації не прийме рішення стати політичною силою, він як голова організації не буде цього робити.
"Також людям вирішувати, хто стане головою. У нас демократія, і ми вирішуємо тільки колективно. Коли ми створювали відокремлені підрозділи, ми робили головами організацій людей, яких вибирала сама громада. Ми їх призначали, і природним шляхом утворювалися лідери. І сьогодні ці лідери мають свій авторитет. Не я як голова ГО, а Рома Старченко в Харкові, Володя Станішевський в Одесі, Олександр Марцинківський у Вінниці, Олег Наконечний у Львові. Сьогодні я буду говорити від їхнього імені, але з їхньої згоди", – пояснив Ярошевич.
За його словами, вони дійшли до певної сходинки, через яку треба переступати або розвертатися і йти назад. Тому організація прийняла рішення створювати політичну платформу – об’єднання громадських організацій.
"Ми будемо встановлювати чіткі правила і політичні вимоги до влади, тому що більш ніж за два з половиною роки ми використали всі законні методи боротьби з владою за свої права", – аргументував голова ГО "АвтоЄвроСила".
На сторінці "АвтоЄвроСила" в facebook опубліковано , в якій організація критикує прийняті Верховною Радою напередодні законопроекти №8487 та №8488, які знижують акцизи на розмитнення автомобілів і посилюють контроль і покарання за порушення митних правил.
"...почавши готувати законодавство, яке б унеможливило користування таким транспортом. Цей "хрестовий похід" автолобістів проти користувачів авто на єврономерах завершився вчорашнім голосуванням Законів України 8487 та 8488, які хоч створили механізм купівлі в тому числі старих авто та водночас встановили величезні акцизи через коефіцієнт віку, що робить Ауді А4 2004 року з дизельним двигуном 2.0, який коштував в Європі 3000 євро, ціною в 6372 євро", - порахували в організації.
Раніше організація вимагала внести у законопроект поправку про скасування коефіцієнту віку. За таких обставин, стверджують в "АвтоЄвроСилі", такий автомобіль коштував би 4272 євро.
Організація оголосила про нові масові акції з блокуванням руху транспорту у всіх регіонах країни і на пунктах пропуску на кордоні за країнами ЄС з вимогою до президента накласти вето на ці проекти законів.
Також в "АвтоЄвроСилі" оголосили про створення "платформи політичної дії".
"Далі ми почнемо гуртувати українців в першу Всеукраїнську громадянську платформу політичної дії "Сила Виборців", яка сформує спільне бачення України, яку мають створити наступний президент та парламент, обиремо гідних кандидатів на ці представницькі мандати, профінансує їх виборчі кампанії для приходу до влади та контролюватиме виконання взятих ними на себе зобов’язань!", - йдеться у заяві.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Водії авто на єврономерах готують всеукраїнський страйк
17:39, 9 листопада

Власники авто на єврономерах погрожують перекрити траси і влаштувати всеукраїнський страйк.

Про це після 8487, який повинен врегулювати проблему євроавто, із трибуни біля Верховної Ради заявили лідери організації "Авто Євро Сила", передає .

Активісти різко негативно відреагували на прийнятий закон. Зазначимо, що парламент пішов на зустріч водіям і вніс зміни у проект — пільговий коефіцієнт 0,5 на перші 90 календарних днів. Наступні 90 днів діятиме повний коефіцієнт, але без штрафних санкцій.

You must be registered for see images

При цьому власники євроавто заявили, що таким рішенням народні депутати обмежують права українців. Вони вимагають від президента України Петра Порошенка ветувати закон, а від народних депутатів — заново розглянути питання у Раді. Головна претензія активістів "Авто Євро Сили" до прийнятого закону — у ньому є пункт про прив'язку податку до віку автомобіля.

You must be registered for see images

You must be registered for see images

Зараз активісти оголошують мобілізацію на всеукраїнський страйк.

"У нас є 250 депутатів, які прийняли рішення — будете відповідати за нього! Давайте з холодною головою не дамо цим народним депутатам "вмочити" нас у бруд із тим, що ми спровокуємо конфлікт. Це безглуздо, нам потрібно робити їм боляче, а не собі", — заявив один із лідерів мітингувальників.

Нагадаємо, що згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україні в режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн автомобілів. Кількість авто, які були ввезені в режимі "транзит" і фактично перебувають в Україні з порушенням термінів, досягла 110,4 тис., а в режимі "тимчасового ввезення" із порушенням термінів — 207,4 тис.
 

Loner

Well-Known Member
Банк Порошенка відреагував на розслідування «Схем» щодо виведення 2 мільярдів Януковича
В банку запевняють, що не могли відмовити у відкритті рахунків особам з «законно набутим» капіталом
10 листопада 2018, 19:00

You must be registered for see images

скрін-шот Youtube

«Міжнародний інвестиційний банк», контрольний пакет акцій якого належить Петру Порошенку, прокоментував, яким чином через цю фінустанову вдалося вивести майже 2 млрд грн сина Януковича і заробити на цьому хороші комісійні в розмірі 20 млн грн, інформує
Відповідне розслідування «Великий куш» напередодні оприлюднила програма «Схеми», спільний проект UA:Перший із «Радіо Свобода».
«Міжнародний інвестиційний банк» Порошенка заявив, що відповідно до законодавства він не міг відмовити у відкритті рахунків фізособам-фігурантам розслідування «Схем» та «не мав права перешкоджати клієнтам в подальшому розпоряджатися власними коштами, які визнані судом, як законно набуті», йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті банку.
Прес-служба Адміністрації президента також відреагувала на розслідування. В адміністрації наголосили, що повернуто до українського бюджету за ці роки було значно більше коштів.
«Завдяки зусиллям Генпрокуратури до бюджету повернули 44 млрд гривень, привласнених фірмами, пов’язаними з Януковичем і його оточенням, на основі ухваленого Радою закону, під яким стоїть підпис президента – і це демонструє його «очевидну політичну волю в цьому питанні», – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, майже 2 млрд гривень, які знаходились на депозитах підставних осіб у банку Олександра Януковича «ВБР», були виведені готівкою через «Міжнародний інвестиційний банк» Петра Порошенка – попри публічні обіцянки правоохоронців повернути ці гроші в бюджет. Готівка знімалась десятками мільйонів за раз через касу «МІБ». Наголошується, що на цьому фінустанова Порошенка отримала близько 20 млн гривень «комісійних».
You must be registered for see medias
 

Loner

Well-Known Member
Участием в президентских выборах-2019 Порошенко фактически дарит Тимошенко победу.
You must be registered for see images

Порошенко проиграет Тимошенко во втором туре
Именно делает эти выборы ситуацией без выбора. Он протискивается во второй тур и там проигрывает Юлии Тимошенко. Скучно и безальтернативно. Но если Порошенко не пойдет на выборы, то открывается огромное количество разных комбинаций и шансы Тимошенко падают весьма существенно.
Юлия Владимировна вообще слишком много поставила на главный сценарий. Кому она будет продавать свою "патриотическую" риторику если выйдет во второй тур с Анатолием Гриценко?
Впрочем, пока все играет в ее пользу. Анонсированный сегодня "единый кандидат Юго-Востока" очень выгоден Тимошенко. Собственно, он только ей и выгоден. Такой кандидат занимает второе-третье место. А это значит, в любом случае Тимошенко не встретится во втором туре с крайне некомфортными для нее Гриценко или Вакарчуком. И даже с Владимиром Зеленским, который сам по себе способен собрать значительное количество голосов юго-востока.
Может ли Порошенко договориться с кем-то о некой передаче власти и не пойти на выборы? Вряд ли. Тут все слишком не доверяют друг другу. Какие-то гарантии, и то очень зыбкие, может давать только посольство.
Собственно, как ни крути, все опять упирается в улицу Танковую (посольство США в Украине - ред.). Главный козырь в этой игре – там. И там еще не сделали свой ход.
 
Зверху