ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Розблоковано відвантаження вугілля із зони проведення антитерористичної операції на сході України.
Про це повідомила на своїй сторінці у керівник департаменту із зовнішніх комунікацій "ДТЕК Енерго" Ірина Мілютіна.
«Антрацит із наших вугільних підприємств на Донбасі прийнято до перевезення. Поки що він не перетнув лінію розмежування. Але його вантаження вже почалося», – написала вона.
За її даними, йдеться тільки про підприємства в Донецькій області.
Нагадаємо: терористи, яких контролює Росія, припинили постачати Україні вугілля з окупованих ними районів Донбасу у відповідь на знеструмлення Україною окупованого Росією Криму.
 

Loner

Well-Known Member


Під час штурму квартири ймовірного терориста в Оболонському районі Києва двоє працівників спецслужб зазнали поранення.
Про це повідомляє з посиланням на власні джерела.
«В Оболонському районі Києва за адресою вулиця Лайоша Гавро, 1а Служба безпеки України проводила спецоперацію. За попередньою інформацією, СБУ розшукувала дагестанця, якого підозрювали у тероризмі. Як стверджують джерела, в ході спецоперації його було вбито співробітниками спецслужб», - йдеться у повідомленні.
У ході затримання сталася перестрілка та двоє працівників спецслужб зазнали поранень, один зі співробітників "Альфи" зазнав поранення в голову і знаходиться в тяжкому стані. Наразі їх госпіталізовано.
"Поки що мешканці будинку не можуть ані вийти, ані увійти до свого житла. Периметр оточили працівники МВС, які слідкують за територією. Працівники спецслужб від коментарів утримуються", - зазначає Еспресо.TV.
 

Loner

Well-Known Member


Італія вимагає обговорення економічних санкцій ЄС проти Росії замість їх автоматичного продовження представниками Євросоюзу, які провели зустріч у середу, 9 грудня, у Брюсселі.
Під час цієї зустрічі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року, пише « ».
"Рим був незадоволений планами автоматично продовжити санкції і вважати це питання маловажним елементом порядку денного. Речник місії Італії при ЄС заявила, що її країна попросила спеціального обговорення цього питання", - зазначає видання.
Відтак питання продовження санкцій розглянуть на нараді міністрів закордонних справ ЄС 14 грудня, або ж під час саміту Євросоюзу 17-18 грудня.
Раніше посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту. Як пише " ", цю пропозицію підтримали відразу кілька країн, серед яких Угорщина та Австрія.
Нагадаємо: санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні. Їхня дія закінчуються у кінці січня 2016 року - за місяць після завершення терміну виконання умов "мирної угоди", погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року і виконання якої РФ систематично ігнорує.
 

Loner

Well-Known Member


Військова прокуратура у гаражі заступника командира військової частини виявила цілий склад боєприпасів і вибухових пристроїв.
Про це повідомляє Генеральної прокуратури України.
«8 грудня 2015 року працівниками військової прокуратури Житомирського гарнізону спільно зі співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України та слідчого відділу Головного управління Національної поліції у Житомирській області в м. Бердичеві виявлено факт незаконного зберігання майором - заступником командира однієї з військових частин у власному гаражі набоїв, піротехнічних виробів та вибухових речовин», - йдеться у повідомленні.
Зокрема, під час проведення обшуку вилучено півтисячі вибухових пакетів, майже тисячу електродетонаторів, сотню капсуль-детонаторів, близько 3 кг пороху, більше тисячі набоїв різних калібрів, набоїв зондувальних (НЗП - для вимірювання швидкості та напряму вітру) - 880 шт, а також 226 піротехнічних патронів, інші освітлювальні та імітаційні патрони.
Військовослужбовця затримано у поряду ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Проводяться першочергові слідчі дії.
Слідчим готується до суду клопотання про застосування стосовно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про арешт тимчасово вилученого майна та відсторонення підозрюваного від посади.
Перевіряються версії щодо причетності затриманого до викрадення боєприпасів та вибухівки, а також до підготовки терористичних актів.
 

Loner

Well-Known Member


На південь від Стаханова триває перекидання підрозділу тероористов загальною кількістю в батальйон. Перекидання продовжується вже третю добу.
Про це написав у керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
"За добу перекинуто: 8 МТ-ЛБ і 2 Камазу - в бік Брянки, 9-10 одиниць ББМ - через Михайлівську розв'язку на Перевальськ (у 2-х МТ-ЛБ на причепі були протитанкові гармати МТ-12, 2 одиниці зі складу колони - БРДМ-2 з ПТРК). Також зафіксовано 5 танків на марші в бік Ломоватки", - написав Тимчук.
 

Loner

Well-Known Member


Бойовики стріляють з танків по українських силовиках під Авдіївкою.
Про це у написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
"Протягом доби противник застосував танки. Зокрема, на північ від Авдіївки (район Красного Партизана, танки прибули з району Пантелеймоновки) 2 танки терористів вийшли на заздалегідь підготовлені позиції, один з них зробив 6 пострілів ОФ-нарядами в бік позицій сил АТО перед Новоселывкою-2, потім ще 4 постріли в бік Верхньоторецького. Другий танк вогонь не відкривав (здійснював прикриття). Потім обидва танки відійшли в бік приватного сектора на Красному Партизані", - зазначив він.
За даними Тымчука, фіксується також перекидання в Петровський район Донецька нових сил і засобів бойовиків, у тому числі артилерії і ББМ.
"У Донецьк з ремонтної бази бойовиків у н. п. Сніжне прибула колона техніки в 10 од. (у т. ч. 4 БТР-80)", - інформує "ІС".
Тимчук додав, що протягом попередніх двох діб бойовики завдали ударів з РСЗВ БМ-21 "Град" у Мар'їнському районі Донецької області. Позиції РСЗВ перебували в Петровському районі Донецька.
 

d324co

Well-Known Member
Самопровозглашенная Донецкая народная республика возобновила поставки угля на Украину. Об этом сообщает в среду, 9 декабря, со ссылкой на министра транспорта ДНР Семена Кузьменко.
«Сегодня с 17:00 нами полностью возобновлена поставка угля на Украину», — сказал министр.

Ранее 8 декабря поставки угля на Украину поручил правительству президент России Владимир Путин.
Самое худшее, что наши "эффективные менеджеры" этот уголь покупают...
 

goool

Well-Known Member
Плотницкий сообщил, что гумконвоев из РФ больше не будет
, 10:40


You must be registered for see images

Фото: EPA/UPG

"ЛНР" "отлучают от груди".

Главарь "ЛНР" сообщил, что Россия больше не будет направлять на оккупированные территории Донбасса гуманитарные конвои.

Официальный информресурс сепаратистов "Луганский информационный центр" приводит цитаты Плотницкого из выступления на телевидении 9 декабря.

"Чтобы было понятно всем – когда ребенку уже полтора года, как нашей республике, то, наверное, пора отлучать его от груди и от того понятия, что такое гуманитарная помощь в принципе", - сказал он, отвечая на вопрос о перспективах оказания Россией гуманитарной помощи "ЛНР" в 2016 году.

"Потому что это все-таки ложится на плечи наших братьев действительно тяжелым грузом, тем более, вы знаете, что сейчас ситуация в мире очень тяжелая – новый мировой кризис, никто этого не скрывает, плюс экономические санкции, и они (РФ, - ред.) достаточно нам помогали сильно как родственники", - добавил Плотницкий.

Напомним, 26 ноября на Донбасс заехал 45-й по счету российский гумконвой. Россия направляет колонны с гуманитарной помощью с августа прошлого года. За это время . Все гумконвои пересекли границу Украины незаконно.
 

rfvgy

Ukrainian
Співробітник "Альфи" загинув, захищаючи 7-річного хлопчика. Диверсанти планували серію терактів
You must be registered for see images


You must be registered for see images








Співробітник спецпідрозділу "Альфа" загинув цієї ночі у Києві під час , захищаючи 7-річного хлопчика, батько якого готував теракти. Про це сьогодні, 10 грудня, на брифінгу заявила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська, передає .



"Вночі загинув один зі співробітників спецпідрозділу "Альфа", який мужньо боровся на передовій в зоні АТО, пройшов не один бій, має багато нагород, але загинув у Києві від руки диверсанта", - констатувала Гітлянська.

За її словами, загиблий співробітник спецпідрозділу СБУ "Альфа", отримав смертельні поранення, "фактично рятуючи життя семирічному хлопчикові, батько якого, на жаль, приєднався до диверсійної терористичної організації, яка готувала в Києві, Харкові та інших містах низку резонансних терактів", передає .

"Батько дитини був членом ДРГ, зараз також перевіряється причетність (до ДРГ- ред.) і матері цієї дитини... Виходить, що дитина постійно був з ними, небезпека була дуже висока, тому ми не могли вчинити інакше... Тому про прорахунки (при проведенні операції - ред.) тут мова не йде", - зазначила вона.

"На той момент дитина фактично була заручником у руках диверсантів", - додав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, СБУ реагувала на можливу загрозу мешканцям будинку на Оболоні. "Перш ніж почати захоплення терористів, членів ДРГ, наші співробітники мали вивезти в безпечне місце дитину. Один із терористів відкрив вогонь з автоматичної зброї і поранив одного з наших співробітників, один перебуває зараз у стабільному стані, на жаль, другий співробітник отримав поранення, не сумісне з життям", - сказав він.

Керівник апарату СБУ уточнив, що спецоперація проходила вночі і в четвер уранці. "Сьогодні вранці затримано ще одного чоловіка", - розповів він.

За його словами, одного фігуранта ДРГ затримали в Харкові. "У слідства є докази його причетності до встановлення вибухового пристрою 6 грудня біля приміщення Київського суду в Харкові", - поінформував керівник апарату СБУ.

"Група працювала на території нашої держави вже протягом тривалого часу. Керівник цієї диверсійної групи є громадянином України", - розповів Ткачук.

Гітлянська уточнила, що серед затриманих членів диверсійно-розвідувальної групи були троє росіян, четверо українців, ще один громадянин України був ліквідований при затриманні.

"Семеро затримані, восьмий убитий", - сказала вона.

За словами керівника апарату СБУ Ткачука, в будинку на столичному житловому масиві Оболонь, де проходила спецоперація, був знищений саме керівник диверсійної групи. Ткачук уточнив, що той був громадянином України, неодноразово перетинав кордон РФ, пересувався за трьома паспортами під різними прізвищами.

"Наші дії проходять строго в рамках чинного законодавства. Про затримання громадян РФ повідомлено консульство Росії, їм надані адвокати, проходять слідчі дії... Зараз перевіряється кілька версій, і одна з них, яку слідство не виключає, - що затримані громадяни РФ також пов'язані з російськими спецслужбами", - додав він, зазначивши, що російські спецслужби активізували свою діяльність, намагаючись дестабілізувати ситуацію в мирних містах.

За його словами, при обшуках у диверсантів були вилучені 8 саморобних вибухових пристроїв, начинених засобами ураження. Ткачук підкреслив, що якби вони спрацювали, жертв серед мирного населення не вдалося б уникнути. Ще на одній квартирі, де також проходили затримання (громадян РФ) і обшук, було виявлено ще 23 саморобні вибухові пристрої, гранатомет, гранати, автоматичну зброю.

"Активна фаза спецоперації триває... Коли вона завершиться, ми обіцяємо надати вичерпну інформацію по цій групі", - сказала в свою чергу Гітлянська.

Зазначимо, член колегії МВС та народний депутат Антон Геращенко загибелі співробітника "Альфи" в ході спецоперації в Києві незалежною комісією, яка має об`єктивно перевірити всі обставини загибелі бійця спецназу і зробити висновки про те, наскільки професійно була спланована спецоперація.

Він упевнений, що голова СБУ Василь Грицак зробить усе можливе для того, щоб сім`я загиблого бійця "Альфи" отримала всі можливі соціальні пільги і виплати аж до отримання житла, у разі його відсутності, а президент України Петро Порошенко представить загиблого до найвищих державних нагород посмертно, а його товаришів підвищить у званні і також нагородить.

Раніше, 3 вересня, Служба безпеки України , яка планувала теракти у Києві. Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу "Альфа" терористи були затримані біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції в Оболонському районі.

 

Loner

Well-Known Member
У нас в рукаве еще много "подарков" Путину: сейчас обсуждается вопрос банковской блокады Крыма, - нардеп Логвинский

You must be registered for see images


Украина имеет в запасе много механизмов для деоккупации Крыма.

С государством обсуждается вопрос банковской блокады Крыма. Об этом в комментарии телеканалу "112 Украина" заявил нардеп от "НФ", глава подкомитета по международно-правовым вопросам и правам внутренне перемещенных лиц Георгий Логвинский.
"У нас в рукаве остается еще много "подарков" господину Путину, и мы будем дальше требовать всеми методами защиты прав человека на полуострове… Это финансовая, банковская, морская блокада, для всех этих задач существуют свои юридические пути", - заявил Логвинский.
Депутат также подчеркнул, что в этих вопросах уже достигнуто понимание между организаторами блокады и государством.
"Я думаю, что как раз в этих вопросах мы уже работаем совместно с государством, у нас есть уже полное понимание по этому поводу. Единственная разница отличается в том, что может быть, мы ждем правильного момента для того, что бы сделать правильные действия, в правильное время, в правильном месте", - отметил депутат.
 
Зверху