ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Виконувач обов’язків директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк написав заяву про звільнення.
Про це повідомляє з посиланням на джерело Мінагрополітики.
За словами співрозмовника, Іванюк написав заяву про звільнення і з відпустки, в якій перебуває зараз, виходити на роботу вже не планує.
Сам в.о. директора "Укрспирту" цей факт не заперечує. Він наголосив, що не буде брати участі у конкурсі на заміщення посади директора ДП "Укрспирт".
"Моє рішення, про яке я оголосив під час засідання Номінаційної комісії, не змінилось. Я не буду брати участі у новому конкурсі на посаду директора", - сказав Іванюк.
Він підкреслив, що "не готовий пропрацювати ще рік та говорити про приватизацію".
"Для мене важливі результати. Відмова - це моя позиція, бо приватизація - єдине правильне рішення, а не розмови про неї", - пояснив Іванюк.
Водночас він не став прогнозувати, хто може очолити підприємство після нього. "Я не знаю, який професіонал сюди прийде, та сподіваюся, що він продовжить заданий нами ритм роботи. Наразі ДП має прибутки, в заводи почали інвестувати, а процес приватизації ми закінчили на 70%. Впевнений, що цей процес у 2016 році потрібно завершити", - додав Іванюк.
Він також підкреслив, що підприємство готове до приватизації. "Надіюсь, що попри наші законодавчі колізії, які тривали цей рік, "Укрспирт" таки передадуть до Фонду державного майна", – заявив керівник.
 

Loner

Well-Known Member


Народний депутат від фракції БПП Рефат Чубаров закликає Верховну Раду до кінця грудня ухвалити закон про заборону постачання енергоресурсів до окупованого Криму.
Про це він заявив під час засідання ВР у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Групою народних депутатів спільно з Оксаною Сироїд вчора було зареєстровано закон України про тимчасово окуповану територію, в разі прийняття якого постачання енергоресурсів до окупованої території України забороняється. Я прошу, щоб комітети опрацювали, і ми його встигли прийняти до кінця місяця... Є й другий запобіжник: думаю, що саме цей зал, мої колеги, не дозволять тепер нікому, жодному міністру, уряду заключати угоди про постачання електроенергії, поки там не буде написано «АР Крим. Україна», - сказав Чубаров.
Він додав, що учасники блокади Криму вирішили надати можливість протягом двох тижнів забезпечити енергопостачання лише однієї гілки, яка забезпечує деякі райони Херсонської області.
«Виходячи з того, що непрацююча гілка заважає забезпечувати енергопостачання в декілька районів Херсонської області, враховуючи інші питання, в тому числі гуманітарні, учасники блокади Криму вирішили надати можливість забезпечити постачання лише однієї гілки, якою зараз до Криму подається 220 мегават, замість 850, які надавалися до 22 листопада. Це лише на два тижні для того, щоб і уряд і місцеві органи влади могли провести роботи з укріплення енергозабезпечення Херсонської області», - сказав Чубаров.
Нардеп також наголосив, що активісти очікують, що Кабмін сьогодні ухвалить постанову про припинення постачання товарів до окупованого Криму.
«З 20 вересня де-факто було припинено переміщення товарів з материкової частини України до окупованого Криму. Очікується, що на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів ухвалять постанову, якою закріпиться стан припинення переміщення товарів з материка до окупованого Криму», - зазначив Чубаров.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


Починаючи з грудня Збройні Сили України спільно з прикордонними нарядами здійснюватимуть моніторингові польоти на вертольотах вздовж лінії держкордону.
Про це повідомляє а Держприкордонслужби.
"З метою удосконалення заходів, направлених на протидію протиправній діяльності через державний кордон та використанню зловмисниками малих літальних апаратів, з грудня вертольоти Збройних сил України із прикордонними нарядами на борту будуть здійснювати моніторингові польоти вздовж лінії державного кордону", - йдеться у повідомленні.
Зокрема, упродовж цього місяця такі вильоти здійснюватимуться на ділянках Львівського, Мостиського та Чопського прикордонних загонів. Прикордонні наряди з бортів повітряних суден проводитимуть моніторинг ситуації та повідомлятимуть про можливі протиправні дії поблизу кордону наземним нарядам. Під час виконання польотів при управлінні органів охорони кордону також будуть сформовані групи швидкого реагування, які оперативно зможуть реагувати на інформацію, отриману від колег з повітря.
Перше таке повітряне патрулювання державного кордону відбулося 8 грудня. Так, вертольотом Мі-8 від полку армійської авіації ЗСУ, на борту якого перебувала мобільна прикордонна група, було здійснено обліт ділянок кордону в межах відповідальності Мостиського та Львівського загонів. У ході перевірки порушення повітряного простору та інших ознак протиправної діяльності виявлено не було. При цьому, у ході спостереження за контрольованими прикордонними районами, правоохоронці проводять аналіз місць можливого злету та посадки малих літальних апаратів, які контрабандисти використовують для переправлення товарів через українсько-польську та українсько-словацьку ділянки кордону.
Крім того, для здійснення повітряного патрулювання кордону ЗСУ було задіяно літак Л-39. Пілоти проводили моніторинг обстановки в тилових районах на ділянці Чернівецького прикордонного загону.
 

Loner

Well-Known Member


Центр оцінювання якості освіти не може відшукати базу тестових завдань з зовнішнього незалежного тестування.
Про це директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій сказав в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".
"Ми зверталися до експертів з проханням допомогти відшукати банк тестових завдань серед вилученного обладнання, але, на жаль, цього не вдалося зробити",- сказав Карандій, зазначивши, що через вилучення серверів зруйновано багато каналів зв'язку, і банк завдань може знаходиться на ресурсі, до якого поки немає доступу.
Водночас, за словами директора УЦОЯО, зараз розробляються нові завдання окремих тестів з ЗНО, які після апробації включаються до тестів.
Як зазначив Карандій, у ЗНО-2106 очікується небагато нововведень. Зокрема, залишиться обов'язковим тестування з української мови і літератури, яке буде зараховане як державна підсумкова атестація, та ЗНО з математики чи історії України (на вибір), яке також матиме статус ДПА. Наступного року вирішили відмовитися від дворівневих тестів.
"Вирішили не проводити дворівневі тести, як торік, тому що не отримали підтвердження, що це ефективно", - сказав він.
 

Loner

Well-Known Member


Борис Гуменюк, якого називають причетним до намагань продати законним власникам викрадені в Нідерландах картини, заперечує всі звинувачення і стверджує, що представник голландського музею сам просив його допомогти повернути картини та пропонував винагороду.
Свою версію ситуації він розповів у коментарі « ».
«Приблизно півтора року тому вздовж лінії розмежування ширилася оперативна інформація з анонімних джерел, що начебто в одному з будинків в передмісті Донецька в маєтку, що належить людині з близького оточення Януковича, виявлено колекцію живопису, яка може мати значну художню вартість. ...Влітку цього року знову надійшла інформація, що це може бути колекція, викрадена з одного музею в Голландії у 2005 році. Коли я дізнався про це, я вирішив поділитися цією інформацією з власниками картин. А власниками картин, на мою точку зору, могло бути тільки посольство Голландії», - каже Гуменюк.
За його словами, у липні він зустрічався з трьома представниками посольства у Києві, у тому числі й з представником поліції. А у серпні відбулася зустріч із представником музею Західної Фрісландії Артуром Брандом: "Він знову повторив, як Голландія мені вдячна за знахідку, хоча вартість самої колекції нікчемна, бо це були третьосортні художники, які нічого не варті на світовому рівні... Вони розуміють, що колекція знаходиться на ворожій території, і, щоб її дістати, українським військовим треба проводити спеціальну операцію, і вони готові виплатити винагороду за повернення колекції - 50 тисяч євро».

Читайте також:

Гуменюк, за його словами, відразу попередив, що процес може зайняти роки, та й упевненості в тому, що це ті самі картини, немає.
«А через два тижні через мого перекладача він (Бранд. - Ред.) написав листа про те, щоб я передав колекцію, інакше буду мати справу з Інтерполом. Я відповів, що це правильний шлях, щоб цією справою займалися компетентні органи, а я дам свідчення», - сказав Гуменюк.
Він додав, що ніколи не бачив цих картин і не розуміє, як до цієї справи долучили колишнього голову СБУ Валентина Наливайченка та батальйон ОУН.

Читайте також:

Всі подібні звинувачення, включно з нібито вимаганням грошей з музею, Гуменюк називає вигадкою.
Нагадаємо, на сайті нідерландського музею Westfries з'явилося повідомлення, що викрадена з цього закладу 2005 року колекція картин голландських художників знаходиться в Україні. У липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених із Westfries. Як зазначається, викрадачі зажадали викуп у 50 мільйонів євро, тоді як вартість колекції, за оцінками експертів, становить близько 500 тисяч євро.
Колекція зникла із Westfries у ніч проти 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції XVII і XVIII століття. Нині представники музею припускають, що вкрадені витвори мистецтва мають намір перепродати третім особам.
 

Loner

Well-Known Member


Перші три німецьких літаки, які з початку року почнуть виконувати місію боротьби з ІДІЛ в Сирії, вилетять на турецьку авіабазу «Інджирлік» вже в четвер.
Рішення схвалене бундесвером у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.
«В четвер на базу «Інджирлік» в Туреччині буде прекинуто близько 40 військовослужбовців 51-ої авіаційної ескадрильї "Immelmann" авіабази з Шлезвіга з двома літаками-розвідниками Tornado, а також і літак-заправник Airbus разом з персоналом з-під Кельна”, - повідомили в міністерстві оборони.
Перед відправкою до нового місця дислокації буде проведено військовий парад, за яким, як очікується, спостерігатиме генерал-лейтенант ВВС Гельмут Шутц і прем'єр-міністр федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн Торстен Альбіг. Після параду солдати повантажаться в Airbus A400M і у супроводі двох розвідувальних літаків відбудуть до Туреччини.
Як раніше повідомлялося, бундестаг минулої п'ятниці підтримав більшістю голосів прохання уряду про участь до 1200 німецьких солдатів, 6 літаків Tornado і літака-заправника в операції міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ строком на 1 рік з можливістю подовження. Бундесвер стане до виконання завдань з початку 2016 року.
 

Loner

Well-Known Member


Росія завдала ракетного удару по ІД ракетами "Калібр" з підводного човна "Ростов-на-Дону" з акваторії Середземного моря.
Про це повідомив міністр оборони Сергій Шойгу президенту РФ Володимиру Путіну, передає .
«Вперше застосували крилаті ракети "Калібр" з підводного човна "Ростов-на-Дону" з акваторії Середземного моря. В результаті і авіація, і підводний флот провели успішні пуски, всі цілі вражені. Крилата ракета "Калібр" показала свою ефективність на далекі відстані", - сказав Шойгу.
Як повідомляє агентство, цілями російських військових «були два великих пункту терористів на території Ракки». За словами Шойгу, нанесено досить істотної шкоди по складах з боєприпасами, заводу по виготовленню мін та нафтовій інфраструктурі.
При цьому джерело, знайоме з ситуацією, повідомило " ", що підводний човен проекту 636.3 "Ростов-на-Дону" Чорноморського флоту увійшов до східної частини Середземного моря і зараз знаходиться недалеко від сирійського узбережжя.
"В арсеналі підводного човна є крилаті ракети "Калібр-ПЛ", аналоги яких застосовувалися кораблями Каспійської флотилії по цілям терористичного угруповання "Ісламська держава"", - сказав співрозмовник агентства.
 

d324co

Well-Known Member
09.12.15 12:10
Медведев о "долге Януковича": У меня есть ощущение, что не вернут, но надежда умирает последней
Премьер-министр России Дмитрий Медведев сомневается в том, что Украина вернет свой долг.

Об этом сообщает со ссылкой на

"У меня есть ощущение, что не вернут, потому что жулики. Они отказываются возвращать деньги, а наши западные партнеры не только не помогают, но и мешают в этом", - сказал он в интервью российским телеканалам, добавив, что надежда умирает последней.

Глава российского кабмина удивлен, что международные финансовые организации начали говорить, что это "не совсем суверенный заем". Он отметил, что МВФ должен отражать позицию большинства государств, но впервые за всю свою практику принял решение, направленное на поддержку экономики заемщика по политическим причинам.
Правильное у него ощущение, правильное )))
 

Loner

Well-Known Member


Руководитель фракции БПП Юрий Луценко призвал народных депутатов сейчас проработать и утвердить Налоговый кодекс и бюджет на следующий год, а вопрос кадровых перестановок в правительстве пока отложить.
Об этом он заявил во время выступления с трибуны ВР, сообщает корреспондент Укринформа.
«Я призываю всю Верховную Раду разделить 2 политических процесса - дебаты вокруг будущего правительства и дебаты вокруг налогового и бюджетного документов. Ни один Премьер-министр - ни действующий, ни теоретически новый - не сможет справиться с управлением страной без обновления Налогового кодекса, принятия бюджета только до конца текущего месяца. Нам предстоит профессионально, максимально отстранившись от партийных интересов, утвердить Налоговый кодекс в интересах среднего класса и отечественного производства, утвердить бюджет, минимизировав неприятные вещи для всего украинского населения, и только после этого приступить к обсуждению будущего украинского правительства», - подчеркнул Луценко.
В то же время он выразил надежду, что на этой неделе Кабинет министров внесет в парламент обновленный Налоговый кодекс с уменьшенными ставками налогов, а в первом квартале следующего года представит законопроект о радикальном упрощении администрирования всех налогов.
 

Loner

Well-Known Member
Правильное у него ощущение, правильное )))
Украина обязана выплатить долг России - Медведев
11:58 09.12.2015
You must be registered for see images

Глава правительства России прокомментировал решение Совета директоров МВФ, который принял реформу по кредитованию стран, не погасивших суверенные долги.
УКРАИНА ОБЯЗАНА ВЫПЛАТИТЬ ДОЛГ РОССИИ — МЕДВЕДЕВ ЗАПАД НЕ ВЕРИТ В ПЛАТЕЖЕСПОСОБНОСТЬ УКРАИНЫ, ТАК КАК НЕ ПРЕДОСТАВИЛ КИЕВУ ГАРАНТИИ ПО ДОЛГУ ПЕРЕД РФ — МЕДВЕДЕВ
 
Зверху