ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Udaff4eg

Well-Known Member
Троль 99лвл


Эрдоган посоветовал РФ "не играть с огнем"

По словам Эрдогана, США зафиксировали продажу нефти сирийскому режиму компаниями РФ и ИГИЛ
Президент Реджеп Тайип Эрдоган посоветовал России "не играть с огнем", заявив, что США зафиксировали продажу нефти сирийскому режиму компаниями РФ и "Исламским государством", передает Today`s Zaman.

Ранее президент России Владимир

"Мы советуем России не играть с огнем", - заявил Эрдоган, комментируя слова Путина, сравнившего поддержку терроризма с игрой с огнем.
 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

Держприкордонслужба показала відео допиту затриманих на Луганщині російських військових
You must be registered for see images

час публікації: 17:20

You must be registered for see images

Державна прикордонна служба виклала в Інтернет відео допиту затриманих на кордоні в Луганській області двох військовослужбовців РФ.

Про це в п'ятницю, 27 листопада, повідомили у Держприкордонслужби.

"Учора прикордонники Луганського загону в районі пункту пропуску "Мілове" затримали за незаконний перетин державного кордону двох громадян Росії, одягнутих у військову форму з розпізнавальними знаками внутрішніх військ Російської Федерації", - передали у відомстві.

, це були військовослужбовці однієї з частин внутрішніх військ МВС РФ, що нібито прямували у м. Армавір (РФ), за їхніми словами "з метою скласти іспити на право носити берет темно-зеленого кольору". Спочатку вони прибули потягом на ст. Чортково (РФ), що межує з українським населеним пунктом Мілове.

"Затримані пояснюють, що в Україну, начебто, потрапили випадково, після чого були затримані прикордонним нарядом. Проводяться заходи щодо встановлення обставин правопорушення та ухвалення процесуальних рішень", - йдеться в повідомленні.

У Москві офіційно підтвердили, що двоє російських військовослужбовців опинилися на території України незаконно. За версією прес-служби внутрішніх військ МВС Росії, це сталося помилково, оскільки солдати просто "не помітили прикордонних знаків".

Раніше волонтери припустили, що затримані солдати РФ можуть бути прямо причетні до терористичної діяльності на Донбасі.

Зазначимо, що в районі Мілового Луганській області ловлять російських солдат не вперше. Так, наприклад, у вересні були затримані російські військові, які пізніше під час допиту про те, чому вони опинилися в Україні – один розповів, що вирушили в Україну на поминки до дядька, другий стверджував, що збиралися на ринку купити порося.

 

Loner

Well-Known Member


Питання санкцій проти Росії та можлива співпраця у боротьбі з ІДІЛ ніяк не пов'язані між собою.
Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком.
"Я впевнений, що це абсолютно не пов'язані питання. З одного боку ми маємо Мінські домовленості, які мають бути імплементовані, і питання санкцій має бути пов'язане з цією імплементацією. І не всі сигнали у цьому плані позитивні. І це абсолютно окреме питання від боротьби з ІДІЛ у Сирії", - сказав він.
Він підкреслив, що ці питання лежать в абсолютно різній площині.
Водночас, прем'єр-міністр Нідерландів запевнив, що санкції щодо Російської Федерації буде продовжено, якщо вона не виконує мінські домовленості.
"Сьогодні ми говорили про санкції. І я отримав тверде підтвердження, що в умовах, коли Мінськ не імплементується російською стороною, санкції буде продовжено", - сказав Порошенко.

 

Loner

Well-Known Member


Україна наразі має більш вигідні цінові пропозиції щодо закупівлі газу від країн Європейського Союзу, ніж від Російської Федерації, тому купувати європейське блакитне паливо більш доцільно.
Про це в сказав голова правління НАК “Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«З міркувань комерційної доцільності і з міркувань оптимізації всієї української економіки зараз більш доцільно купувати газ з європейського напрямку», - заявив Коболєв.
За його словами, "Нафтогаз" доклав багато зусиль для диверсифікації постачання газу в Україну і ці зусилля почали давати реальний ефект. Україна нині може закуповувати весь необхідний обсяг газу з європейського напрямку.
Коболєв додав, що в України з'явилася реальна можливість перевести газові відносини із Росією з політичної площини у комерційну.
«Це ринок. Ціна диктується ринком. Це повинні бути взаємовигідні відносини, і тільки це може бути варіантом подальшої співпраці», - підкреслив очільник "Нафтогазу".

 

Loner

Well-Known Member


Грузія навряд чи скоро отримає пропозицію стати членом НАТО, втім як і Україна, оскільки не всі члени Альянсу підтримують цю ідею, сподіваючись на співпрацю з Росією. До того ж, обидві країни мають територіальні суперечки.
Про це пише в п'ятницю інформагентство .
"Союзники по НАТО розділилися в питанні, який меседж надсилати Грузії щодо пропозиції її членства, яка так довго відкладувалась", - зазначає агентство з посиланням на "дипломатів з деяких європейських столиць".
Це питання постане знову наступного вівторка, коли міністри закордонних справ НАТО вирішуватимуть, чи запускати процес вступу маленької Чорногорії, але також мають визначитися щодо євроатлантичних устремлінь Тбілісі.
США бачать у розширенні НАТО ключ до своєї стратегії відносин з Росією. Натомість деякі інші країни Альянсу сподіваються знайти в Москві додаткову можливість перемогти бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та врегулювати кризу в Україні. При цьому увага акцентується на обережності розширення НАТО, оскільки Росія розглядає це як пряму загроза власній безпеці, йдеться в публікації.
Базовий договір НАТО вважає напад на одного союзника нападом на всіх, що, фактично, надає будь-якому члену гарантію захисту, нагадує видання. "Але нарощування Росією зенітно-ракетних батарей та протикорабельних ракет у Криму й на Чорному морі ускладнюють захист Грузії для Середземних країн або члена НАТО Туреччини. Це означає можливу необхідність розгортання наземних військ із Західної Європи", - зазначає агентство.
"Крім того, пропозиція НАТО про членство залежить від урегулювання будь-яких невирішених територіальних суперечок у країні – і це очевидна перешкода як для Грузії, так як і для України, у якої Росія анексувала Крим в 2014 році", - йдеться в публікації.
Так, Франція побоюється, що запрошення Чорногорії може також підняти очікування щодо запрошення для Грузії. Німеччина, яка висловлюється на користь приєднання Чорногорії, залишається проти членства Тбілісі, як це було в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті. Інші, як Данія і Великобританія, чекають, який консенсус виникне.
Рішення щодо розширення НАТО потребує згоди всіх 28 союзників, нагадує агентство.

 

Loner

Well-Known Member
Порошенко: Мы не будем оружием отвоевывать Крым

Украина не будет оружием отвоевывать аннексированный Россией Крым
27 ноября 2015, 14:08

Об этом заявил президент Петр Порошенко во время выступления в университете города Лейден в Нидерландах, передает .
"Что значит Крым сегодня? Это несколько сотен крымских татар, которые под жестким давлением, под геноцидом со стороны российской власти. Они арестовывают крымских татар просто за то, что они крымские татары. Они отключают их медиа, отбирают собственность. Они арестовывают их лидеров и не дают им возможность въехать в Крым. Люди начинают понимать, что это означает. Мы не можем предать этих людей. Используем ли мы военную силу, чтобы освободить Крым? Нет. Единственный путь, как мы можем это сделать - успех Украины", - сказал Порошенко.
 

Udaff4eg

Well-Known Member
Порошенко: Мы не будем отвоевывать Крым
В данный момент так точнее будет
 

Loner

Well-Known Member
Путин и Олланд договорились о прекращении войны на Донбассе
Путин и Олланд будут настаивать на дальнейшем выполнении Минских соглашений

You must be registered for see images

Президент России Владимир Путин и президент Франции Франсуа Олланд обсудили ситуацию на Донбассе, сообщают Подробности.

Главы государств договорились о продолжении взаимодействия в "нормандском формате" и будут настаивать на дальнейшем выполнении Минских соглашений.
"Мы не могли обойти внимание и ситуацию на Украине. Обсудили в этом контексте перспективы взаимодействия в "нормандском формате". Будем и впредь настаивать на реализации всех без исключения положений минских соглашений от 12 февраля", - сказал президент России по итогам переговоров с Олландом.

 

Loner

Well-Known Member
В Украине изъяли рекордную партию янтаря на 20 миллионов гривен (ВИДЕО)
Сотрудники СБУ изъяли рекордную партию янтаря весом почти в 270 килограммов

You must be registered for see images

Сотрудники Службы безопасности Украины прекратили деятельность организованной группировки, которая наладила масштабную скупку янтаря на территории Ровенской и Хмельницкой областей, сообщает РБК-Украина.

Неподалеку Ровно сотрудники спецслужбы совместно с дорожной полицией остановили микроавтобус на трассе Киев-Чоп. Правоохранители обнаружили в нем свыше 100 килограммов янтаря-сырца и почти 22 килограмма готовых изделий из "солнечного камня".
Правоохранители установили, что лица, которые перевозили и сопровождали груз, входят в организованную группировку из числа жителей Донецкой области и одной из стран Восточной Азии. Кроме скупки, злоумышленники также наладили подпольную обработку янтаря для дальнейшей продажи за границу.
Сотрудники СБУ оперативно обнаружила нелегальный цех в Шепетовке Хмельницкой области, расположенный на территории складских помещений. Во время обысков правоохранители обнаружили, в частности, сорок три станки для обработки янтаря и свыше 145 килограммов сырца и готовых изделий.
Всего в ходе операции сотрудники СБУ изъяли рекордную партию янтаря весом почти в 270 килограммов, которая по ценам "черного рынка" составляет приблизительно 20 миллионов гривен.
Следственным отделом Управления СБ Украины в Ровенской области открыто уголовное производство по ст. 198 Уголовного кодекса Украины.
Напомним, 10 ноября в гаражном помещении г. Дубровица Ровенской области мобильные группы правоохранителей изъяли партию янтаря ориентировочной стоимостью 100 тысяч гривен.
You must be registered for see medias

 

Loner

Well-Known Member
В оккупированном Крыму отомстили Эрдогану за сбитый Су-24

You must be registered for see images

Жители Крымского полуострова отреагировали на сбитый турецкими ВВС российского Су-24, сожжением чучела Эрдогана на центральной площади Симферополя.

Крымские активисты сделали из соломы чучело президента Турции Реджепа Тайипа Эрдогана и подожгли его.
Это стало своеобразным ответом на атаку российского самолета.
Напомним, в четверг, 26 ноября, оккупационные власти Крыма объявили о заморозке 30-и инвестиционных проектов Турции на аннексированной территории Крымского полуострова.
Напомним, Су-24 был сбит турецкими ВВС в Сирии во время патрулирования турецко-сирийской границы. Летчикам удалось катапультироваться. Пилот погиб, а штурмана удалось спасти сирийским и российским спецподразделениям.

 
  • Like
Реакції: Aiir
Зверху