ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Росія готова виділити Ірану державний експортний кредит у розмірі $5 млрд.
Про це заявив президент РФ Володимир Путін журналістам у Тегерані, передає .
"Ми маємо намір нарощувати динаміку наших двосторонніх зв'язків. Будемо приділяти увагу диверсифікації товарної номенклатури, ширше використовувати національні валюти у взаємних розрахунках", - сказав президент РФ.
Він також повідомив, що сторони активізують і промислову кооперацію.
"Росія готова виділити на ці цілі державний експортний кредит у розмірі $5 млрд", - сказав Путін.

Він додав, що для спільної співпраці відібрано 35 пріоритетних проектів у галузі енергетики, будівництва, морських терміналів, залізниць тощо.
Крім того, за словами президента РФ, "Євразійський економічний союзу почне в прикладному ключі вивчення можливостей створення зони вільної торгівлі з Іраном".
 

Loner

Well-Known Member
а я вот год назад, когда нам тоже свет вырубали (если кто запамятовал) при веерных отключениях, когда якобы были аварии на эл./станциях, а наше правительство весьма успешно экспортировало нашу эл.-энергию, обогащаясь при этом, читала книги при свечах. так романтично, а чо, от инета отдыхала :)
особенно прикольно при этом выбрасывать испорченные продукты из холодильников, это так романтично...
 

Loner

Well-Known Member


Остаточне голосування за прийняття поправок до Конституції збере абсолютну більшість.
В цьому переконаний спікер парламенту Володимир Гройсман, пише
"Якщо ми хочемо щось врегулювати під час прийняття Конституції, ми з усіма політичними силами зможемо - до моменту голосування - розробити потрібні законопроекти і розглянути їх в один день, щоб зняти всі питання і дискусії... Потенційно знайти 300 голосів можливо", - заявив спікер.
При цьому, за його словами, поспішати з прийняттям остаточних поправок не варто в Конституцію не варто.
"Ми не обмежені в часі. Хочу ще раз підтвердити, що це - європейська Конституція, яка повністю відповідає Європейській хартії про місцеве самоврядування. Це - справжній ключ для повної масштабної децентралізації України. Разом з тим, даний проект Конституції атакують з усіх боків, абсолютно без будь-яких на те об'єктивних причин", - зазначив він.
 

Loner

Well-Known Member


Американські військові літаки в понеділок знищили близько 280 бензовозів «Ісламської держави» вздовж кордону Сирії з Іраком.
Про це повідомляє із посиланням на власні джерела.
«Літаки A-10 Warthogs і AC-130 Specter скинули на бензовози 24 керовані бомби, а також відкрили вогонь з кулеметів і гармат», - йдеться у повідомленні.
Бензовози перебували в "точці збору палива" в сирійському місті Дайр-ез-Заур.
Перед атакою з американських скинули листівки із повідомленням: "Негайно тікайте або ж будете вбиті", адресовані водіям бензовозів.
Крім того, за словами джерела, літаки ВПС США зробили кілька прольотів на невеликій висоті над ціллю, перед тим як завдати удару.
 

Loner

Well-Known Member


Генеральна прокуратура України має намір допросити екс-нардепа від партії "Батьківщини" Андрія Сенченка як свідка у справі розстрілів на Майдані 2014 року.
Про це в ефірі одному з українських телеканалів повідомив начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє Укрінформ.
"Я, звичайно, Вас запрошую буквально завтра-післязавтра, чи коли Ви зможете для того, щоб ми допитали Вас і перевірили цю всю інформацію, чи використали її в ході розслідування", - сказав він, коментуючи заяву Сенченка про наявність у нього інформації у справі щодо розстрілів на Майдані.
Перед цим екс-нардеп заявив, що в нього є абсолютно достовірна інформація про присутність снайперів під час кривавих подій на Майдані на початку 2014 року.
"В моїй присутності 14 лютого, - це за чотири дні до початку масових розстрілів, з будівлі Кабінету Міністрів виходили снайпери. І в мене є абсолютно достовірна інформація від одного з тодішніх керівників внутрішніх військ, що ці люди виходили вже з бойовими патронами, зі снайперськими гвинтівками на позиції на Європейську площу з командою стріляти на ураження у випадок, якщо, скажімо, прилетить цегла в шеренгу внутрішніх військ", - зазначив він.
 

Loner

Well-Known Member


Інтерпол відмовляє Україні в оголошенні в розшук колишніх високопоставлених чиновників часів Януковича, що заважає здійснювати процедуру заочного засудження.
Про це в ефірі одному з українських телеканалів повідомив начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє Укрінформ.
"Звичайно, у нас є процедура заочного засудження, але в ній однією з основних умов є оголошення в міжнародний розшук. Тобто матеріали про кожного з цих високопосадовців спрямовані до Інтерполу - про оголошення їх в розшук. Але у всіх випадках, що пов’язані з Майданом, відповідь Інтерполу одна: посилання на пункт 3-й їхнього статуту. Тобто вони вбачають ознаки політичних переслідувань і відмовляють в оголошенні в міжнародний розшук", - сказав він.
При цьому, як зазначив представник ГПУ, оголошення у міжнародний розшук навіть не означає стовідсоткове притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності.
"Тим більше дивує ситуація, що надання дозволу - це не є вирок. Тобто, кожна країна, яка затримає ту особу, буде проводити екстрадиційний суд, в якому буде досліджувати і докази, і перевіряти наявність політичних чи не політичних ознак. І суд тієї країни, де буде затриманий високопосадовець, може приймати рішення. Чому на себе цю функцію бере Інтерпол - не зрозуміло", - заявив Горбатюк.
Водночас він зазначив, що до Верховної Ради внесено законопроект, щоб прибрати цю прив’язку до міжнародного розшуку.
"Він зараз перебуває на розгляді Верховної Ради і має бути розглянутий, сподіваюся, найближчим часом", - заявив представник ГПУ.
 

Loner

Well-Known Member


Якщо Росія вирішить припинити постачання газу, Україна зможе забезпечити свої потреби європейським блакитним паливом.
Про це написав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці у .
«Ми можемо забезпечити потреби України в газі цієї зими з європейського напрямку. І наступної. І будь-якої іншої. Диверсифікація і ринок газу реально працюють. Enjoy», - наголосив він.
Нагадаємо: після того, як Україна припинила постачання електроенергії у Крим, міністр енергетики Росії Олександр Новак .
 

Loner

Well-Known Member


Національний банк України на вівторок, 24 листопада, знизив офіційний курс гривні на 8 копійок - до 24,0636 грн за долар проти 23,9846 грн за долар у понеділок.
Такі дані наведені на сайті .
Офіційний курс гривні до євро встановлено на рівні 25,5820 проти 25,6347 у понеділок. За 10 російських рублів дають 3,6684 проти 3,6975 грн напередодні.
 

Loner

Well-Known Member


Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Терористи і далі ведуть провокаційний вогонь на всіх напрямках.
Про це повідомляє у Фейсбуці
"Із 18 години вчорашнього вечора і до 6 ранку на Донецькому напрямку вони (терористи - Ред.) вели вогонь із зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку Красногорівки, Пісків, Троїцького, Авдіївки та Мар’їнки», - йдеться у повідомленні.
На Артемівському напрямі зі стрілецької зброї обстрілювали Майорськ та Зайцеве, на Маріупольському напрямі - вели обстріли в районі Богданівки та Широкиного, а на Луганському – стріляли по Оріховому.
Загалом загарбники 30 разів відкривали провокаційний вогонь у бік українських військових
 

Loner

Well-Known Member


Вранці 24 листопада розпочнуться роботи з відновлення пошкодженої ЛЕП в Херсонській області.
Про це повідомив т. в. о. директора ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук в ефірі " ".
"Заплановано розпочати відновлення однієї лінії від підстанції "Каховська" 330 кВ до підстанції "Титан" 220 кВ. Це лінія 220 кВ, яка була підірвана одночасно з лінією "Мелітополь-Джанкой" в 4:30 ранку в п'ятницю. Ми говоримо про відновлення здатності лінії, а не про відновлення енергетичного постачання. Поки ми здійснимо заміну опори і будемо чекати рішення, коли нам дозволять підняти дроти на анкерній опорі, і тільки після цього поставки можуть бути відновлені", - сказав Ковальчук.
Він зазначив, що основна частина електроенергії по цих лініях йде в Крим, решта - повертається на материкову Україну.
"Обов'язковою умовою для початку відновлення ліній є перерізання шлейфів дротів на анкерно-кутові опори найближчі до місця пошкодження. Після перерізання відбудеться відновлення, демонтуються залишки старої опори, буде поставлена нова і підняті всі дроти. Станом на зараз - це єдине рішення, на яке у нас є дозвіл на допуск робіт від активістів, які зараз блокують цей доступ", - уточнив Ковальчук.
Нагадаємо: постачання електроенергії в Крим з території України було повністю припинене через в Херсонській області.
 
Зверху