ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


До моменту юридичного вступу в НАТО Україна повинна вступити в Альянс фактично - привести українські Збройні сили до його стандартів.
Про це в інтерв'ю заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.
"Питання членства України в НАТО потребує узгодженого рішення країн-членів Альянсу, а значить - потребує часу. Але ми можемо прискорити цей час. Ми повинні посилити співпрацю з Альянсом і фактично привести українські Збройні сили у повну відповідність до його критеріїв і стандартів", - сказав він.
Прем'єр переконаний, що це є найкоротшим і найшвидшим шляхом до НАТО.
Глава уряду наголосив: "До моменту юридичного вступу в Україна повинна вступити в НАТО фактично - це значить, що українські Збройні сили повинні цілком і повністю відповідати всій логістиці й стандартам країн-членів Альянсу".
За його словами, українські військовослужбовці також повинні мати необхідні навички й пройти відповідне тренування.
 

Loner

Well-Known Member


Усіх військовослужбовців, призваних у зв'язку із частковою мобілізацією і потім демобілізованих, запрошують укласти контракт для подальшого проходження військової служби у ЗСУ.
При цьому вони отримають одноразову грошову винагороду розміром від 8 до 10 мінімальних заробітних плат, заявила на брифінгу начальник Управління комунікацій та преси Міноборони Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"При укладенні контракту, починаючи із 24 червня цього року, військовослужбовці отримують одноразову грошову винагороду у наступних розмірах, - вісім мінімальних заробітних плат, особам сержантського і старшинського складу - дев'ять мінімальних заробітних плат, особам офіцерського складу - десять мінімальних заробітних плат", - сказала Гаврилюк.
 

Loner

Well-Known Member

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагає від голови Верховної Ради негайно скликати позачергову сесію Ради для розгляду законопроектів, які стосуються зниження тарифів на тепло та газ.
Про це вона заявила на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Наша фракція вимагає, щоб на цьому тижні чи в крайньому випадку на наступному, була скликана позачергова сесія для розгляду законопроектів, які впливають на зниження тарифів на тепло та газ", - сказала .

У цьому зв'язку вона звернулася до голови ВР Володимира Гройсмана для сприяння у цьому питанні.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


На розмінування замінованих територій Донбасу потрібно щонайменше п'ять років.
Про це на зустрічі в Чернігівському національному технологічному університеті сказав екс-президент України Леонід Кучма, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"За оцінками спеціалістів, на розмінування Донбасу потрібно років п'ять. Тому що немає навіть карт. . А що далі - ні в кого голова не болить. А потім самі ж на цих мінних полях і життя втрачають", - сказав Кучма.
За його словами, питання розмінування території Донбасу - одна із серйозних проблем, шляхи розв'язання якої шукають учасники тристоронньої контактної групи. Крім того, вони переймаються водо- і газопостачанням, опаленням, торгівлею вугіллям, комунікаціями та іншими проблемами, які потребують урегулювання. При цьому головним, звісно, залишається питання війни та миру на сході України.
 

Loner

Well-Known Member

Син Віктора Януковича Олександр подав позов до Європейського суду з прав людини у зв'язку з «неодноразовим порушенням його прав».
Про це йдеться у .
В документі вказано, що підставою до подання позову стало рішення Нацбанку України від 27 листопада 2014 року про визнання "Всеукраїнського банку розвитку" неплатоспроможним, що «стало причиною введення в банку тимчасової адміністрації та його фактичної експропріації».
В документі також вказано на порушення права Олександра Януковича на справедливий судовий розгляд, порушення презумпції невинуватості та дискримінації через його статус як сина Віктора Януковича.
Окрім того, просить Європейський суд з прав людини зобов'язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій його банку.
 

Loner

Well-Known Member


Україна не закрила повністю повітряний простір над Донбасом до моменту катастрофи МН17, оскільки ніхто не передбачав, що Росія має намір приховано застосувати потужні ракети ППО проти цивільної авіації.
Таке пояснення озвучив у вівторок в ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.
"Ніхто на той момент не усвідомлював такої загрози, і що Росія може відправити на Донбас такі високотехнологічні системи, які можуть збивати літаки", - зауважив міністр.
При цьому він наголосив, що Росія розв'язала неоголошену гібридну війну, під час якої незрозумілі ні наміри, ні типи зброї, до яких може дійти справа. "Коли починається війна, коли вона оголошується, ти знаєш, чого чекати. Але ця війна не була оголошена, й ніхто не міг навіть уявити такої загрози", - зауважив Клімкін про застосування з російського боку установки "Бук".
Нагадаэмо, Рада з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди у вівторок оприлюднила авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" над Україною 17 липня минулого року.
У одному із висновків було наголошено, що українська сторона вважала недостатніми причини для закриття повітряного простору над Східною Україною, хоча й збільшила висоту польотів.
 

Loner

Well-Known Member


Бойовики з ранку обстрілюють з танків позиції українських військових в районі Красногорівка Донецької області.
Про це повідомляє з посиланням на бійців батальйону "Київ-1".
"За інформацією бійців, протягом дня бойовики здійснили близько 20 залпів по позиціях військовослужбовців", - зазначає видання.
не можуть відповідати на обстріли, оскільки це стало б порушенням умов Мінських домовленостей.
 

Loner

Well-Known Member


У Спеціальній моніторинговій місії фіксують важке озброєння у зоні проведення АТО на Донбасі, переважно на території, підконтрольній угрупованню "ДНР".
Про це повідомляє із посиланням на звіт СММ ОБСЄ.
"У порушення лінії розмежування, спостерігачі СММ побачили два танки Т-72 у районі міста Ясинувата, за 15 кілометрів від Донецька, на території, підконтрольній угрупованню "ДНР". Безпілотник СММ також зафіксував танк у районі Первомайського, за 19 кілометрів від Донецька, на території, яку контролюють українські військові, один танк у районі Донецького аеропорту, на підконтрольній "ДНР" території, два танки біля Безіменного (30 кілометрів від Маріуполя), на території, підконтрольній "ДНР", а також 122-міліметрову самохідну гаубицю у районі контрольованого "ДНР" Петровського", – йдеться у звіті.
Спостерігачі також зафіксували танки та самохідні гаубиці на території поза лінією розмежування, яку контролюють бойовики угруповання "ЛНР" – неподалік населених пунктів Успенка, Мирне і Круглик.
Співробітники СММ відвідали два сховища зброї на підконтрольній "ДНР" території на лінії розмежування. "У одному з них озброєні представники "ДНР" відмовили СММ у доступі. А з іншого зникли шість мінометів калібром 120 міліметрів", – зазначають спостерігачі.
Вони також відвідали три сховища зброї української армії. "У двох із них СММ побачили, що вся зброя на місці. Спостерігачі виявили, що третє сховище зброї було порожнім, як це було з 15 травня", – зазначають у СММ .

 

Loner

Well-Known Member


Українське керівництво оптимістично налаштоване на те, що за результатами голосування в ООН 15 жовтня, отримає статус непостійного члена Ради Безпеки Організації на період 2016-2017 років.
Про це зазначив у вівторок під час прес-конференції в Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
"Ми є оптимістами щодо результатів голосування, яке відбудеться післязавтра", - зауважив .
Він підкреслив, що Україна була однією із засновників ООН в 1945 році і кілька разів перебувала у складі Радбезу.
"Ми вважаємо, що виправдали довіру Організації, коли тричі були непостійними членами Ради Безпеки: вперше в 1948-49 рр., після цього в 1984-1985, а також, звичайно, в 2000-2001 рр. після відновлення нашої незалежності", - зазначив міністр.
При цьому він підкреслив, що для України таке членство дуже важливе зараз, в умовах, коли один із постійних членів РБ ООН виявився агресором. Водночас, продовжив міністр, Україна в разі обрання матиме глобальний порядок денний та "зосереджуватиметься на зобов'язанні дотримуватися принципів ООН".
 

Loner

Well-Known Member


Російські та американські бойові літаки знову опинилися на відстані візуальної ідентифікації один від одного у небі над Сирією.
Про це повідомили представники Пентагону, пише .
"Інцидент за участю двох американських і двох російських літаків стався минулої суботи. Візуальний контакт відбувся на відстані від 10 до 20 миль", - повідомив представник армії США у Багдаді полковник Стів Уоррен.
За його словами, екіпажі літаків з обох боків діяли професійно, американським машинам довелося лише трохи змінити курс.
Подія збіглася у часі із переговорами між військовими представниками США та Росії, на яких обговорювали вироблення протоколів, що дозволяють уникати небезпечного зближення.
Нагадаємо: Росія і США з їхніми союзниками у коаліції паралельно проводять бомбардувальні кампанії у Сирії, цілі яких не збігаються. Так Москва заявляє, що підтримує президента Сирії Башара Асада. Коаліція на чолі з США виступає на підтримку опозиційних сил, які ведуть боротьбу проти режиму у Дамаску, а також протистоїть екстремістам з "Ісламської держави".
 
Зверху