ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Российские террористы нарушили перемирие: убит боец ВСУ
13.10.2015 23:00

Российские войска и подконтрольные Москве террористы снова стреляют в зоне АТО, срывая мирные переговоры

You must be registered for see images

В районе Авдеевки недалеко от Донецкого аэропорта убит один из бойцов 93-й бригады, еще двое бойцов тяжело ранены. Об этом боец Андрей Пастушенко. Он, а также погибший и раненные являются добровольцами батальона ОУН, который ранее перешел в подчинение ВСУ.
По словам Пастушенко, нападение произошло на передовой. "Парни вышли погреться на солнце. Шла вялая беседа... Как гром среди ясного неба прилетел снаряд из гранатомета. Командир подразделения, один из лучших, если не самый лучший - 200-й. Двое подчиненных - тяжелые 300-е", - сообщил он.
Собеседники в штабе АТО не смогли ни подтвердить, ни опровергнуть информацию. Вместе с тем информацию о гибели бойца и двух раненных подтвердили источники издания . "У наших соседей в 93-й бригаде, на шахте перед Авдеевкой сегодня один 200-й, два 300-х, шахту разбомбили из АГС. Плюс наш боец раненый, только за сутки", - заявил один из солдат.
Кроме того, как рассказали бойцы, обстрелы происходят по всей зоне АТО. "В Харьков в госпиталь за эти выходные поступило 30 бойцов 300-х. Раньше раненых возили в Днепропетровск. Но в Днепре начали волну возмущения поднимать: мол, что это за перемирие такое, минно-взрывные травмы, пулевые ранения - а медкартах пишут "небрежное обращение с оружием", - отметил один из офицеров.
В штабе АТО информацию пока не комментируют, ссылаясь на отсутствие актуальной информации.
 

Loner

Well-Known Member
Наливайченко: Сепаратисты по ошибке сбили не тот Боинг
По словам бывшего руководителя СБУ, целью был лайнер Аэрофлота с российскими гражданами на борту


■ 13 октября | 12:41
Бывший глава Службы безопасности Украины Валентин Наливайченко заявил, что сепаратисты под руководством боевика Игоря Стрелкова (Гиркина) собирались сбивать гражданский самолет, однако по ошибки сбили Боинг, который летел другим рейсом.

"Дело в том, что это произошло случайно. Настоящей целью всей операции был совсем другой Боинг. В тот памятный день российский военный экипаж караулил не в малазийский пассажирский рейс. 17 июля 2014 почти в одно и то же время, в одном и том же месте воздушное пространство над Донецкой областью пересекал не только МН-17, но и российский самолет российской авиакомпании Аэрофлот, следовавший рейсом AFL-2074 Москва-Ларнака ( Кипр). Такой же гражданский Боинг, даже с таким же окраской, в одном и том же воздушном коридоре: первый рейс шел на высоте около 10000 метров, второй - 11 500 метров", - отметил Наливайченко в своем на сайте Украинская правда.

Он отметил, что экипаж Бука совершил географическую ошибку и не доехал до села Первомайское, которое было изначальной целью, так как населенных пунктов с таким названием в Донецкой области целых семь. Вместо этого ЗРК прибыл в пгт. Первомайский, через который пролетал малазийский лайнер.

"Именно для поражения целей на таких расстояниях и был завезен в Донецкой области российский Бук-М1. Как известно, военные самолеты и вертолеты ВСУ на таких высотах не летали. Поэтому сам факт переправки в Украину такого оружия, как Бук, свидетельствует о том, что террористы приказ сбивать самолеты на той высоте, которой пользуется именно гражданская авиация", - уточнил бывший глава СБУ.

По словам Наливайченко, крушение гражданского борта с гражданами России на борту двал повод Кремлю для полномасштабного вторжения российских войск в Украину. Кроме того, оно должно было оправдать дальнейшую военную агрессию РФ против Украины в глазах мирового сообщества.

Сегодня экспертиза в России заявила, что Боинг был сбит ракетой, .

В свою очередь эксперты международной группы Bellingcat установили происхождение сбившей Боинг ракеты и причастных к ее перевозке. По их выводам, установку Бук .
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


Літакам Королівських військово-повітряних сил Великої Британії надали право атакувати військові літаки РФ над Іраком у випадку загрози.
Про це повідомило видання із посиланням на урядові джерела.
«Літаки «Торнадо» британських ВПС, які бомбардують ІД в Іраку, отримають ракети класу «повітря-повітря» для захисту від атак російських літаків», - йдеться у повідомленні.
Попри те, що російські військові не мають за мету збивати літаки Королівських ВПС, британці попередили, що мають бути готові до будь-якої загрози.
Водночас, за словами джерела, пілотів попросили намагатися всіляко уникати контактів з силами в Іраку.
Представник Міністерства оборони Великої Британії нагадав, що раніше британські літаки були обладнані лише бомбами із супутниковим наведенням.
 

Loner

Well-Known Member

Олександр Лукашенко запевнив, що Білорусь не стане майданчиком для атаки на Україну.
Про це він заявив на прес-конференції в неділю, повідомляє .
"Невже в Україні в цьому сумніваються? Білорусь ніколи не буде майданчиком для атаки на будь-яку державу. Запам'ятайте: ніколи. Ми виконали свою обіцянку? Виконали", - сказав .
Він також нагадав, що це давнє запитання, який він обговорював з Олександром Турчиновим, які виконували обов'язки Президента України. Тоді Лукашенко, за його словами, запевнив Турчинова в неможливості проявів агресії з боку Білорусі.
У той же час Лукашенко застеріг від будь-яких військових ексцесів біля кордону. "Не дай бог комусь захочеться брязкати біля наших кордонів зброєю. Пора жити мирно, нікому не заважаючи і не влізаючи у внутрішні справи іншої держави", - заявив президент Білорусі.
 

Loner

Well-Known Member


Процес організації виборів на Донбасі є вкрай складним.
Про заявив Президент України Петро Порошенко, інформує .
"Мені як Президенту необхідні розуміння та підтримка українського парламенту. Такі самі, як при ухваленні проекту змін до Конституції та закону про особливості режиму місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Тільки тому, що раніше ці зміни були прийняті, сьогодні стало можливим довгоочікуване перемир’я, з’явилася перспектива добитися миру", - зазначив він.
заявив, що без Верховної Ради не буде виборів. "Без виборів на окупованих територіях політичне врегулювання зайде в глухий кут. Втім, дехто з українських політиків і не приховує, що вони саме такого варіанту й прагнуть. Тому й пропонують "оточити, заблокувати та ізолювати", а також "відрізати та віддати". Але це просте, примітивне рішення, яке не потребує ані інтелекту, ані політичної волі на відновлення цілісності країни, ані дипломатичного хисту. Тому це не мій сценарій. І не сценарій більшості українців, які прагнуть і миру, і возз’єднання країни", - наголосив Президент.
"Якщо втратимо шанс забрати назад Донеччину і Луганщину, хто в світі говоритиме про повернення Криму - з країною, яка розкидається територіями? Донбас – це також наша Вітчизна. А розмінюватися Батьківщиною – остання справа. І моя мета інша - зберегти країну", - заявив він, додавши, що "зробить все, щоби шансом відновити територіальну цілісність скористатися повною мірою".
 

Loner

Well-Known Member


Посольство РФ в Об'єднаному Королівстві запросило роз’яснення в МЗС країни стосовно інформації в ЗМІ про дозвіл британським льотчикам, що беруть участь в операції проти ІДІЛ у повітряному просторі Іраку, завдавати ударів по російських військових літаках.
Про це заявив посол РФ у Великій Британії Олександр Яковенко, повідомляє .
"Стурбовані повідомленнями ЗМІ, оскільки йдеться про посилання на старших членів кабінету. Терміново запросили роз'яснення в МЗС Великої Британії", - зазначив посол.
Він стверджує, що російська авіація не бере участі в ударах по об'єктах ІДІЛ на території Іраку, а "зі свого боку, британська авіація не бере участі в ударах антиіділівській коаліції на території Сирії".
Відповідно, російському посольству незрозуміла "сама гіпотеза потенційного конфлікту літаків Великої Британії і Росії в небі над Іраком".
Нагадаємо, британська газета Daily Star Sunday повідомила раніше в неділю, що винищувачам НАТО в повітряному просторі Іраку військові літаки РФ.
 

Loner

Well-Known Member


Учасники АТО можуть стати основою контрактної армії, поліції або підрозділів боротьби з організованою злочинністю.
Про це Прем'єр-міністр України сказав в інтерв'ю газеті .
"Учасники АТО повинні стати основою нової контрактної армії України. І ще однією з таких (адаптації до мирного життя - ред.) можливостей є Корпус оперативно-раптової дії - . Це спецназ української правоохоронної системи, який ставить за мету боротьбу з організованою злочинністю", - зазначив він.
Прем'єр підкреслив, що знання і навички ветеранів АТО потрібні новій правоохоронній системі України.
"Звертаюся до всіх військовослужбовців, які повернулися з війни у мирне життя, переходити до контрактної армії та подавати заявки про вступ до нової поліції", - закликав Яценюк.
 

Loner

Well-Known Member


Україна поновила імпорт природного газу польським газотранспортним коридором. Таким чином, поставки здійснюються за чотирма напрямками.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник прес-служби ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський.
"Сьогодні вранці була отримана заявка на імпорт газу з Польщі в об'ємі 0,3 млн кубометрів", - зазначив він.
Водночас, за словами Білявського, фактичних поставок з поки що немає - заявлений об'єм надто малий.
"Заявлений обсяг газу записаний на оперативний балансовий рахунок, і як тільки буде накопичено достатній для фізичного виміру об'єм, у рамках комерційного місяця буде здійснене фізичне прокачування цього газу", - пояснив він.
Нагадаємо, Україна також отримує газ зі словацького, угорського та російського напрямків. Станом на 13 жовтня через Словаччину блакитне паливо надходить у режимі 16,1 млн кубометрів на добу, через Угорщину - 0,8 млн кубометрів. Об'єм закачування газу з російського напрямку буде уточнено пізніше.
Постачання газу з Польщі в Україну здійснюються з газовимірювальної станції "Германовіце". Україна припинила імпортувати газ через Польщу з травня 2015 року.
 

Loner

Well-Known Member


У вівторок, 13 жовтня, представники волонтерської гуманітарної місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»), що займається розшуком та вивозом останків загиблих на сході, вперше вирушила до Донецького аеропорту, де минулого та на початку цього року точилися найзапекліші бої.
Про це повідомив на своїй сторінці у один із членів пошукової групи Ярослав Жилкін.
«Сьогодні дали «добро» на роботу в районі Донецького аеропорту (нарешті). Бажаючих залишитись на базі не виявилось», - написав він.
Близько восьмої години ранку волонтер повідомив, що вони «пройшли нульовку», тобто проїхали лінію розмежування з територією так званої "ДНР".
За словами волонтерів, найскладніше потрапити на місця боїв у Луганській області - місцеві терористи не допускають групу до роботи. Досліджувати руїни Донецького аеропорту «Чорний тюльпан» також буде вперше.
Нагадаємо, бої українських воїнів з терористами т.з. "ДНР" та російськими військовими в терміналах Донецького аеропорту тривали з 26 травня 2014 року до 21 січня 2015 року. Повідомляють, що при обороні ДАП загинуло близько 200 українських захисників, але точні цифри втрат серед бійців ЗСУ та добровольців досі невідомі.

За час своєї вивезла з території, підконтрольної бойовикам, понад 600 тіл загиблих.
 
Зверху