ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Местные жители в Кафр Набль Сирии сожгли флаг русских оккупантов.

You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member


За фактом вибуху гранати у дворі народного депутата Сергія Ківалова порушено кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".
Про це повідомляє ГУМВС України в Одеській області.
"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, увечері п'ятниці невідомі кинули гранату на подвір'я будинку Сергія Ківалова на вулиці Тінистій в Одесі. На місці вибуху залишилася вирва діаметром 20 сантиметрів, пошкоджені вікна будинку. В результаті вибуху ніхто не постраждав. Самого нардепа в цей час вдома не було.
Радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що відпрацьовується декілька попередніх версій вибуху. Однак він не виключає, що провокацію міг влаштувати сам нардеп.
 

Loner

Well-Known Member


Північна Корея на військовому параді з нагоди 70-річчя утворення правлячої Трудової партії продемонструвала міжконтинентальні балістичні ракети далекого радіусу дії.
Як передає агентство , це модифіковані ракети KN-08 з видозміненими боєголовками.
За інформацією телеканалу , радіус дії цих ракет - до 10 тисяч кілометрів.
Південнокорейські ЗМІ також повідомляють, що площею Кім Ір Сена - центральною у Пхеньяні - пройшли нові ракетні установки типу "Катюші" KN-9, а також ракети середнього радіусу дії до 1300 кілометрів.
Парад приймав лідер країни Кім Чон Ин, який стояв на трибуні разом з представниками командування збройними силами і членом Постійного комітету Політбюро ЦК КПК Лю Юньшанем.
У своїй промові Кім Чон Ин заявив, що північнокорейські збройні сили готові протистояти американській загрозі.
Через сильний дощ військовий парад, який мав пройти вранці, відбувся у другій половині дня. За оцінками іноземних спостерігачів, він був найбільшим за всю історію північнокорейської держави - у ньому взяли участь не менше 20 тис. військовослужбовців.
Раніше міністр оборони Республіки Корея Хан Мін Гу заявив, що КНДР може запустити ракету малої дальності в 70-ту річницю заснування Трудової партії Кореї.
За даними південнокорейських військових, Пхеньян може здійснити пуск ракети KN-09 з району біля міста Вонсан на березі Японського моря.
 

Loner

Well-Known Member


Одна людина загинула і 10 поранені в результаті повітряної атаки Росії на позиції основноuj помірноuj опозиційноuj угруповання Сирії - Вільної сирійської армії (ВСА).
Про це повідомляє з посиланням на командира 13-го зонного підрозділи ВСА Ахмеда Ас-Сауда.
За словами співрозмовника, російський літак завдав ударів по штабу ВСА в районі Хан Шейхун на півночі Іраку.
"В результаті атаки будівлю штабу знищено, загинула 1 людина, 10 зазнали поранень. Всі вони бійці Вільної сирійської армії", - йдеться у повідомленні.
Ас-Сауд додав, що твердження Росії про нібито боротьбу з ісламістами не відповідають реаліям.
"Російські військові літаки завдають ударів по штабах і центрах керування Вільної сирійської армії. Вони воюють з нами, а не з Daesh (ІДІЛ. -Ред.)", - сказав командир.
Нагадаємо, 1 жовтня прес-аташе президента РФ Дмитро Пєсков засумнівався в існуванні воєнізованої організації "Вільна сирійська армія" (ВСА), назвавши інформацію про неї "суперечливою". За його словами, Вільної сирійської армії, яка воює проти режиму Асада, більше немає, бо бійці "перейшли на бік ІД".
Проте вже 9 жовтня посол Росії у Великій Британії Олександр Яковенко на зустрічі з політдиректором МЗС Великої Британії Стівеном Гассом звернувся до британської сторони з проханням допомогти у встановленні контактів з Вільною сирійською армією.
 

Loner

Well-Known Member


Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов заявив, що Москва має намір у судовому порядку домагатися повернення Україною боргу за єврооблігаціями.
Керівник російського Мінфіну сказав це в ефірі одного з телеканалів, передає .
За його словами, ця умова була прописана в угоді, а якщо Україна відмовиться від виплат, це означатиме дефолт держави.
Сілуанов заявив, що міністерства фінансів України і Росії не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва на $3 млрд, однак домовилися підтримувати діалог.
"Ми висловили позицію про необхідність погашення боргу РФ. Колеги з міністерства фінансів України сказали, що у них таких грошей немає в бюджеті, і запропонували нам брати участь у реструктуризації разом з комерційними кредиторами... Ми не є комерційним кредитором, ми є сувереном, тому для нас такі умови неприйнятні", - сказав керівник російського Мінфіну.
Він додав, що Москва очікує повного погашення українського боргу у грудні.
У свою чергу міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, що Київ не має наміру надавати Росії більш сприятливі умови з погашення євробондів, аніж ті, що були напрацьовані з групою приватних кредиторів.
Нагадаємо, кошти, про які йдеться, Україна отримала у грудні 2013 року, за президентства Віктора Януковича.
А наприкінці серпня поточного року приватні кредитори погодилися списати Україні 20% боргів.
 

Loner

Well-Known Member


Минула доба у зоні АТО пройшла повністю спокійно. Противник не застосовував зброю проти наших військових, не було випадків відкриття вогню і в районах лінії розмежування.
Про це .
Сили АТО, використовуючи перемир’я, проводять фортифікаційні роботи на лініях оборони та допомагають мешканцям Донбасу відновити регіон. Щоденно, на кожному напрямку, групи офіцерів цивільно-військового співробітництва вивчають нагальні проблеми населення та залучаючи кошти волонтерів, міжнародних благодійних організацій, державне фінансування відбудовують та ремонтують об’єкти інфраструктури.
Водночас за нашою оперативною інформацією на тимчасово окупованій території бойовики зі зброєю продовжують ділити сфери впливу. Так, нещодавно в житловому кварталі Донецька найманці влаштували справжній вуличний бій з використанням стрілецької зброї. Злочинці перекрили вулиці. Люди в камуфляжах і масках проводили обшуки мирних громадян без будь-яких пояснень.
 

Loner

Well-Known Member


Зміївська теплова електростанція (ТЕС) під Харковом відновила роботу після тривалої перерви, викликаної дефіцитом вугілля.
Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в держкомпанії "Центренерго".
"Зупинка Зміївської ТЕС у травні була викликана необхідністю накопичення вугілля на складі перед початком опалювального сезону. Станом на 9 жовтня об'єм вугільного складу доведено до 108 тис. тонн", - зазначили у відомстві.
Запаси вугілля щодня поповнюються.
"На шести енергоблоках проведено плановий ремонт. На завершальній стадії - ремонт ще на трьох енергоблоках. До кінця року всі заплановані обсяги робіт будуть виконані", - запевнили у відомстві.
Нагадаємо, 8 жовтня заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко пообіцяв на всеукраїнській селекторній нараді під керівництвом заступника міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, що Зміївська ТЕС почне роботу 9 жовтня, і що запасів вугілля вистачить на роботу до кінця року.
Як повідомляв Укрінформ, Зміївську ТЕС включили на період з 22 липня по 10 серпня у зв'язку з дефіцитом генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України, після чого знову вимкнули через відсутність палива.
Зміївська ТЕС входить у п'ятірку найбільших українських теплових електростанцій у складі "Центренерго".
 

Loner

Well-Known Member


У місті Тернівка Дніпропетровської області Служба безпеки України затримала члена терористичної організації «ДНР».
Як , 35-річний місцевий мешканець влітку 2015 року пройшов спеціальну підготовку у тренувальному таборі бойовиків на території анексованого Криму та брав активну участь у діяльності терористичної організації.
За завданням своїх кураторів він намагався сформувати «партизанський загін» для здійснення диверсій і терористичних актів на території Західного Донбасу. Також через російські соціальні мережі зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів, вів активну антиукраїнську агітацію.
 
Зверху