Военно-техническое обеспечение украинской армии.

d324co

Well-Known Member
РФ багато років перешкоджала Україні купувати снаряди – The Washington Post

Перед тим, як розв’язати війну проти України, Росія роками докладала прихованих зусиль, щоби не дати українській стороні закупати снаряди для артилерії у інших країнах. Про це повідомило видання The Washington Post.

«В Україні закінчуються запаси снарядів для більшості артилерійських систем, частково через таємну російську кампанію завад і диверсій протягом останніх восьми років, включно з підривами ключових складів боєприпасів у Східній Європі, які чиновники пов’язують з москвою», – зазначає видання.

Зокрема, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, яку цитує видання, Росія випускає понад 60 тис. снарядів на добу, що вдесятеро перевищує кількість з українського боку. Оскільки більшість української артилерії донедавна мала калібри старого радянського зразку – 122 мм і 152 мм, крім самої Росії та окремих країн у Східній Європі їх мало де можна дістати ще.

«Росія витратила роки зусиль, спрямованих проти українських та інші східноєвропейських складів і постачальників боєприпасів, перш ніж розпочати своє повномасштабне вторгнення в Україну наприкінці лютого. Росія також зробила інші кроки, щоби самій придбати боєприпаси або іншим чином перешкодити їх продажу Україні», – пише видання.

Повний текст читайте тут:

А хто заважав виробляти?
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Турчинов: Вже в 2018 році САУ "Богдана" готова була виконувати бойові завдання. ВIДЕО

Самохідна артилерійська установка "Богдана" 155 "натівського" калібру на 100% українського виробництва була готова виконувати бойові завдання вже у 2017-2018 році .
Як інформує , про це секретар РНБО України 2014-2019 років Олександр Турчинов, який перебуває на південному-сході в лавах ЗСУ.
За його словами, попри перспективність, вже влітку 2019 року проект був зупинений, "фінансування анульоване, а випробування заблоковані".
"В результаті, російське вторгнення в лютому 2022 року ми зустріли лише з одним зразком "Богдани", яка здатна ефективно знищувати ворога "натівськими" снарядами на відстані понад 40 кілометрів, а за своїми характеристиками не поступається іноземним зразкам", – сказав Турчинов, зазначивши, що сьогодні саме за ефективне знищення ворога на українському острові Зміїний Головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний подякував розробникам "Богдани".

Джерело:
Я вважаю - не потрібно пояснювати, чому саме літом 2019 була знищена можливість мати сучасні САУ ? і не кричати "росіяне нас вбивають, мають перевагу, подайте нам артилерії !!!
 

d324co

Well-Known Member
У нас тоже есть те самые "прапорщики"
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images



·
Знайомтеся - це 2С22 «Богдана». Повністю українська самохідна артилеристська система надвисокої точності з дальністю до 60 км. при стрільбі активно-реактивними снарядами. Створена під натівський калібр 155. Наші суперечки, чим же розгромили рашистів на Зміїному зупинив 30 червня Валерій Залужний повідомивши, що саме наша Богдана завдала вирішальних ударів під час 10-денної арт-атаки ворога на острові. Богдана, зокрема, знищила ворожий "Панцир" і ще багато чого. А відомі нам кадри, де Мирослав Гай дає команду "Вогонь!" - це якраз обстріл із Богдани ворожих позицій на Зміїному.
З такою навіть однією гаубицею ми вже не програємо. А її й однієї могло не бути. А могло й навпаки, бути аж 4000 одиниць. Але тоді б війни не було, десятків тисяч загиблих українців, знищених міст. От лише в 2019-му хтось проголосував за майбутню війну, а хтось, кого обрали, почав готувати країну... ні не до війни й оборони, а до здачі ворогу. І "Богдана" стала однієї з численних жертв зелених зрадників. Ще 7 серпня 2018 завершився секретний процес створення першого екземпляра гаубиці та пробних боєприпасів до неї й почалися випробування, а 10 серпня було ухвалене рішення про взяття її на озброєння ЗСУ. Далі йшли тривалі випробування, перевірки, оцінки виправлення похибок, які зазвичай у світі тривають роками. Але все закінчилося в восени 2019 року. Міноборони після приходу нового міністра саботувало процес на завершальній стадії, показавши, що державу новітні, тим більше натівські, озброєння не цікавлять. МО відмовилося замовляти на ДП "Артем" і постачати перші малі партії боєкомплекту для випробувань, переклавши це на виробника Богдани.
Далі було багато злочинних дій зеленської зрадницької влади, яка свідомо знищувала програму переозброєння ЗСУ. А стосовно Богдани, то після року саботажу з боку міністерства в 2020-му таки почали нові випробування, але з уже пройденого першого етапу (!!!), що було свідомим затягуванням часу, щоб не допустити запуску Богдани в серію до початку вторгнення, на яке багато хто в укрсучвладі дуже навіть сподівався.
Так сталося, що після початку масованого вторгнення в нас усе ще був лише 1 (прописом: один!) екземпляр однієї з найкращих у світі гаубиць калібру 155. І більше того, 25 лютого розробникам Богдани надійшов наказ знищити єдиний екземпляр установки. На щастя, як і з Стугнами, наказ не був виконаний. До речі, людина, яка зробила все можливе й неможливе для знищення української оборонки, улюбленець Zеленського Гусєв досі не арештований і очолює Укроборонпром! А проти Пашинського та Тетяни Чорновол, які рятували від гусєвської диверсії наші озброєння, феесбешний придаток ДБР повідкривав купу кримінальних проваджень.
Це ми розглянули те, чому досі маємо тільки один екземпляр, а якби слуги Zеленського й путіна досягли свого, то не мали б жодного. А тепер про ті 4 тисячі Богдан. 4 тисячі - це виключно арифметичне порівняння. Стільки нам не було б потрібно.В цілій армії США на озброєнні десь із 2,5 тис. артустановок калібру 155. Маємо озвучену з нашої опи цифру максимальної потреби в 1000 гаубиць 155-го калібру. Про це заявляв дехто Подоляк і був жорстко критикований, як в Україні Даніловим, так і в США, бо хотєлкі на чужу доброчинність треба стримувати. Особливо, коли ти міг усе це мати власне, а в світу просити лише снарядів підкинути.
Я тут використаю чужі розрахунки, тому, якщо десь трохи плюс/мінус, не чіпайтеся, основне, що порядок чисел вірний. Отже, на вимогу Zеленського з бюджету було в різний спосіб вилучено й закатано в асфальт понад $14 мільярдів. А 2С22 «Богдана» коштувала б $3,5 мільйона при поодиночному виготовленні. У великій партії ціна могла б знизитися і вдвічі. Але беремо максимум, ділимо й отримуємо 4000 надефективних гаубиць світового рівня й натівського стандарту. Навіть 500 Богдан у наших військах стримали б путлєра й війни б просто не було. Але ж "тоді не вдалося б будувати дороги", точніше - красти на великому крадівництві до 50% загальної суми, а це десь із $6-7 мільярдів на оманських рахунках. А те, що за це своїми життями зрештою заплатять до ста тисяч убитих українців, їм байдуже - не їхні ж діти воюють та під обстрілами гинуть...
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Глава Минобороны ФРГ сообщила об отказе поставлять Украине бронетранспортеры Fuchs, сославшись на интересы безопасности страны, tagesschau.de.

"Мы поддерживаем Украину всем, чем возможно и подотчетно. Но мы должны обеспечить способность Германии защитить себя", – заявила министр.


Она пояснила, что это было бы безответственно "разграблять запасы Буднесвера" в это непростое время.

Ранее инспектор Бундесвера, генерал Эберхард Цорн также заявил о невозможности поставок бронетранспортеров Fuchs Украине.
 

d324co

Well-Known Member
О реальных поставках оружия в Украину и о "лендлизе"

You must be registered for see medias

You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Міноборони Іспанії дозволило передати Україні танки Leopard і БТР М113, - Infodefensa


Іспанія готова до переговорів щодо передачі Україні до 10 танків Leopard 2A4 та 20 бронетранспортерів М113.
Про це джерела повідомили виданню , інформує із посиланням на .
Так, Міністерство оборони Іспанії дало зелене світло на передачу Україні танків і БТР. Наразі країна вивчає оптимальні шляхи для передачі озброєння як такої, оскільки отримала численні звернення від української влади про допомогу у боротьбі з російською агресією.
Після того, як Leopard 2A4 і M113 стануть власністю України, український уряд має профінансувати їх оновлення та модернізацію на території Іспанії за кошти Європейського фонду миру Європейського союзу. Для цього потрібно буде укласти контракт з іспанськими компаніями. Останнім етапом стане переміщення танків на територію України. Ця процедура попередньо може тривати до кінця цього року.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
 

d324co

Well-Known Member
Ракет для HIMARS високої дальності – не буде: США відхилило запит на передачу ракет Україні
США не надаватимуть Україні ракети ATACMS дальністю 300 км для РСЗВ HIMARS.

Про це заявив помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на безпековому форумі Аспенського інституту.
У Байдена утримуються від передачі Україні безпілотників – WSJ

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена поки що утримується від доставлення Україні бойові безпілотники великого радіусу дії. Там побоюються, що дрон і його високочутливі технології можуть опинитися в російських окупантів.
 
Зверху