Военно-техническое обеспечение украинской армии.

d324co

Well-Known Member
Американский сухогруз Ocean Glory доставил в порт Одессы военное снаряжение и армейские внедорожники Humvee. Об этом в четверг сообщило местное издание "Думская".

You must be registered for see images

Как отметило издание, сухогруз Ocean Glory под американским флагом зашел вечером в среду в одесский порт. По информации "Думской", судно доставило на Украину около 350 тонн военного снаряжения, в частности 35 армейских внедорожников Humvee. Ожидается, что разгрузка завершится в пятницу.
 

goool

Well-Known Member
Дикий випадок, коли нетверезий офіцер на евроблясі протаранив український винищувач МіГ-29, став резонансим у Міноборони і політичних колах.
You must be registered for see images attach

 

d324co

Well-Known Member
07:51 22.04.2021
В Україну за останні дні прибуло ще не менше трьох військово-транспортних літаків НАТО
Щонайменше три військово-транспортні літаки ВПС США, Британії та Канади за останні три дні прибули до України, випливає з даних західних авіаспостерігачів, які відстежили їх маршрут за сигналами бортових транспондерів.
До Києва з американської бази в німецькому місті Штутгарт, де розміщується штаб Європейського командування збройних сил США здійснив політ військово-транспортний літак C-130J Hercules, а з Великої Британії - BАe 146-200. Ще один важкий транспортник C-17 Globemaster III ВПС Канади після трансатлантичного перельоту здійснив посадку у Львові.
Крім того, був також зафіксований політ з США до Львова літака компанії Omni Air International, яка надає чартерні послуги Пентагону.
Сподіваюсь, вони не печеньки привезли, або наколоті апельсини, а щось залізне )))
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

26.04.21 20:16
В/ч А2724, яка займається аеророзвідкою, розформовують

Частина підрозділу перейде в підпорядкування командуванню Об'єднаних сил, а частина стане науковим складом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації.
Про це повідомляє з посиланням на Фейсбук-сторінку громадської
"Підрозділи, які здійснюють підтримку системи відеоспостереження, передано в Командування Об'єднаних Сил.
Команда, яка здійснює розробку і підтримку здатності ситуаційної обізнаності, а саме системи "Дельта", в повному складі переведена в Науково-дослідне управління перспектив розвитку інформаційних систем наукового центру зв'язку та інформатизації Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.
Команда лабораторії з розробки БПЛА переведена в науково-дослідну лабораторію того ж наукового центру Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут", - сказано в повідомленні.
Читайте також:
В організації пообіцяли, що будуть продовжувати розвиток і підтримку всіх розпочатих проєктів.
"Наша позиція щодо подій з військовою частиною А2724 є незмінною, і ми не поділяємо поглядів керівництва ЗСУ на процес трансформації та шляхи, якими вона відбувається, особливо, з огляду на той факт, що рішення приймалися без узгодження з тими, хто це створював", - додали в "аеророзвідці".
Найближчим часом аеророзвідники планують укласти меморандум про співпрацю з керівництвом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.


 

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕ-мародери нормально "прібарахлілісь"


Ідея купити старі чехословацькі гармати на колесах - DANA M2 з коротким стволом, радянського 152-го (мм) калібру, із відсутнім боєкомплектом - не виглядала переконливою, допоки "гавно", , або ЗЕ-команда (повний синонім) не побачила перспективу доларів.
Для більшості, ця ініціатива МОУ продовжує виглядати шкідливою, адже центральним критерієм успіху в артилерійський дуелі - є дальність стрільби. За цим критерієм DANA M2 не тільки не відповідає стандартам НАТО, а й є гіршою за - 18 км у DANA проти 40 км, які потрібні.
Дальність пострілу гармати визначається довжиною ствола, а ствол у DANA M2 – короткий ( ). Модифікація DANA - M2, яку парять Україні, не стоїть на озброєнні жодної країни НАТО. Наша держава може стати експлуатантом озброєння, яке в сучасних умовах не забезпечить ані стримування, ані дієву протидію ворожій агресії.
Миронюк з Єрмаком вирішили, що замилювати очі суспільство будуть, як завжди, - відосиками. На відміну від афери зі старими радянськими снарядами ( ), де відосики знімало тільки Міноборони, - завдання ліпити із старого чеського мотлоху - було проплачено YouTube блогерам, які за гроші готові навіть "із огидного пацюка зробити пухнастого хом’ячка".
За останній тиждень, український YouTube буквально засрали хвалебними відосиками про - DANA 2M.

Із поінформованих джерел відомо, що за хвалебний відосик замовник платить від 5 до 20 тисяч доларів, в залежності від розкрученості каналу, плюс - окремий бюджет на просування! Грузите апельсины бочками!
Рівень мотивації Міноборони вкрасти на закупівлі DANA 2M настільки високий, що вони переконали Кабмін внести зміни до Порядку постачання ЗСУ озброєння і військової техніки ( із змінами, чинними з 03.03.2021).
Внесені зміни дозволяють корупціонерам з МОУ не тільки купувати з-за кордоном техніку, яка знята з озброєння, а й навіть ту, яка ніколи не була на озброєнні в країні-постачальнику!
Із Збройних Сил України роблять склад іноземного металобрухту й непотрібу. Нижче витяг із згаданої постанови.

Мені соромно за наше Міноборони, яке використовує техніки SMM (Social Media Marketing – просування в соцмережах), для забезпечення своїх корупційних інтересів.
Огидно, що ми самі створюємо приводи для російській пропаганді глузувати з нас, а західним партнерам тупити очі, коли російські дипломати нагадають образливі висловлювання Путіна про Україну.
p.s. як ставляться до САУ DANA в Чехії - в повідомленні Міноборони Чехії цитованому нижче ( ).
04 червня 2020 року під час візиту до 13-го артилерійського полку в м. Jincích, міністр оборони Чехії пан Lubomír Metnar підтвердив, що міністерство має намір придбати 155-мм "CAESAR".
"Нашій армії потрібні нові гармати, це один з чотирьох поточних проектів стратегічної модернізації. Гаубицям DANA виповнилося 40 років, дальність ураження цими гарматами в двічі менша ніж по стандартах Альянсу, а деякі з них на даний момент в загалі недієздатні", - сказав у зв'язку з цим міністр оборони Чехії.
"У війнах двадцять першого століття той, перемагає той хто має кращу інформацію, стріляє далі і бачить більше. Саме це чітко виконує ця нова артилерійська технологія", - зазначив Начальник Генерального штабу збройних сил Чехії генерал армії Aleš Opata, додаючи, що нові гармати повинні прослужити в армії ще тридцять років.
За словами командиру 13-го артилерійського полку полковника gšt. Milana Kaliny, із 48 одиниць vz.77 "Дана", що є в розпорядженні полку - 8 непрацездатні, решту утримувати в функціональному стані - складно та витратно.
Дії МО та Генштабу справді нагадують поведінку імпотентів. В даному випадку імпотентів від нацбезпеки. Вкрасти гроші, щоби мати можливість придбати собі трохи медійної віагри. Розрекламувати себе в якості героя-коханця та затягнути когось в ліжко. Побути халіфом на годину!
Але реалії життя візьмуть своє. Настане ранок. Дія стимуляторами швидко спливе. Задоволення ніхто не отримає. Зате нефункціональні стволи залишаться з нами! З нами назавжди! Будемо рішуче трясти ними перед Путіним, як якісь пришалепкуваті ексгебіціоністи. Як не злякається, то зі сміху помре!
 

arnisumy

Well-Known Member
25.05.21 14:16
Минобороны возобновило списание и продажу избыточной военной техники

Министерство обороны возобновило реализацию избыточной военной техники, которая была приостановлена с 2016 года.
Об этом на брифинге сообщил и.о. начальника Главного управления имущества и ресурсов Министерства обороны Руслан Нетребко, передает Укринформ.
По его словам, возобновлена работа по отчуждению избыточного движимого военного имущества, чего не делалось с 2016 по 2019 годы.
"С целью высвобождения военных частей ВСУ, в первую очередь из частей задействованных для выполнения задач в зоне проведения операции Объединенных Сил, организован перевод в низшую категорию, разборка и списание с учета избыточного военного имущества. Полученные от разборки продукты утилизации – металлолом и пригодные для дальнейшего использования узлы и агрегаты – оприходованы и переданы на реализацию", – рассказал Нетребко.
 

arnisumy

Well-Known Member
зе-підори, а хто ж це заробляє на війні?

10.06.21 11:30
Підмочений порох та іржаві капсулі. Хто заробляє на пострілах для "Рапіри"?

Автор: Олександр Сурков
Попри те, що час "танкових кулаків" вже минув, російські панцерники все ще залишаються реальною загрозою для української армії на полі бою. Чим можемо відповісти? В нас уже є американські "Джавеліни" та власна протитанкова система "Стугна". Але Міністерство оборони вперто продовжує "розвивати" пострадянські гармати "Рапіра" і закупає для них за кордоном снаряди. Мало того, що старі радянські, ще й браковані. Редакція отримала з різних джерел документи, що підтверджують версію про ознаки масштабної корупції в цих закупках.
Про це пише Олександр Сурков, головний редактор видання
Усе почалося з того, що в грудні 2020 року Державна Компанія "Укрспецекспорт" 2000 артилерійських боєприпасів калібру 100 мм для 100-мм протитанкової пушки МТ-12 УОФ12.
Протитанкова гармата МТ-12 – це і є та сама "Рапіра", застаріла буксована система радянської ідеології. Безумовно, під час війни, яку ми ведемо, обирати не доводиться, а таких гармат нам дісталося в спадщину від СРСР доволі багато. Проблема в тому, що таких снарядів на складах майже не залишилося, а власного їх виробництва Україна не має, тому вимушена закупати цей боєприпас у східній Європі, де ще залишилися запаси після виходу радянських окупаційних контингентів у 1989 – 1991 роках минулого сторіччя. Відповідно, снаряди, що були придбані, марковані 1986-88 роками виробництва.
Бізнес, нічого особистого…
В березні цього 2021 року вибухнув скандал. Народний депутат Бондар про те, що Міноборони закупило в Європі списані радянські боєприпаси 35-річної давності, які не відповідають вимогам безпеки та не підлягають закупівлі як небезпечні й неефективні.
За даними Бондаря, 19.10.2020 року між МО України та ДП "Укрспецекспорт" укладено державний контракт № 403/1/20/74 на постачання 5000 пострілів УОФ12 за ціною, еквівалентною 760 євро за штуку. Загальна вартість сягнула 126,5 млн грн. Як постачальника вказано Czech Defense Systems a.s. Збитки бюджету, за даними депутата, становлять 48,28 млн грн.
Справа в тому, що за таку ціну можна купити нові постріли навіть більших калібрів, наприклад, для гаубиці "Акація", тому ціна 35-ти річного боєприпасу, списаного зі складів зберігання в Болгарії, не могла не привернути увагу.
Те, що питання закупівлі в Болгарії пострілів для "Рапіри", виготовлених 35 років тому в СРСР через чеську "прокладку", є питанням чутливим для Міністерства оборони України стало зрозуміло одразу після виходу на офіційному сайті МОУ статті з дивною для державного ресурсу назвою: " "
Обґрунтовуючи завищення ціни, МОУ стверджує, що постріли УОФ12 було відремонтовані "із заміною всіх порохів та пороховмісних складових". Однак це не відповідає стану речей.
На фото – "показові випробування" нібито цієї самої партії пострілів, на які не були допущені незалежні експерти та ЗМІ – тільки відомчий ресурс…
Підмочений порох Міноборони
Пороха у цієї партії, вірогідно, ніхто не міняв, і тому для перевірки безпечності використання старих пострілів невизначеної якості, заступник Міністра оборони О.Миронюк (який, за даними від поінформованого джерела є основним ідеологом та куратором цієї закупівлі) вже після порушення кримінального впровадження наказав перевірити їх окремим дорученням від 07.05.2021 №6721/з.
За розпорядженням від 26.05.2021 №735/2/1459 тимчасово виконуючого обов’язки начальника Центрального управління засобами ураження Озброєння Командування Сил Логістики ЗСУ було проведене лабораторне випробування порохів в центрі контролю якості боєприпасів во А2192 (смт Городок, Житомирська область).
Тут і викрилися факти, які мають всі ознаки скоєння злочину. Справа в тім, що вірогідно для приховування віку та якості боєприпасів, певні "невизначені особи" вирішили поставити нові підривники (старі розвалилися від іржі), пофарбувати снаряди, зробити нову тару й нові ярлики маркування і таким чином видати неробочі старі боєприпаси за "майже нові".
Прорахувалися фігуранти в тому, що СРСР робив УОФ12 із внутрішнім дублюючим ярликом, а його замінити забули.

Таким чином, постріли, які Міністерство оборони називає "фактично новими" є – фактично старими, детальні висновки лабораторії в таблиці.

Фальсифікацію було викрито завдяки з одного боку необізнаності виконавців цих дій в особливостях радянського маркування, з іншого боку – чесній та принциповій позиції працівників лабораторії, які у звіті від 02.06.2021 з вихідним № 2323 описали все як є.

Експерт, якого ми залучили до оцінки цих документів, прокоментував це так:
"Припускаю, що співробітники лабораторії були настільки шоковані побаченим, що вирішили не коментувати маркування балістичного нітродіглікольового пороху 3-ї групи калорійності – ДГ-3 13/1 5/68, у складі в УОФ 12. Маркування свідчить, що це порох було виготовлено – в 1968 (!) році.
В звіті є ще багато чого цікавого, але, як на мій погляд, ознаки злочину підроблення з метою фальсифікації мають повне підтвердження, та вочевидь, ці боєприпаси не можуть коштувати того, що за них заплатило МОУ за безпосереднім контролем заступника міністра О.Миронюка.
 

arnisumy

Well-Known Member
Скільки ж насправді коштує те, що МОУ придбало як "нове"?
Власником цих пострілів було Міністерство оборони Болгарії, яке зняло їх з експлуатації, та реалізовувало на ринку, як надлишкове майно,по залишковій вартості протягом 2004-2017 рр.
У вересні 2017 року, MSM MARTIN S.R.O надіслало декілька пропозицій ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" щодо постачання МОУ 100 мм пострілів за імпортом, які пройшли ремонт в 2016-2017 рр. за ціною орієнтовно – 440 доларів США за одиницю.

27 вересня 2017 року відповідні пропозиції були скеровані керівництвом ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" тво директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ Шостаку В.Г для розгляду та прийняття рішення щодо можливої закупівлі для забезпечення ЗСУ.

На початку 2018 року, пропозицію закупівлі 100 мм пострілів за ціною орієнтовно 440 доларів було опрацьовано й відхилено у зв’язку з тим, що постріли не відповідають чинним вимогам по якості, року виготовлення, терміну придатності та іншим стандартам, зокрема тим, що вказаних в ГОСТ "Общие технические требования к боеприпасам".
Але у 2020 році, той самий Шостака В.Г. погоджує закупівлю тих самих 100 мм пострілів, нібито відремонтованих компанією MSM MARTIN S.R.O в 2016-2017 рр., вже за ціною 900 доларів США (26 983,73 грн) через транзитну компанію – Czech Defense Systems a.s..Обидві компанії – пов’язані, мають одного й того самого власника – Czechoslovak Group (Чехія), відповідна інформація розміщена , дивіться також відео .

Міністерство оборони стверджує, що партія пострілів, закуплена в 2020 році, відрізняється від партії, що пропонувалася вдвічі дешевше в 2017 році. Але це не відповідає фактам.Перед тим, як товар оборонного призначення потрапляє в державне оборонне замовлення (ДОЗ), він обов’язково має бути включеним після перевірки характеристик, наказом . Так от – ті самі постріли для "Рапіри", що Міноборони називає "іншими" по 900 доларів, були включені в реєстр ще у 2017 році, коли їх власне і пропонували, але по 440 доларів. Вочевидь, що постріли "вироблені у 2020 році" не можна б було включити в Реєстр у 2017 році. Нижче витяг із протоколу засідання комісії МОУ під головуванням того самого Шостак В.Г. по розгляду пропозицій від 11.06.2020 р.

Замість постскріптуму
Вже перед виходом цього матеріалу, редакція отримала копію відповіді Мінекономіки, яка може свідчити про те, що ті постріли, які МОУ купило від Czech Defense Systems (Чехії) в 2021 році, як "нові", або відреставровані насправді є пострілами списаними зі складів зберігання в Болгарії, та саме тими, які пропонувала компанія "EMCO Ltd.", Болгарія через кіпрський офшор "Stevena Trading Limited" ще в 2016-2017 рр. за ціною вдвічі нижче. Але тоді МОУ тоді відмовилося, бо "якість викликала питання"…
Таким чином масштабні зловживання в процесі закупівель вкрай необхідних ЗСУ боєприпасів, про що говорив депутат Бондар знаходять фактичні та документальні підтвердження. Редакція сподівається що НАБУ вже розглядає наведені документи та надасть цим діям кваліфікацію відповідно до статей Кримінального Кодексу України.
Олександр Сурков,
 

goool

Well-Known Member
В Украине будут производить патроны: канадцы подтвердили партнерство с Укроборонпромом

  • В Украине нет полного цикла производства боеприпасов, а единственный завод по изготовлению патронов остался в оккупированном Луганске. 1 июня 2021 года Укроборонпром и ГАХК "Артем" подписали с канадскими партнерами меморандум о сотрудничестве в вопросах производства боеприпасов к стрелковому оружию.
 
Зверху