Военно-техническое обеспечение украинской армии.

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕ-підори і тут "кінець епохи бідності" влаштували, ... мерзота!

You must be registered for see medias

П.С. походу сухпаї "шоколадного багиги" пішли на фінансування "охфісу" ЗЕ-у@банів?
 
  • Like
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕ-мародери приступили до "оптимізації надлишкового майна":

17.09.20 14:11
Генштаб ЗСУ купує подарункові ручки Parker із позолотою за 9 тис. грн, - "Наші гроші". ФОТО
Фінансове управління Генерального штабу Збройних Сил України 8 вересня за результатами тендеру повідомило про намір укласти договір з ТОВ "Май-час" про закупівлю подарункових ручок на 308 тис. грн.
Про це з посиланням на " " повідомляють " ", передає .
Загалом планують закупити 80 подарункових ручок: 58 штук - із гравіюванням "Від Начальника Генерального Штабу Збройних Сил України" в подарунковому футлярі з емблемою Генштабу ЗСУ з дворічною гарантією та 22 штуки - із зображенням тризуба у футлярі.
Найдорожчими є десять ручок Parker Sonnet 17 Matte Black Lacquer GT FP F 84 811 з корпусом із лакованої латуні та позолоченою кліпсою і золотим пером із чеканним візерунком по 8760 грн. На сайті ексклюзивного дистриб’ютора виробника Parker в Україні такі ручки продаються без гравіювання у фірмовій коробці по 6105 грн.

Читайте на "Цензор.НЕТ":
Також купили двадцять ручок Waterman Perspective Black GT із корпусом з лакованої латуні та позолоченими деталями, в тому числі кліпсою, по 6870 грн. Із них десять будуть типу ролер і десять перового типу. На ринку такі ручки-ролери продаються без гравіювання у фірмовій коробці по 5167–5168 грн, а перові ручки – по 5748 грн.


Крім того, ще десять латунних ручок Parker IM 17 Black GT FP F 22011 замовили по 2940 грн,десять латунних ручок Parker Urban 17 Muted Black GT RB 30022 – по 2940 грн,десять латунних ручок Parker IM 17 Black GT RB 22022 – по 2340 грн і 22 сталеві ручки Parker Jotter 17 SS GT BP Тризуб 16032-TR3 – по 672 грн. Усі вони з позолотою деталей.
Єдиним конкурентом була ФОП Чалкова Людмила Михайлівна із Києва, до того ж ніхто не знижував ціну під час аукціону. Тому формальна економія становить лише 1%.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Столичною фірмою "Май-Час" володіє та керує киянин Віктор Кравець.
Загалом із 2009 року переможець отримав державних підрядів на 5,5 млн грн.
 

d324co

Well-Known Member
Якби гроші вклали в ремонт літака, а не в золоті ручки...

 

d324co

Well-Known Member

Це як? Відмовитись від гармат, танків, літаків? На яку кількість війська вистачить зробленого в Україні?

Хіба що так:
 
  • Haha
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
Скільки часу пройшло і перші вісім ????
 
  • Haha
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
Отримані від США кораблі планують озброїти радянськими торпедами, які чекали утилізації
УКРАЇНА 08/11/2020

ВМСУ розробили плани з модернізації та озброєння патрульних катерів типу Island, які передали Україні Сполучені Штати. Зокрема йдеться про встановлення на них торпедних апаратів з радянськими торпедами СЕТ-72, які на складах чекали на утилізацію.
Про такі плани ВМСУ стало відомо журналістами одеського видання . Йдеться про модернізацію двох катерів Island «Слов’янськ» та «Старобільськ». Їх вже оснастили гарматами 2М-3М, розробленими ще 70 років тому – військові кажуть, що це тимчасово. Штаб ВМСУ десять місяців роздумував над проектом подальшої модернізації, після чого видав кілька варіантів. Один з них передбачає установку на катери бойової інформаційної системи управління зброєю «Контур» виробництва української компанії. Крім того, за даними «Думської», на «Слов’янськ» і «Старобільськ» збираються встановити 400-мм торпедні апарати з торпедами СЕТ-72 радянського виробництва.

Військові експерти розкритикували такий проект модернізації, вказавши, що встановлення «Контура» викличе потребу у новій модернізації цієї системи для сумісності з протоколами НАТО та з іншими катерами ВМС України, які будуть надходити з США та інших країн з оригінальним обладнанням. Як вказав один із експертів, набагато простіше було б поставити систему, отриману від НАТО у вигляді військової допомоги, але чомусь така пропозиція відкидається.
Що стосується торпед СЕТ-72, то ця зброя 70-х років майже тридцять років чекає на утилізацію, бо її випробування закінчилися вкрай невдало – на навчаннях було випущено близько 20 торпед, і жодна з них не показала проектних параметрів (дальність 8 км, швидкість 40 вузлів, глибина ходу – до 450 метрів). Із 1992 року їх жодного разу не використовувалися навіть під час навчань
 

Loner

Well-Known Member
С 2021 украинская армия может вернуться к старой системе питания: опубликован документ

9.11.2020

С 2021 украинская армия может вернуться к старой системе питания с неудовлетворительным качеством продуктов.
Об этом в своем Telegram сообщил народный депутат фракции "Европейская Солидарность" Алексей Гончаренко.
"Неудовлетворительные условия хранения продуктов, претензии к качеству пищи, запущенность объектов продслужбы военных частей, которые были переданы в аренду коммерческим фирмам, которые фактически невозможно контролировать стали причиной реформы системы питания в 2015 году. Теперь это все может вернуться ", - написал Гончаренко.
Он привел документ - постановление правительства № 1042 от 21 октября 2020 года, которым внесены изменения в постановление от № 1026 от 28 декабря 2016 года, которая позволяет закупать не только продукцию для армии на аутсорс, но и закупку всей услуги, как это было в 2008 -2015 годах.
 
Зверху