Война...

d324co

Well-Known Member
это те, которые пообещали?
Это те, которыми они сами пользуются и передавать даже не обещали. Вы же не забыли, сколько войск НАТО переброшено в приграничные районы.

Харьков оценил - вполне себе очень даже ничего
Вы не обратили внимание на процент сбития ракет ПВО Одессы по сравнению с Харьковом? Этот процент сильно от операторов зависит.

Да и вообще разве "передача" какого либо оружия бульбасы, без передачи ему яиц и права хоть пернуть без команды - хоть что нибудь меняет в балансе раша/ НАТО ????
Что этих искандеров не было на территории бульбостана, только не "переданных" ??
 

Билли Бонс

Well-Known Member
нахожусь в Харькове с 24.03
Насчет процента - сильно еще зависит от места пуска.В случае с Харьковом,он совсем рядом,что создает трудности для работы ПВО
 

d324co

Well-Known Member
Влупили ракетами Х-22, досить старими по сусідньому об'єкті, але "високоточна зброя" це 300-500 метрів похибки. В них, насамперед, наведення ведеться на точку, яка здійснює радіовипромінювання. А це базові станції, та велика кількість мобільних телефонів. Просто на час тривоги вимикайте станції в тих ТЦ, які потенціально знаходяться поряд чогось.
А заклики вигнати народ зовні, щоб стояли під ТЦ на відкритому просторі...
З якого *я буря може навестись на випромінювання БС? В неї інерційна система управління, за 60 км до цілі вмикається активна радіолокаційна головка, яка шукає радіолокаційно-контрастний об'єкт на фоні моря. Тобто в данному випадку вона взагалі не могла навестись, або йшла ще на інерційному управлінні і врізалась у високу будівлю. Або то взагалі не буря була, бо в ній овер 600 кг БЧ, руйнування повинно було бути незрівнянно більше
 

VIB

vib : bash
Модератор
З якого *я буря може навестись на випромінювання БС? В неї інерційна система управління
Інерційна система лише в деяких модифікаціях, дивіться посилання вище. Частина ракет наводиться на радіоконтрастний об'єкт, яким цілком може бути і базова станція. На час розробки таких ракет подібні об'єкти були відсутні в природі, то ж цілком прийнятно було допустити, що все що фонить в певному діапазоні - РЛС.
Друге попадання - стадіон, де теж потенційно можливе велике скупчення людей і відповідна потужність БС. Але це так, здогадки...
 

d324co

Well-Known Member
Інерційна система лише в деяких модифікаціях, дивіться посилання вище. Частина ракет наводиться на радіоконтрастний об'єкт, яким цілком може бути і базова станція. На час розробки таких ракет подібні об'єкти були відсутні в природі, то ж цілком прийнятно було допустити, що все що фонить в певному діапазоні - РЛС.
Друге попадання - стадіон, де теж потенційно можливе велике скупчення людей і відповідна потужність БС. Але це так, здогадки...
В системі наведення не бува здогадок.
Буря розроблялась як засіб знищення великих кораблів в безбрежному океані без необхідності заходити в їх зону ППО.
Саме тому подвійна система наведення - на першому етапі інерційна (бо на великій відстані рлс головки самонаведення неспроможна побачити ціль), на другому, десь за 60 км до цілі - активна радіолокаційна.
АЛЕ, головка радіолокаційного самонаведення реагує тільки на СВІЙ сигнал, відбитий від цілі. Свій по частоті, фазі, модуляції... Бо, інакше, вона ніколи не розрізнить корисний сигнал в хаосі радіошумів... На статичні сигнали, тим паче сигнали інших диапазонів вона не реагує!!!
Можливо Ви плутаєте з головками наведення антирадарних ракет, які летять на джерела випромінення, або з полуактивними системами наведення, які наводяться на ціль, підсвічену зовнішнім локатором супроводження.

До речі, інерційна система наведення Бурі моє КВО десь 5км.
При використанні проти наземних цілей в Сирії росіяни діяли за принципом - "куди поцілили, там і був штаб терористів"
 

d324co

Well-Known Member
Міноборони РФ визнало ракетний удар по Кременчуку
15 хвилин тому
You must be registered for see images

Внаслідок ракетного удару загинули цивільні жителі – відвідувачі торговельного центру

Міністерство оборони Росії майже за добу визнало, що ракетний удар по місту Кременчук у Полтавській області України, внаслідок якого загинули цивільні жителі – відвідувачі торговельного центру – завдали російські військові.
При цьому у російського Міноборони стверджується, що удар був завданий «високоточною зброєю» по військовому об’єкту: «ангарах із озброєнням і боєприпасами, що надійшли від США і європейських країн в районі Кременчуцького заводу дорожніх машин».
Удар у повідомленні двічі названий «високоточним», при цьому стверджується, що «детонація боєприпасів до західної зброї викликала пожежу в розташованому поряд з територією заводу торговому центрі, що не функціонував». Про жертв серед цивільних жителів у повідомленні не йдеться.
You must be registered for see images

Рятувальники продовжуть роботу на місці удару по ТРЦ у Кременчуку
Кременчуцький завод дорожніх машин дійсно розташований неподалік торгового центру. Чому центр названий таким, що не функціонував – неясно.
За повідомленнями влади України й очевидців, центр був відкритий і працював у звичайному режимі. За попередніми повідомленнями, у момент удару там могло бути близько тисячі людей; згодом, однак, повідомляли, що багато відвідувачів все ж таки встигли залишити ТРЦ до удару – через сигнал повітряної тривоги.
Внаслідок ракетного удару торговий центр згорів практично повністю. Триває розбір завалів. Станом на ранок 28 червня відомо про , 36 людей вважають зниклими безвісти, десятки поранені. Українська влада називає удар по торговому центру терактом і воєнним злочином.
 

d324co

Well-Known Member
До речі, вже визнають, що удар таки був по заводу

Обстріл Кременчуга. Друга ракета окупантів поцілила у завод — Суспільне
28.06.2022, 16:02

You must be registered for see images

Друга ракета у Кременчуці 27 червня влучила у Кредмаш (Фото: Суспільне Полтава)

Одна із двох російських ракет 27 червня влучила на територію Кременчуцького заводу дорожніх машин ("Кредмаш"). Про це Суспільному голова наглядової ради установи Микола Данилейко.
За його словами, частково зруйнована інфраструктура заводу.
 

d324co

Well-Known Member
Обстріл ТЦ у Кременчуку: прокуратура розслідує службову недбалість
— ВІВТОРОК, 28 ЧЕРВНЯ 2022, 15:57
You must be registered for see images


ФОТО ПОЛТАВСЬКОЇ ПРОКУРАТУРИ
Прокуратура перевірить дії службових осіб торговельного центру "Амстор" у Кременчуку, які не забезпечили евакуацію під час ракетного удару.
Джерело:

Дослівно ОГП: "За процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)".

Деталі: Повідомляється, що під час слідства перевірятимуть дії службовців кременчуцького торговельного центру щодо вжиття ними заходів із цивільного захисту працівників та відвідувачів центру, зруйнованого під час ракетного удару ворога.
Передісторія:
  • 27 червня росіяни завдали ударів двома ракетами по Кременчуку, влучили у результаті чого загинули
  • Після ракетного удару росіян по ТЦ Кременчука понад 40 заяв від громадян про зникнення їхніх рідних.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що могли загинути дуже багато людей, але багато відвідувачів з торгового центру перед тим, як туди влучили ракети.
  • Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що злочин росіян, які завдали удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуку, тому важливо документувати цю справу за стандартами міжнародного гуманітарного права.
 
Зверху