Война...

arnisumy

Well-Known Member
Кібератака: в роботі "Приватбанку" та "Ощадбанку" стався збій, сайти Міноборони та ЗСУ не працюють

Ввечері 15 лютого клієнти державних "Приватбанку" та "Ощадбанку" повідомлють про збої в роботі сервісів. Також не вікриваються сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підтвердив, що це кібератака.
Про це повідомляє .
Так, при спробі відкрити з’являється напис "сайт знаходиться на технічому обслуговуванні". Сайт ЗСУ .
Міноборони , що офіційний веб-портал міністерства "зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду". Зараз ведуться роботи з відновлення його функціонування.
На збої скражаться клієнти "Ощадбанку" та "Приватбанку". За словами клієнтів "Ощадбанку", банкомати та термінали не працюють, з карток не можна зняти та зарахувати на них гроші.
В установі заявили, що вже "усувають неполадки".
"Ощадбанк виконує перевірку систем і підключає додаткові сервери, тому деякі наші сервіси можуть тимчасово працювати в обмеженому режимі. Просимо вибачення за можливі незручності. Ми наполегливо працюємо над тим, щоб для всіх користувачів наші сервіси працювали безперебійно", – повідомила пресслужба банку агентству .
Клієнти "ПриватБанку" також пишуть у соцмережах про перебої, зокрема, проблеми із завантаженням додатку "Приват24" та переказами. Речник банку Олег Серга запевнив , що проблеми вже вирішені.
"Були тимчасові проблеми, пов'язані з перебоями зв'язку в тому ж Приват24 , але ці проблеми вже вирішені. Зараз (станом на 18-ту годину. - Ред.) "Приват24" працює у більшості клієнтів", - сказав Серга.
Він також розповів, що в нього немає деталізованої інформації, чи йдеться у цьому випадку про DDoS-атаку.
"Я чекаю на коментарі від фахівців з інформаційної безпеки. Вони можуть визначити, чи було намагання DDoS-атаки", — сказав представник "Приватбанку".
Урядовий підтвердив, що протягом останніх годин "ПриватБанк" перебуває під масованою DdоS-атакою, але запевняє: жодної загрози для коштів вкладників немає.
"Кібератака стосується виключно додатку Приват24. Решта фінансових операцій виконуються у нормальному режимі", ㅡ кажуть у Центрі. У роботі "Ощадбанку" також спостерігаються збої, зокрема не працює інтернет-банкінг.
повідомляє з посиланням на джерела в уряді та правоохоронних органах, що збої - результат потужної хакерської атаки, що почалася о 15:00.
Джерело:
 

VIB

vib : bash
Модератор
Кібератака: в роботі "Приватбанку" та "Ощадбанку" стався збій, сайти Міноборони та ЗСУ не працюють

Джерело:
Та яка кібератака - просто перед датою можливого вторгнення триває перенос критичних сервісів у більш безпечне місце, це неприємно, але приводу для паніки немає.
 

arnisumy

Well-Known Member
Фахівці докладають усіх зусиль для локалізації кібератак, - Держспецзв'язку

Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки докладає всіх необхідних зусиль для протидії та локалізації кібератак, яких зазнали сайти держустанов і сервіси держбанків у вівторок.
Про це повідомляє , інформує .
"Починаючи з другої половини дня 15 лютого 2022 року спостерігається потужна DDOS-атака на низку інформаційних ресурсів України. Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів ПриватБанку й Ощадбанку. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.
У ньому уточнюється, що станом на 19:30 роботу банківських веб-ресурсів відновлено.
"Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки", - підсумували в Держспецзв'язку.
Раніше стало відомо, що в Україні повідомили про перебої в роботі мобільних застосунків.
Джерело:
 

VIB

vib : bash
Модератор
You must be registered for see images attach
Не буду вдаватись в подробиці, бо це інформація не для розповсюдження, але те, що деякі сервіси не надають правильного блоку інформації у відповіді - в умовах потенціальної небезпеки є цілком передбачуваним. Все оптимізується.
Те, що в когось "заходить", у когось "не заходить" залежить лише від стану сервера у кластері - не все синхронизується одразу.
Технічні нюанси спрощені з цілком зрозумілих, і вище зазначених причин.
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
Кадыров призвал Путина признать независимость республик Донбасса

Признание самопровозглашенных Донецкой и Луганской народных станет важным шагом для наступления мира. Об этом заявил глава , добавив, что поддерживает призыв признать ДНР и ЛНР.
You must be registered for see images

«Полностью поддерживаю решение Государственной Думы об обращении к Президенту РФ с вопросом необходимости признания независимости Донецкой и Луганской народных республик», — написал Рамзан Кадыров в своем telegram-канале. По его мнению, президент России обязательно сделает это, ведь это важный шаг для наступления мира.
 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

You must be registered for see medias
 
Останнє редагування:
Зверху