Злочини росії проти України та українців?

rfvgy

Ukrainian
Надежда Савченко отказалась прекратить голодовку в СИЗО

Украинская военнослужащая Надежда Савченко отказалась прекратить голодовку в СИЗО-6, где она находится, до рассмотрения жалобы на продление ее ареста 22 декабря. Об этом сообщил адвокат Илья Новиков.
Савченко в знак протеста против того, что ей не оказывают медицинскую помощь. У украинской военнослужащей диагностировали воспаление уха, однако, как заявляли ее адвокаты в понедельник, в СИЗО Надежде Савченко не передают необходимые лекарства и не пускают специалиста, способного оказать помощь. Сегодня стало известно, что к Савченко пустили врача, однако она отказалась прекращать голодовку.
В России Надежду Савченко обвиняют в причастности к гибели российских журналистов Игоря Корнелюка и Антона Волошина на востоке Украины. Украинская военнослужащая отрицает обвинения. По ее словам, она была похищена и переправлена в Россию сепаратистами.
Адвокат Марк Фейгин в среду сообщил, что сторона защиты получила от Службы безопасности Украины данные о местонахождении Савченко в момент гибели российских журналистов. По его словам, полученная информация подтверждает невиновность украинской военнослужащей. Адвокаты намерены передать доказательства в следственные органы для прекращения уголовного преследования Савченко.

 

rfvgy

Ukrainian
Рада включила Савченко до складу делегації в ПАРЄ


Надія Савченко

25.12.2014

Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.
Депутати ухвалили звернення до міжнародних організацій і міжпарламентських асамблей про звільнення Савченко.
Постанову підтримав 321 народний депутат.
Крім того, Верховна Рада закликала до звільнення Олега Сенцова, Миколи Карпюка й інших громадян України, «які в результаті агресії Росії проти України були захоплені в полон і незаконно вивезені на територію Росії, де їх тримають усупереч їхній волі».
Раніше керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко пропонувала парламенту ухвалити постанову, якою б Савченко була делегована в ПАРЄ. Надання Савченко дипломатичного статусу не дозволило б Росії надалі тримати її під вартою.
У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Надію Савченко викрали і примусово вивезли з території України.
Вона перебуває у СІЗО в Москві, де понад тиждень тому оголосила голодування через недопуск до неї лікаря.

 

rfvgy

Ukrainian
Савченко обіцяє голодувати "до останнього дня життя в Росії"
Адвокати української льотчиці заявляють, що їхня підзахисна голодуватиме, доки не буде вирішена її доля. Надія Савченко каже, що хоче добитися "здорового глузду від російської влади".

Надія Савченко під час судового засідання
Українська льотчиця та народна депутатка України Надія Савченко не планує припиняти розпочатого майже місяць тому голодування та не виключає, що воно буде безстроковим. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у мікроблозі Twitter після зустрічі з Савченко, яка перебуває у московському СІЗО. Інший адвокат льотчиці Микола Полозов повідомив у Тwitter, що його підзахисна за місяць голодування схудла на 12 кілограмів, але "не втратила своєї стійкості та віри в перемогу".
Лист Савченко
Адвокати народної депутатки України виклали в мережі Twitter лист, у якому Савченко пояснює причини свого голодування. Вона наголосила, що "протестом-голодом" хоче добитись "здорового глузду від російської влади й совісті від Слідчого комітету РФ". "Є неспростовні докази моєї непричетності й невинуватості у злочинах, які на мене вішають", - наголосила Савченко. Вона також заявила про намір голодувати "до дня повернення в Україну або до останнього дня життя в Росії".
Разом з тим Марк Фейгін виклав у Twitter лист до Надії Савченко від глави Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Онуфрія (Березовського), в якому звучить прохання припинити голодування.
Спротив примусовому годуванню
Як заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс після зустрічі українського консула з льотчицею, Савченко вживає лише чорний чай. Медики наглядають за нею та вводять їй за допомогою крапельниці глюкозу і вітаміни, зазначає Перебийніс, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна". При цьому, наголошує речник МЗС, Савченко заявила, що буде чинити спротив можливому примусовому годуванню через зонд.
Перебийніс також додав, що на Савченко здійснюється тиск і не забезпечується можливість листування з громадянами. У зв’язку з цим, зазначається у повідомленні, МЗС направило російській стороні відповідну ноту.
В очікуванні зустрічі в Астані
Пізніше Фейгін у Twitter зазначив, що Савченко, яку в Росії у зоні АТО, голодуватиме, "чекаючи на вирішення своєї долі спершу на зустрічі глав держав у Астані (України, Німеччини, Росії та Франції. - Ред.) та 26 січня в ПАРЄ". Як повідомляє "Інтерфакс", адвокати льотчиці подали заяву на ім'я керівника Слідчого комітету Росії, у якій просять забезпечити можливість Савченко "виконати свої повноваження делегата ПАРЄ з 26 до 30 січня у місті Страсбург". Нагадаємо, раніше Верховна Рада .

 

rfvgy

Ukrainian
Відсутність Савченко в ПАРЄ загрожує новим скандалом

Із військовополоненою зустрілася її сестра Віра Савченко, котру в Слідчому комітеті Росії намагалися допитати


Надії Савченко, яка перебуває в Московському СІЗО, нарешті дозволили побачення зі її сестрою Вірою. Зустріч відбулася у вівторок. Українська льотчиця вже понад місяць голодує (від 13 грудня), протестуючи проти утримання її в московській в’язниці. Тим часом адвокати Савченко знову подали прохання дозволити їхній підзахисній поїхати на сесію ПАРЄ, яка відбудеться через тиждень.

20 січня о 14:30 за київським часом Віра Савченко нарешті потрапила до будівлі СІЗО №6 у супроводі українського консула Геннадія Бріскаленка і російського уповноваженого з прав людини Елли Памфілової. Але цьому передували досить дивні події, зазначив у розмові з Радіо Свобода один із адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков.
«Коли вранці Віра Савченко приїхала до Слідчого комітету Росії, щоб отримати побачення з сестрою, хоча цей дозвіл був підписаний ще напередодні, їй відмовлялися його давати на руки до тих пір, поки вона не дасть свідчення. Близько трьох годин все це тривало. Слідство наполягало на тому, щоб провести допит Віри Савченко, Віра відмовлялася, просила, щоб до неї пустили адвоката, адвоката не пускали… Зрештою їй видали на руки дозвіл і зараз вона увійшла всередину», – сказав Радіо Свобода адвокат Надії Савченко Ілля Новіков.
Голодування продовжиться
Після побачення із сестрою Віра Савченко сказала Радіо Свобода, що задоволена самим фактом зустрічі. Але відзначила, що голодування, яке триває вже понад 38 днів (від 13 грудня), сильно позначилося на фізичному стані Надії.
«Від неї залишилась половина. Вона жвава. Цікавиться тим, що відбувається з Україною і з її людьми. Все гаразд із настроєм. Просто вона дуже зла і постійно оця точка кипіння присутня, щодо несправедливості, яка відбувається навколо. Одне діло, коли ти худнеш через активне тренування, а інше… – дуже поганий стан шкіри і взагалі тонус м’язів. Звичайно дивитись на людину в такому стані дуже боляче».
Віра Савченко намагалася переконати сестру припинити голодування, але Надія відмовилася це робити.
Захист робить все можливе, щоб Савченко могла взяти участь у сесії ПАРЄ
Те ж саме щодо голодування Надія Савченко відповіла і своїм адвокатам. Принаймні до відкриття сесії ПАРЄ вона продовжить голодування, повідомив Радіо Свобода один із адвкатів – Ілля Новіков. Він також пояснив, що захист робить все можливе, щоб Надія Савченко могла взяти участь у сесії ПАРЄ, що відкриється 26 січня.
«Сьогодні ми подали клопотання про припинення справи відносно Савченко. Слідчий комітет його прийняв, у нього є 5 діб, щоб його розглянути і щось нам відповісти. Напередодні мої колеги подали клопотання про те, щоб Савченко була відпущена тимчасово під заставу на сесію ПАРЄ. Протягом 5 діб ми чекаємо відповіді і на цей запит».
Разом із Вірою Савченко до Москви прибули депутати Верховної Ради від партії «Батьківщина». Одна із них – Альона Шкрум – написала про це . Інший депутат, Олексій Рябчин, заявив в ефірі Радіо Свобода, що в разі, якщо Надія Савченко не з’явиться 26 січня на сесії ПАРЄ, це загрожує Росії новим міжнародним скандалом.

 

Whisper

Well-Known Member
Из России наемников-профессионалов отправляют воевать на Донбасс и испытывать новую военную форму: фотофакт
You must be registered for see images

На екатеринбургском предприятии "Уралспецзащита" доработали популярные камуфляжные костюмы типа "Горка" с учетом рекомендаций бывших спецназовцев. Первая опытная партия в 50 единиц сшита для наемников, которые собираются на Донбасс, чтобы воевать на стороне боевиков.

"Она значительно теплее обычной "Горки". На самом деле это двойной костюм: под штанами и курткой - утепленный комбинезон, как у летчиков. Сейчас ведь зима!" - говорит разработчик, директор "Уралспецзащиты" Андрей Голованов, передает

Как пишет , форму удалось сделать не слишком тяжелой, в ней комфортно передвигаться. На уральской природе ее испытывал бывший спецназовец Сергей, недавно вернувшийся из зоны вооруженного конфликта в Украине.

Особенно разработчики формы гордятся специальными конструктивными элементами, которые призваны обеспечить выживание на поле боя. Например, петля для транспортировки раненого, нашитая на плечи. И встроенные затяжки на рукавах и штанинах, которые используются вместо жгута для остановки кровотечения. Эти идеи подсказал председатель Фонда ветеранов спецназа Владимир Ефимов.

Кроме того, форма снабжена встроенными пенополиуретановыми вкладышами под колени и металлическими пластинами в районе сердца и печени. Вкладыши должны заметить наколенники, которые натирают ноги, а пластины - защитить разведчиков, которые не любят пользоваться бронежилетами. Вес и прочность пластин разработчики не указывают.

"На "Уралспецзащите" взялись не только сконструировать новую форму, но и сшить партию из 50 костюмов для наемников, которые в ближайшее время отправятся из Екатеринбурга на Донбасс. Это будут не случайные люди, а профессионалы с боевым опытом. "У меня записалось более 60 человек, 12 уже уехали оттуда. Отбор предельно жесткий: не берем уголовников, людей неподготовленных, с домашними проблемами", - подчеркивает Ефимов.

Для бывшего спецназовца Сергея, испытателя костюма, это будет третья поездка на Донбасс. Во время предыдущей он командовал минометным подразделением в разведке, участвовал в боях за 32-й блокпост у Бахмутки.

Глава свердловского Фонда ветеранов спецназа Владимир Ефимов призывает отменить уголовную статью за наемничество, поскольку "она дает повод преследовать честных добровольцев". "Вот если бы установили статус добровольцев, как было в Испании, где героев-интернационалистов награждали! Нас, конечно, греет, что Путин сказал: "Да, граждане России едут добровольцами и воюют на стороне Новороссии". Приятно! Фактически он нас узаконил. Но дальше-то - ничего. Государство нам никакой помощи не оказывает, хотелось бы, чтобы законодательно все это утрясли, ведь профессионалы все-таки нуждаются в денежной помощи: у них тоже семьи, дети, ипотеки. Но люди просто не могут терпеть и оставляют здесь работу. У Сергея вот бизнес, я ему говорю: "Сережа, подумай, может, хватит уже? Ну первая война, ну вторая, третья-то зачем?" Нет, все равно едет", - делится Ефимов.

В декабре прошлого года Ефимов , что российские добровольцы, которые пробираются на Донбасс в том числе в грузовиках с гуманитарной помощью, получают за участие в боевых действиях десятки тысяч рублей ежемесячно. Глава ветеранской организации занимался отправкой добровольцев из Ханты-Мансийска в Украину, именно они стали "вежливыми людьми", действовавшими в Крыму.

Как сообщал "Обозреватель", депутат Екатеринбургской городской думы Роман Шадрин занял одну из руководящих должностей в "службе госбезопасности" В кулуарах Думы обсуждалось, что Шадрин может занять пост "министра обороны" "ЛНР", либо возглавить местную контрразведку.

Шадрин является генерал-майором в отставке, в прошлом замкомом Уральского регионального командования внутренних войск.
 

vampirich

Well-Known Member
ПРИЗНАНИЕ «ОПОЛЧЕНЦА НОВОРОССИИ»


Опубликовано: 27 янв. 2015 г.


В распоряжении нашего канала оказались фрагменты видео допроса ВСУ пленного «ополченца» Руслана Генжаева – гражданина России, рассказавшего о том, какими методами его заставили отправиться на войну в Украину.

You must be registered for see medias
 

rfvgy

Ukrainian
Надежда Савченко будет переведена из СИЗО в больницу из-за голодовки
ФСИН принял решение о переводе Надежды Савченко из СИЗО в больницу из-за длительной голодовки.
«В связи с длительным отказом от приема пищи Надежды Савченко ФСИН России принято решение о направлении ее в медицинское учреждение для дополнительного медицинского обследования и дальнейшего наблюдения», — приводит слова представителя ФСИН.
Ранее в среду адвокат Надежды Савченко Илья Новиков что в отношении его подзащитной возбуждено новое уголовное дело о незаконном пересечении российской границы.
 
Зверху