Злочини росії проти України та українців?

rfvgy

Ukrainian
Українська Гельсінська спілка позивається до Росії

You must be registered for see medias


Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) звернулась до Європейського суду з прав людини з приводу причетності Росії до викрадення і катування заручників бойовиками у Слов'янську.

Як повідомляє сайт спілки, «організація сподівається, що суд встановить причетність до викрадення військових Російської Федерації, уряд якої буде зобов’язаний сплатити потерпілим компенсацію».
Правозахисники відзначають недостатню активність України щодо визволення заручників, які не були військовими, і наводять приклад, коли працівників СБУ, які потрапляли у полон, обмінювали на полонених бойовиків набагато частіше, ніж цивільних осіб.
Адвокат, що представлятиме у суді позицію УГСПЛ, Олег Вєремєєнко стверджує, що Росія в Україні діє такими ж методами, як свого часу в Чечні, і заявляє, що доказом причетності РФ до тероризму на сході України є російська зброя в руках терористів.
«Аналогічні справи в Євросуді називають ще «чеченськими». Практика взяття заручників з’явилась ще в 1990-ті роки (під час першої і другої чеченської кампанії). І юристи правозахисних організацій звертались тоді у Страсбург в порядку Правила №39 (термінові випадки) і вимагали звільнення заручників. У даному випадку складність полягала в тому, аби довести зв’язок терористів з РФ і в такий спосіб обгрунтувати відповідальність агентів РФ, а відтак – і держави. Ми посилались на те, що в розпорядженні терористів опинилась найновітніша зброя: ПЗРК-комплекси – вартістю 80 тис. доларів США, танки Т-72, гармати, інша новітня бронетехніка тощо. Сподіваюсь, що суд почув нашу аргументацію», - сказав адвокат.
 

rfvgy

Ukrainian
Мін’юст проситиме Раду Європи визнати українську льотчицю Савченко заручницею в Росії

Надія Савченко

10.07.2014
Міністерство юстиції України звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко перебуває на території Росії як заручниця.
«Ми зараз включилися у цей процес із МЗС. МЗС зараз працює на дипломатичному рівні, а ми, зі свого боку, почали готувати відповідну заяву до Ради Європи... щоб визнали, що вона – заручник і що до неї застосовуються нелюдські умови... Далі вимога до Росії – видати цю людину», – заявив міністр юстиції Павло Петренко.
Міністр уточнив, що, за наявною інформацією, Савченко не дають можливості спілкуватися з родичами, і це можна розцінювати як нелюдські умови.
Петренко наголосив, що і українська льотчиця, і затриманий в Криму за підозрою в підготовці терактів український кінорежисер Олег Сенцов, фактично є в’язнями сумління і заручниками.
У Слідчому комітеті Росії стверджують, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі заявляють, що українська льотчиця проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів під Луганськом.
Тим часом прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора гелікоптера Мі-24 і бомбардувальника Су-24 Надії Савченко.
Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).
Слідство проводить Сватівський райвідділ головного управління МВС України в Луганській області. Досудове розслідування триває.

Надія Савченко (в центрі)
Військову льотчицю Савченко бойовики захопили в полон у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває в слідчому ізоляторі в російському Воронежі.
У Слідчому комітеті Росії заявили, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів.
Російський Воронезький обласний суд ухвалив сьогодні рішення перекласти українською мовою матеріали кримінальної справи проти українського офіцера Надії Савченко, повідомили в суді.
«Сьогодні суд задовольнив клопотання захисту й ухвалив повернути матеріали справи в районний суд для їх перекладу рідною мовою обвинувачуваної відповідно до норм російського Кримінально-процесуального кодексу», – цитує агенція «Українські Новини» прес-секретаря суду Лада Петіна.
У МЗС України звернулися до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Плакат МЗС України на захист Надії Савченко
 

rfvgy

Ukrainian
11 липня ц.р. в Києві у меморіальному комплексі Національного музею Великої вітчизняної війни відкрито виставку доказів причетності Росії до підтримки терористів, які безчинствують на Сході України.

Усі бойові підрозділи – учасники антитерористичної операції, показали громадськості захоплені в боях з бандформуваннями на Сході зброю та військову техніку, окремі зразки якої є на озброєнні лише Російської Федерації.
СБУ представила беззаперечні свідчення того, що Росія фінансує терористів-найманців, вербує та готує бойовиків на своїх військових базах, здійснює відверту інформаційну агресію в мережі Інтернет.
Детальні зізнання затриманих найманців та диверсантів ГРУ ГШ РФ, паспорти та військові квитки російських громадян, сепаратистські агітки – все це речові докази, вилучені у фігурантів кримінальних проваджень, розпочатих СБУ за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 111 (державна зрада), ст. 113 (диверсія), ст. 114 (шпигунство), ст. 258-258-5 (терористичний акт, створення терористичної організації, фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.
СБУ оприлюднила схеми фінансових потоків для вербування найманців, виплати їм грошової винагороди за вбивства українських військових та мирних жителів. Українська спецслужба вилучила понад 22 мільйони гривень готівкою, заблокувала 25 рахунків з 50 млн. гривень.
«Слідчими СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо 16 громадян РФ, причетних до діяльності спецслужб Росії, 72 громадян України, підозрюваних у посяганні на конституційний лад і територіальну цілісність України, державній зраді, диверсіях. 160 громадян України підозрюються у тероризмі, масових заворушеннях, контрабанді зброї. Більшість з них, і це вже доведено, діяли за вказівками російських спецслужб», – підсумував керівник слідчого підрозділу СБУ Василь Вовк.
Прес-центр СБ України


You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images


 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

“И пускай попробует кто-то из числа военнослужащих стрелять в своих людей, за которыми мы будем стоять сзади, не впереди, а сзади. Пускай они попробуют стрелять в женщин и детей! И я посмотрю на тех, кто отдаст такой приказ на Украине”. - вв. путін.

С точки зрения международного уголовного права, подобные действия . Причем, угроза применения “живых щитов” в рамках международного конфликта, высказанная верховным главнокомандующим армии другой страны, может рассматриваться как подстрекательство к совершению военного преступления. Использование “живых щитов” запрещено статьей 23 (1) Третьей Женевской Конвенции (относительно военнопленных), статьей 28 Четвертой Женевской Конвенции (относительно покровительствуемых гражданских лиц и статьей 51 (7) Дополнительного Протокола.
 

rfvgy

Ukrainian
(відео)

Иглы под ногти, изрезанные ножом ноги и перебитые пальцы. Как помощник Донецкого губернатора оказался на свободе
В Донецкой области освободили помощника губернатора региона Сергея Таруты. Он провел в плену у ополченцев три недели и вышел на свободу в результате сложной комбинации. О том, как поступают с пленными на востоке Украины, рассказал корреспондент «Дождя» Тимур Олевский.
 

rfvgy

Ukrainian
СБУмає в розпорядженні незаперечні докази причетності РФ до краху Ан-26 у Луганській області, - Наливайченко
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що має у своєму розпорядженні незаперечні докази причетності Росії до краху літака Збройних сил України Ан-26 14 липня в Луганській області. Про це Наливайченко заявив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
"До сьогоднішнього вечора буде закінчено розслідування. Будуть представлені незаперечні докази з картами... є неспростовні докази, які будуть повідомлені Президенту, а потім опубліковані", - заявив Наливайченко, відповідаючи на запитання журналістів, чи є у СБУ докази причетності РФ до краху літака.
Нагадаємо, 14 липня в Луганській області, в зоні антитерористичної операції, був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Ан-26. У підсумку, за даними сил АТО, 2 члени екіпажу до бойовиків, .
Представники сил АТО стверджують, що літак летів на висоті 6,5 км, і бойовики на Донбасі своїми засобами збити на такій висоті його не могли. Відповідно, в інформцентрі РНБО припускають, що або російською авіацією, або засобами ППО РФ.
Згідно з доповіддю міністра оборони Валерія Гелетея, Ан-26 був Російської Федерації.

 
Тих доказів вагон і ще горка зверху, а кому ті докази потрібні? ЄС робить вигляд що не бачить що робиться...далі пояснювати не треба...
в нас вже йде війна з РФ, благо що поки що на одному східному фронті по невеликій ділянці у масштабах країни...
тому давайте допомагати Армії через волонтерів, "фенікс" наприклад і т.п. на державу не розраховуйте, про це всі давно вже говорять...стиснути зуби і допомагати чим можемо...
 

rfvgy

Ukrainian
Тих доказів вагон і ще горка зверху, а кому ті докази потрібні? ЄС робить вигляд що не бачить що робиться...далі пояснювати не треба...
в нас вже йде війна з РФ, благо що поки що на одному східному фронті по невеликій ділянці у масштабах країни...
тому давайте допомагати Армії через волонтерів, "фенікс" наприклад і т.п. на державу не розраховуйте, про це всі давно вже говорять...стиснути зуби і допомагати чим можемо...
Путлєр діє по відношенню до Українців за формулою ,, Сначала вы жили бедно , а потом руССкие вас обокрали.,,
Підтримка армії народом - це добре . А от озброення добровольчих батальйонів ЧОМУСЬ ТОРМОЗИТЬСЯ , зброя та амуніція від армії чи міліції передають з затримкою .
 

rfvgy

Ukrainian


Джемилев подал на Россию иск в Европейский суд по правам человека
15.07.2014 19:03

Экс-глава Меджлиса крымскотатарского народа будет судиться с властями РФ за право въезда в аннексированный Крым

You must be registered for see images

Мустафа Джемилев
Лидер крымскотатарского народа, народный депутат от Батькивщины подал на Россию иск в Европейский суд по правам человека. Об этом идет речь в сообщении пресс-службы Кабинета министров Украины.
В сообщении отмечается, в среду, 16 июля, состоится совместный брифинг министра юстиции Павла Петренко, Мустафы Джемилева и члена экспертного совета Министерства юстиции Аркадия Бущенко относительно поданного в Европейский суд по правам человека иска Мустафы Джемилева против Российской Федерации.
Экс-глава Меджлиса крымскотатарского народа будет судиться с властями РФ за право въезда в аннексированный Крым.
Напомним, 22 апреля при попытке в Крым представители так называемой крымской "самообороны" вручили бывшему главе Меджлиса Мустафе Джемилеву акт, согласно которому политику запрещен въезд в Россию вплоть до 2019 года.
5 июля самопровозглашенные власти Крыма не пустили в Крым председателя Меджлиса крымско-татарского народа Рефата Чубарова, который возвращался из Геническа Херсонской области.
 

rfvgy

Ukrainian
Український консул з десятої спроби потрапив до Савченко. Вона 8 днів голодувала
Середа, 16 липня 2014, 18:54

Український консул в Росії Геннадій Брескаленко у середу, 16 липня, зміг зустрітися із льотчицею Надією Савченко.
Про це "Українській правді" повідомив заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.
За його словами, відповідні структури Воронезької області надали Брескаленку, який є радником посольства України в РФ із консульських питань, дозвіл на зустріч із Савченко.
"Зустріч відбулася. Сам факт зустрічі консула із Савченко ми підтверджуємо", - сказав Зварич.
Він додав, що зараз МЗС отримує відповідну інформацію із посольства України в Москві.
Подробиці зустрічі із Савченко у відомстві обіцяють згодом.
Водночас, як повідомляє кореспондент , під час розмови з консулом Савченко розповіла, що терористи спочатку відвезли її у Луганськ. Звідти з мішком на голові перевезли до Красного Луча. З Красного Луча транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.
Савченко спростувала заяви Слідчого комітету РФ про те, що вона потрапила у Росії начебто під виглядом біженки. Також Надія спростувала чутки про те, що вона начебто підписала в СІЗО якісь документи та зізнання.
Факт незаконного вивезення українки на територію РФ підтверджує і її російський адвокат Марк Фейгін, який також зустрівся з підзахисною. Він зазначив, що Савченко не брала безпосередньої участі у бойових діях, а лише виносила поранених та вбитих.

За словами полоненої, її утримують в нормальних умовах, тортур на допитах не застосовували. Однак, протягом 8 днів Надія голодувала, вимагаючи зустрічі з консулом. Голодування полонена завершила 16 липня.
Після заяв Надії Савченко та її захисника про незаконне вивезення, українська сторона вимагає негайно видати полонену Україні.
Як відомо, українська сторона до цього дев'ять разів
Нагадаємо, 31-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до незаконного збройного формування під містом Щастя Луганської області.
8 липня вона опинилася в Росії у воронезькому СІЗО.
У Слідчому комітеті РФ заявляють, що Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною російськими органами у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.
9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.
Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.
Європейський суд з прав людини 15 липня почав провадження у надавши справі статус пріоритетної.
Українська правда

 
Зверху