Стокгольмський суд «нафтогаз» проти «газпрому»

rfvgy

Ukrainian
«Нафтогаз» і «Газпром» подали позови у Стокгольмський суд. Хто виграє?

Тристоронні газові переговори України, Росії та Єврокомісії не принесли результату. «Газпром» оголосив, що з 16 червня вводиться режим передоплати за газ для України. Москва вимагає погасити заборгованість за блакитне паливо, а Київ наполягає на прийнятній газовій ціні. Представники українського «Нафтогазу» готові зустрітися з «Газпромом» у міжнародному арбітражному суді – сторонами конфлікту вже подані відповідні позови.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан за підсумками переговорів у Києві, які тривали до 3-ї години ночі, заявив, що Росія не була налаштована знайти ринковий компроміс щодо газу і не йшла ні на які конкретні пропозиції Європейської комісії.

Глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв пояснив: ЄС запропонував встановити тимчасову проміжну ціну на рівні 326 доларів за тисячу кубометрів газу, але російська сторона не дала відповіді на цю пропозицію. Коболєв додав, що «Нафтогаз України» готовий почати судовий розгляд у Міжнародному арбітражному суді в Стокгольмі. Відповідний позов подав і російський «Газпром», повідомило російське агентство «РИА Новости».

 

rfvgy

Ukrainian
«Нафтогаз» вимагає від «Газпрому» через Стокгольмський суд 6 мільярдів доларів – позов


НАК «Нафтогаз України» подав позов щодо ціни газу на російську компанію «Газпром» до арбітражного суду у Стокгольмі. Це стало реакцією на позов російського газового монополіста, який у понеділок також подала до цієї судової інстанції російська сторона.

«Нафтогаз України» вимагає у «Газпрому» повернути 6 мільярдів доларів переплати за газ у 2010 році.

Водночас російський газовий монополіст вимагає оплати «Нафтогазом України» боргу обсягом 4,5 мільярда доларів «у зв’язку з невиконанням контракту».

Раніше «Газпром» заявив, що від сьогодні постачає в Україну лише оплачені обсяги газу і переводить Україну на попередню оплату поставок.

У російській компанії нарахували, що Україна винна 1 мільярд 451 мільйон доларів за листопад і грудень 2013 року, а також 3 мільярди 7 мільйонів доларів – за квітень і травень 2014 року. «Платежі за червень також не надходили», – інформують у «Газпромі».

Голова Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв підтвердив готовність звернутися до арбітражного суду в Стокгольмі з вимогою перегляду умов укладеного в 2009 році контракту.
 

artem20

Well-Known Member
надо перекрыть газ всем и за транзит потребовать 1500 баксов. Хай платит сраная Европа, которая гарантировала нам целостность
сраная гейропа первая начнёт бомбить тех, кто им газ перекрыл ну и подшумок пару мильёнов мирного населения.
 

vampirich

Well-Known Member
так надо там поставить одну единственную ядерную ракету, которая нечаянно затерялась и крутить ею аки х--м, направляя её то на москву то на ПарЫж, то не бЭрлин
про ракету тут

тут какой то клоун перевёл на русский
You must be registered for see medias
вот оригинал
You must be registered for see medias
про ядерную боеголовку мощностью 550 килотонн речь идёт на 30й минуте (на Хиросиму сбросили всего 12 килотонн)
на 32й минуте речь идёт о двух ядерных бомбардировщиках, которые нечаянно потерялись :) на 32:17 нашлось и 31 ядерная ракета:p
Ну и главное немедленно возобновить статус ядерной державы, для этого всё у нас есть. А когда статус будет возобновлён спросить у господ из США и Франции, а не вы ли нам гарантировали целостность? Крыма нет, давайте нам НЕ КРИДИТЫ, а неустойку в миллипрды миллиардов.. вот так надо разговаривать с этими мерзавцами
 
Останнє редагування:

rfvgy

Ukrainian
Коболев сказал, когда начнутся слушания по "Газпрому" в Стокгольме

  • Председатель правления НАК "Нафтогаз Украины" Андрей Коболев
Слушания в сущности в Стокгольмском арбитраже по иску НАК "Нафтогаза Украины" к российскому ОАО "Газпром" должны начаться в ближайшие недели.
Об этом заявил председатель правления НАК "Нафтогаз Украины" Андрей Коболев на пресс-конференции в Украинском кризисном медиа-центре в среду, передает корреспондент Укринформа.
"Теперь проходят процедуры определения арбитров и урегулирования других формальностей. Мы надеемся, что эти процедуры будут закончены в ближайшие недели и начнутся слушания по существу. Пока еще идут предварительные процедуры", - сказал он.
А.Коболев прибавил, что "Нафтогаз" со своей стороны делает все возможное для ускорения процесса, однако "Газпром" настроен применить максимальный термин, отведенный на все его стадии.
При этом он не озвучил другие детали, объяснив это конфиденциальностью информации и нежеланием давить на суд.


Читайте также:
 

rfvgy

Ukrainian
2014-07-24
Страны ЕС могут поступать с купленным у "Газпрома" газом по своему усмотрению

You must be registered for see images

В Еврокомиссии приняли к сведению сообщения о якобы оказываемом "Газпромом" давлении путем угроз судебными процессами на европейские компании, которые осуществляют реверсные поставки российского газа на Украину, сообщила в четверг на брифинге в Брюсселе официальный представитель ЕК Сабине Бергер.
"Мы считаем, что эти угрозы наказать компании совершенно недопустимы. Рассчитываем, что "Газпром" будет надежным поставщиком, который уважает контрактные обязательства по отношению к европейским партнерам. Ничто не мешает европейским предприятиям поступать, как они хотят, с газом, который они купили у "Газпрома", - сказала С.Бергер.
По ее словам, они вольны перепродавать газ клиентам в ЕС или третьих странах.

Накануне министр топлива и энергетики Украины Юрий Продан заявил, что в Киеве ощущают сокращение реверсных поставок газа из Европы. "На сегодняшний день идет сокращение газа по реверсу. Мы думаем, это связано с определенными действиями "Газпрома". Вы слышали те угрозы, которые звучали в адрес европейских компаний, по поводу того, что этот реверс незаконный", - сказал Ю.Продан журналистам.
Министр сообщил, что в четверг намерен отправиться в Брюссель для встречи с еврокомиссаром по энергетическим вопросам Гюнтером Оттингером.
Ю.Продан уточнил, что пропускная способность реверсных поставок составляет порядка 18 млн куб м газа, на сегодняшний день проходит 7 млн куб м газа. По его данным, сокращение началось примерно две недели назад.

 

rfvgy

Ukrainian
ЄС не дасть Росії перешкодити реверсним поставкам газу до України - єврокомісар
05 серпня 2014, 13:43

Євросоюз не допустить спроб Росії перешкодити реверсному постачанню газу з Європи до України. Про таке у інтерв'ю німецькій пресі заявив єврокомісар з енергетики Ґюнтер Етінґер, повідомляє DW.

Наприкінці місяця Етінґер збирається зробити нову спробу врегулювати газову суперечку між Росією та Україною. Під час візиту до Москви - обговорить українське питання з російським міністром енергетики Олександром Новаком і головою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Єврокомісар підтвердив, що обидві країни мають шанси домовитися про попередні ціни. А також запевнив: встановлені в ЄС ринкові правила дозволяють Україні закуповувати газ у держав ЄС і європейських енергоконцернів. Тож спроб Росії перешкоджати реверсним поставкам газу з Європи в Україну - ЄС не допустить.
 

rfvgy

Ukrainian
"Нафтогаз" збільшить позовні вимоги до "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі
26.08.2015 | 17:31

Загальні позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" становлять 16 мільярдів доларів.
You must be registered for see images

"Нафтогаз" збільшить позовні вимоги до "Газпрому" через недопоставку газу та низькі тарифи / eer.ru
Найбільший в Україні державний енергохолдинг "Нафтогаз України" збільшить позовні вимоги до в Стокгольмському арбітражному суді, в якому сторони судяться з червня 2014 року.

Про це повідомив журналістам директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Сама логіка процесу передбачає, що додаються позовні вимоги. Оскільки позовні вимоги наразі закінчуються 1 січня 2015 року. Відповідно, те, що буде після 1 січня, теж буде додано до позову на пізніших стадіях", - сказав Вітренко.

За його словами, "Нафтогаз" пред'явить "Газпрому" додаткові позовні вимоги в Стокгольмському арбітражі за понесені фінансові втрати при транзиті російського газу до країн Євросоюзу протягом 2015 року.

"Щодо транзиту є факт недопостачання (від "Газпрому" - УНІАН) і факт низького тарифу", - сказав Вітренко.


Як повідомляв УНІАН, до 29,2 мільярда доларів з 23,837 мільярда доларів.

Загальні позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" становлять 16 мільярдів доларів Україна хоче переглянути в цілому умови газового контракту з "Газпромом" від 2009 року, а також добитися від Росії збільшення оплати за послуги транзиту газу до ЄС і компенсації за невиконання "Газпромом" контрактних умов у частині обсягів транзиту.


Детальніше читайте на УНІАН:
 
Зверху