Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

d324co

Well-Known Member
Це так, але йдуть перемовини про закупівлю іранських, та кітайських авто, щоб торгувати під маркою масквич, пабеда и пр. хня.
В цьому і питання, що Іран може повестися на цей гачок , а потім не зможе, або не схоче, відмовити в постачанні БПЛА
Так а чим платити за іранські авто? Нафта і газ у них дешевше...
Та, і на це треба не один рік... А тоді вже або нас не буде, або рашки...
 

d324co

Well-Known Member
Новини що до ленд- лізу. Дивні (чи то нюанси перекладу...
В Белом доме заявили, что сейчас сосредоточены на предоставлении Украине бесплатной помощи. Лишь после использования 40 миллиардов долларов, выделенных Конгрессом, Соединенные Штаты переключатся на программу ленд-лиза.

Об этом чиновник Белого дома в ответ на запрос «Голоса Америки».

Программа ленд-лиза предполагает возврат средств за полученную технику. В то время как другие программы — Инициатива содействия безопасности в Украине (USAI) и программа президентских полномочий — не предполагают возврата средств.

Последние поставки вооружения в Украину проходят именно по этим программам. Для них Администрация Байдена использует пакет из 40 миллиардов долларов, выделенных Конгрессом. Эти средства нужно потратить до конца фискального года в США, приходящегося на конец сентября.

«Сейчас мы ставим в приоритет помощь безопасности для Украины, за которую им позже не нужно будет возвращать средства», — сказал чиновник.
Раніш усі гуртом проголошували зовсім інші умови Ленд-лізу...
 

d324co

Well-Known Member
Шольц скоротив військову підтримку України, незважаючи на обіцянки протилежного – Die Welt
Вказаний документ федеральний уряд Німеччини опублікував 21 червня. З того часу перелік оновлювався тричі, зазначило видання .

Відповідно, Київ отримав дві поставки з Німеччини за останні три тижні. У перший тиждень липня Берлін відправив 42 тисяч пачок продуктів харчування, пізніше – 102 неброньованих авто.

Журналісти нагадали цитату канцлера: "Ми підтримуємо Україну – доти, доки вона потребує цієї підтримки: економічної, гуманітарної, фінансової й за допомогою постачання зброї".

"Насправді Україні потрібно більше важкої зброї із Заходу для оборонної боротьби", – підкреслили автори матеріалу. Вони наголосили, що президент Володимир Зеленський багато разів повторював прохання про це.

Німецька опозиція постійно озвучує критику ФРН в плані зволікання поставок. Як сказав Торстен Фрай ("Християнсько-демократичний союз"), парламентський директор фракції Союзу в Бундестазі, публічні промови й дії федерального уряду явно відрізняються і "це ганьба".
 

d324co

Well-Known Member
Президенты России и Турции Владимир Путин и Тайип Эрдоган приняли совместное заявление по итогам переговоров в Сочи, которые продлились более четырех часов. Об этом сообщается на сайте Кремля.

You must be registered for see images

Фото: РИА Новости
Отмечается, что несмотря на текущие региональные и глобальные вызовы, лидеры двух государств подтвердили «общую волю к дальнейшему развитию российско-турецких отношений на основе уважения, признания взаимных интересов и в соответствии со своими международными обязательствами».

По итогам встречи Путин и Эрдоган договорились о наращивании объемов двусторонней торговли на сбалансированной основе и достижении поставленных целей, наращивании взаимодействия России и Турции в промышленности, сельском хозяйстве, транспортной сфере и строительстве, а также условились о том, что поставки российского газа в Турцию будут частично оплачиваться в рублях.

Президенты подчеркнули, что необходимо обеспечить выполнение Стамбульских соглашений, включая беспрепятственный экспорт российских удобрений и сырья для их производства, а также зерна.

Кроме того, главы государств договорились провести следующее заседание Совета сотрудничества высшего уровня в Турции.

The Washington Post: Путин сделал Эрдогану секретное предложение

Ранее The Washington Post сообщал, что Путин сделал Эрдогану секретное предложение в ходе переговоров в Сочи. По данным издания, Москва предложила Анкаре позволить выкупить доли в турецких нефтеперерабатывающих заводах, нефтяных терминалах, а также резервуарах. Так, по словам The Washington Post, в Кремле надеются скрыть происхождение нефти и обойти эмбарго Европейского союза.

Об этом сообщает "Рамблер". Далее:
 

d324co

Well-Known Member
Допомога Європи Україні знижується, в липні не дали нових "військових обіцянок", - Politiko


Військова підтримка України з боку Європи поступово знижується з квітня, а в липні країни Європи взагалі не надали Україні нових "військових обіцянок".
Про це з посиланням на дані Кільського інституту світової економіки пише Politiko, повідомляє з посиланням на .
Згідно з новими даними, протягом усього липня шість найбільших країн Європи не давали Україні жодних нових військових зобов’язань - це перший такий місяць після вторгнення Росії в лютому. При цьому, зобов'язання Європи щодо військової допомоги Україні мають тенденцію до зниження з кінця квітня.
"Не зважаючи на те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги вичерпалися", - заявив голова української групи інституту Крістоф Требеш.
Читайте:
Проте видання зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов'язання з військової допомоги Україні на 1,5 мільярда євро. Требеш заявив, що сума "мізерна в порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях".
Це ілюструє думку, яку неодноразово висловлювали українські військові чиновники та політики: що великі європейські держави не встигають за військовою допомогою, що надходить від Великобританії, Польщі та США. Військові спеціалісти та деякі члени Європейського парламенту останнім часом все частіше повторюють цю тезу.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Требеш певен, що європейські країни повинні розглядати війну в Україні як кризу в Єврозоні чи пандемію коронавірусу. Наприклад, для боротьби з пандемією і її наслідками ЄС направив приблизно 800 мільярдів євро у вигляді позик і грантів. Загальна європейська допомога Україні наразі є невеликою часткою цього.
"Я б сказав, що це напрочуд мало, враховуючи, що поставлено на карту", - сказав він. Джерело:
 
Зверху