Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

d324co

Well-Known Member
Казахстан намерен поставлять нефть в обход России

УКРАИНА, ЧЕТВЕРГ 07 ИЮЛЯ 2022 13:51

Казахстан диверсифицирует маршруты экспорта и будет поставлять нефть в обход России. Президент Казахстана Касым-Жомарт Токаев дал поручение правительству на следующий день после того, как российский суд приказал Каспийскому трубопроводному консорциуму приостановить деятельность на 30 дней.
Об этом сообщает со ссылкой на .
Остановка трубопровода, по которому нефть с большого месторождения Тенгиз в Казахстане проходит через Россию к Черному морю, создаст нагрузку на нефтяной рынок, поскольку он столкнулся с одним из самых серьезных перебоев с поставками со времен арабского нефтяного эмбарго в 1970-х годах.
Токаев, который стремился сбалансировать отношения с Россией, Западом и Китаем, распорядился изучить возможность строительства трубопровода через Каспийское море - ранее предложенный проект, по которому казахстанская нефть будет поступать в Европу в обход России.
Токаев заявил, что улучшение портовой инфраструктуры на Каспийском море является "стратегической задачей" для правительства Казахстана, сообщается на сайте президента. При этом он не упомянул Каспийский трубопроводный консорциум.
Сильно зависящий от ископаемого топлива, Казахстан зависит от российских трубопроводов для экспорта нефти в Европу.
В среду суд в российском городе Новороссийске дал распоряжение трубопроводу КТК, по которому проходит около 1% мировой нефти, приостановить работу, сославшись на проблемы, связанные с разливами нефти.
 

d324co

Well-Known Member
Німеччина просить Канаду повернути турбіну для російського газопроводу "Північний потік"
19:35 07.07.2022 4 527

Віце-канцлер Німеччини публічно звернувся до канадського уряду з проханням повернути турбіну для "Північного потоку", яку російський "Газпром" назвав причиною падіння транзиту газу трубопроводом "Північний потік".
Про це міністр економіки Роберт Хабек заявив у інтерв’ю .
"Якщо це юридичне питання для Канади, я хочу пояснити, що я не прошу їх доставити її в Росію, а привезти до Німеччини… З важким серцем ми вимушені просити про це", – сказав Хабек.
Він додав, що турбіну для "Північного потоку" потрібно повернути до початку ремонтних робіт у понеділок, інакше це може стати підставою для президента Росії Владіміра Путіна не відновлювати постачання газу після зупинки трубопроводу на профілактику.
"Я буду першим, хто боротиметься за подальший потужний пакет санкцій ЄС, але потужні санкції означають, що це має завдати шкоди Росії та Путіну більше, ніж нашій економіці. Тому я прошу з розумінням поставитися до того, що ми повинні забрати у Путіна цей привід (для припинення постачання газу, – ред.) через турбіну", – сказав Хабек.
Він наголосив, що Німеччина залежить від постачання російського газу "Північним потоком" щоб заповнити сховища до зими.
Ось і вся суть ссанкцій європи...
Які завгодно, "супер потужні санкції", але так, щоб їх самих не зачепило...
 

d324co

Well-Known Member
Канада запровадила додаткові санкції проти Росії. Ціль - пропагандисти та агенти з дезінформації

У п’ятницю, 8 липня, Канада оголосила про додаткові санкції проти Росії, пов’язані з повномасштабною війною Росії проти України. Нові санкції запроваджуються проти 29 спонсорованих державою агентів з дезінформації та пропаганди та 15 організацій, які контролюються або належать російському уряду та причетні до дезінформації. Про введення додаткових санкцій оголосила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі під час зустрічі міністрів закордонних справ «Групи 20» (G20) на Балі, Індонезія. Жолі підтвердила відданість Канади підтримці України.
Сьогодні ми даємо зрозуміти тим, хто займається дезінформацією: ви будете притягнуті до відповідальності. Канада підтримує Україну
міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі
«Російська пропагандистська машина має відповісти за свою брехню. Канада прагне боротися з дезінформацією, де б і коли б вона не була виявлена. Сьогодні ми даємо зрозуміти тим, хто займається дезінформацією: ви будете притягнуті до відповідальності. Канада підтримує Україну», - заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.
Чудово, але:
Канада виведе з-під санкцій турбіну для "Газпрому" на прохання Німеччини
Влада Канади налаштована вивести з-під санкцій . Вона була доставлена в країну з Росії для ремонту, але повернути її стало неможливим через санкції, яки були введені проти Москви.

З проханням до Оттави зробити виняток звернувся уряд Німеччини, з посиланням на джерела агентства Reuters.
Канада поверне турбіну для російського "Північного потоку" на прохання Німеччини, – ЗМІ (оновлено)
Канадський уряд зробить виняток із запроваджених проти Росії санкцій, щоб повернути турбіну для російського газопроводу "Північний потік" (Nord Stream).
Про це повідомляє з посиланням на два поінформованих джерела.
За словами одного із співрозмовників видання, формально Канада має ухвалити це рішення на прохання Німеччини, однак фактично це створить прецедент точкового зняття санкцій через шантаж Росії.
Джерело:
Тобто, санкції, які суттєво зачепляють бізнес-інтереси "партнерів росії" - знімаються, а замість них запроваджується інформаціонна шелуха...
 

d324co

Well-Known Member
Дивна річ ті ссанкції, у виконанні старої Європи...
Нібито проголошують, що мета санкцій обмежити прибутки росії, щоб вона мала меньше ресурсів для знищення України. А в дійсності, росія ставить умови, що єуропейці повинні зробити, щоб росія збільшила поставки газу до європи і отримала більше коштів за це ((((

У РФ ЗАЯВИЛИ, ЩО ЗБІЛЬШАТЬ ПОСТАЧАННЯ ГАЗУ ДО ЄВРОПИ, ЯКЩО КАНАДА ПОВЕРНЕ ТУРБІНУ SIEMENS 09 ЛИПНЯ 2022 — АВТОР ЛІЯ ІЛЬЧЕНКО .У Кремлі заявили, що збільшать поставки газу до Європи взамін на повернення турбіни для газопроводу "Північний потік-1", який зараз обслуговується в Канаді. Про це пише Reuters. Це ж підтверджує і видання The Globe and Mail, яке посилається на неназваного високопосадовця. Зазначається, що Канада та Німеччина близькі до досягнення угоди, яка дозволить повернути російську газову турбіну, відсутність якої Москва називає причиною свого рішення скоротити постачання до Європи. Турбіна, побудована німецькою компанією Siemens Energy Canada, ремонтується на заводах компанії в Монреалі. Але її повернення до Росії було ускладнене санкціями, які Канада запровадила після повномасштабного вторгнення Москви в Україну. Ці санкції забороняють експорт певних товарів і технологій до Росії, включно з турбіною.

Источник:
 

d324co

Well-Known Member
Литва продовжує возити *уемсанкціями по губах путіну
Литва розширила обмеження на транзит товарів до Калінінграда
Попри погрози з боку Росії, Литва додала до товарів, які заборонено провозити її територією до російського Калінінграда, цемент та спирт.
Про це повідомляє з посиланням на .
В МСЗ Литви наголосили, що наземний транзит між Калінінградською областю та іншими частинами РФ не зупинено та не заблоковано. І що офіційний Вільнюс виконує рішення ЄС про санкції, а не власноруч запроваджує обмеження.
"Транзит пасажирів та вантажів, які не підпали під санкції ЄС, триває. Литва не вводила жодних односторонніх, індивідуальних чи додаткових обмежень на цей транзит", - пояснили у відомстві.
Також читайте:
Влада Литви наголошує що до Калінінграда можна буде доправляти лише товари, які не потрапляють під санкції. Джерело:
Англічанка погрожує путіну не тільки санкціями
Глава МИД Британии намерена обеспечить поражение России в войне против Украины

ЛОНДОН, ПОНЕДЕЛЬНИК 11 ИЮЛЯ 2022 11:34

Министр иностранных дел Великобритании Лиз Трасс заявила, что намерена обеспечить поражение России в войне против Украины, если станет премьер-министром страны.

Німеччина лиже путіну дупу...
Але газ перекрили саме німеччині...
Росія зупинила постачання газу до Німеччини через "Північний потік". Берлін готується до "найгіршого сценарію"

Сьогодні 11.27

Уранці 11 липня російський "Газпром" зупинив постачання газу до Німеччини "Північним потоком" через проведення ремонтних робіт. Про це повідомила німецька газета Der Tagesspiegel.
Ремонтні роботи на компресорних станціях триватимуть до 21 липня.

Газ до Європи з Росії продовжує надходити через газотранспортну систему України, зазначило видання, уточнивши, що зараз транзит можливий лише однією ниткою ГТС, що є "останнім можливим шляхом постачання газу з Росії до країн Західної та Центральної Європи".

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек турбується, що президент Росії Володимир Путін може використати ремонтні роботи "для повного припинення постачання газу у напрямку Німеччини". Він заявив, що Німеччина готується до "найгіршого сценарію", повідомила газета Bild.
Більше читайте тут:
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Прибалты продолжают глумиться )))

Після Литви Естонія закрила кордон для підсанкційних російських товарів
/ Від
В Естонії з 11 липня набирає чинності заборона на ввезення до Росії та вивезення з неї підсанкційних товарів, яка поширюється і на приватних осіб.
Про це повідомляє податково-митний департамент країни, передає Delfi, – пише .
Зазначається, що 10 липня закінчився перехідний період, який дозволяв за раніше укладеними договорами імпортувати до ЄС або експортувати з ЄС до РФ певні санкційні товари. Зміни також торкнуться фізичних осіб, які перетинають кордон у туристичних чи інших цілях.
 

d324co

Well-Known Member
Європа повернулась до росії задом і трохи нахилилась...
 

Fil 74

Well-Known Member
Аятолли фанатики, але ж не довбо*би...
Це так, але йдуть перемовини про закупівлю іранських, та кітайських авто, щоб торгувати під маркою масквич, пабеда и пр. хня.
В цьому і питання, що Іран може повестися на цей гачок , а потім не зможе, або не схоче, відмовити в постачанні БПЛА
 
Зверху