Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

d324co

Well-Known Member
ОБСЕ - то як розшифровується ?

ОБСЄ через вето РФ припиняє роботу проєктів в Україні
П'ЯТНИЦЯ, 1 ЛИПНЯ 2022, 09:47

ОБСЄ закриє Офіс проєктного координатора в Україні через вето Російської Федерації, яка не дала згоди на продовження його мандату.
Про це йдеться у комюніке організації, що є у розпорядженні "Європейської правди".
Чинний глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генсек ОБСЄ Хельга-Марія Шмідт повідомили про початок кроків для закриття офісу.
"На жаль, попри загальну підтримку країн-учасниць щодо продовження важливої роботи, яку здійснював координатор проєктів останні 23 роки, досягти консенсусу щодо продовження його мандату не вдалося через позицію РФ", - повідомив Збігнєв Рау.

Він зазначив, що польське головування зробить усе можливе для збереження досвіду українського офісу, та для того, щоб ОБСЄ і далі була присутня і співпрацювала з Україною.
"Зараз, коли перед країною постали безпрецедентні випробування у зв’язку з війною, наша підтримка важливіша, ніж будь-коли", - додав глава ОБСЄ.
Збігнєв Рау зазначив, що польське головування продовжить консультації з країнами-учасницями ОБСЄ щодо подальшої ролі та присутності організації в Україні.
Уся діяльність в рамках проєктного координатора в Україні припиняється з 1 липня.
Офіс проєктного координатора ОБСЄ в Україні працював з червня 1999 року.
Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ , зазначивши, що інакше вона зруйнує саму ОБСЄ.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Єгор Чернєв: Відтермінування і надання нам по чайній ложечці озброєння - це, в тому числі, стосується питання, що буде з Росією після. Вони хочуть варити цю жабу повільно

Автор:
Єгор Чернєв – депутат "Слуги народу". В парламенті він входить в групу співпраці з НАТО. З перших днів війни відкрив "схрон" свого діда і возив українським воїнам допомогу на фронт. Зараз депутат більше співпрацює з європейськими колегами, але і до хлопців їздити не забуває.

Переказує їхні слова, що 2 дні на донецькому напрямку зараз гірші, ніж колись 2 роки АТО. Про те, що відбувається на фронті, чому іноземці так кволо дають зброю і вірять, що ми можемо здолати росіян джавелінами, а також, як у парламент вже повертаються торги, нардеп розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ.
НА ЗАХОДІ ГОВОРЯТЬ, ЩО НАМ ПОТРІБНО ПІДТРИМУВАТИ ЯКОСЬ ЦЮ ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ ВІЙНОЮ, ТРЕБА ПОДАВАТИ В ІНШОМУ КЛЮЧІ ТЕ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НА ЛІНІЇ ФРОНТУ
- Днями всі святкували знаменну подію - надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. З цієї нагоди наш міністр закордонних справ висловився в тому сенсі, що немає ніякої втоми Європи від України, це суцільно російські наративи. Днями точнісінько про те саме казав і спікер Верховної Ради. Я розумію, що десь так вони і мають висловлюватись, але ми, журналісти, маємо ставити неприємні запитання і прагнути реалістичних відповідей. Звідси питання: скільки часу Україна має до того, як ця втома – громадян, бізнесу, політиків, багато в чому зрозуміла, дійде критичної межі? Ну, все-таки – 6 мільйонів українських біженців за кордоном, величезні фінансові та військові інвестиції в Україну, втрати бізнес-середовищ в більшості країн, газова проблема та продовольча криза, яка насувається… Тобто, скільки часу в нас ще є?
-
Що є критичною межею?
- Я думаю, що не критичною, а дійсно, коли втома перейде в апатію, коли європейців більше цікавитимуть власні ціни на бензин, електроенергію і те, що вони ще мають витрачати зайві кошти на українців...
-
Давайте так. Втома - це нормально. І людина не може весь час перебувати в такому кризовому стані, як це було з 24 лютого по якийсь час. У когось це триває досі, але ми бачимо, як міста повертаються до звичного життя, більш мирного – ми це бачимо у Києві і Львові.. Проблема в тому, що ми зараз починаємо зникати з перших шпальт. Оце проблема! Тому що починають звикати, що є війна. "Є війна. Але ця війна не у нас в країні, а в Україні, якій ми дуже співчуваємо, яку ми дуже підтримуємо. Але все ж сьогодні мені потрібно думати, як заправити машину і купити якісь продукти. І щоб моя зарплата не знецінювалась через інфляцію". Поки що я такої критичної маси не відчуваю, що якось воно там зламалось. Але ми можемо екстраполювати те, що відбувалось у 2014 році. У 14 році після окупації Криму був також шок, що в ХХІ відбувається якийсь перегляд кордонів. І спочатку теж була бурхлива реакція, якісь санкції, щоб дати зрозуміти РФ, що так не має бути.
- Мені здається, що тоді багатьом у світі неоднозначною здавалась ця ситуація, вони були прокачані російською пропагандою.
-
Я про це кажу, до речі, відкрито і відверто. І на останній парламентській асамблеї НАТО я говорив, що, на жаль, було допущено багато помилок. Починаючи з 2008, коли нам не надали ПДЧ, а потім членство до НАТО. Що могло б в принципі не допустити цієї війни. І закінчуючи млявою реакцією Заходу на окупацію Криму - санкції, які, м’яко кажучи, були смішними і ніяк не вплинули на подальші рішення (Росії).
Це навіть дало розуміння РФ, що можна робити все - і нічого за це не буде. Що "навіть, якщо будуть санкції, то потім вони повернуться до співпраці з нами. Бо вони теж залежні від нас, бо ми великий ринок, у нас історичні зв’язки з Німеччиною і Францією", яка навіть після 2015 продавала деякі комплектуючі для озброєнь РФ і ми їх знаходили. В принципі історія повторюється в цьому контексті, що спершу іде звикання, а потім вже втома. Не знаю, чи дійшли до втоми, а до звикання вже дійшли і про це нам говорять і самі парламентарі. Вони кажуть нам, що потрібно підтримувати якось цю зацікавленість, треба подавати в іншому ключі те, що відбувається у вас на лінії фронту. "Тому що, коли ми чуємо зі ЗМІ, що Україна може впоратись самостійно, що вона виграє, тримається, то певно і запиту на допомогу немає…"
- Це ви про які ЗМІ зараз?
-
Це я конкретно про Німеччину. Я мав поїздку з журналістами Die Zeit майже до лінії зіткнення - не до лінії фронту, бо вони розвернулись в Дніпрі - і ми говорили, що не вистачає подачі реальної інформації.
все неможливо скопіювати, далі : Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
В Естонії відповіли Шольцу: Не можна йти на поступки Росії по Калінінграду - неправильний сигнал


Не можна йти на поступки Росії щодо транзиту до Калінінграда підсанкційних вантажів, адже це дасть Кремлю не той сигнал.
Про це заявив голова комісії парламенту Естонії із закордонних справ Марко Міхкельсон у відповідь на відповідну пропозицію канцлера Німеччини Олафа Шольца, передає з посиланням на
Міхкельсону "важко припустити", які мотиви були у Шольца, можливо, бажання запобігти ескалації.
"Можливо, відбувається щось ще, про що ми не знаємо. Але факт того, що ми збираємося надати пільги щодо санкцій проти Росії в той час, коли РФ нічого не робить, щоб розблокувати Одеський порт і дозволити експорт зерна з України, безперечно посилає Москві неправильний сигнал", – сказав він.
Читайте також на "Цензор.НЕТ":
Міхкельсон вважає, що зняття обмежень на транзит було б "певною мірою карою" і для Литви, яка виконує санкції ЄС. Крім того, він підкреслив, що наратив про "блокаду Калінінграда" – брехня, адже Росія може доставляти туди вантажі морем, якщо захоче.
Парламентарій вважає, що Естонія та країни Балтії мають зайняти єдину позицію: немає причин послаблювати санкційну політику чи йти на поступки, щоб умиротворити Росію. Міхкельсон також не вірить, що скасування обмежень "призведе до деескалації, яку має на увазі Шольц".
"Росія ніколи не реагувала аналогічно на будь-які політичні зусилля Заходу, спрямовані на зниження або ослаблення напруженості, як це було очевидно протягом усього конфлікту. З іншого боку, російські обстріли торгових центрів та житлових районів в Україні, схоже, вказують, що вона (РФ. - Ред.) незацікавлена в реакції міжнародної, і особливо західноєвропейського, спільноти", – підсумував Міхкельсон. Джерело:
Які мотиви, які мотиви - бабло... и яйцям навіть блендамед не допомогає...
 

d324co

Well-Known Member
Угорщина не постачає зброю в Україну, побоюючись обстрілу угорців на Закарпатті, — глава МЗС
06 липня 2022 в 12:59

Петер Сіярто вважає, що якби Будапешт брав участь у постачанні озброєння Києву, то воно стало б ціллю росіян і піддало угорців небезпеці. Угорщина не хоче бути залучена у війну будь-яким чином.


На його думку, якби Будапешт брав участь у постачанні зброї Києву, то це озброєння стало б ціллю росіян на Закарпатті.
"150 тисяч угорців проживають у західній частині України. Очевидно, що в разі постачання зброї нами вони будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми повинні
 

d324co

Well-Known Member
Авиация, ПВО, противотанковые ракеты: сенатор США призвал увеличить военную помощь Украине14:02 | 06.07.2022

Сенатор США от штата Юта, республиканец Митт Ромни возглавил резолюцию к американскому правительству, призывающую увеличить военную помощь Украине, а также предоставить Украине авиацию, системы противовоздушной обороны и противотанковые ракеты с боеприпасами.
Об этом американский сенатор сообщил в комментарии .
«Как лидер свободного мира Соединенные Штаты обязаны защищать свободу и обеспечивать мир. Помогать Украине в защите от российского вторжения — это не только правильно, но и необходимо для поддержания безопасного и процветающего мира — наше участие здесь гарантирует нашу национальную безопасность и укрепляет наши глобальные интересы», — заявил сенатор.
«Поэтому США в координации с нашими партнерами и союзниками должны сделать все, что в наших силах, чтобы откликнуться на призыв помочь народу Украины защититься от вопиющих действий путина. Крайне важно, чтобы правительство США доставляло отчаянно необходимую помощь Украине. Я возглавил резолюцию, призывающую администрацию (Администрацию Президента США ) увеличить нашу военную помощь и предоставить Украине самолеты МиГ-29, системы ПВО, противотанковые ракеты и боеприпасы для борьбы и обеспечения собственной безопасности как на земле так и на небе», — подытожил Митт Ромни.
Напомним, ранее « » сообщал, что своим решением о поставках в интересах ВСУ зенитных ракетных комплексов (ЗРК) NASAMS.
Также сообщалось, что Министерство обороны США выделяет дополнительную Вооруженные Силы Украины получат боеприпасы для артиллерийских ракетных систем HIMARS, контрбатарейные радары, зенитно-ракетные системы NASAMS.
 

d324co

Well-Known Member
Низка країн, які готові надати Україні гарантії безпеки, продовжують обговорення деталей, але гарантії точно не будуть тими заходами, які передбачені статею 5 Статуту НАТО.
Як передає Укрінформ, про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, відповідаючи на запитання депутатів Бундестагу.
«Зрозуміло, що вони не мають бути такими, які відповідають ст. 5 Статуту НАТО. Вони повинні бути адаптовані до цієї конкретної ситуації», - сказав канцлер.
Він зазначив, що питання, як все має бути організовано, обговорюються між державами G7, а також тими, які готові надати такі гарантії. Німеччина, підкреслив політик, – одна з таких держав. При цьому всі задіяні сторони перебувають у перемовинах з Україною з цього питання.
«Цей процес далеко не завершений, отже, наразі не можна конкретизувати», - зауважив Шольц, додавши, що рамки вже прописані.
Читайте також:
Канцлер також зазначив, що «тим, що завжди може бути запроваджено в разі порушення домовленостей, є дієві санкції, які відіграють велику роль».
Тобто, в разі повторного нападу підороссії "гаранти" об'являть дієві санкції та глибоку обезбагоєність...
 
Зверху