Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

rfvgy

Ukrainian
Джон Керрі: Обговорюємо додаткові санкції проти Росії
Глави зовнішньополітичних відомств США та Великобританії обговорюють можливість застосування проти Росії нових санкцій.


Джон Керрі та Філліп Хеммонд на прес-конференції у Лондоні

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що США та західні союзники Вашингтона обговорюють застосування додаткових санкцій проти Росії. Про це він сказав у суботу, 21 лютого, в Лондоні перед зустріччю з міністром закордонних справ Великобританії Філіпом Хеммондом, повідомляє інформагентство Reuters. Як зазначає агентство з посиланням на представника уряду США, конфлікт в Україні буде центральною темою зустрічі глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Перед початком переговорів Керрі заявив також, що США вважають Москву винною у порушенні мирних домовленостей. "Росія причетна до абсолютно безцеремонного та цинічного процесу протягом останніх днів", - сказав Керрі, маючи на увазі порушення сепаратистами за підтримки Москви режиму припинення вогню. "Ми достовірно знаємо, чим Росія запезпечує сепаратистів, і як вона пов'язана з ними", - наводить слова держсекретаря США інформагентство dpa.

США засуджують атаку на Дебальцеве

У п'ятницю, 20 лютого, віце-президент США Джо Байден провів окремі телефонні розмови з президентом України Петром Порошенком та з прем'єр-мінистром Арсенієм Яценюком. Як повідомляє прес-служба Білого дому, він рішуче засудив атаку проросійських сепаратистів на Дебальцеве. Байден зазначив, що Росія більше не може "ховатися за фальшивими твердженнями", мовляв, сепаратисти діють на власний розсуд.

 

rfvgy

Ukrainian
Обама і Меркель домовилися не послаблювати санкції проти Росії
18.03.2015 | 23:17


Президент США Барак Обама і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію в Україні, погодившись не послаблювати санкції проти російської економіки, поки Москва повністю не виконає домовленості, досягнуті в Мінську.
You must be registered for see images

REUTERS
Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, пише .

"Лідери обох країн домовилися про необхідність повної і негайної імплементації трьохмінських документів з метою досягнення міцного і мирного врегулювання конфлікту", - підкреслили в адміністрації президента США.

При цьому Обама і Меркель підтвердили єдність поглядів. "Поки Росія не виконає свої зобов'язання згідно з мінськими домовленостями, послаблення санкцій, накладених на неї, не буде", - йдеться в повідомленні.

Сторони також підкреслили важливість економічної підтримки України, яка зараз запроваджує необхідні реформи, підкреслили у Білому домі.

Детальніше читайте на УНІАН:
 

rfvgy

Ukrainian
Простите, под выражением "економічної підтримки" подразумевается выдача очередного кредита долларами, который нужно будет отдать с процентами, снова же долларами, которые производит ?

Вопрос, а где же взять доллары на выплату этих процентов то?
  1. Что то произвести и продать заграницу
  2. Взять кредит
Ответ:
  1. Не можем производить ибо заводы стоят, а значит доллары мы не заработаем
  2. ...
Логичный вывод или вопрос напрашивается: на кой нам эта мрекель и нигер?
Якщо питання до мене то по пунктам (нарахував 3 запитання) :
1. ,, подразумевается выдача очередного кредита ,, В статті нічого про це немає , значить питайте у Обами , Меркель чи автора статті (посилання знизу)
2. ,, а где же взять доллары на выплату этих процентов то,, В статті про кридит , вроді нічого нема , Ваші припущення - на них же ви й відповіли . До чого тут моя думка ?
3. ,, Логичный вывод или вопрос напрашивается: на кой нам эта мрекель и нигер,, Логічна відповідь на дурне запитання : У нас війна , тема про санкції , лідери країн що беруть участь у стримуванні агресора (путлєра ) опрацьовують спільний підхід до виникаючих проблем . Може хтось думає що з окупантом ми самі впораємось ?.
Побажання : слідкуйте за правописом .
 

rfvgy

Ukrainian
Пожелание: откройте глаза и узрите реальные проблемы, возможно сразу поймете почему у нас боевые действия в стране, кому они выгодны и кто их на самом деле развязал.
Кстати вопросы не к Вам, может кто задаст их себе, откроет хотя бы википедию и задумается
Вам також бажаю того ж самого . Удачі .
 

Nanja

Active Member
Поскольку цель педивикии — именно тиражировать расхожие штампы, прикрываясь «нейтральной точкой зрения™», по сути это интернетный вариант зомбоящика.
Особливо російська версія останнім часом...
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор


Квітень 9, 2015 10:11

У четвер, 9 квітня, з 10:00 до 10:20 президент Республіки Польща Броніслав Коморовський виступить у Верховній Раді України. передають Патріоти України. Говорити буде про співпрацю між державами та ситуацію на Донбасі.

You must be registered for see medias
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор


Четвер, 09 квітня 2015, 13:43

9 квітня президент Польщі Броніслав Коморовський виступив у Верховній раді України. Це був перший виступ польського лідера в українському парламенті.

На засіданні були присутні депутати, президент та увесь склад Кабміну.

І Україна, і Польща на рівні найвищих політиків вже назвали цей виступ історичним.

"Європейська правда" пропонує до уваги читачів повний текст виступу Броніслава Коморовського.

* * * * *

Шановний президенте, шановний пане спікер, шановні депутати.

"Не загинула ще Польща" - так розпочинається гімн Польщі. Схожими словами починається український гімн – "Ще не вмерла України ні слава, ні воля". Могила Михайла Вербицького, автора музики гімну України, знаходиться на території Польщі, в селищі Млини неподалік Перемишля. Там він багато років був греко-католицьким пастором. Цього року ми відзначали 200 років з дня його народження. Відзначали на знак пам'яті про спільне минуле наших народів, симпатії і солідарності між ними.

Через цей глибокий зв’язок сьогодні я маю можливість стояти тут, у будинку Верховної ради, і звертатись до вас у цей важливий для України час. Думаю, це особливий привілей і знак довіри з боку українських друзів, дякую за це...

Шановні депутати! Коли в 2014 році гурт "Тарака" співав пісню "Подай руку Україні", в серця поляків запали ці слова, і тут, на Батьківщині поета Тараса Шевченка, не можна не згадати про подібність цієї пісні з його віршем "До поляків", де він закликає: "Подай руку козакові". Польща подає руку Україні. Польща робить і зробить усе, щоб Україні подали руку інші країни вільного Заходу.

Рука Польщі – то не питання політичної кон’юнктури, але наше розуміння історичних процесів, які сприяють баченню України як важливого партнера і сусіда.

Йдеться не про минуле, а про майбутнє польсько-українських відносин. Про майбутнє, хоча його бачення значно вкорінене в минулому.

Понад тисячу років долі поляків і українців тісно переплетені. Варто лише згадати князя Данила Галицького, коронованого як король Русі в Дорогочині і похованого на польській стороні Бугу в Хелмі. 600 років потому в Хелмі народився Михайло Грушевський, видатний український історик і ікона українського народного руху.

Протягом століть наші предки жили в одній країні – Речі Посполитій. Через короткозорість тогочасних еліт не була вона державою трьох рівноправних народів – польського, литовського і руського чи – сьогодні – українського. Однак пам’ятаємо, що у XVIII столітті ми заплатили за цю помилку страшну ціну, втративши нашу державу.

Варто нагадати, що вже тоді ми мали почуття приналежності до спільної європейської родини: козаки гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного зробили вирішальний внесок в перемогу над силами османів у 1621 році під Хотином, а обороною Замостя від Червоної Армії в 1920 році керував генерал УНР Марко Безручко, похований на православному цвинтарі у Варшаві. Сьогодні в Замості про нього нагадує меморіальна дошка.

Поєднує нас спільний історичний досвід – тривалий період спільної державності, творення основ національного буття за відсутності власної державності, навіть жорстокі репресії іноземної держави-гегемона. У нас схожі мови, звичаї, костюми, пісні. Тим не менш, у XIX столітті і поляки, і українці піддались боротьбі за національне визволення і стали один проти одного.

Трагічним апогеєм цього конфлікту стали роки Другої світової війни, коли було пролито багато і польської, і української крові. Варто згадати – коли поляки і українці боролись один з одним, з того завжди користався хтось третій; хтось, хто зазіхав на нашу незалежність і свободу.

Шановні депутати. Маю надію, що нинішній діалог наших країн і народів не зруйнує стара ворожнеча, що поляки і українці не зіткнуться в дискусіях про історію конфліктів і їхні трагічні наслідки.

Добре знаємо, що правильний шлях – у взаємному прощенні і примиренні.

І щоб це не було порожнім жестом, а щоб були спільні польсько-українські дії: вшанування пам’яті жертв братовбивчих війн у місцях їх страждання і смерті. Це наш спільний борг перед предками. Заходи на території сильних і незалежних Польщі та України – найкращий спосіб вшанувати дідів і прадідів, які постраждали від наших конфліктів.

Тут я хотів би нагадати про роль контактів між молоддю у зближенні наших націй. Тому особливо підтримую зміцнення контактів молодого покоління. Не варто забувати про присутність польської молоді і – я завжди з гордістю про це згадую – моїх власних дітей – на українських майданах, про їхню солідарність і готовність допомогти Україні.

Ми всі повинні радіти, бо сьогодні на території Польщі навчаються 23 тисячі українців, серед них – група стипендіатів польського уряду з охоплених війною регіонів України. Сподіваюся, найближчими тижнями буде підписано угоду про молодіжні обміни. Цей проект – важлива інвестиція в майбутнє, контакти молоді будуватимуть нову якість польсько-українських відносин.

Шановне панство. Ми зустрічаємось в час, коли Україна фактично у стані війни. Коли окупація Криму Росією і її агресія на сході України обірвала святкування 25-річчя відновлення нашої свободи.

Ми зустрічаємося в час, коли російська агресія жорстоко намагається відібрати в України право до самостановлення, до вільного вибору та способів демократичного розвитку. Польське свято свободи не могло бути повним, коли в близькій нашому серцю Україні гинуть люди лише тому, що прагнуть такої самої волі, за яку боролося в Польщі моє покоління.

Йдеться про свободу суверенного формування власного майбутнього, волю, що виражена незгодою на повернення політики, яка спирається на логіку зон впливів, на повернення імперського домінування сильнішого над слабшим.

Проти такого акту насильства і виступив український народ, віддаючи найбільшу жертву – жертву людського життя на майданах під час Революції Гідності захищаючи свою незалежність і цінності, на яких побудовано Європейський союз – свободу, гідність, справедливість і солідарність.

Тому Європа ніколи не може забути про жертви героїв Небесної Сотні.

Як президент Польщі я особливо гордий з того, що серед хлопців з Небесної Сотні, були ті, хто мав польське коріння.

Вони приєдналися до численного грона прекрасних постатей в нашій спільній історії, які нагадують нам важливий лозунг: за нашу і вашу свободу.

В Польщі я мав багато зустрічей з активістами Євромайдану, з пораненими під час революції гідності. Багато з них були прийняті польськими лікарнями. Особливо зворушливими були зустрічі з українськими солдатами. Я почув, що натхненням для них були слова вашого гімну: душу й тіло ми положим за нашу свободу, і покажем, що ми браття козацького роду.

Я переконаний, що лише сини великих народів говорять про власну жертву і свою любов до Батьківщини такими величними словами.

Спротив політиці насильства має сьогодні додатковий вимір. Незабаром будемо відзначати 70-ту річницю закінчення Другої світової війни, а сьогодні разом з президентом України ми схилимо голови перед жертвами сталінського тоталітаризму у Биківні. В 75-ту річницю Катиньського злочину вшануємо пам’ять польських офіцерів, розстріляних НКВС за наказом Сталіна, але і десятки тисяч українських жертв сталінського режиму з 30-х років минулого століття. Це є символ, який поєднує долі поляків і українців.

Революція Гідності, яка розпочалася з захисту європейського вибору України, показала що українці знаходяться на боці європейських цінностей.

Сьогодні, коли сини України гинуть на сході, захищаючи свою незалежність, вони також захищають Європу від повернення імперського мислення від рішень, які загрожують всій Європі.

Не можна не бачити, що в Україні є солдати, танки, БТРи, зенітні установки агресора.

З брехнею світ пройдеш, але назад не повернешся – так говорить українське прислів’я. Сьогодні цієї брехні недобачають лише сліпі. Західний світ мусить зрозуміти, що буде безпечний тоді, коли буде безпечною Україна.

Тому ми підтримуємо будь-які дії, які мають на меті вирішення цього конфлікту, зокрема мінські домовленості. Сподіваємося, що ці домовленості будуть дотримуватися і впроваджуватися в життя як спосіб забезпечення територіальної цілісності України і її безпеки.

Шановні депутати, наші предки спільно творили державу, яка займала важливе місце на політичній і культурній мапі Європи. Болісний досвід нашої частини Європи каже, що потрібно полишити спроби вибору між Сходом і Заходом, він каже йти до європейської інтеграції. Польща зустрічає цей український вибір з задоволенням, бо ми пам'ятаємо, що творець польської незалежної держави після Першої світової війни маршал Юзеф Пілсудський був переконаний, що не буде вільної Польщі без вільної України.

Сьогодні ми разом маємо сказати більше: не буде стабільної, безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна.

Двері до структур західного світу, а зокрема до ЄС мають бути відкритими для України. Знаючи умови і нелегкі критерії, які необхідно виконати, Україна робить свій власний вибір. Але ніхто не може обмежувати її права до таких устремлінь, тим паче, що українці словом і ділом довели, що вони бачать своє майбутнє у вільній, демократичній і безпечній Європі.

Силою, яка об’єднує Україну є ваше особливе відчуття національної гідності та любов до своєї землі.

You must be registered for see images

фото прес-служби президента України
...
 
Зверху