Нова влада

d324co

Well-Known Member
А якщо знайдуть ????

Та же й як обурюються...

Так, дивись, і від американської допомоги відмовляться, якщо Америка почне шукати проросійських кротів в ОПі .... бо може знайти і узяти за яйці, або ще за щось чутливе...
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Спартц підняла до рівня Білого дому ті питання, на які українська влада не відповідає, - Бутусов. ВIДЕО

Якщо Україна хоче отримувати величезні обсяги американської допомоги - потрібно грати за тими правилами, які прийняті в західному демократичному світі.
Про це у відео головний редактор Юрій Бутусов.

"Спартц поставила гучно ті питання до голови ОП Єрмака, на які українська влада не відповідає. ... Треба віддати належне сміливості пані Спартц, вона сказала те, що ми всі самі тут обговорюємо, але вона це підняла на рівні Білого Дому, американської політики", - сказав він.
"Чому це для нас важливо. Тому що, якщо ми хочемо отримувати величезні обсяги американської допомоги - ми маємо грати за тими правилами, які прийняті в західному цивілізованому демократичному світі. Питання мають бути до нашої влади. Це наша влада 2 роки зриває призначення спеціального антикорупційного прокурора. В державі у нас проведено антикорупційну реформу, а антикорупційні розслідування незалежні не можливі, тому що президент Зеленський, користуючись власними повноважженнями, силами Татарова та Єрмака, зриває призначення нового очільника САП. Навіть обіцянки Байдену призначити прокурора просто проігноровані", - наголосив журналіст.
Читайте також:
За словами Бутусова, якщо Україна хоче отримувати допомогу від США, то потрібно бути демократичною країною.
"Жодної адекватної реакції на заяви Спартц не було. Є хвиля хейту, як завжди робить Зеленський, Єрмак та ОП. ... Так не живе демократичний світ. Єрмак дійсно хизувався багато разів прямим зв'язками з заступником голови Адміністрації Путіна Дмитром Козаком. ... До чого призвели ці прямі контакти. Україна не провела мобілізацію перед російським вторгненням. Не здійснила призов резервістів, не розгорнула жодної з бригад тероборони. Створили бригади, провели маневри, а перед початком війни - їх не розгорнули, не дали озброєння", - нагадав журналіст.
"Дуже прикро, що є люди, які вважають, що хтось має помирати, а вони мають сидіти в кабінетах і царювати. Вважають, що за свої провали, які призвели до страшних наслідків, навіть не треба вибачатись. Всі їм зобов'язані, Захід має видавати сам зброю та гроші, що люди мають йти під танки з гранатометами. Тому що ніхто не готувався до війни. Зеленський з Єрмаком за три роки не придбали жодного снаряду 152-мм для нашої артилерії. Зараз є дефіцит на фронті. .. Дуже прикро і соромно, що замість того, щоб відповідати на питання конгресвумен США Вікторії Спартц, українки, патріотки, ми побачили від влади ганебний для нас хейт, ганебну відразу та повне мовчання у відповідь на питання", - підсумував головний редактор .
Нагадаємо, раніше конгресвумен Вікторія Спартц написала відкрите звернення до президента США Джо Байдена глави Офісу президента Андрія Єрмака з країною-окупантом Росією. МЗС України відповів, що . Після цього Спартц закликала МЗС утриматися від нападок, а .

Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
“Злиття” справи Татарова, політичні переслідування та сумнівні доходи: що відомо про нового очільника генпрокуратури Симоненка
23:55, вчора
You must be registered for see images

17 липня президент України призначив виконувачем обов’язків генерального прокурора України Олексія Симоненка, замість відстороненої з посади Ірини Венедіктової.
Що про нього відомо, і чим він запам’ятався на своїй посаді, нагадує PRM.UA.
Справи Шеремета та Стерненка
З приходом на посаду в Офіс генерального прокурора України курував розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, справу активіста Сергія Стерненка та вбивства Катерини Гандзюк.
Як відомо, “прогрес” у розслідуванні трагічної загибелі Павла Шеремета почався з ганебного ув’язнення учасника АТО та музиканта Андрія Антоненка, лікаря Юлії Кузьменко та переслідування військової медсестри Яни Дугарь, згодом через відсутність будь-яких доказів затриманих звільнили. Активіста Сергія Стерненка вдалось відстояти – у тому числі за допомоги масштабних акцій протесту біля Офісу президента України.
Справа Татарова
Крім того, ЗМІ говорили про причетність Олексія Симоненка до “злиття” справи поплічника Віктора Януковича й активного учасника придушення Революції Гідності Олега Татарова. Попри те, що слідство мало переконливі докази, що Татаров на посаді юриста державної компанії “УкрБуд” брав участь у передачі хабаря посадовцю криміналістичної установи МВС Костянтину Дубоносу.
Після призначення Олега Татарова в Офіс президента все “забуксувало”.

Розслідування Національного антикорупційного бюро України було зірвано сумнівними рішеннями Офісу генпрокурора та низки судів й передано до Служби безпеки України, що фактично і “поховало” його.
Саме Олексій Симоненко, як пише , здійснив передачу справи від НАБУ до СБУ. Фактично саме його руками Татарова вивели з-під слідства НАБУ. На цьому роль Симоненка не закінчилася. Одразу після передачі справи від НАБУ до СБУ з неї прибрали прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яких змінили на прокурорів з Офісу генпрокурорки Ірини Венедіктової.
Так звана підозра Петру Порошенку
Це більшу медійну популярність Олексій Симоненко здобув після підписання незаконної підозри у фейковій справі щодо “державної зради” Петру Порошенку. Звинувачення на адресу п’ятому президенту були настільки безглуздими і юридично нікчемними, що навіть генеральна прокурорка не насмілилась поставити свій підпис на підозрі – заради цього вона взяла відпустку. Тож підозру візував саме Олексій Симоненко.
“Сьогодні вранці у кабінеті генерального прокурора України виявлено тіло. Професійне самогубство вчинив заступник генпрокурора Олексій Симоненко. Співчуття колегам, друзям та рідним можна надсилати на адресу: Київ, Різницька 13/15”, – сказав тоді адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков.

Причому підозру Петру Порошенку виснули під час того, як той перебував з візитом за кордоном – можливо, влада розраховувала, що політик не повернеться в Україну й перестане становити політичну загрозу нинішній владі, втім, цього не сталося. Далі – кілька судових засідань, де, очікувано, не змогли довести жодної причетності п’ятого президента до будь-яких злочинних дій.
Тоді ж Олексія Симоненка було внесено до списку осіб, які становлять загрозу для національної безпеки України на сайті “Миротворець”. Там його звинувачують в усвідомлених діях, спрямованих на “руйнування правоохоронної системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї”. “Перебуваючи у змові з групою невстановлених осіб, усвідомлюючи злочинність своїх діянь, взяв участь у фальсифікації т.зв. доказової бази за звинуваченням у держзраді Президента України П.Порошенка”, – у дописі “Миротворця”.
Підозри у незаконних статках та можливих зв’язках з кримінальним світом
Така активна залученість Олексія Симоненка до найбільш резонансних справ викликала зрозумілу цікавість ЗМІ до статків та зв’язків першого заступника генпрокурора.
За інформацію журналістів-розслідувачів , дружина Олексія Симоненка Олена отримала дохід у майже 1,5 мільйона гривень, попри те, що її бізнес не працює й приносить одні збитки.
Олена Симоненко – півтора року як рестораторка. Влітку 2020-го року вона відкрила заклад у самісінькому центрі Києві. Ця приємна подія відбулася через кілька місяців після кар’єрного злету її чоловіка в Офісі генпрокурора.

З декларації Олексія Симоненка випливає, що родина живе переважно за рахунок дружини. Ще у 2018-му сам він як контррозвідник декларував 126 тисяч гривень річної зарплати, тоді як дружина Олена – 1 мільйон 75 тисяч гривень – від зайняття підприємницькою діяльністю.
Втім, як свідчить декларація заступника генпрокурора Олександра Симоненка за 2020 рік, його дружина заробила майже півтора мільйона гривень, займаючись ресторанним бізнесом. Саме він приніс з Офісу Генпрокурора вдвічі менше – 700 тисяч. Натомість фінансова звітність компанії Олени Симоненко “Красула Б” говорить про зворотне – ресторан не працює, від нього суцільний збиток.
Крім того, за інформацією , дружина Олексія Симоненка є співвласницею двох земельних ділянок із сином колишнього регіонала Сергія Канакі, якого пов’язують із кримінальним світом – злочинним угрупованням так званого “Фашиста”.
Сергія Канакі, який раніше також мав прізвище Красільніков, пов’язують із кримінальним світом. У ЗМІ можна знайти низку публікацій, в яких Сергія Красільнікова називають колишнім “бригадиром” ОЗУ кримінального авторитета Вячеслава Пересецького, відомого під прізвиськом “Фашист”.
У той час сам Красільніков нібито мав прізвисько “Макс”. ОЗУ діяло в Києві у 80-х та 90-х роках минулого століття, спершу займаючись переважно рекетом та крадіжками, однак потім перейшло і до підприємницької діяльності.
Приналежність Сергія Красільнікова-Канакі до цього ОЗУ підтверджує й один із засновників українського Управління боротьби з організованою злочинністю Валерій Кур. Так, він розповів Bihus.Info, що Сергій Красільніков був серед наближених до “Фашиста” членів угруповання, які мали частку в бізнесі та залишилися в групі навіть після того, як В’ячеслав Пересецький потрапив за ґрати.
 

d324co

Well-Known Member

Ще треба заборонити публікувати інформацію про зарплатню топ-чиновників, підвищення зарплати депутатам, тощо...

Щоб "не розхитувати ситуацію"...
 
Зверху