Нова влада

goool

Well-Known Member
Тарифы предлагают повысить для клиентов 20 облгазов. Для некоторых из них цена на доставку газа может вырасти почти втрое. Так, Тернопольгоргаз тариф может вырасти с 0,4 гривен за кубометр до 1,13 грн за куб, для Тернопольгаза – с 1,24 грн до 2,81 грн за кубометр.
 

arnisumy

Well-Known Member
02.12.20 10:15 Консерва без строку давності: Міноборони зупинило будівництво житла для військових

Автор:
Міністерство оборони України на невизначений термін "поставило на паузу" будівництво та реконструкцію деяких інфраструктурних об’єктів військових частин. Через це значна кількість військовослужбовців залишається без гідних умов для проживання та проходження служби. Деталі – в матеріалі "Цензор.НЕТ".
"ЗА ВЛАСНІ КОШТИ ПРОВОДИМО ОХОРОНУ ОБ’ЄКТІВ, ЩОБ ЇХ НЕ РОЗІКРАЛИ"
Влітку Міноборони України почало ліквідацію територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь (ТКЕУ) - Північного, Західного, Південного та Східного. Це структури, які виступали Замовниками будівництва, капітальних ремонтів та реконструкції інфраструктурних об’єктів військових частин. Їхнім правонаступником стало Головне управління майна та ресурсів Міністерства оборони (ГУМР). Поки відбувалося реформування, зупинили будівництво казарм для контрактників та гуртожитків для військовослужбовців, відновлення їдалень. Одинадцять підрядників колишніх територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь, які виконують роботи на об’єктах, порушили це питання на зустрічі із представниками ГУМР 28 жовтня цього року. Однак чіткої відповіді про подальшу співпрацю не отримали. Також їм не пояснили, як будуть виконуватися уже підписані договори, та як будуть утримувати в належному стані недобудови у зимовий період.
За даними "Цензор.НЕТ", підрядникам колишніх ТКЕУ Міністерством оборони недофінансовано орієнтовно 672 мільйони гривень. Якщо фінансування не буде відновлено, держава може зазнати збитків на суму приблизно 705 мільйонів гривень (ті кошти, які вже вклала у будівництво).
"Цензор.НЕТ" поспілкувався із двома підрядниками колишніх ТКЕУ про ситуацію, що склалася.
- У нас було дві програми: на реконструкцію їдалень та будівництво житла для військовослужбовців, - говорить директор ТОВ "Галицький Будівельник" Анатолій Гусманов. - Один об’єкт у Яворові. Це гуртожиток на 54 квартири. Другий аналогічний цьому – у Липниках (неподалік Львова).
- Яка ситуація на об’єктах станом на сьогодні?
- Ми змогли повністю збудувати Яворівський гуртожиток, накрити дах, зробити дві третини фасаду, вставити вікна, двері та провести внутрішні попередні оздоблювальні роботи. Тому що у нас є графік, за яким ми рухаємося (за договором ми взагалі до кінця року мали здати ці об’єкти). Але восени почалися реорганізаційні процеси у територіальному квартирно-експлуатаційному управлінні, внаслідок чого стало незрозумілим подальше фінансування робіт. Карантин б’є по бюджету підприємства, але ми все одно продовжували виконувати роботи.
Ми підготували до запуску усю сантехніку, опалення. На тому все зупинилося. Зараз боїмося, що усе оздоблення, система опалення будуть непридатні до використання. Тому що починаються холоди та морози – позамерзають радіатори, труби, почне сипатися штукатурка. Це серйозна втрата коштів – мільйонні збитки. Оскільки ми – генпідрядник, який узяв на себе зобов’язання, то і питати будуть з нас. Нам доведеться доводити, чому так сталося.
За власні кошти ми також проводимо охорону об’єктів, щоб їх не розікрали. Наприклад, у Липниках гуртожиток домурували лише до другого поверху і "заморозили" будівництво. Зараз місцеві починають потроху розбирати цеглу. Тому ми змушені ще й це питання вирішувати. Але не зможемо так довго продовжувати, не маючи фінансових надходжень.
Маємо ще й супутню проблему – через усю цю ситуацію ми змушені скорочувати штат, декого із робітників відправляти у відпустки за власний рахунок. У нас було 60 робочих місць. Тобто ми уже несемо збитки, люди втрачають роботу, а частина військових залишаються без житла. Намагаємося тримати при собі працівників. Ми готові забезпечувати робочі місця. Офіційно працевлаштовуємо робітників та сплачуємо немалі податки. Але якщо не буде подальших конкретних кроків, у нас і підприємство зупиниться.
- Як вам пояснили припинення фінансування?
- Про початок реорганізації ми знали ще влітку. Нам говорили, що створюється нова структура – Головне управління майна та ресурсів МОУ. Відповідно до неї переходять усі повноваження нашого Замовника – територіального квартирно-експлуатаційного управління. Конкретики не було. Лише обіцяли провести швидко реорганізацію. Просили не зупиняти роботи та запевняли, що фінансування буде відновлено. Після цього представники підрядних організацій їздили на зустріч до Києва (28 жовтня. – ред.). Донесли наші основні запитання – збереження майна, опалення та охорона об’єктів. Результату немає. Хоча раніше ТКЕУ швидко реагувало на такі речі.
Дивіться, у нас немає претензій до правонаступника. Ми ще його не знаємо. Сподіваємося, що зараз швидко зреагують на нинішню ситуацію. Але ми хочемо налагодити зворотний зв’язок та розуміти, як далі рухатися.
- Чи вперше виникає така ситуація, що на кінець року відсутнє надходження коштів? Чи виникали такі питання у попередні роки?
- Були перерви, але не глобальні, поки ухвалювали новий бюджет на наступний рік. Нас попереджали, тому були готові до такої ситуації і знали, що навесні фінансування буде відновлено.
 

arnisumy

Well-Known Member
- А чи були затримки щодо фінансування об’єктів, роботи на яких були виконані? Чи була заборгованість з боку підрозділів Міноборони?
- По основних об’єктах затримок не було. Взагалі реагування було жвавим. Через те, що усе було на місцях, можна було швидко надати акти виконаних робіт, інші документи, виїхати із технічним наглядом та показати об’єкти. Тобто коли порушувалося питання, буквально через тиждень ми отримували кошти. Правда, гуртожиток у Липниках "заморозили" ще із Нового року. Бо не було бачення подальших робіт. До вересня ми по ньому "вибивали" три мільйони, які вклали навесні. На тому усе зупинилося, бо надалі на нього фінансування взагалі немає. Поки стоїть.
- Ви плануєте продовжувати виконання робіт без наявного підтвердженого фінансування від Головного управління майна та ресурсів МОУ?
- Ми вели об’єкти, скільки могли – вересень-жовтень. Бо у нас наперед по графіку були закуплені матеріали. Цемент, шпаклівка не пережили б зиму, тому ми були змушені їх використовувати, щоб просто не втратити. Невелику частину робіт ми зробили за власний кошт та зупинилися. Обігових коштів у нас не так багато, щоб, не знаючи, як буде надалі розвиватися ситуація, продовжувати ці роботи. Звичайно, хотілося б до кінця року (як і планувалося) здати гуртожиток у Яворові. Але зараз ми втратили цей шанс.



"НАШОМУ ПІДПРИЄМСТВУ МОУ ЗАБОРГУВАЛО ДВА МІЛЬЙОНИ 700 ТИСЯЧ"
ТОВ "Інтелдім"
для Міноборони проводить реконструкцію їдальні у місті Чортків Тернопільської області. У четвер, 19 листопада заступник директора підприємства Ігор Скалецький зустрівся із заступником начальника Головного управління майна та ресурсів Міноборони Віталієм Стешенком.
- На усі наші запитання відповідь одна: "Чекайте". Але строки не уточнює, - розказує "Цензор.НЕТ". – Минулого разу на зустрічі в Головному управлінні майна та ресурсів із підрядниками колишнього територіального квартирно-експлуатаційного управління нам обіцяли: десь до дев’ятого листопада поточного року увійдуть у курс справи. Тоді буде предметна розмова. Сьогодні я зрозумів одне: вони ще більш впевнено почали говорити, що нічого не знають.
- Про що цього разу домовилися?
- Конкретних домовленостей не було. Мені навіть не назвали, хто саме відповідальний - із ким контактувати.
- Скільки часу ви проводите роботи на об’єкті?
- Договір ми підписали у листопаді 2017 року. По нашому об’єкту були затримки (поки проводили тендер, оформлювали документи), виникла необхідність вносити зміни у технологію виконання робіт. Активно вони виконуються із 2018 року. Весь той час кошти надходили. Скажімо так: після погодження технології виконання робіт, глобальних проблем із фінансуванням не було. Мали затримку хіба наприкінці минулого року, коли було ручне проведення платежів. Це затягнуло час десь на два тижні.
Потім по своїй необережності ми почали виконувати роботи за межами призначення. Тобто працювали наперед за власні кошти.
- Якою є заборгованість держави перед вашим підприємством?
- За виконані роботи - два мільйони 700 тисяч.



- В якому стані зараз їдальня?
- Їдальня не працює. Немає фінансування, тому її здача переноситься. Якби воно було, до кінця цього року ми б роботи завершили. Поки ми їх припинили - об’єкт "законсервували".

ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА, КАБМІНУ ТА ВРУ
Одинадцять підрядників колишніх територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь написали листа начальнику Головного управління майна та ресурсів МОУ, в якому наголошують на необхідності виконання взятих на себе зобов’язань обох сторін. Обіцяють дотримуватися своїх – завершити роботи на об’єктах.
Паралельно підготували звернення до Офісу президента, Кабінету Міністрів, РНБО, Бізнес-омбудсмена в Україні та Комітету ВРУ з питань нацбезпеки.
У ньому звертають увагу, що бездіяльність Міноборони призведе до значних втрат державного бюджету через руйнування недобудов, збільшення вартості будівництва об’єктів, відшкодування завданої підрядникам шкоди. Пояснюють, що підприємства не зможуть сплачувати податки до держбюджету, тому що не матимуть прибутку. Будуть змушені звільняти людей, що збільшить кількість безробітних. Просять оцінити ризики, адже держава несе ще й моральну відповідальність перед військовослужбовцями щодо ігнорування їхніх потреб під час проходження служби.
"Цензор.НЕТ" надіслав запит до Міністерства оборони України щодо ситуації, яка склалася із підрядниками колишніх ТКЕУ. На момент виходу статті відповіді ще не було. Позиція Міністерства буде одразу ж опублікована після отримання відповіді.
Ольга Москалюк, для "Цензор.НЕТ"
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

02.12.20 21:56
"Комуналка" подорожчала за рік на 57%, - Держстат

За жовтень українцям нарахували 11 млрд грн за надання комунальних послуг. Це на 57% більше, ніж торік - тоді за жовтень всі приватні споживачі мали заплатити 7 млрд.
Про це свідчать дані , інформує
У жовтні українці погасили понад 9 млрд грн (близько 82%) з нарахованих сум, а рік тому - 5,8 млрд грн (понад 83%).
Відповідно, борг українців за комунальні послуги в жовтні збільшився на 1,7 млрд грн. Загалом заборгованість становить 56,1 млрд грн.
Найбільше за комунальні послуги нарахували жителям Києва (1,45 млрд грн), Харківської (944 млн грн), Дніпропетровської (925 млн грн), Київської (794 млн грн) і Львівської (763 млн грн) областей.
 
  • Haha
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
02.12.20 16:25
Операцію НАБУ із затримання Татарова зірвано: Венедіктова відсторонила від справи всіх прокурорів САП, - Бутусов

Сьогодні о 10.00 детективи НАБУ повинні були затримати заступника голови ОП Олега Татарова. Однак жодних слідчих дій зробити не змогли.
Про це на своїй сторінці в написав головний редактор Юрій Бутусов.
"Операцію детективів НАБУ із затримання заступника голови ОП Олега Татарова зірвано - Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів САП, які вели справу Микитася і Татарова, і зробила процесуальним керівником у справі ... саму себе!
Це просто безпрецедентно!
Сьогодні о 10.00 детективи НАБУ повинні були затримати заступника голови ОП Олега Татарова. Однак жодних слідчих дій зробити не змогли - начальник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків і три прокурори, які вели справу забудовника Максима Микитася, забезпечили підписання угоди зі слідством і прийняли рішення затримати Татарова, без всякого оповіщення були відключені від доступу до даної справи в електронному реєстрі. Ця інформація підтверджена джерелами Цензор.НЕТ в НАБУ, САП і ОГПУ.
Читайте також:
Як виявилося, вчора вночі Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів. Процесуальним керівником у справі Венедіктова призначила саму себе, а також в.о. глави САП Максима Грищука, який раніше не займався цією справою.
спілкувався зі співробітниками НАБУ і САП, вони шоковані цим рішенням і не знають подібних прецедентів у своїй роботі. По суті підозрюваного врятовано від затримання та притягнення до відповідальності шляхом відсторонення від посади прокурорів у справі!
Президент України Володимир Зеленський, попри підозру НАБУ, відмовляється звільняти або хоча б усувати від роботи заступника глави свого Офісу, якого він призначив куратором роботи правоохоронних органів.
Генеральний прокурор, призначена президентом, втручається в хід розслідування кримінальної справи проти найближчого співробітника президента, і блокує підготовлений арешт Татарова.
За даними джерел вчора увечері в Офісі президента Зеленський провів нараду у справі Татарова, і ОП вирішив його захищати, нібито у НАБУ немає достатніх доказів.
Однак сьогодні Вищий антикорупційний суд визнав звинувачення Микитася на адресу Татарова і його спільника - експерта МВС Дубоноса достатніми, і на період слідства, або вихід під заставу в розмірі 1 мільйона гривень.
Але затримати Татарова і взяти його під варту не можна - тому що всі ті, хто мав прийняти рішення, від справи відсторонені, і зараз новий склад процесуальних керівників вивчатиме справу.
За даними джерел на понеділок генпрокурор Ірина Венедіктова призначила заслуховування справи Татарова і Микитася в ОГПУ, за участю нових процесуальних керівників, і з запрошенням відсторонених прокурорів САП. До цього моменту, очевидно, Татаров буде захищений від арешту НАБУ, і зможе використовувати своє службове становище для того, щоб продовжити впливати на хід слідства й уникнути кримінальної відповідальності.
НАБУ готує заяву з приводу даної суперскандальної ситуації", - розповів Бутусов.
Нагадаємо, 22 жовтня 2019 року . Під варту його взяли просто в залі засідань.
За версією слідства, ГУ Нацгвардії України і компанія-забудовник "Укрбуд", що належить екснардепу, уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс. За це Нацгвардія повинна була отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Однак, у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як потім встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша від тієї, в яку оцінили квартири на Печерську. У справі проходять чотири особи.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Водночас з тим, . Він і надав відповідні докази.
Пізніше стало відомо, що НАБУ проти Татарова.
2 грудня з можливістю виходу під 1 млн грн застави.
 

arnisumy

Well-Known Member
03.12.20 18:37
20 осіб у балаклавах намагалися не пустити поліцію до нелегальних видобувачів бурштину на Рівненщині. ФОТОрепортаж
Житель села за допомогою мотопомпи незаконно видобував бурштин на території заповідника в Рівненській області. Коли на місці з'явилися поліцейські, дорогу їм перегородили близько 20 невідомих у балаклавах.
Про це повідомляє інформує
Незаконний видобуток бурштину в заповіднику поліцейські виявили під час рейду по області. Вони побачили, як 58-річний житель с. Борове за допомогою кустарної мотопомпи видобував бурштин.
"Неподалік від місця події орієнтовно 20 невідомих осіб у балаклавах перекрили дорогу працівникам поліції. На вимогу припинити протиправні дії не реагували. Незважаючи на опір, посилившись ще двома екіпажами, поліцейські задокументували факт незаконного видобутку бурштину", - сказано в повідомленні.
Читайте також:
У поліції зазначили, що в цей же вечір знайшли на території заповідника ще одне місце незаконного видобутку бурштину.
"Правоохоронці з місця події вилучили мотопомпу і автомобіль "Nissan Terrano" іноземної реєстрації, що мав до неї стосунок", - повідомили поліцейські.
Також дивіться:
За обома фактами незаконного видобутку бурштину вони почали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України. Також тривають слідчі дії в кримінальному провадженні за статтею 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу). Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.





 

arnisumy

Well-Known Member
05.12.20 11:28
285 кг бурштину як "речі" намагалися переправити до Китаю через "Бориспіль". ФОТО
В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці запобігли незаконному вивезенню 285 кг необробленого бурштину з України в Китай.
Про це повідомила Державної митної служби, передає
У повідомленні зазначено, що фізична особа планувала відправити бурштин літаком як несупроводжуваний багаж у кількості 13 місць. У митному відношенні своє відправлення громадянин задекларував як речі.
В аеропорту "Бориспіль" під час митного огляду в кожному пакунку було виявлено необроблений бурштин різного розміру та відтінків. Загальна вага - 285 кг.

Нацполіція вилучила бурштин у межах кримінального провадження.
У повідомленні наголошується, що це "чи не найбільша партія затриманого бурштину, який намагалися незаконно вивезти з України, за всю історію Київської митниці, зокрема митного поста "Бориспіль".

 

arnisumy

Well-Known Member
особисто я вважаю що 1 тис. євро це занадто, от пів-вареника булоб саме те що потрібно.

05.12.20 09:46
"Політичний популізм, а не вирішення проблеми", - Рябошапка про прийнятий закон щодо покарання за брехню в деклараціях

Прийнятий вчора закон №4460-д про встановлення кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації має бути ветований президентом, оскільки є проявом політичного популізму, а не вирішенням проблеми.
Про це пише у ексгенпрокрор Руслан Рябошапка, передає
За його словами, санкції, передбачені новими нормами Кримінального кодексу України, не лише не мають стримуючого характеру, а, навпаки, стимулюють до порушення антикорупційного законодавства. Наприклад, заплативши штраф розміром у тисячу євро, суб'єкт декларування матиме можливість не подавати декларацію у разі звільнення, приховуючи можливі незаконно набуті під час проходження публічної служби активи вартістю в мільйони євро.
Що, зі свого боку, істотно ускладнюватиме, а іноді і унеможливить притягнення до відповідальності за можливе незаконне збагачення на публічній службі, додає ексгенпрокурор.

Рябошапка акцентує, що прийнятий закон не вирішує проблеми зловживань у разі звільнення від кримінальної відповідальності або покарання за недостовірне декларування або умисне недекларування.
"Кримінальний закон містить орієнтовно десяток положень, які дозволяють звільнити від відповідальності або покарання за названі кримінальні правопорушення, що призводило до масових випадків безкарності за вчинення аналогічних правопорушень у минулому. Тому необхідно включити недостовірне декларування та умисне недекларування до переліку корупційних злочинів, що надалі не даватиме можливості застосувати відповідні положення КК для уникнення відповідальності", - пише він.
Читайте також:
"Саме тому новий закон не може забезпечити якісне функціонування режиму електронного декларування в Україні, а тому президент України має його відхилити і направити свої пропозиції до парламенту для їхнього термінового розгляду і прийняття", - резюмує Рябошапка.

 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
за образом та подобою мудрого наріта ...

05.12.20 10:45
Депутати влаштували масову бійку в Одеській облраді. ВІДЕО+ФОТОрепортаж
В Одесі депутати обласної ради під час засідання першої сесії нового скликання влаштували масову бійку, унаслідок якої постраждали дві людини.
Про це повідомляє інформує

Читайте також:
Зазначається, що присутні ламали меблі та техніку, ображали та обливали водою одне одного, а один із народних обранців звернувся за медичною допомогою.
Сторонами конфлікту були депутати з ОПЗЖ, "Партії Шарія" і "За майбутнє" з одного боку і "Слуги народу", "Європейської Солідарності" і "Довіряй справам" з іншого.





Читайте також:
Як повідомляє сайт Одеської облради, перша сесія, яку заплановано було провести на 11:00 4 грудня, почалася лише о 23:00. До цього часу трибуну і президію сесійної зали було заблоковано. "Депутати вимагали зареєструвати 9 членів політичної партії "За майбутнє". Після виконання умов пленарне засідання було відкрито", - наголошується в повідомленні.
Зрештою головою облради було представника партії "Слуга народу" Григорія Діденка. Його обрано депутата обласної ради від ВО "Батьківщина" Олега Радковського.
За інформацією "Думської", Діденка підтримали 44 депутати, представника ОПЗЖ Вадима Шкаровського - 40.
До Одеської облради увійшли 24 депутати від партії "Опозиційна платформа - За життя", 16 депутатів від "Слуги народу", 11 депутатів - від партії "Довіряй справам", 10 - від "Європейської Солідарності", 10 - від партії "За майбутнє", 7 - від ВО "Батьківщина" і 6 від "Партії Шарія".
 
Зверху