Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
зе-підори, ви зробили це разом!

17.06.20 14:15
В ОП написали новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО з імплементованою "формулою Штайнмаєра", - Єрмак

Офіс Президента підготував новий законопроєкт про так званий особливий статус тимчасово окупованих Росією окремих районів Донецької та Луганської областей з імплементованою в нього "формулою Штайнмаєра".
Про це заявив глава ОП Андрій Єрмак в передає .
"Сьогодні ми представили перший закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" з імплементованою "формулою Штайнмаєра". Далі ми його обговорюємо з нашими представниками територій, вони висловлюють свою думку", - розповів Єрмак.
 

arnisumy

Well-Known Member
от вам "боротьба з корупцією", лошари!

17.06.20 15:29
Суд зобов'язав поліцію почати проти Масі Найєма справу за неправдиве повідомлення про злочин, - Денис Єрмак. ДОКУМЕНТ

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав правоохоронців відкрити проти адвоката Масі Найєма кримінальне провадження за заявою брата керівника Офісу президента Дениса Єрмака.
Про це Денис Єрмак повідомив у опублікувавши скриншоти рішення суду, інформує В Єдиному реєстрі судових рішень документ поки відсутня.
"Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за моєю заявою на скандального адвоката Масі-Мустафа Найєма за ст. 383 Кримінального кодексу - завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", - написав Єрмак.
Як повідомив Єрмак, йдеться про скандал навколо "плівок Єрмака", під час якого народний депутат Гео Лерос і його адвокат Масі Найєм заявили про причетність Дениса Єрмака до торгівлі державними посадами.
Також читайте:
"По-перше, не вказано жодних фактичних обставин у справі, які повинні були бути йому відомі, адвокату Лероса, якщо вже він пише заяви подібного роду. По-друге, на відомих і оприлюднених раніше відеозаписах немає і згадки того, що мій брат може "сприяти" призначенням на якісь посади, на чому наполягає адвокат. І по-третє, жодна людина, ім'я якої звучало на записах не призначена на посаду в держорганах", - заявив Єрмак, коментуючи рішення суду.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Нагадаємо, 29 березня, Гео Лерос , на яких брат глави Нардеп також повідомив, що .
Андрій Єрмак звинуватив Лероса в наклепі і пообіцяв
Цензор.НЕТ опублікованих записів.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
за фактом можливого скоєння корупційних злочинів під час призначення осіб в органи державної влади.
ст. 190 (Шахрайство), стаття 344 (Втручання в діяльність державного діяча), стаття 328 (Розголошення державної таємниці) і стаття 365 (Перевищення влади або службових повноважень).
Адвокат Масі Найєм повідомив, що прокуратура на депутата від "Слуги народу" Гео Лероса, який також є засновником проєкту вуличного мистецтва Art United Us.
Як стало відомо Цензор.НЕТ із власних джерел, Дениса Єрмака, брата глави Офісу президента Андрія Єрмака, 31 березня
13 травня стало відомо, що матеріали кримінального провадження щодо відеозаписів з братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом Єрмаком передали в Службу безпеки України.
Президент Володимир Зеленський назвав справу про плівки Дениса Єрмака "порожньою" і заявив, що записами хотіли шантажувати його особисто. Крім цього він назвав Дениса Єрмака "базікалом", а опублікував записи депутата СН Лерос - "аферистом".
Національне антикорупційне бюро підтвердило, що через записи розмов Дениса Єрмака веде кримінальне провадження проти його брата Андрія Єрмака, керівника Офісу Президента.





 

arnisumy

Well-Known Member
молодці зе-підори!

18.06.20 15:25
Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про референдум

Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт №3612 про референдум.
Як повідомляє кореспондент , за відповідне рішення проголосували 252 народні депутати.
Водночас Рада не підтримала два інші законопроєкти про референдум - №2182 за поданням лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко ( "за" - 68 голосів) і №3177 за поданням нардепа ОПЗЖ Василя Німченка ("за" - 75).
"Законопроєктом передбачаються таки види всеукраїнського референдуму з предмету:
1) затвердження закону про внесення змін до розділів I, III, XIII Конституції України;
2) вирішення питання загальнодержавного значення;
3) зміна території України;
4) втрата сили закону України або окремих його положень
", - йдеться в пояснювальній записці.

У той же час, згідно з текстом законопроєкту, не можуть бути предметом всеукраїнського референдуму питання:
  1. що суперечать положенням Конституції України, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, закріпленим в першу чергу Загальною декларацією прав людини, Конвенцією про захист прав людини і основних свобод, протоколами до неї;
  2. спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України, створення загрози національній безпеці України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі;
  3. щодо законопроєктів з питань податків, бюджету, амністії;
  4. віднесені Конституцією України і законами України до відання органів правопорядку, прокуратури або суду.
У законопроєкті пропонується, щоб на референдум одночасно могло бути винесено тільки одне питання, він має бути сформульований чітко, зрозуміло, не допускати різних тлумачень і припускати відповіді "так" або "ні".

Для того, щоб референдум відбувся, на ньому повинні будуть проголосувати не менше 50% виборців.
Для затвердження питання, винесеного на референдум, його повинні підтримати понад половина виборців, що проголосували.
Референдум про зміни в Конституції і референдум за народною ініціативою зможе призначати президент, референдум про зміну території України - Верховна Рада.
Референдум за народною ініціативою проголошується на вимогу не менше 3 млн виборців, підписи яких зібрано не менш як у двох третинах регіонів України (включно зі всіма областями, Києвом, Севастополем та АР Крим), не менше 100 000 в кожному з регіонів.
Законопроєкт також передбачає створення автоматизованої інформаційно-аналітичної системи, за допомогою якої громадяни зможуть підтримати ініціативу про проведення референдуму, а так само проголосувати на ньому.
 

arnisumy

Well-Known Member
"какаяраздніца" головне, що по гарній дорозі будуть везти на кладовищє!

18.06.20 11:06
Украина вошла в "красную" зону по уровню заболеваемости коронавирусом

Резкий рост числа заболевших COVID-19 в Украине в последние дни перевел страну из "зеленой" в "красную" зону, в которой, согласно определениям правительства и Минздрава, показатель заболеваемости Covid-19 превышает 40 активных случаев на 100 тыс. населения.
Об этом со ссылкой на сообщает .
По данным Минздрава, число болеющих коронавирусом украинцев в настоящий момент составляет 17,65 тыс., что с учетом используемой министерством численности населения страны в 43,74 млн человек, выводит на показатель 40,3.
Ряд экспертов указывали, что реальный показатель еще несколько выше, так как, по данным Госстата, наличное население составляло 41,83 млн, а постоянное – 41,66 млн. А по данным электронной переписи, озвученной при прошлом правительстве тогдашним министром Кабинета министров Дмитрием Дубилетом, население Украины еще меньше – 37,29 млн.
Опираясь эти данные получается показатель заболеваемости Covid-19 в стране на 42,3 и 47,3 соответственно.
Замминистра здравоохранения, главный государственный санитарный врач Украины Виктор Ляшко 10 июня отмечал, что по информации украинских дипломатов ЕС рассматривает возможность возобновление с 1 июля авиасообщения с другими странами, если они будут соответствовать эпидкритерию 40 активных случаев на 100 тыс. населения. На тот момент в Украине этот показатель составлял 33.
Затем правительство Украины официально закрепило этот показатель, освободив иностранцев и украинских граждан, въезжающим в страну после 15 июня из стран "зеленой" зоны, от обязательной 14-дневной обсервации или использования приложения "Дий вдома", тогда как при въезде из стран "красной" зоны требования обсервации или использования "Дий вдома" обязательны.
Рекордный уровень заболевших 17 июня вывел на рекордные уровни и четыре других важных показателя развития эпидемии в Украине: усредненное за неделю и две недели число заболевших в сутки, число болеющих COVID-19 в настоящее время и процент "результативных" ПЦР-тестов.
К моменту первого послабления карантина 10 мая среднесуточная заболеваемость за одну и две неделю вышла на локальный максимум в 476-474 чел., после чего она опустилась на локальный минимум в 375-382 чел. 29 мая, однако затем начала быстро расти и теперь составляет уже 713 в среднем за неделю и 618 – в среднем за две недели.
Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ) указывает, что продолжительность периода между моментом заражения COVID-19 и появлением симптомов обычно составляет около пяти-шести дней, но может варьироваться в пределах от одного до 14 дней. Помимо этого, почти во всех странах на выходные число регистрируемых заболевших существенно падает по административным причинам. Поэтому в мире используют графики среднесуточной заболеваемости за последние одну и две недели.
Помимо этого, в последние 15 дней непрерывно и быстрыми темпами ухудшается и другая важная кривая – число болеющих COVID-19 в настоящее время. В результате 6 июня этот показатель в Украине впервые превысил 14 тыс., спустя четыре дня – 15 тыс., через три дня –16 тыс., а через два дня – уже 17 тыс. и 17 июня достиг 17,65 тыс. Хотя ранее на преодоление отрезка с 13 тыс. до 14 тыс. понадобилось полмесяца.
Наконец, 20 дней, за исключением одного дня, растет и такой показатель как отношение числа заболевших к числу ПЦР-тестов, усредненное за неделю. Оно также достигло локального минимума в 3,8% 29 мая, однако теперь выросло до 6,82%, что соответствует показателя на начало ослаблений карантина.
Как сообщалось, в Украине с 1 июня начался третий этап карантинных послаблений, с 5 июня разрешили работу ресторанов в помещениях и внутренние авиаперевозки, с 10 июня смогли начать работу базы отдыха, а с 15 июня – международные авиаперевозки.
В то же время 17 июня Кабмин продлил адаптивный карантин с 22 июня по 31 июля, установив дополнительные требования по ужесточению региональных карантинов при ухудшении ситуации.
Как сообщал БизнесЦензор, 18 июня в Украине за сутки 829 новых случаев коронавируса, 23 человека умерли от этой болезни, в общем количество выявленных случаев коронавируса составляет 34,063 тысячи.
17 июня рекордное количество новых случаев коронавируса было за сутки в Украине – 758 случаев.
16 июня в Украине за сутки 666 новых случая коронавируса, 11 человек из числа ранее заболевших умерли, 275 выздоровели.
15 июня о 656 заболевших за сутки, 14 июня - 648 заболевших, 13 июня – об антирекорде по случаям инфицирования за сутки 753 – инфицированных, 12 июня - о 683 новых случаях.
Высокий уровень заболеваемости коронавирусом в Украине на протяжении недели не связан с увеличением количества ПЦР-тестирований, министр здравоохранения Максим Степанов.

18.06.20 13:35
Рада решила направить миллиарды из фонда борьбы с COVID-19 на ремонт дорог

Верховная Рада приняла закон "О внесении изменений в государственный бюджет Украины на 2020 год", для направления средств из фонда борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19 и ее последствиями на строительство и ремонт дорог, а также закупку оборудования для больниц.
Как передает , за принятие разработанного депутатами от фракции "Слуга народа" законопроекта №3509 во втором чтении и в целом проголосовал 331 народный депутат.
В частности, законом предусмотрена возможность направления средств фонда борьбы с коронавирусом на "приобретение оборудования для приемных отделений опорных учреждений здравоохранения в госпитальных округах, для отделений экстренной (неотложной) медицинской помощи, входящих в многопрофильные больницы, для медицинских амбулаторий, фельдшерско-акушерских и фельдшерских пунктов в сельской местности и проведения капитального ремонта, реконструкции этих помещений, улучшение транспортного сообщения, строительство, реконструкцию, ремонт и содержание автомобильных дорог общего пользования государственного, местного значения".
В свою очередь Главное экспертное управление Верховной Рады указывает, что выделение средств Фонда борьбы с болезнью COVID-19 на дорожные работы создает риски для обеспечения собственно борьбы с распространением вируса, в том числе в случае ее возможного очередного обострения.
Как сообщалось, изначально авторы законопроекта предлагали выделить из Фонда борьбы с последствиями пандемиии что, по их мнению, позволит создать 12,6 тыс. новых рабочих мест в дорожной отрасли и еще около 50,4 тыс. рабочих мест в смежных сферах.
Однако ко второму чтению перечень направлений для выделения средств был расширен приобретением оборудования и проведением ремонта медицинских учреждений.
По данным Минфина на 10 июня, Кабинет министров уже из Фонда борьбы с последствиями коронавирусной болезни COVID-19 общим объемом 65 млрд грн.
При этом Министерство социальной политики оценивает потенциальное недополучение поступлений от единого социального взноса (ЕСВ) в 2020 году и предлагает в связи с этим выделить Пенсионному фонду трансферт из Фонда борьбы с Сovid-19 в размере 15,2 млрд грн.
Напомним, в целом в 2020 году на строительство и ремонт дорог в Украине в том числе 20 млрд грн одолженных под госгарантии, а 35 млрд грн "Укравтодор" планировал получить из средств, выплаченных "Газпромом" по итогам победы "Нафтогаза Украины" в Стокгольмском арбитраже. Еще 62 млрд грн выделены из Дорожного фонда.
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
18.06.20 12:57
Всупереч думці Комітету Разумков винесе на голосування проект Бужанського про скасування переходу російськомовних шкіл на українську, - Подоляк

Вчора парламентський комітет з гуманітарної та інформаційної політики відхилив законопроект "слуги народу" Максима Бужанського про скасування переходу російськомовних шкіл з вересня 2020 року на українську, який він подав, незважаючи на те, що до переходу вже все готово.
Як інформує про це в статті для написала Ірина Подоляк, екснардеп і ексзаступник міністра культури, молоді і спорту, один з авторів закону про функціонування української мови як державної.
"На гуманітарному комітеті ВРУ був "другий підхід" до законопроєкту вище згаданого фігуранта, "інженера-містобудівника" Бужанского про зміни до Закону про освіту щодо скасування переходу російськомовних шкіл з вересня 2020 року на українську, хоча підручники вже видрукувані, вчителі готові. Комітет після палких дебатів проголосував за відхилення цього законопроєкту.
Наїзди і гидотне хамство на адресу т.в.о. Міністра освіти свідчать про те, що дно гопництва і рагулізму депутатами від ОПЗЖ ще не досягнуте – є куди розвиватись. Малінавиє піджакі поміняли на Brioni, а сігарєткі на IQOS – от і вся еволюція", - написала вона.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Подоляк припустила, що розгойдування мовної теми вигідно всім сторонам, бо відбувається це перед виборами:
"Оскільки питання мови уже після ухваленого рік тому закону вкотре загострюється перед виборами, то напрошується висновок, що для дешевого і недорогого піару це вигідно усім – і вашим, і нашим. Жодного свіжого аргументу у сторін. Добре, що хоч почали говорити про русифікацію, як кремлівську політику ХХ століття, а не лише про катерининщину, валуєвщину чи емщину. Але широкі верстви трудового народу такі "дебати" люблять, бо вони освіжають і викликають бажання відродити віковічний ритуал "бити морди".
На її думку, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков все одно винесе закон на голосування.
Разумков все одно внесе законопроєкт про зміни до освітнього закону у залу, хоч він і був відхилений на комітеті. Чи є голоси за нього – не відомо. Чи є ризик, що ухвалять – є. Чи є ризик, що незадовго розкоркують діючий Закон Про забезпечення функціонування української мови як державної, за час існування якого жоден представник національних меншин, в тому числі російської, не постраждав? Є така небезпека, хоч "ущемльонки" нема", - зазначила Подоляк.
Також читайте:
Прогнозуючи розвиток ситуація навколо призначення омбудсмена із захисту прав україномовних громадян, вона вважає, що Кабмін відхилить сильнішу кандидатуру, бо президенту не потрібні ефективні дії в цьому руслі:
"Мінкульт і Мінюст, згідно з законом, підтримали на цю посаду кандидатуру Святослава Літинського – зваженого, законослухняного, розумного, спокійного, послідовного, досвідченого. Робитиме свою справу на совість, як робить останні десять років.
Офіс Уповноваженої з прав людини Денісової запропонував Тараса Кременя – нічого несподіваного, бо обоє з Народного фронту. Обиратиме Кабмін з цих двох кандидатур. Для мене очевидно, що Літинського "продинамлять", бо сильніша і системніша кандидатура ОП не потрібна, а обирає Офіс. Та й Аваков не підтримає…".
Подоляк порекомендувала готуватися до масових акцій на захист української мови.
Також читайте:
"Бо головне завдання будь-якої державної влади у справжній державі зробити все, щоб у далекому майбутньому серед інших мов, які на той час виживуть і пануватимуть у світі, залишилась українська. Хоча б під захистом умовного майбутнього "ЮНЕСКО". Якщо влада цього не розуміє – то треба їй пояснити. Якщо влада цього не хоче – то треба змусити. Набридли вже ті "крилатиє качєлі" від виборів до виборів. Всім не вгодиш", - підсумувала вона.
 

d324co

Well-Known Member
"какаяраздніца" головне, що по гарній дорозі будуть везти на кладовищє!
18.06.20 13:35
Рада решила направить миллиарды из фонда борьбы с COVID-19 на ремонт дорог

Верховная Рада приняла закон "О внесении изменений в государственный бюджет Украины на 2020 год", для направления средств из фонда борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19 и ее последствиями на строительство и ремонт дорог, а также закупку оборудования для больниц.
Как передает , за принятие разработанного депутатами от фракции "Слуга народа" законопроекта №3509 во втором чтении и в целом проголосовал 331 народный депутат.
В частности, законом предусмотрена возможность направления средств фонда борьбы с коронавирусом на "приобретение оборудования для приемных отделений опорных учреждений здравоохранения в госпитальных округах, для отделений экстренной (неотложной) медицинской помощи, входящих в многопрофильные больницы, для медицинских амбулаторий, фельдшерско-акушерских и фельдшерских пунктов в сельской местности и проведения капитального ремонта, реконструкции этих помещений, улучшение транспортного сообщения, строительство, реконструкцию, ремонт и содержание автомобильных дорог общего пользования государственного, местного значения".
В свою очередь Главное экспертное управление Верховной Рады указывает, что выделение средств Фонда борьбы с болезнью COVID-19 на дорожные работы создает риски для обеспечения собственно борьбы с распространением вируса, в том числе в случае ее возможного очередного обострения.
Как сообщалось, изначально авторы законопроекта предлагали выделить из Фонда борьбы с последствиями пандемиии что, по их мнению, позволит создать 12,6 тыс. новых рабочих мест в дорожной отрасли и еще около 50,4 тыс. рабочих мест в смежных сферах.
Однако ко второму чтению перечень направлений для выделения средств был расширен приобретением оборудования и проведением ремонта медицинских учреждений.
По данным Минфина на 10 июня, Кабинет министров уже из Фонда борьбы с последствиями коронавирусной болезни COVID-19 общим объемом 65 млрд грн.
При этом Министерство социальной политики оценивает потенциальное недополучение поступлений от единого социального взноса (ЕСВ) в 2020 году и предлагает в связи с этим выделить Пенсионному фонду трансферт из Фонда борьбы с Сovid-19 в размере 15,2 млрд грн.
Напомним, в целом в 2020 году на строительство и ремонт дорог в Украине в том числе 20 млрд грн одолженных под госгарантии, а 35 млрд грн "Укравтодор" планировал получить из средств, выплаченных "Газпромом" по итогам победы "Нафтогаза Украины" в Стокгольмском арбитраже. Еще 62 млрд грн выделены из Дорожного фонда.
Шило на мило... Що там, що там ці гроші сп#дять...
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
19.06.20 12:01
Олігарх Коломойський і кум Путіна Медведчук є бізнес-партнерами в 3-х обленерго, на 2-х металургійних заводах і телеканалі "1+1", - "Схеми". ВIДЕО
Нардеп ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук і олігарх Ігор Коломойський роками тримали дистанцію на публіці і несхвально відгукувалися один про одного. Минулого року Коломойський навіть назвав Медведчука зрадником і колаборантом.
Як повідомляє , проєкту " " вдалося з'ясувати, що такі відносини не завадили їм стати бізнес-партнерами щонайменше в чотирьох сферах: медіа, енергетиці, нафтовій логістиці та металургії. Крім телеканалу "1+1", Медведчук з родиною є партнером Коломойського в трьох обленерго і двох металургійних заводах.
You must be registered for see medias
 
  • Haha
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
19.06.20 14:06
Зеленський призначив ексучасника КВК і главу ДУСі Борзова на пост голови Вінницької ОДА

Президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив голову Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського і призначив на цю посаду голову Державного управління справами Сергія Борзова, попередньо звільнивши його із займаної посади. Також Зеленський присвоїв Борзову другий ранг державного службовця.
"Звільнити Борзова Сергія Сергійовича з посади Керівника Державного управління справами", - йдеться в тексті указу президента від 18 червня, оприлюдненому на сайті глави держави в п'ятницю, 19 липня, передає
Указом від 18 червня Зеленський звільнив "Скальського Владислава Володимировича з посади голови Вінницької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою".
Потім президент призначив Борзова головою ОДА, про що йдеться в указі від 18 червня.
Читайте:
Крім цього Зеленський призначив Ігоря Лисого тимчасово виконуючим обов'язки глави ДУСі.
"Тимчасово покласти виконання обов'язків керівника Державного управління справами на Лисого Ігоря Васильовича - заступника керівника Державного управління справами", - йдеться в тексті указу від 18 червня.
Указом Зеленський присвоїв Сергію Борзову другий ранг державного службовця.
Борзов із 2014 року працює в керівництві Держуправління справами. З літа 2019 року очолює відомство.

Раніше балотувався до Вінницької облради за списками партії "Фронт змін".
До початку політичної кар'єри Борзов був директором команди КВК "Вінницькі перці". У 2011–2012 роках – директор команди КВК "Збірна України".
Дружина Борзова – дочка керівника "Ліги Сміху" Наума Барула. 21 липня 2019 року Ірина Борзова була обрана депутатом Верховної Ради по вінницькому округу №14.

 
Зверху