Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
11.09.19 18:00
Рада признала нелегитимность "выборов" в оккупированном Крыму: голосовали все, кроме фракции ОПЗЖ

Верховная Рада приняла заявление о нелегитимности местных выборов в оккупированном Россией Крыму.
Об этом сообщает .
За соответствующий проект постановления проголосовали 325 депутатов. При этом депутаты из фракции ОПЗЖ не голосовали.
Текст заявления пока не опубликован на сайте парламента.
Напомним, 8 сентября в России прошли местные выборы, в рамках которого также состоялось "голосование" в оккупированных Крыму и Севастополе.
 

arnisumy

Well-Known Member
...ебіли, марадьор - зельцман торгує на крові?

Поставки російського вугілля в Україну у липні зросли утричі - ЗМІ
ПОНЕДІЛОК, 9 ВЕРЕСНЯ 2019, 09:30

Поставки російського вугілля в Україну, які з червня йдуть лише за спецдозволами, у липні зросли у три рази, до 400 тисяч тонн у порівнянні з попереднім місяцем на тлі зростання відвантажень великих експортерів.
Про це повідомляє з посиланням на дані російської статистики.
За даними Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу РФ, у липні російські компанії поставили на територію України 394,8 тисяч тонн вугілля.
"Це утричі більше, ніж в червні, коли відвантаження стали можливими лише за дозволами уряду РФ. Такий режим був введений в якості відповіді на квітневі обмеження Києва по імпорту російських товарів.
Незважаючи на зростання експорту місяць до місяця, щодо липня 2018 року поставки серйозно знизилися - на 51,6%. У червні експорт падав на 85%, а за січень-липень російські вугільники недопостачали 1 млн тонн щодо того ж періоду 2018 року (падіння на 15,3%, до 5,2 млн тонн)", - йдеться у повідомленні.
Основними російськими експортерами в липні були "Ресурс" (101,3 тисяч тонн), шахтоуправління "Садкінське" (66 тисяч тонн), "Распадська" (49,82 тисяч тонн).
"Кузбасрозрізвугілля", що був одним з найбільших постачальників до введення нових правил експорту, але припинив відвантаження в червні, поставив першу партію обсягом 36,3 тисяч тонн. "Сібантрацит" також відвантажив першу з червня партію обсягом 10,5 тисяч тонн.
Нагадаємо:
Раніше повідомлялось, що після запровадження урядом РФ торговельних обмежень на постачання вугілля до України, обсяги імпорту
 

arnisumy

Well-Known Member
11.09.19 16:54
Гончарук отказался комментировать встречу с Коломойским

Премьер-министр Украины Алексей Гончарук не стал комментировать встречу с бизнесменом Игорем Коломойским, состоявшуюся накануне в Офисе Президента.
О том, как прошла встреча с Коломойским и о миссии МВФ, главу Кабмина спросили журналисты во время брифинга после заседания правительства, информирует со ссылкой на .
Гончарук призвал спрашивать об итогах работы Кабинета Министров. "Коллеги, я бы хотел подчеркнуть формат таких встреч: призываю вас обсуждать те темы, которые мы поднимаем по итогам заседания. Это не регулярное еженедельное интервью. Я прокомментирую те факты, которые буду считать необходимым комментировать в интервью, в отдельных выступлениях", - сказал он.
Как ранее сообщал , На встрече также присутствовали премьер-министр Алексей Гончарук, руководитель Офиса президента Андрей Богдан, первый помощник президента Сергей Шефир, министр энергетики и защиты окружающей среды Алексей Оржель.
 

arnisumy

Well-Known Member
марадьор - зельцман краде БК чи "путчисти" пролізли?

11.09.19 14:43
На территории военного арсенала возле Калиновки зафиксировано 6 взрывов боеприпасов. Угрозы для людей нет, - Минобороны. ФОТОрепортаж
В Минобороны подтвердили факт взрывов боеприпасов на технической территории военного арсенала в поселке Калиновка Винницкой области.
Как информирует , об этом сообщает Минобороны.
"Сегодня, около 11:30, дежурными службами арсенала было зафиксировано задымление на участке подрыва неразорвавшихся боеприпасов технической территории базы хранения вблизи пгт Калиновка в Винницкой области.
В зоне задымления зафиксировано шесть взрывов боеприпасов, вывезенных на определенный участок ранее, для дальнейшей утилизации", - сказано в сообщении.

Отмечается, что к месту происшествия отбыла оперативная группа во главе с первым заместителем начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Украины.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
"По состоянию на сейчас на территории арсенала работают специалисты Государственной службы по чрезвычайным ситуациям, работники Национальной полиции и Военной службы правопорядка в Вооруженных Силах Украины. Продолжается локализация места возгорания", - сообщили в ведомстве.

По предварительной информации задымление произошло из-за горения около двух гектаров сухой травы.
"Угроз для военнослужащих и гражданского населения, а также пострадавших нет. Ситуация контролируется", - подчеркнули в Минобороны.
Вместе с тем, в сообщении Генштаба ВСУ в говорится, что на военном арсенале вблизи пгт Калиновка продолжаются мероприятия по ликвидации последствий происшествия.
"По состоянию на 13:30 очаги возгорания локализованы, новых не наблюдается. Местами присутствуют единичные задымления территории", - сказано в сообщении.

Фото: Генштаб ВСУ/Facebook
Напомним, 9 октября на технической территории 6-го арсенала Министерства обороны возле пгт Дружба в районе населенного пункта Ичня Черниговской области , в связи с чем по всей Черниговской области введены соответствующие ограничительные меры. Как сообщили в Генштабе, пожар .
На территории складов 6-го арсенала Министерства обороны хранится в основном стрелковое оружие. 120-мм минометных мин, 122-мм гаубичных снарядов, 125-мм танковых снарядов и 122-мм реактивных снарядов "Град". ГСЧС сообщила о 88 тыс. тонн боеприпасов на складах возле Ични, в Генштабе эту цифру .
По данным Минздрава, в результате взрывов на складе боеприпасов под Ичней из районной больницы города 163 пациента.
Служба безопасности Украины несколько версий пожара на территории складских помещений возле пгт Дружба, в том числе, диверсию.
Военная прокуратура Производство начато по ч. 3 ст. 425 Уголовного кодекса Украины ( "Небрежное отношение военного должностного лица к службе, повлекшее тяжкие последствия, совершенное в условиях особого периода, кроме военного положения").
 

arnisumy

Well-Known Member
11.09.19 19:30
Глава МВС Естонії заговорив про можливість обмеження безвізу для українців. Естонський МЗС назвав цю пропозицію "юридично неможливою"

Міністр внутрішніх справ Естонії, голова Консервативної народної партії Март Хельме розпорядився з'ясувати, чи можна скасувати безвізовий режим для громадян України, які приїжджають до Естонії. Глава МЗС Рейнсалу заявляє, що це неможливо.
Як передає про це повідомляє " ".
За словами Хельме, представити парламенту відповідні законодавчі ініціативи він має намір вже цієї осені.
Він додав, що лідери EKRE заздалегідь припускали: щойно Україна отримає безвізовий режим з ЄС, вона стане "троянським конем".
"Троянським конем зокрема і для Росії, тому що ті, хто приїжджають сюди, не стільки українці, як росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомо-совєтікуси. Цей міграційний тиск зі сходу на нас дуже сильний, і він продовжує посилюватися", - підкреслив Хельме.
Міністр додав, що повністю скасувати міграцію не вийде, але Естонія повинна мати можливість вирішувати, кого, в якій кількості, на який термін і на яких умовах впускати.
Скасувати право безвізового режиму для громадян України неможливо і не в інтересах Естонії, заперечив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.
"Одностороннє скасування короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумне і юридично неможливе", - сказав Рейнсалу.
"Крім виконання Україною об'єктивних умов, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам в підтримці інтеграції України в Євросоюз", - пояснив він.
Віцеголова комісії із закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсон (Партія реформ) вважає, що уряд Юрі Ратаса крок за кроком змінює курс зовнішньої політики Естонії. Так Міхкельсон прокоментував ініціативу міністра внутрішніх справ позбавити українців права безвізового в'їзду в Естонію.
"Навіть Путін не називав Україну троянським конем для Європи. Тепер це зробив член уряду Естонії", - заявив він.
"Від системи безвізових відносин Естонія завжди більше виграє, ніж втрачає. Україна не є проблемою незаконної імміграції. Не будемо забувати, що Україна і за нас бореться проти російської агресії. За останні 24 години на фронті було поранено шістьох українських солдат", - додав Міхкельсон.
 

d324co

Well-Known Member

Ліки не потрібні. Роздруковуйто портрети та прикладайте.
 

arnisumy

Well-Known Member
ну..., за інвестиції...

12.09.19 21:15
Найбільший світовий металургійний гігант "АрселлорМіттал" заявив, що готовий зупинити роботу свого підприємства в Україні

Найбільший в країні металургійний комбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг" буде змушений зупинити роботу своєї залізорудної шахти ім. Артема в разі підвищення ренти на видобуток залізної руди відповідно до законопроекту №1210, внесеного на розгляд Верховної Ради.
Про це повідомив сьогодні заступник генерального директора комбінату Володимир Ткаченко, виступаючи на засіданні робочої групи комітету Верховної Ради з податкової і митної політики, передає кореспондент .
Він зазначив, що пропоновані зміни бази оподаткування при видобутку залізної руди матимуть негативні наслідки. "Якщо держава хоче, щоб переробка сировини становила 100% - вона буде 100%. Але тоді ми будемо змушені скоротити обсяги видобутку залізорудної сировини. У нас є відкриті кар'єри та шахта, ми будемо змушені заморозити її роботу. Зараз там працює понад тисячу осіб" , - сказав він.
Як відомо, законопроектом №1210 пропонується не тільки підвищити рентну плату за видобуток залізної руди з 8% до 10%, а й збільшити нижній поріг рентабельності залізорудної сировини з 14-25% до подвійної облікової ставки НБУ - сьогодні це 33%. Також пропонується як базу для оподаткування брати вартість товарної продукції (в т.ч. концентрату, агломерату, окатишів) із вмістом Fe62-67% замість вартості видобутої руди з вмістом Fe16-30%.
За оцінками консалтингового агентства PricewaterhouseCoopers, в разі прийняття змін до Податкового кодексу України, передбачених законопроектом №1210, частка рентних платежів по відношенню до комерційного прибутку металургійних підприємств України аналогічний показник в інших країнах.
Так, частка ренти по відношенню до прибутку в Австралії, Бразилії, Канаді, Казахстані, Індії, Китаї, становить 10,3%. А в Росії - всього 2,5%. В Україні в разі впровадження запропонованих змін до Податкового кодексу вона досягне 22%.
 

arnisumy

Well-Known Member
12.09.19 22:21
Суд постановив припинити відновлене 3 місяці тому розслідування проти Юри Єнакіївського

Приморський районний суд Одеси задовольнив скаргу Юрія Іванющенка на бездіяльність прокурора. Суддя постановив закрити кримінальне провадження впродовж 3 днів. Рішення оскарженню не підлягає.
Рішення було прийнято 22 серпня. Про це з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень пише , інформує
Вперше рішення про закриття справи проти Іванющенка було прийнято в 2016 році. Тоді Солом'янський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу у зв'язку з порушенням розумного строку слідства і фактичною відсутністю слідчих дій.
3 квітня 2019 року апеляційний суд підтримав рішення Солом'янського суду. У липні Верховний суд залишив його без змін.
Адвокати Іванющенка поскаржилися до суду на бездіяльність прокурора, оскільки судове рішення не виконувалося.
Приморський суд Одеси задовольнив скаргу Іванющенка і зобов'язав прокуратуру закрити кримінальне провадження проти нього.
Як повідомлялося, Юрій Іванющенко, відомий як Юра Єнакієвський, утік з України після Революції Гідності. Іванющенка підозрювали в заволодінні коштами держбюджету в особливо великих розмірах, а також рейдерстві відомого одеського ринку "7 кілометр".
На початку 2017 року суди закрили справу стосовно Іванющенка. Верховний Суд заявив, що в цьому винна Генпрокуратура.
Тоді генпрокурор Юрій Луценко зазначав, що йдеться про закриття всіх справ проти ексдепутата. Про нові провадження чи підозри працівники правоохоронних органів після цього не повідомляли.
На початку червня 2019 року стало відомо, що Одеська прокуратура знову "у зв'язку зі встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення".
2 липня повідомлялося, що інформація про розшук Іванющенка зникла з бази Міністерства внутрішніх справ.
5 липня і направила в Нацполіцію лист про відновлення його розшуку.
 
Зверху