Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
До ціни вугілля по "Роттердам+" немає претензій - НАБУ
05 вересня 2019
В Національному антикорупційному бюро України заявляють, що не мають претензій до індексу API2 в основних портах Західної Європи, як базового орієнтиру для визначення ціни на вугілля в Україні за формулою "Роттердам+". На думку детективів, ціна вугілля в Амстердамі, Роттердамі та Антверпені в цілому відповідала встановленим цінам на ринку енергетичного вугілля в Україні. Про це йдеться офіційній відповіді НАБУ на запит Інформаційного бюлетеню ICC Ukraine.
"Згідно з Порядком, затвердженим постановою НКРЕКП №289 від 03.03.2016, індикативна ціна вугілля НКРЕКП визначена на рівні індексу API2 на умовах CIF в основних портах Західної Європи (Амстердам-Роттердам-Антверпен), рівень якої в цілому відповідав встановленим цінам на ринку енергетичного вугілля в Україні на час ухвалення Порядку. Зауважимо також, що детективи Національного бюро у вказаному кримінальному провадженні не висувають обвинувачення службовим особам НКРЕКП в частині необґрунтованості застосування індикативної ціни на рівні API2, оскільки досудовим розслідуванням не встановлено ознак необґрунтованості застосування такого інструменту як індикативна ціна, а також обрання у якості індикативу показника світової ціни на енергетичне вугілля на рівні API2", - зазначає прес-служба НАБУ.
В Національному бюро інформують, що НКРЕКП мала підстави для впровадження прозорої методики формування ціни електроенергії та енергетичного вугілля на противагу попереднім практикам "ручного" регулювання.
"Вказаний порядок підготували на виконання рекомендацій Антимонопольного комітету України стосовно необхідності розроблення прозорого механізму державного регулювання оптових ринкових цін на електроенергію, зокрема встановлення індикативної ціни енергетичного вугілля з прив’язкою до релевантних інформаційних джерел та відмови від адміністративного (так званого "ручного") визначення ціни енергетичного вугілля без використання відповідних методик (алгоритмів)", - вказується у відповіді.
Детективи антикорупціного органу мають зауваження виключно до обґрунтованості включення в формулу "Роттердам+" логістичних витрат на транспортування та перевалку вугілля.
"Акцентуємо увагу на тому, що суть обвинувачення не стосується неправильного застосування індикативної ціни на рівні API2 як такої, що застосована в умовах відсутності вільного ринку енергетичного вугілля в Україні. Натомість Національним бюро висунуто обвинувачення службовим особам НКРЕКП у включенні до Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни на електричну енергію завідомо нереальних (економічно не обгрунтованих) витрат на транспортування енергетичного вугілля в частині прогнозованих обсягів використання вітчизняного вугілля на доставку його до України морським шляхом та перевалку в портах України, що надало необґрунтовані переваги генеруючим компаніям ТЕС і призвело до необґрунтованого збільшення оптової ринкової ціни електричної енергії", - підкреслюють в НАБУ.
Раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко повідомляла, що формула "Роттердам+" не є виключенням для вугільних ТЕС, аналогічним чином за принципом імпортного паритету формується ціна атомної генерації та ціна газу (формула "Дюссельдорф+").
Застосований у формулі принцип імпортного паритету полягає в тому, що держава відмовляється від практики адміністративного заниження ціни вітчизняних товарів (в даному випадку енергоресурсів) відносно аналогічних товарів, що постачаються в країну з закордону.
Європейська асоціація вугілля та лігніту прийшла до висновку, що використання формули "Роттердам+" українською владою було обгрунтованим підходом. Про це йдеться в звіті асоціації, опублікованому на сайті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Формула "Роттердам+" була введена постановою НКРЕКП №289 від 3 березня 2017 року "Про затвердження порядку формування прогнозної оптової ціни електричної енергії". Згідно з постановою, в ціну електроенергії закладалася вартість вугілля, виходячи з котирувань індексу API2 європейського хабу ARA (Амстердам - Роттердам - Антверпен) + витрати на транспортування до України. Таким чином, в тарифі встановлювалась рівна ціна на енергетичне вугілля українського та іноземного походження.
 

arnisumy

Well-Known Member
Аваков взяв собі в радники люстрованого експрокурора
06/09/2019 20:17
You must be registered for see images

ФОТО: ПРЕССЛУЖБА МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив своїм радником на громадських засадах колишнього заступника прокурорів у Харківській і Одеській областях Дмитра Кавуна.
Як повідомляє “ “, про це в понеділок, 2 вересня, у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.
Відомо, що у 2014 році Кавуна внесли до переліку осіб, яким заборонено обіймати посади в органах державної влади у зв’язку з законом про люстрацію.
Як повідомляється на сайті МВС, на посаді колишній високопоставлений прокурор координуватиме діяльність органів в Харківській області.
“Задача – підсилити цей напрямок, максимально використовувати знання та досвід, а також володіння обстановкою в області. І, звичайно, подолання злочинності в області, корупції та інші задачі, які перед собою ставить міністерство в Харківською області”, — заявили у МВС.
У 2014 році Кавун до списку осіб, яким заборонено обіймати посади в органах державної влади у зв’язку з законом про люстрацію. Заборона діє до 2024 року.
You must be registered for see images

Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення Закону України “Про очищення влади”. Фото: Держінформ’юст
В офіційній біографії Кавуна йдеться, що він закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, вчений ступінь отримав в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна. Протягом 2012-2014 років працював заступником прокурора Харківської області, координував нагляд за дотриманням закону правоохоронними органами області.
 

d324co

Well-Known Member

Цікава пропозиція - ми закриваємо справи проти шпигунів, зрадників та террористів, вони - проти наших моряків ???
 

arnisumy

Well-Known Member
ану ж, робим ставки, чи відновиться на посаді?

“Мені по***й”: обміняний перекладач Гройсмана Єжов обіцяє повернутися в Україну
09/09/2019 09:19
You must be registered for see images

СТАНІСЛАВ ЄЖОВ І ВАЛЕНТИН РИБІН НА СУДІ 8.10.2018. ФОТО: СУДОВИЙ РЕПОРТЕР

Експерекладач Гройсмана Станіслав Єжов, якого віддали РФ в рамках обміну полоненими, заявив про наміри повернутись в Україну.
Як повідомляє “ “, про це Єжов сказав у коментарі журналістам в суботу, 7 вересня, передає ТСН.
Журналіста, який з ним намагався поспілкуватись, він назвав “бандерівським пропагандистом”.
Потім у Єжова запитали, чи впевнений він, що з ним усе буде гаразд у Росії:
Мені по***й. Не знімайте мене. Я повернуся. Так, я повернуся на літаку або поїзді, не знімайте мене”, – відповів експерекладач.
Нагадаємо, що Єжова видали Росію у рамках обміну полоненими у форматі “35 на 35”.
Як інформувала “ “, Служба безпеки України за підозрою у роботі на російські спецслужби. Йому висунули обвинувачення у державній зраді, за це “світить” від 10 до 15 років позбавлення волі.
Раніше Єжов працював у посольстві України в США, а також в адміністрації президента. В управлінні протоколу Кабміну він відповідав, зокрема за переклад зустрічей з іноземними делегаціями. Єжов постійно супровджував прем’єра Володимира Гройсмана у закордонних поїздках.
За версією слідства, з допомогою спеціального обладнання чиновник збирав інформацію про діяльність урядових структур і передавав спецслужбам Росії. Інформацію він начебто пересилав на емейл-адресу користувача “Олена Прекрасна”.
3 липня 2019 року суд змінив запобіжний захід Єжову:
 

arnisumy

Well-Known Member
:rofl: :rofl: :rofl:
09.09.19 17:59
Пропонуємо підвищити зарплату прокурорам до рівня зарплат районних суддів, - генпрокурор Рябошапка

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка має намір ініціювати збільшення зарплат прокурорів.
Про це він сказав на засіданні правоохоронного комітету Верховної Ради, повідомляє із посиланням на .
"Ми пропонуємо підвищити зарплату для прокурорів", - сказав Рябошапка. На його думку, зарплату прокурорам необхідно підвищити до рівня зарплат районних суддів.
Також генпрокурор сказав, що прокуратура буде реформована.
Зокрема, замість військової прокуратури буде створено відділ цивільних прокурорів, які працюють на лінії розмежування на Донбасі.
Також планується створити спеціальний відділ для розслідування злочинів у сфері нацбезпеки, зокрема щодо розкрадань у концерні "Укроборонпром".
 

arnisumy

Well-Known Member
У Верховній Раді запропонували амністію терористам ''Л/ДНР'': кого можуть звільнити
09 вересня 2019

У пропонують амністію найманцям, які воювали на боці так званих Л/ДНР. Законопроєкт уже опублікували на сайті парламенту і він активно просувається народними депутатами, які раніше входили до фракції "Опозиційного блоку".
Що конкретно пропонують у Раді і які злочини зійдуть з рук проросійським терористам
з'ясовував .
Про що мова
У законопроєкті чітко прописані норми, які звільняють учасників бойових зіткнень від кримінальної відповідальності.
Там зазначено, що всі учасники угруповань "Л/ДНР" у період з 28 лютого 2014 року потрапляють під амністію. Для цього учаснику подій в окремих районах Донецької і Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, треба отримати відповідні заяву.

Звільняються від покарання люди, які підпадають під десятки статей Кримінального Кодексу. Серед основних:
  • Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 109);
  • Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110);
  • Фінансування дій, скоєних із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України (ст. 110-2);
  • Шпигунство – передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства (ст. 114-1);
  • Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак (ст. 161);
  • Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво (ст. 197);
  • Напад на об'єкти, на яких є предмети, що становлять підвищену небезпеку для оточення (ст. 261);
  • Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем (ст. 262);
  • Наруга над державними символами (ст. 338).
You must be registered for see images

Список статей, які потрапляють під амністію

Закон поширюється як на вже звинувачених і засуджених, так і на звинувачуваних. По суті, якщо цю ідею підтримає парламент, то звинувачення будуть зняті з десятків тисяч злочинців, які останніми роками воювали на Донеччині.
Хто автори і як аргументують
Авторами проєкту закону виступили 5 народних депутатів: Вадим Новінський, Дмитро Шпенов, Сергій Магера, Муса Магомедов і Вікторія Гриб. Цю ідею вони пояснюють спробою допомогти президенту України виконати Мінські угоди, а також резолюцію Ради безпеки ООН.
Варто зазначити, що на сайті парламенту опубліковано і альтернативний проєкт закону, авторства нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" Нестора Шуфрича, Вадима Рабиновича і Василя Німченка. За своєю суттю він є аналогічний основному проєкту.
You must be registered for see images

Прикордонний пункт так званої "ДНР"
У Раді немає єдиної думки
Виходячи з риторики президента Володимира Зеленського, Україна має намір і надалі продовжувати курс на виконання Мінських угод. Тому тема з амністією учасників бойових дій на Донбасі на боці окупантів так чи інакше вийде на публічне обговорення.
З боку правлячої партії поки єдиної думки щодо теми немає, законопроєктів або будь-яких чітких законодавчих ініціатив також. Більше того, якщо проєкт і буде подано, то ймовірно з подачі глави держави.
При цьому в опублікованих проєктів особливих перспектив не видно. Перш за все через те, що вони подані представниками партій меншості. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вже заявив, що здавати інтереси країни у президентській силі не мають наміру.
"Я точно можу сказати – у нас рамка дуже проста: не здавати інтереси України... Зараз я щось буду говорити вам, а потім воно буде змінюватися, бо ми повинні реагувати на, зокрема, міжнародну ситуацію", – пояснив керівник найбільшої фракції.
Як вважає народна депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина, обговорювати ідеї з амністією в недалекому майбутньому можна, але з певними умовами.
You must be registered for see images

"Це можливо після того, як Росія виведе свої війська з Донбасу, поверне Україні окуповані території і виплатить компенсацію за свою агресію. У такому випадку може і є сенс про щось говорити", – наголосила народна депутатка.
Розкритикували законопроект і в партії "Голос". За словами народного депутата Романа Костенко, перед можливою амністією терористів потрібно провести цілий ряд інших заходів. Перш за все це повний обмін всіх полонених, відновлення Україною контролю за кордоном, а також виведення російської техніки з Донбасу.
"Варто звернути увагу, що проектом не визначено дієвого механізму перевірки осіб: участь особи в збройному конфлікті планується підтверджувати заявою до відповідного органу або посадової особи, тобто залежить виключно від бажання особи і несе ризики для державної безпеки.
Ми підтримуємо необхідність завершення конфлікту і консолідації українського суспільства, проте це можливо лише за умови невтручання Російської Федерації у внутрішні справи України, відновлення повного контролю над тимчасово окупованими територіями і чіткого визначення ступеня шкоди, якої завдали особи, які підпадають цим законом під амністію", – підсумував Костенко.
Яка ситуація зараз
Офіційно в армії псевдореспублік проходять службу близько 40 тисяч осіб. Як ще у 2018 році заявляв воєнний прокурор Анатолій Матіос, ці люди мають непоганий досвід ведення бойових дій, чимало з них проходили інструктаж і підготовку у російських фахівців.
У різні роки чисельність російських військ на Донбасі становила від 200 тисяч (на момент загострення військовий дій у 2014 році) і . Найчастіше вони оформлені як військові радники або добровольці з Росії.
Точну кількість терористів, які взяли участь у війні на Донбасі, ніхто назвати не може. Багато інформації засекречено або просто втрачено. Але очевидно, що йдеться про тисячі людей, які пройшли службу у незаконних формуваннях.
Підписуйся на наш . Отримуй тільки найважливіше!
 

arnisumy

Well-Known Member
ну не даремно ж богатирьова повернулась, тепер ліки будуть закупати по православномукошерному.

10.09.19 16:10
Рада прийняла за основу нову редакцію закону про державні закупівлі, що скасовує держзакупівлі ліків через міжнародні організації

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №1076, у якому запропоновано нову редакцію закону про державні закупівлі.
Законопроєкт підтримали 310 народних депутатів на засіданні у вівторок за необхідних 226 голосів, передає із посиланням на " ".
"Ми вводимо відповідальність керівника бюджетної установи за порушення законодавства у сфері закупівель. Ми боремося з оскаржувальним тролінгом. Не дозволимо, щоб замовники дискваліфікували бізнес за формальними ознаками", - зазначила народна депутатка від фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа, представляючи документ у парламенті.
Згідно з текстом законопроєкту, нововведення передбачають ввести обов'язковість використання системи закупівель ProZorro під час закупівлі від 50 тис. грн, можливість для бізнесу протягом 24 годин виправляти помилки в тендерних пропозиціях.
Документ також вводить поняття "спрощених" закупівель - закупівель товарів, робіт і послуг на суму від 50 тис. грн до 200 тис. грн, які будуть проводитися через ProZorro.
Крім того, в законопроєкті запропоновано замість фіксованої плати за оскарження процедури закупівлі (нині - 5 тис. грн для товарів і послуг та 15 тис. грн для робіт) встановлювати її суму залежно від вартості предмета закупівлі.
Водночас, нова редакція закону "Про державні закупівлі", яка була прийнята у вівторок в першому читанні, скасовує можливість закуповувати ліки за допомогою міжнародних організацій. Однак члени комітету охорони здоров'я мають намір до другого читання внести поправки, щоб ця можливість залишилася ще хоча б на два роки. Про це повідомила в член комітету Ольга Стефанишина.
"Сьогодні Верховна Рада проголосувала за проєкт закону 1076 "Про публічні закупівлі" в першому читанні. У процесі якась зла сила викинула звідти можливість для МОЗ закуповувати ліки, вакцини та медичні вироби за допомогою міжнародних організацій. Чи це умисна дія, чи випадковий збіг, мені невідомо", - розповіла вона.
"Наразі є розуміння, що міжнародні закупівлі потрібно подовжити мінімум на два роки для ліків та медвиробів, вакцин-назавжди. Такі правки домовилися подати спільно з Михайлом Радуцьким між першим і другим читанням", - написала Стефанишина.


 

arnisumy

Well-Known Member
ахахах...

10.09.19 14:51
Рада ухвалила за основу законопроєкт про декриміналізацію фіктивного підприємництва

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроєкт №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес, який передбачає декриміналізацію фіктивного підприємництва.
Законопроєкт на засіданні у вівторок підтримали 365 народних депутатів за необхідних 226 голосів, передає із посиланням на " ".
Законопроєкт, зокрема, вилучає ст.205 з КК, яка визнає кримінально караним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.
"Ми також пропонуємо втричі підняти нижню планку для притягнення до відповідальності за ст.212 КК (ухилення від оподаткування), щоб у кримінальному порядку переслідувалися дійсно злочини, решта - у фінансовому порядку", - сказав глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев, представляючи документ у парламенті.
Водночас депутати ухвалили рішення про скорочені строки підготовки законопроєкту до другого читання.
 

d324co

Well-Known Member

Ибо не# народу знать, что его слуги делают.
Это при Злочинной Владе журналисты могли всюду свой нос совать... Теперь все будет закрыто от их пронырливых глаз.
 

d324co

Well-Known Member
Депутаты Верховной рады в первом чтении проголосовали за декриминализацию открытия фиктивных фирм, передаёт корреспондент «ПолитНавигатора».

Представляя законопроект, депутат от пропрезидентской фракции «Слуга народа» Даниил Гетманцев рассказал, что 205-я статья (фиктивное предпринимательство) на протяжении многих лет была основанием для давления на предпринимателей со стороны налоговой полиции и подчеркнул необходимость и правильность её декриминализации
 
Зверху