Російська інтервенція в україну. березень 2014.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Я вже писав що тільки США , Франція та Британія можуть якось ,,втянутись,, зі своїми військами та й то тільки після дозволу Верховної ради.
Трохи не так. Країни-гаранти, згідно Будапештському договору, зобов'язані захищати цілісність України. Але вони це можуть робити і під "фасадом" НАТО. Тут тільки 2 нюанси - інші країни не "зобов'язані", але "можуть" долучитись, якщо вони так вирішать. Звернення про допомогу до НАТО Рада вже давно прийняла, і звернулась. І про допомогу в захисті ядерних і інших небезпечних об'єктів. Зараз на комісії вирішується, чи будуть країни-гаранти діяти окремо від альянсу, чи весь альянс прийме таке рішення. Якось так, я це розумію.
 

rfvgy

Ukrainian
Спiльнi навчання з НАТО та ЄС захистять Україну вiд росiйського вторгнення, - вiйськовий експерт
You must be registered for see images

Направлення військовослужбовців НАТО та країн Євросоюзу в Україну для участi в багатонацiональних навчаннях є сигналом солiдарностi з боку Заходу
Про це в ефiрi повiдомив вiйськовий експерт, спiвдиректор програм Центру Разумкова Олексiй Мельник.
"Це потужний сигнал солiдарностi з Україною з боку наших захiдних партнерів", - наголосив Мельник.
Він також зазначив, що "це свого роду сигнал з боку Заходу, який продовжує виконання своїх зобов’язань перед Україною, підтримувати тi угоди, якi були укладенi та узгодженi раніше". Водночас Мельник вважає проведення спiльних навчань є "свого роду ризиком, який Захiд бере на себе, надсилаючи своїх вiйскьвослужбовцiв в Україну".
Крiм того, експерт звернув особливу увагу на інтенсивну підтримку найближчого сусіда України – Польшi.
Нагадаємо, сьогоднi Верховна Рада прийняла рішення про допуск до багатонацiональних військових навчаннь на територiї України пiдроздiлiв Збройних сил країн НАТО та ЕС.
До навчань планується залучити 2,5 тис. військових Збройних сил України, а також приблизно таку ж кiлькiсть військовослужбовців з інших країн. Навчання пройдуть з травня по листопад в Західних та південних областях України.

 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

1 КВІТНЯ 2014 23:36
Це стверджують джерела руху “Спільна Справа”

Про це йдеться у повідомленні організації, передає .

Як зазначено в повідомленні, "в останній тиждень з Сімферополя на материкову Україну масово відправляють російських військових в цивільному. Як залізничним, так і автотранспортом".

"При цьому жодного серйозного контролю при перетині кордонів окупованого Криму ані українськими прикордонниками, ані митниками не здійснюється", - наголошують у прес-службі "Спільної Справи".

Організація закликала СБУ, Прикордонну та Митну служби звернути увагу на цей факт, вимагаючи негайно розпочати справжній ретельний догляд усіх осіб, які прибувають з Криму, в першу чергу, безпосередньо на кордоні з АР Крим.

"Немає сумнівів, що російські військові можуть накопичуватись в окремих регіонах для фізичної підтримки проросійської “п’ятої колони” та виконання диверсійно-розвідувальних завдань, щоб створити гучні провокації на Сході та Півдні України з метою остаточно дестабілізувати загальну напружену ситуацію, спричинити громадянські зіткнення, дати формальний привід РФ для чергових мілітарних дій вже на материковій частині України", - підкреслили активісти "Спільної Справи".
"в останній тиждень з Сімферополя на материкову Україну масово відправляють російських військових в цивільному. Як залізничним, так і автотранспортом".
Не обов'язково військових. Скоріше казачків з намальованими паспортами.
 

Fill

Кот

"в останній тиждень з Сімферополя на материкову Україну масово відправляють російських військових в цивільному. Як залізничним, так і автотранспортом".
Не обов'язково військових. Скоріше казачків з намальованими паспортами.
Я этого не понимаю. Ну ладно раньше, но сейчас-то, когда уже не до шуток! Хотите сказать, что нельзя проверить номер паспорта на границе? Пограничники ведь не "самооборона", у пограничников есть все возможности для этого. А если нет, то можно сливаццо (
 

Miksa

Active Member
You must be registered for see images

везде шпионы и враги диверсанты боты и путлеровцы
 

rfvgy

Ukrainian
НАТО поможет Украине улучшить безопасность



You must be registered for see images
НАТО обещает помочь Украине в осуществлении оборонных реформ
army.unian.net
НАТО и Киев договорились интенсифицировать сотрудничество и продвигать реформы в сфере безопасности с целью развития украинских возможностей для обеспечения собственной безопасности.
Такие договоренности сторон закреплены в заявлении, принятом по итогам заседания Комиссии Украина-НАТО, которое состоялось во вторник в Брюсселе.
«Для реальной демонстрации обязательств союзников партнерству между Украиной и НАТО, мы договорились о конкретных мерах, которые направлены на углубление украинских возможностей для обеспечения собственной безопасности. НАТО и Украина договорились интенсифицировать сотрудничество и продвигать реформы в сфере безопасности посредством программ, направленных на построение и развитие возможностей», – сказано в документе.
Кроме того, союзники по НАТО договорились направить в киевский офис НАТО дополнительными экспертами.
В заявлении также говорится о намерении союзников продолжать работать с украинским правительством, Верховной Радой и гражданским обществом для укрепления гражданского контроля над военными силами и смежными секторами безопасности.
«Союзники поддерживают меры, предпринятые украинским правительством в сфере реформ и в продвижении инклюзивого политического процесса, который основан на демократических ценностях, уважении прав человека, меньшинств и верховенства права», – подчеркивается в документе.
Кроме того, в заявлении содержится приветствие подписанию политической части Соглашения об ассоциации Украина-ЕС.
«Независимая, суверенная и стабильная Украина, преданная демократии и верховенству права, является ключом для евро-атлантической безопасности. Союзники решительно поддерживают украинский суверенитет и территориальную целостность. Мы призываем Россию соблюдать эти принципы», – говорится в заявлении.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Я этого не понимаю. Ну ладно раньше, но сейчас-то, когда уже не до шуток! Хотите сказать, что нельзя проверить номер паспорта на границе? Пограничники ведь не "самооборона", у пограничников есть все возможности для этого. А если нет, то можно сливаццо (
"При цьому жодного серйозного контролю при перетині кордонів окупованого Криму ані українськими прикордонниками, ані митниками не здійснюється", - наголошують у прес-службі "Спільної Справи".
 

rfvgy

Ukrainian

Росіянам навзаєм обмежать перебування в Україні 90 днями

Україна хоче запровадити для росіян норму про перебування у нашій країні не більш як 90 діб протягом півроку.
Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє .
"У нас на сьогодні це врегульовано відповідною постановою Кабінету міністрів України, і, враховуючи, що російська сторона почала застосовувати до наших громадян таку формулу, така формула буде запроваджена і щодо громадян Російської Федерації – 90 на 180 днів", - сказав Сибіга.
Відповідаючи на запитання, коли саме буде запроваджена така норма, Сибіга зауважив, що вона перебуває на стадії практичного втілення.
Він уточнив, що 90 днів будуть відраховуватися від дати першого в'їзду на територію України.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

2 КВІТНЯ 2014 00:17
Під час засіданні комісії Україна — НАТО, яка зараз триває у Брюсселі, сталася показова протокольна колізія

В.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця виступив у момент, не передбачений протоколом, — перед підсумковою промовою держсекретаря США Джона Керрі. Про це повідомив у себе на Фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, передає .

«Одразу після Расмуссена виступає наш міністр закордонних справ Андрій Дещиця. Сталося кричуще порушення дипломатичного протоколу. Замість держсекретаря США Керрі - представника країни НАТО, лідера НАТО, в останній момент слово надано країні - партнеру НАТО! Протокол тут жорсткий - і немає сумніву, що ця помилка була зроблена навмисно, для демонстрації високого рівня прийому української делегації в НАТО. Керрі виступить після МЗС України», - написав Юрій Бутусов.

Він додав, що приємно вражений тим, що очільник вітчизняного МЗС вільно виступав англійською мовою, а також тим, що українські журналісти свої питання також ставили англійською.

«Дещиця всю прес-конференцію говорить по-англійськи, і українські журналісти теж ставлять питання по-англійськи. Мені це дуже подобається. Нотатки побіжно: "Наступного тижня група перших військових експертів НАТО прибуває в Київ. Збираємо матеріали для подачі позовів до Росії в міжнародні суди… Ми плануємо децентралізацію влади і розширення прав регіонів. Росія вимагає федералізацію тільки для того, щоб розділити Україну і окупувати її своїми військами. НАТО розуміє, що відбувається в Україні. Розуміє, які необхідні ресурси для вирішення кризи. Ми маємо достатньо зброї в Україні. Нам необхідна екіпіровка, експерти та радники з організації системи оборони"», - написав Бутусов

Як Еспресо.TV, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі проходить засідання комісії Україна — НАТО. Україну представляє в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.
 
Зверху