Что несет нам русский мир?

arnisumy

Well-Known Member
30.06.20 07:35
Конгрес США вимагає в адміністрації Трампа більше інформації про те, що РФ платила талібам за вбивство американців

Члени Конгресу США від обох партій вимагають більше інформації від Білого дому і розвідструктур країни про можливе замовлення з боку ГРУ ГШ Росії нападів і вбивств американських військових в Афганістані.
Про це йдеться в заявах і листах самих американських законодавців, передає із посиланням на .
"Нагальними є питання, чи був поінформований президент, а якщо ні, то чому ні? І чому Конгрес не був поінформований? Тому я негайно вимагаю проведення міжвідомчого брифінгу для всіх членів Палати представників", - наголосила в цьому зв'язку в листі до директора Національної розвідки США спікерка Палати представників, конгресвумен від демократів Ненсі Пелосі.
Вона підкреслила, що Конгрес і країна потребують відповідей просто зараз.
"Тривожна тиша і бездіяльність адміністрації загрожують життю наших військ і наших партнерів по коаліції", - наголосила впливова представниця Демократичної партії.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Водночас сенатор-республіканець Ліндсі Грем одразу після появи публікації про можливу причетність Росії до нападів талібів на американських військових в Афганістані також наголосив, що це питання потребує серйозної уваги.
"Я очікую, що адміністрація Трампа серйозно поставиться до таких звинувачень і негайно повідомить Конгрес про правдивість цих повідомлень", - зауважив однопартієць президента.
Нагадаємо, у п'ятницю американське видання The New York Times із посиланням на джерела повідомило, що розвідка США має інформацію . Зокрема, зазначалося, що російська військова розвідка таємно пропонувала винагороду бойовикам за вбивство військових коаліції в Афганістані, у тому числі американських службовців. Це все відбувалося на тлі ведення мирних переговорів для припинення війни в країні.
 

arnisumy

Well-Known Member
ФСБ катує затриманих в окупованому Криму українців, – ООН
14/07/2020 10:11
You must be registered for see images

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО: КРИМСЬКА ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА

Співробітники Федеральної служби безпеки РФ та інших правоохоронних органів в анексованому Росією Криму застосовують тортури, зокрема побиття, удари електричним струмом та удушення для того, щоб змушувати людей давати показання.
Про це йдеться у нещодавно опублікованій доповіді Генерального секретаря ООН щодо Криму, DW.
“Ніхто з винних так і не був притягнутий до відповідальності в жодному з випадків катувань і жорстокого поводження, зафіксованих місією ООН у Криму. Суди або повністю ігнорували скарги жертв на катування та жорстоке поводження, або призначали розслідування, які проводилися формально та були завершені без висунення жодних обвинувачень”, – йдеться у повідомленні.
У доповіді Генерального секретаря ООН наголошується, що ризик катувань та жорстокого поводження є особливо високим під час свавільних арештів та тримання під вартою без зв’язку із зовнішнім світом.
У задокументованих випадках після надходження постраждалих до Сімферопольського СІЗО або ізоляторів тимчасового тримання медичний персонал зазвичай відмовляв їм в огляді та фіксуванні наявних тілесних ушкоджень.
“Рівень безкарності був таким, що в деяких випадках співробітники ФСБ піддавали жертв жорстокому поводженню на очах у їхніх адвокатів, залучених державою для здійснення захисту за призначенням. Останні не вживали жодних заходів для захисту своїх клієнтів”, – наголошується у повідомленні.
У доповіді Генсекретаря ООН щодо Криму вимагають від Росії притягнути винних до відповідальності та швидко і ефективно розслідувати всі заяви про катування, жорстоке поводження, свавільні арешти та затримання в анексованому Криму.
В ООН нагадали, що заборона катувань та жорстокого поводження є абсолютною та не передбачає жодних винятків.
 

d324co

Well-Known Member
Очень кратко о причинах обострения между Арменией и Азербайджаном (о о ушах мертвого осла...)
Азербайджан стал серьезным соперником Газпрому

Азербайджан довольно больно ударил по позициям Газпрома в Турции. Анкара перестала быть крупнейшим покупателем российского газа на Западе. Теперь Баку нацелился на поставки газа в ЕС. Почему Россия потеряла лидерство на турецком газовом рынке, сможет ли его вернуть и как ей переиграть соперников на европейском рынке газа?
 
Зверху