подскажите во сколько открытие елки?

VIB

vib : bash
Модератор

Вже за кілька днів у Сумах стартують святкові новорічні заходи. Про те, що очікує на маленьких та дорослих сумчан на Новий рік та Різдво, розповіли журналістам на брифінгу 14 грудня заступник міського голови Сергій ПАНЧЕНКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

«Всупереч усім прогнозам, новий рік завітає до нас обов’язково, і від нас залежить, як ми його зустрінемо», - зауважив на початку зустрічі Сергій Панченко. Тож на сумчан очікують цікаві заходи та розваги, особливо, для юних мешканців нашого міста, аби вони весело та змістовно провели святкові дні.

Головну сумську новорічну ялинку вже встановили та прикрасили на площі Незалежності. У День святого Миколая, 19 грудня, малеча чекає на подарунки, тож таким подарунком для усіх стане відкриття ялинки та велика розважальна програма на площі Незалежності «Новорічний зорепад» - з веселими клоунами, казковими героями, Дідом Морозом зі Снігуронькою, розвагами та подарунками. Свято, під час якого свої вогні засвітить зелена красуня, розпочнеться о 15.30.

На площі того дня розпочнуть свою роботу і атракціони для юних сумчан, які працюватимуть щодня до 14 січня з 11.00 до 20.00.

Відкриття районних ялинок заплановані на 24 грудня – біля адмінбудівлі по вул. Харківській, 35 (11.00) та 26 грудня біля кінотеатру «Дружба»(10.00).

21 грудня запрошуємо до приміщення обласної філармонії, де о 16.00 свої таланти продемонструють вихованці дитячої філармонії, які представлять концертну програму «Музичні барви».

Маленьких сумчан міський голова запросить на «Лісовий маскарад» до Театру дітей та юнацтва 25 грудня. На них чекають чарівна вистава, святкове дійство біля ялинки та новорічні подарунки.

Цьогоріч для талановитої та обдарованої молоді віком 15-17 років у місті організують власне свято - «Новорічний мікс» у диско-залі «Сан-Ремо», з конкурсами, танцями та концертною програмою за участю сумських виконавців.

«Це наше своєрідне ноу-хау», - поділився Сергій Панченко. – «До ТЮГу ми запрошуємо дітвору, а для підлітків та молоді пропонуємо новий формат. Якщо він сподобається, зробимо його традиційним».

28 грудня сумчани можуть стати учасниками театралізованого свята «Новорічні пригоди», які влаштують на Привокзальній площі біля ялинки заводу «Насосенергомаш».

Після новорічної ночі до нас вже поспішатиме Різдво. Зустріти його весело та у колі друзів можна на площі Незалежності 7 січня о 15.30. Тут розпочнеться розважальна програма «Різдвяні візерунки» - з конкурсами, іграми, розіграшами та подарунками.

А продовжити відчуття свята допоможе концертна програма «Різдвяна зірка» театру поетичної пісні «La CHANSON» - о 18.00 у Театрі для дітей та юнацтва.

Свої власні святкові програми готують також усі заклади культури нашого міста.

Як розповіла Антоніна Данильченко, у школах та дитсадках з 19 грудня вже розпочинаються новорічні ранки та святкові програми.

Але найбільше заходів заплановано на зимові канікули, які триватимуть з 29 грудня по 13 січня. «Наше завдання, аби кожна дитина мала можливість взяти участь у святкових заходах та знайти собі уподобання», - наголошує керівник. – «Тож на канікулах працюватимуть спортивні зали, бібліотеки, комп’ютерні класи, усі гуртки».

А ще – спортивні змагання, екскурсії, туристичні поїздки по місту, області та країні. Школярі також відвідають театри, музеї та інші заклади культури

Активний та різноманітний відпочинок пропонують юним сумчанам позашкільні заклади.

У парку «Казка», якщо дозволить погода, заллють ковзанку. Тут щодня чекатимуть на маленьких сумчан.

За словами Сергія Панченка, ось вже третій рік, за кошти міського бюджету не покупають готові новорічні подарунки, а формують їх самостійно. «Краще ми зекономимо на упаковці, але покладемо до пакунку ще кілька цукерок чи шоколадку», - говорить посадовець. Тож і цього року, вартість подарунку вагою 760 грамів склала 35 грн. Їх отримають більше 2,5 тисяч маленьких сумчан. Сергій Панченко запропонував журналістам скуштувати ласощі, які у міській раді поклали до подарунку, а це 30 найменувань різноманітних цукерок та шоколаду, аби пересвідчитися, що він нічим не поступається покупним. Усього ж на святкові пакунки з солодощами з міського бюджету витратять до 90 тисяч гривень.

На завершення він побажав усім сумчанам гарних, веселих і безпечних свят, та нових досягнень і успіхів у Новому році.
 
Зверху