11-місячна Владислава потребує термінової допомоги!

DuCaTo

Columnist
Допомоги небайдужих людей потребує 11-місячна Владислава Воляновська, йдеться в сюжеті ТСН.


В одинадцять місяців Владислава не може ні сидіти, ні повзати. Їй заважає велика ґуля на животі - це грижа, яка утворилась після операції на жовчних шляхах.

"Грижу лікарі кажуть, що зараз чіпати не можна буквально, і так мало часу залишається. І якщо ми не зробимо трансплантацію, вони кажуть, навіщо дитину мучити", - розповідає мама дівчинки Юлія Воляновська.

Хірурги намагались виправити ваду печінки. У Влади атрезія жовчних шляхів - жовч не виводиться з організму і отруює його. Після операції дівчинка три місяці провела в лікарні.

Покращення, на яке так сподівались і мама, і хірурги, не настало. Жовч, що накопичилась в організмі, вже спровокувала цироз печінки. Допомогти Владі може лише пересадка печінки.

"Сказали, що оскільки почався біліарний цироз, то треба швидко. Кажуть, що максимум з її станом ми можемо прожити 3 місяці", - у розпачі каже мама Влади.

Владу консультували в інституті хірургії і трансплантології. Тут виконують по тринадцять пересадок печінки щороку. Донорами, як правило, стають родичі. Але Владі допомогти ніяк не можуть - ні мама, ні тато віддати свою печінку дівчинці не можуть, бо не підходить група крові.

"У сім'ї на жаль немає живого родинного донора сумісного групою крові з дитиною, тому звичайно треба шукати можливість для того, щоб виконати цю операцію закордоном", - каже керівник відділу трансплантації печінки Олег Котенко.

Пересадку печінки від нерідного донора можуть зробити в Білорусі. Мама вже отримала відповідь з місцевої клініки. За це просять 89 тисяч доларів.

"У мене паніка була - така сума божевільна, де її взяти! Я дуже прошу, щоб люди допомогли", - каже мама дівчинки.

За життя Влади Юлія бореться самотужки. Чоловік, дізнавшись про доччину хворобу, покинув родину.

Лікарі запевняють маму, що після трансплантації Влада мало чим відрізнятиметься від однолітків.

Владина мама вірить, що за допомогою небайдужих людей зможе вирвати дочку з полону хвороби.

"Вона бореться за житя, вона хапається. І коли дивишся на неї, починаєш вірити і боротись у неї вчишся", - розповідає Юлія.

Реквізити для допомоги Владиславі:

ПАО ПРИВАТБАНК
МФО 305299
ОКПО 14360570
Р/р 29244825509100

Призначення платежу: для зарахування на карту № 4149 4377 3442 6263 Воляновська Юлія Володимирівна, благодійний внесок на лікування дочки Воляновської Владислави
 
Зверху